Miesten Ykkönen: TPS - PIF

Miesten Ykkönen | TPS - PIF | 9.5.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 09.05.2022 18:30
Omalla tavallaan mielenkiintoinen Varsinais-Suomen paikallisottelu pelataan ainakin vihjeentekohetkellä tiedossa olevien asioiden perusteella Turun Veritas Stadionilla.

Historiaan peilaten on kiinnostavaa, että nämä joukkueet sattuvat vastakkain TPS:n viettäessä satavuotista taivaltaan. Maineikas menestyjä kohtaa pienen saaren pienen seuran, joka on pelannut maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla aiemmin vain kaksi kautta.

TPS on todella paljon parempi joukkue, jonka pitää liiganousuun yltääkseen hoitaa tällaiset ottelut selvästi. Jopa 1,7:n kertoimia lähestyvät tarjoukset ovat riittävän hyviä, jotta pelipäätös vähintään kahden maalin kotivoitosta syntyy.

PIF pyrkii varmasti jäädyttämään ottelun tempon, mutta tällä kaudella TPS:stä löytyy kykyjä myös sumppupuolustusten murtamiseen.TPS:n kausi on alkanut juuri sillä tavalla kuin Ykkösen suurimmalta suosikilta voi odottaakin. Kahden voitokkaan ja yhden tasapeliin päättyneen sarjapelin lisäksi joukkue pystyi pakottamaan veikkausliigajoukkue FC Hakan rangaistuspotkukilpailuun viime keskiviikkona Suomen cupissa.

Vaikka Haka voittikin pilkkukisan eikä sen kokoonpano ollut aivan "täysi", oli peli kuitenkin TPS:ltä varsin lupaava. Ylipäänsä joukkueen peliesityksistä ei ole voinut vetää valtavasti johtopäätöksiä erikoisten olosuhteiden takia.

Lumipalloilua


Ensimmäinen Ykkösen kotiottelu pelattiin Kupittaan harjoituskentällä, cupin peli toisella Veritas Stadionin viereisellä baanalla. Ja mikä olennaisinta, meni tärkeä sarjapeli Myllykoskella KTP:tä vastaan enemmän tai vähemmän lumipalloiluksi.Maaliton tasapeli oli TPS:lle suhteellisen hyvä tulos sikäli, ettei yhdeksi pahimmista kilpailijoiksi veikattu joukkue pystynyt kotipelissään täysiin sarjapisteisiin.

Turkulaisten hyökkäyspelistä on vaikeaa sanoa Saviniemen kentällä pelatun ottelun perusteella juuri mitään. Varsinkin kun keskikenttäpelaaja Anthony Annan päätti ottaa tyhmän punaisen kortin hieman yli tunnin pelin jälkeen. TPS selviytyi tästä vajaamiehisyydestä hyvin.

Annan on maanantain ottelussa pelikiellossa, mutta se ei tässä tapauksessa juuri haittaa. Piffenin hyökkäykset tulevat olemaan varsin harvassa, ja turkulaisilla on enemmän kysyntää hyökkäyspään osaamiselle.

PIF:n kausi on alkanut suhteellisen positiivisesti sikäli, ettei sille ole tullut kolmessa ottelussa yhtään tuloksellista romahdusta. Toisaalta kovin suurta ilakointiakaan ei sarjan jumbosijasta yhdellä tasapelillä voi tietysti pitää. Varsinkin kun vastustajat eivät ole lukeutuneet ennakolta terävimpään kärkeen, ja otteluista kaksi on ollut kotikentällä.Puolustuspelaaminen ei ole toiminut missään nimessä riittävästi, kun omissa on soinut seitsemän kertaa. Tämä ei sikäli ole suuri yllätys, että jo lohkovoittoon päättyneellä Kakkosen kaudella PIF päästi lohkossaan vasta neljänneksi vähiten maaleja.

Joukkue muuttui hyvin maltillisesti kyseisestä viime kaudesta. Kakkosen B-lohko oli vuosi sitten todella tasainen, ja lohkovoittajakin hävisi 22 ottelustaan kuusi. Vaikka PIF oli paras ryhmä, eivät erot olleet missään nimessä suuret.

Pakko povata putoajaksi


Siksi joukkuetta on Ykkösessä pakko povata pienehköjen muutosten jälkeen hyvin todennäköiseksi putoajaksi. Ykköscupissa pelit eivät kulkeneet, ja alkukaudella PIF:n pitäisi olla vahvoilla.


TPS:llä on Daniel Rantasen muodossa erikoistilanteiden anto-osaamista ja neljä maalia kolmessa Ykkösen ottelussa tehneen Simo Roihan muodossa niiden viimeistelykykyä.

Kun nuori Jasper Jalonen on aloittanut kauden hienosti ja konkari Kasper Hämäläinen on tälle tasolle edelleen huippumies, kaatuvat Piffenin kaltaiset joukkueet vähintään kahdella maalilla lähtökohtaisesti hyvin usein.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

TPS:n voitto -1,5 maalin tasoituksella @1.68

Huti
BetVictor - Lue arvostelu

1.68

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

1.65

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.64

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.64

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä