Yleisurheilun MM: Miesten 5 000 metrin juoksu

Yleisurheilun MM | Miesten 5 000 metrin juoksu | 25.7.2022 | 04:05
Kohde sulkeutuu: 25.07.2022 04:05
Joshua Cheptegei on hallinnut miesten pitkiä ratakestävyysjuoksuja varsin rautaisella otteella melkeinpä aina, kun se on viime vuosina ollut mahdollista. Ugandalaisen yliote muihin on ollut vahva.

Eugenessa Cheptegei nappasi jo 10 000 metrin maailmanmestaruuden, ja lisäksi hän on 5 000 metrin hallitseva olympiavoittaja. Kymppitonnilla maailmanmestaruuksien putki on jo kahden mittainen.

Kun miestä voi tituleerata myös viidentonnin ja kymppitonnin maailmanennätysmieheksi, on muilla kova tehtävä hänen päihittämisessään missä tahansa kilpailussa.

Laadukkaita haastajia toki löytyy useitakin. Muut afrikkalaiset, tässä tapauksessa muiden muassa Jacob Krop, Selemon Barega, Nicholas Kipkorir & Muktar Edris pistävät hanttiin sen, minkä pystyvät.

Pohjoismaalaisittain on tietysti kiinnostavinta Jacob Ingebrigtsenin panos. Norjalainen "jäi" hopealle 1 500 metrillä eikä ollut asiaan lainkaan tyytyväinen.

Tämä kielii kenties siitä, ettei Ingebrigtsen ole aivan parhaassa mahdollisessa vireessä. Hänet on silti nostettu voittokertoimissa kakkossuosikiksi.

Cheptegei hoitaa tästä voiton noin joka toinen kerta.MM-kisojen 10 000 metrillä Cheptegeillä ei ollut mitään ongelmia. Tuolloin muut juoksijat olivat toki pitkälti eri nimiä kuin puolet lyhyemmällä matkalla.

Tuplaamaan näitä matkoja lähtevät muiden muassa Barega ja kotiyleisön toivo Grant Fisher. He pysyivät kympillä loppuun asti kärkiporukassa, jossa Fisher päätyi lopulta neljänneksi ja Barega viidenneksi.

Ingebrigtsen tulee puolestaan 5 000 metrin mitaliehdokkaista ainoana 1 500 metrin kautta. Siinä hänet päihitti Jake Wightman. Ingebrigtsen manaili "hävinneensä huonommalleen". Näytönhalut ovat varmasti kovat Suomen aikaa maanantaina aamuyöllä.

Kipkorir pääsi finaaliin vasta ajalla


Tutkittaessa kellon näyttämiä lukuja voi todeta Cheptegein edenneen urallaan kuudesti 5 000 metriä alle 13 minuutissa. Sokerina tämän katsannon pohjalla on tietysti elokuun 2000 maailmanennätysaika 12.35,36, joka on lähes 20 sekuntia parempi kuin ugandalaisen uran toiseksi paras suoritus.Ingebrigtsen on puolestaan alittanut 13 minuuttia toistaiseksi kerran, viime vuonna Firenzessä. Toki näistä miehistä Cheptegei on nelisen vuotta vanhempi.

Nicholas Kipkorir on mennyt 13 sekunnin alle viidesti ennätyksen ollessa tältä kesältä Roomasta. Hän meni kuitenkin alkueristä jatkoon vasta aivan rimaa hipoen eli aikavertailun perusteella.

Toinen alkuerä oli vauhdikkaampaa menoa


Baregalla on haamurajan alituksia tästä porukasta eniten, kahdeksan kappaletta. Hän ei kuitenkaan ole tällä kaudella täysin vakuuttanut, ja Eugenen kymppitonnin sijoitus oli miehelle varmasti pettymys.

Ensimmäinen alkuerä oli kyttäilyä. Kärjen loppuajat olivat lähes kymmenen sekuntia toista erää hitaampia. Toisessa erässä kuusi kärkinimeä karkasi selvään eroon muista.
Cheptegein yliote muista on tällä hetkellä suuri, ja kukaan ei voi kiistää hänen ykkössuosikin statustaan.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Joshua Cheptegei voittaa kilpailun @2.02

Huti
Betinia - Lue arvostelu

2.02

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Play - Lue arvostelu

2.00

Mr Play - uudelle sivustolle 100€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.00

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä