Yleisurheilun EM, miesten moukari

Yleisurheilun EM, miesten moukari | 17.8.2022 | 11:50
Kohde sulkeutuu: 17.08.2022 11:50
Euroopan taso on miesten moukarinheitossa mitä mainioin. Niinpä tämä laji onkin siinä mielessä yksi mielenkiintoisimmista koko Münchenin kisarupeamassa. Peräti viisi MM-kisojen parasta heittäjää tulee Euroopan maista.

Eugenessa nähtiin hieno kilpailu, kun koko kyseinen viisikko heitti yli 80 metriä. Mestariksi kiskaisi jälleen kerran Pawel Fajdek, joka saavutti huikean meriitin: ulkoratojen maailmanmestaruus oli hänelle jo hämmästyttävästi viides.

Mutta onko Fajdek siltikään ykkössuosikki Euroopan mestariksi? Tämä vedonlyöntiyhtiön näkemys tekee mieli kyseenalaistaa. Maanmies Wojciech Nowicki on ollut kauden mittaan jokseenkin samalla tasolla, ja revanssihalut ovat varmasti kovat.

Muista, sinänsä aivan laadukkaista heittäjistä on tuskin heittämään kiilaa ainakaan mestaruuden arvoisesti.Ikätoverit ovat käyneet läpi kauden jokseenkin kaikki samat kilpailut. Niinpä vertailukohtia on ennen EM-kisoja runsaasti. Tässä lista:

15. toukokuuta, tapahtumapaikkana Suwalki: Nowicki 72,94, Fajdek 76,92.
3. kesäkuuta, Bydgoszcz: Nowicki 80,28, Fajdek 80,19.
5. kesäkuuta, Chorzów: Nowicki 81,58, Fajdek 75,67.
10. kesäkuuta, Suwalki: Nowicki 80,90, Fajdek 77,13.
16. kesäkuuta, Oslo: Nowicki 78,36, Fajdek 80,56.
18. kesäkuuta, Pariisi: Nowicki 81,25, Fajdek 80,11
16. heinäkuuta, Eugene, MM-kisat: Nowicki 81,03, Fajdek 81,95.
6. elokuuta, Chorzow: Nowicki 79,19, Fajdek 81,27.
8. elokuuta, Székesfehérvár: Nowicki 79,96, Fajdek 79,15.

Kaikki nämä kisat yhteen vetäen Nowicki on ollut parempi viidesti, Fajdek neljästi. Yhteistulosten osalta ero on ollut suurempi. Viiden viimeisimmän kisan osalta tilanne on Nowickille 3-2. Hän on myös pystynyt useammin tasaisempiin suorituksiin kilpailujen sisällä, eli onnistumiset eivät ole jääneet yksittäisiin huippukiskaisuihin.

Suomalaisetkin todistavat kovan kilpailun


Toki argumentteja saa myös Fajdekin puolelle. Viiden viimeisimmän kilpailun yhteismetrit ja -sentit ovat menneet hänen edukseen. Lisäksi hän on suurkisoissa ollut enimmäkseen niskan päällä, joskin Nowicki vei viime vuonna olympiavoiton.

Vaikka maailmanennätystä ei sentään nähdä, koetaan Münchenissä kova kilpailu. Sitä pääsevät ainakin karsinnassa todistamaan myös suomalaiset Aaron Kangas, Henri Liipola & Tuomas Seppänen.Nowicki oli ykkönen neljä vuotta sitten EM-Berliinissä, perässään tietenkin Fajdek.Muille 80 metriä ei ole arkea


Kun tässä vedossa on kyse kilpailun voittajasta, on toki syytä luoda silmäys myös muihin kilpailijoihin. MM-Eugenessa kokonaistasoa nostivat omalta osaltaan myös Norjan Eivind Henriksen, Quentin Bigot & Bence Halasz. Kaikki heistä ylittivät finaalissa 80 metrin rajan.

Näille miehille 80 metriä ei kuitenkaan ole arkipäivää vaan suuria harvinaisuuksia. Niinpä on vaikeaa kuvitella kenenkään venyvän ja samaan aikaan molempien puolalaisten epäonnistuvan siten, että mestaruus menisi jollekin muulle kuin Fajdekille tai Nowickille.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Wojciech Nowicki voittaa kilpailun @2.5

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

2.5

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä