Yleisurheilun EM, naisten keihäänheitto

Yleisurheilun EM, naisten keihäänheitto | 20.8.2022 | 21:20
Kohde sulkeutuu: 20.08.2022 21:25
Liveta Jasiunaite, Elina Tzengko, Barbora Spotakova, Lina Muze, Nikola Ogrodnikova, Adriana Vilagos, Victoria Hudson. Kaikilla näillä naiskeihäänheittäjillä on yli tai ainakin lähes kymmenen prosentin mahdollisuus voittaa Euroopan mestaruus. Eikä pari muutakaan urheilijaa ole ulkona ainakaan mitalitaistelusta.

Tästä syystä kyseessä on yksi EM-kisojen mielenkiintoisimmista lajeista, kuten oli myös muutama viikko sitten MM-Eugenessa. Silloinkin selkeää ennakkosuosikkia oli mahdotonta nimetä, kuten on nytkin.

Karsintakaan ei tarjonnut mitään sellaista, miksi yksi heittäjä erottuisi muista. Pikemminkin päinvastoin. Kaikki olivat enemmän vai vähemmän vaikeuksissa Münchenin alusta kanssa, eikä kukaan saanut keihästä 62 metriin.

Pisimmän kaaren heitti Liettuan Jasiunaite. 28-vuotias nainen on muutenkin ollut tällä kaudella uransa parhaassa vireessä: elämän seitsemästä pisimmästä heitosta neljä on tullut tänä vuonna.

Vaihtelua on toki riittänyt Jasiunaitenkin tuloksissa, mutta joukossa on siis useampia noin 62-metrisiä. Sokeriksi pohjalle hän kiskaisi Eugenen MM-karsinnassa ensimmäisellään 63,80. Sellaisella kaarella oltaisiin hyvinkin todennäköisesti Münchenissä korkeimmalla korokkeella.

Kun vedonlyöntiyhtiöiden näkemykset poikkeavat toisistaan vedonlyöjää miellyttävällä tavalla, tartutaan liettualaisen saamiin viiden kertoimiin.Heitot vaihtelivat EM-kisojen karsinnassa melkoisesti. Jasiunaite ja Tzengko rikkoivat ainoina karsintarajan, ja heilläkin ensimmäinen heitto jäi kauas 60 metrin rajasta. Hudson pystyi myös jättämään kolmannen heittonsa väliin, kun hän ylitti toisellaan 60 metriä.

Spotakova, kokenut urheilija


Toisessa ryhmässä kyseisen rajan ylittivät menestyjäkonkari Spotakova ja kauden parhaansa tehnyt Madara Palameika. Mestariehdokkaista Ogrodnikova jäi alle 58 metriin, mutta heitti toisaalta kahdesti yli 57. Sama tasaisten joskin vähemmän loistokkaiden tulosten kokonaisuus pätee myös Muzeen.

Spotakovaa voi hyvin perustein luonnehtia kokeneeksi urheilijaksi. 41-vuotias tshekki on tullut huippuvuosistaan tuloksissa lähes kymmenen metriä, mutta hänen ilokseen niin on tapahtunut koko lajissa.Pakkaa sekoittaa vielä sekin, että ennakkosuosikit ovat jossain määrin eri nimiä kuin MM-Eugenessa. Esimerkiksi Christine Hussong & Maria Andrejczyk puuttuvat Münchenistä.MM-kisa oli lopulta muun maailman juhlaa. Eurooppalaisista paras oli kuudenneksi sijoittunut Muze. Ogrodnikova päätyi kahdeksanneksi, Jasiunaute kymmenenneksi ja Annika Marie Fuchs neljäntenä eurooppalaisfinalistina 12:nneksi.

Tzengko jäi Eugenessa karsintaan. Hän lukeutuu siihen varsin monen heittäjän kastiin, jolla on takana kauden ajalta yhdestä kahteen huipputulosta ja lisäksi lukuisia vaisuja kisoja.

Jasiunaitella on hyvät mahdollisuudet yksittäiseen onnistumiseen


Niinpä Euroopan mestaruuden saattaa hyvinkin ratkaista joku yksittäinen onnistuminen urheilijalta, jonka kisa menee muilta osin täysin penkin alle.


Tällaiseen onnistumiseen on kauden näyttöjen perusteella parhaat mahdollisuudet nimenomaan Jasiunaitella, Berliinin neljän vuoden takaisella EM-pronssimitalistilla.

KAIKKI EM-KISOISTA: YLEISURHEILUN EM-PÄÄSIVULTAMME

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Liveta Jasiunaite voittaa kilpailun @5.00

Huti
Mr Play - Lue arvostelu

5.00

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

5.00

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet Dukes - Lue arvostelu

3.5

Bet Dukes - Tutustu uutuussivustoon ja ota bonus haltuun!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

3.5

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä