Yleisurheilun EM, naisten 400 m aidat

Yleisurheilun EM, naisten 400 m aidat | 19.8.2022 | 22.45
Kohde sulkeutuu: 19.08.2022 22:45
Vielä muutama kuukausi sitten ei olisi uskonut, että 400 metrin aidat voisi edes EM-tasolla olla suomalaisille täysin mahdollinen mitalilaji. Niin vain on käynyt: Viivi Lehikoinen juoksi välierien kolmanneksi nopeimman ajan parantamalla Suomen ennätystä jo toista kertaa tämän kauden arvokisoissa.

Alankomaiden Femke Bolin voiton vie vain keskisuuri ihme, mutta kaikki muu on täysin auki, vaikka Anna Ryzhykovalle voikin asettaa kakkossuosikin aseman.

Välierien ajat kolmannesta kahdeksanteen kertovat asetelmista osittain: Lehikoinen 54,50, Viktoriya Tkahcuk 54,65, Amalie Iuel 54,68, Ayomide Folorunso 54,98, Sara Callego 55,16, Carolina Krafzik 55,29.

Tasaista siis on, ja lisäksi Callego sekä Krafzik juoksivat aikansa ensimmäisessä välierässä, jossa ei tarvinnut puristaa täysillä aivan loppuun asti ennen kuin jatkopaikka varmistui. Niinpä hekin olivat todellisuudessa hyvin lähellä.

Niin omituiselta kuin se kuulostaa, on Bolin voittokerroin 1,07 parempi pelivalinta kuin kenenkään muun voitto. Hän on juossut yli kaksi sekuntia nopeammin kuin kukaan muu eurooppalainen tällä kaudella.EM-kisojen välierissä putosivat pois Euroopan kauden tilastokakkonen Line Kloster ja kolmonen Jessie Knight. Niinpä juoksijoiden "pakka" Bolin takana on aina vain avoimempi.

Bol olisi ollut niin Tokion olympialaisissa kuin Eugenen MM-kisoissa juhlittu sankari ilman maagista Sydney McLaughlinia. Yhdysvaltalainen vei luonnollisesti kaiken huomion parantamalla maailmanennätystä hurjilla tavoilla sekä olympialaisissa että MM-kisoissa.Euroopan mestaruutta Bolilta sen sijaan tuskin vie mikään ja kukaan. Näin EM-tittelin hallitsija vaihtuu, ja alankomaalainen pääsee näissä kisoissa tuplajuhliin. Hän ehti voittaa 400 metriä jo sileänäkin matkana ilman aitoja.Viktoriya Tkachuk seurasi välierässä Bolin vanavedessä ja juoksi ajan 54,25. Kun hän on kauden mittaan nakutellut muutenkin jatkuvasti aikoja välille 54-55 sekuntia ja ukrainalainen oli finaalipaikallaan myös MM-kisoissa toiseksi paras eurooppalainen, on selkeä kandidaatti hopealle helppo nimetä.

Toki Tkachuk ei missään nimessä saa epäonnistua pahasti. Jos joku kilpakumppaneista saa huippuonnistumisen, voi hopea helposti mennä Ukrainan ulkopuolellekin.

Lehikoinen jäi MM-välierässä Ryzhykovasta vain yhdeksän sadasosaa, joten hopeakin on mahdollisuuksien rajoissa. Toisaalta lähes kuka tahansa finalisti voi päihittää suomalaisen. Tämä tapahtuu kaukana Bolin takana.


KAIKKI EM-KISOISTA: YLEISURHEILUN EM-PÄÄSIVULTAMME

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Femke Bol voittaa kilpailun @1.07

Osuma
Betinia - Lue arvostelu

1.07

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Play - Lue arvostelu

1.07

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä