Yleisurheilun EM, miesten seiväshyppy

Yleisurheilun EM, miesten seiväshyppy | 20.8.2022 | 21:05
Kohde sulkeutuu: 20.08.2022 21:05
Muistatteko ajan ennen koronavirusta? No siitä nyt on vierähtänyt tovi jos toinenkin, Suomen ja Euroopan tapauksessa noin kaksi ja puoli vuotta.

Vielä merkittävästi kauemmas historiaan pitää mennä, jos haluaa löytää ajankohdan, jolloin Armand Duplantis on viimeksi hävinnyt loppukilpailussa lauantain EM-finaalin kilpakumppanilleen. Se tapahtui vuonna 2018, jolloin Duplantis oli 18-vuotias.

Sen jälkeen on mennyt kymmeniä ja taas kymmeniä kilpailuja, joissa "Mondo" ei ole kohdannut voittajaansa tästä lauantain kilpailijajoukosta.

Tänä vuonna ruotsalainen on kilpaillut 15 kertaa (karsintoja ei tässä kohdassa lasketa). Tulos on ollut parempi kuin kuusi metriä 12 kertaa.

Meneillään olevan ulkoratakauden toiseksi paras EM-finalistien tulos on 591. Duplantis on siis tehnyt 80 prosentissa kilpailuista vähintään kymmenen senttimetriä paremman suorituksen kuin kukaan muu kertaakaan.

Tässä pätevät pitkälti samat askelmerkit kuin Femke Bolilla naisten 400 metrin aitajuoksussa. Ei ole mitään järkeä lähteä yrittämään vedonlyöntiä jonkun muun kilpailijan puolesta tässä kisassa. 1,05 on suhteellisesti paljon suurempi tarjous kuin muilla yhtiöillä.602, 603, 604, 605, 619, 620, 602, 591, 601, 602, 616, 621, 610. Siinä listattuna Duplantisin tämän kauden tulossatoa. Useampikin tulos olisi parempi, jollei seuraavaksi olisi nostatettu rimaa yli kulloinkin voimassa olleen maailmanennätyskorkeuden. ME on parantunut tänä vuonna toistaiseksi kolme kertaa.Seiväshyppyihminen


Toki hänkin on seiväshyppyihminen. Sen vahvistavat Uppsalassa tullut 561 ja puolitoista viikkoa sitten Unkarissa hypätty 580. Toisaalta tuo 580 on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys kaikille muille finalisteille, ja neljä heistä ei ole yltänyt kyseiseen korkeuteen tällä ulkoratakaudella.

Hienosti loppukilpailuun hypänneen Urho Kujanpään ennätys on 566. Se ei poista sitä, etteikö Kujanpään karsintasuoritukselle voisi ja jopa kuulu nostaa hattua päästä.

Ansioluetteloon voitto Duplantisista


Vielä yksi merkki Duplantisin inhimillisyydestä. Hän pudotti (!) karsinnassa kerran 565:stä. Moinen ansaitsee huutomerkin.

Niinpä muutamat hyppääjät voivat lisätä ansioluetteloonsa sen, että he voittivat Duplantisin edes karsinnassa. Bo Kanda Lita Baehre, Oleg Zernikel, Thibaut Collet & Rutger Koppelaar selvittivät karsinnan puhtaalla pelillä ja myös 565:n ensimmäisellä ylittänyt Torben Blech kirjattiin tuloksissa Duplantisin edelle.Jos malttaa ja jaksaa kiinnostua muustakin kuin Duplantisin tämänkertaisesta ME-jahdista, on tarjolla hyvin mielenkiintoinen EM-kilpailu. Saksalaisyleisö pääsee hurraamaan kolmelle urheilijalle, joilla on hyvät mahdollisuudet himmeämpiin mitaleihin. Etenkin Lita Baehre ja Zernikel ovat lähtökohtaisesti vahvoilla, joskin etenkään Renaud Lavillenie'a ei pidä koskaan väheksyä näissä karkeloissa.


Siispä katsojakokemus on seuraava: nautitaan ensin mielenkiintoisesta mitalitaistelusta ja sen jälkeen yli kuuteen metriin kohoavasta rimasta.

KAIKKI EM-KISOISTA: YLEISURHEILUN EM-PÄÄSIVULTAMME

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Armand Duplantis voittaa kilpailun @1.05

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

1.05

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Play - Lue arvostelu

1.02

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.01

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä