Yleisurheilun EM, miesten kuulantyöntö

Yleisurheilun EM, miesten kuulantyöntö | 15.8.2022 | 21:58
Kohde sulkeutuu: 15.08.2022 21:58
Kuulantyönnön Euroopan mestaruudet ratkotaan heti EM-kilpailujen avauspäivänä. Varsinkin miesten puolella asiaan tulee suhtautua siten, ettei tulostasoa mieti sen enempää. Onhan Euroopassa melko lailla kakkoskategorian kisat maailman yleiseen tasoon verrattuna.

Mestaruustaistelusta tulee joka tapauksessa mielenkiintoinen. Suurimpina suosikkeina voi pitää Tomas Stanekia, Armin Sinancevicia & Filip Mihaljevicia. Todennäköisin mitalisti on ehdottomasti Stanek, mutta Sinancevic räväytti karsinnassa melkoisen pukkauksen. Mihaljevic oli puolestaan karsinnassa enemmän tai vähemmän vaikeuksissa.

Perustasoltaan Sinancevic ja Mihaljevic ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan, ja itse asiassa jälkimmäinen on tehnyt tällä kaudella parempaa jälkeä. Pitää muistaa, että Sinancevic astui kaksi ensimmäistä karsintatyöntöään yli, joten mitään seinävarmaa työskentelyä ei häneltäkään nähty. 2,15:n kerroin kattaa riskin, sillä aamun alkukilpailun ja illan finaalin tapahtumat voivat olla tuloksiltaan kovinkin erinäköiset keskenään.Karsinnassa työnnettiin seuraavasti:
1) Sinancevic 21,82 (kaksi ensimmäistä yliastuttuja)
2) Stanek 21,39 (ensimmäisellä työnnöllä)
3) Konrad Bukowiecki 20,96 (finaalipaikka tuli viimeisellä työnnöllä)
4) Michal Haratyk 20,85 (finaaliin olisi menty jo toisen suorituksen 20,85:llä)...
9) Mihaljevic 20,30 (finaaliin olisi menty jo toisen suorituksen tasan 20-metrisellä).

Kärjen asetelmat ovat sikäli mielenkiintoiset, että sen enempää Stanek kuin Sinancevickaan eivät olleet mukana muutama viikko sitten MM-kilpailuissa. He keskittyivät siis täysillä EM-kisoihin.

Sen sijaan Mihaljevic nähtiin Eugenessa, ja hän suoriutuikin suhteellisesti katsottuna mainiosti. Kauden paras tulos 21,82 riitti "vasta" kuudenteen sijaan tasoltaan valtavassa tapahtumassa. Ulkona olevissa ringeissä kroatialainen on pystynyt vain kahdesti aiemmin parempaan noteeraukseen.

Vakioitunut 21 metriä


Muilta osin kauden ulkokisojen lopputulokset ovat asettuneet hyvin tasaisesti 20,89-21,18. Tietty noin 21 metrin suoritustaso on siis vakioitunut. Vaikka karsinta ei vielä moisia lukemia tarjonnut, on se illalla ja todennäköisesti kuudella työnnöllä täysin mahdollista.Helmi-maaliskuussa hallissa Mihaljevic pukkasi peräti kolmesti joko 21,83 tai 21,84. Sellainen kaari johti neljänteen sijaan MM-halleissa.

Stanek on ykkössuosikki


Myös Sinancevicin perustaso on tällä kaudella pyörinyt melko tasan 21 metrissä. Ennen maanantain karsintaa kauden paras oli 21,29. Karsinnan räväytys oli uran kolmanneksi paras tulos - kaksi muuta seuraavaksi parhaista erottuvaa suoritusta tapahtuivat viime vuonna. Serbi täytti sunnuntaina 26 vuotta.Ykkössuosikkina kisaan lähtee 31-vuotias Stanek, jonka aamutyöntö oli varsin vakuuttava. Hän pyörähteli heinäkuun lopussa tämän kilpailijajoukon kovimman kausituloksen 21,94.


Ennen karsintaa Mihaljevicia pystyi pitämään kiistattomana ennakkosuosikkina Sinancevicia vastaan. Yksittäinen Sinancevicin onnistuminen ei saa näitä näkemyksiä täysin raiteiltaan.Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Filip Mihaljevic sijoittuu paremmin kuin Armin Sinancevic @2.15

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

2.15

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä