Yleisurheilun EM, miesten keihäänheitto

Yleisurheilun EM, miesten keihäs | 21.8.2022 | 20.50
Kohde sulkeutuu: 21.08.2022 20:50
Tarvittaisiin melkoinen yllätys, jotta miesten keihäänheiton voittaisi joku muu kuin Jakub Vadlejch tai Julian Weber. Yleinen taso on tällä hetkellä niin heikko, että se nostaa suomalaisia mitaliodotuksia hyvinkin korkealle.

Vaikka ja toisaalta koska Vadlejch ja Weber ovatkin olleet eurooppalaisista koko kauden aivan omassa luokassaan, näyttäisi pronssimitali irtoavan näissä kisoissa todella kevyellä tuloksella. Se nostaa suuresti Lassi Etelätalon osakkeita. Lähestulkoon takuuvarma Etelätalo olisi hieman yli 80-metrisen heittäessäänkin jo todella vahvoilla pronssiin, kun alle 80-metrisellä tullut karsinnan kolmas sijakin osoittaa.

Ylivoimaisen suosikkikaksikon keskinäinen paremmuus on Eugenen MM-kisoista lähtien kääntynyt Vadlejchin suuntaan. Weber oli siihen asti ollut heittäjistä enimmäkseen edellä, hyvin niukasti mutta kuitenkin.

Vaakakuppi on sen jälkeen kääntynyt tshekin eduksi jopa suhteellisen selvästi perjantain karsintaa myöden. Voittokerroin 2,20 kattaa sen lähes olemattoman riskin, että Weberin sijaan joku muu kiilaisi Vadlejchin edelle.EM-kisojen karsinta oli matalalentoisuudessaan melkoinen näytös. Ensimmäisessä ryhmässä kukaan ei ylittänyt 80 metrin rajaa, ja niinpä ryhmän ykköseksi nousi jo lähes veteraaniosastoon laskettava Vitezlav Vesely.

Etelätalo vakuutti taas karsinnassa


Ylivoimaiset suosikit oli sijoitettu B-ryhmään, ja he puhkoivat lopulta ainoina 80 metrin rajan. Vadlejch oli vakuuttavampi kahdella tavalla: hän heitti 81,81-metrisellään pidemmälle kuin Weber (80,99). Lisäksi saksalainen ei saanut enää toista onnistumista, vaikka suoritti jostain syystä kaksi muutakin karsintaheittoa, vaikka kyseinen finaalipaikan varmistanut tulos tuli jo ensimmäisellä.

Lassi Etelätalon varmuus näkyi siis jälleen karsinnassa. Ensimmäisen heiton 79,29:ää ei ohittanut kukaan, joten konkarilla ei ollut mitään tarvetta lähteä enää seuraaviin heittoihin. Hänen mitaliaan uhkaavat lähtökohtaisesti vain Vesely ja karsintaa lukuun ottamatta yleensä varsin varmasti heittävä Andrian Mardare.Koko kauden tulostaso on Weberin ja Vadlejchin takana ollut eurooppalaisittain heikko. Toki mukaan on mahtunut Oliver Helanderin superheiton kaltaisia yksittäisiä onnistumisia, mutta yleisesti jo 80 metriäkin on ollut monella tiukassa.

Juuri mikään ei puolla sitä, että voittaja löytyisi Vadlejchin tai Weberin ulkopuolelta. Jompikumpi voi epäonnistua, mutta kun sitä ei ole tapahtunut käytännössä lainkaan koko kauden aikana, niin tuskinpa se osuu molemmille tälläkään kertaa.Parasta perspektiiviä annettiin Eugenen MM-areenalla. Eurooppalaisten tulojärjestys oli tuolloin seuraava: 3) Vadlejch 88,09, 4) Weber 86,86, 6) Etelätalo 82,70. Eipä siinä sijoituksissa suurta eroa ole, metreissä sitten sitäkin enemmän.

Voimasuhteet ovat kääntyneet


Vadlejch ja Weber olivat siis ennen Eugenea keskenään tasaisia. MM-areenalla Vadlejch ylsi edelle ja heitti muutenkin tasaisemmin pidemmälle.

Molempien kilpailukalenteri on sen jälkeenkin ollut yhteneväinen. Kumpikin jatkoi Puolaan, ja trendi oli täsmälleen sama. Vadlejch voitti 86,68:lla ja nakutti kolme muutakin heittoa yli 85 metriin. Weberin tulos oli puolestaan epätasaisemman sarjan jälkeen 84,94.


Voimasuhteet ovat siis viime aikoina olleet vahvasti kallellaan Vadlejchin suuntaan.

KAIKKI EM-KISOISTA: YLEISURHEILUN EM-PÄÄSIVULTAMME

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Jakub Vadlejch voittaa kilpailun @2.2

Huti
Mr Play - Lue arvostelu

2.2

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.2

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä