Yleisurheilun MM: Miesten korkeushyppy

Yleisurheilun MM | Miesten korkeushyppy | 19.7.2022 | 03:45
Kohde sulkeutuu: 19.07.2022 03:45
Miesten korkeushyppy on aina yksi suuren yleisön mielestä kiinnostavista kenttälajeista. Tokion olympialaisten kilpailu jäi muistiin harvinaislaatuisena solidaarisuutena, ja siitä jatketaan MM-areenalla jo alle vuoden sisällä.

Karsinnassa vakuuttavimpia olivat Mutaz Essa Barshim & Woo Sang-Hyeok. Juuri mikään ei viittaa siihen, etteivätkö nämä miehet ratkaisisi maailmanmestaruuden pitkälti keskenään.

31-vuotiaan Barshimin meriittilista on toki komeampi, mutta aika on Sang-Hyeokin puolella. Viimetalvinen sisäratojen maailmanmestaruuskin viittaa siihen, että eteläkorealainen on tullut huipulle jäädäkseen.

Ennen kaikkea muiden vastustajien suhteellisen heikko taso nostaa hänen odotusarvojaan entisestään.MM-kisojen karsinnassa Barshim ja Sang-Hyeok menivät ratkaisukorkeudeksi muodostuneen 228 yli ensimmäisellä hypyllään ja selvittivät aiemmatkin esteet virheittä. Sen sijaan kaikki kovimmiksi haastajiksi povatut joutuivat käyttämään vähintään kaksi yritystä jostain korkeudesta.

Se jaettu olympiakulta säväytti


Italian Gianmarco Tamberi jakoi sulassa sovussa Barshimin kanssa viime vuoden olympiakullan.Tällä kaudella Tamberi ei ole ollut sellaisessa vireessä, joka enteilisi kunnollista taistelua MM-kullasta. Karsinnassa hän joutui käyttämään kaikki kolme hyppyään sekä 225:stä että 228:sta. Kun kauden muutkin tulokset ovat liikkuneet enimmäkseen korkeintaan 225:ssä, lienevät viimeisimmät pistesijat lähempänä totuutta.

Toki italialainen on mainio arvokisahyppääjä, minkä todisti olympialaisten lisäksi pronssi viime talven MM-halleista. Silti hänelle tarjottavat kertoimet ovat ehdottomasti liian pieniä.

Yhdysvaltalaisista kisaisännistä JuVaughn Harrison tarvitsi kaksi yritystä 228:sta. Muuten tili oli kuitenkin tahraton, ja 23-vuotiaan miehen tekeminen on tällä kaudella ollut tasaisen vahvaa, melko lähellä 230:tä kulkenutta luokkaa. Jonkinlaisena sivuvihjeenä voisikin mainita Harrisonille tarjottavia hieman yli kahden kertoimia mitalisijasta.

Pituushyppykin sujuu Harrisonilla


Harrison on mielenkiintoinen tapaus sikälikin, että myös pituushyppy kulkee lähes korkeuden tulostasolla. Viime vuonna hän teki pituudessa kolme vähintään 844 senttimetrin tulosta.Harrisonin maanmies Shelby McEwen lukeutuu myös onnistuessaan mitaliehdokkaisiin. McEwen sivusi ennätystään 233 voittaessaan Yhdysvaltain mestaruuden kesäkuun lopulla juuri MM-kisanäyttämöllä Eugenessa.

Toisaalta hänen esiintymisensä kauden Timanttiliigan kisoissa ovat olleet hyvin vaisuja: 220 ja 222. MM-karsinnassa hän meni 228 yli vasta kolmannellaan.

Lueteltujen nimien ulkopuolelta jonkun nouseminen mitalille olisi jo yllätys, maailmanmestaruudesta nyt puhumattakaan. On syytä tutkia vielä hieman tarkemmin Barshimin ja Sang-Hyeokin edesottamuksia.

Qatarin mies Barshim on kilpaillut tällä kaudella hyvin vähän. Hän oli Timanttiliigan Dohan avauksessa kakkonen tuloksella 230 - edellään 233 hypännyt Sang-Hyeok.

Kun listaan lisätään pikkukisa, tuloksella 215 läpiviety tapahtuma Kuwaitissa, onkin lueteltu Barshimin tämän vuoden edesottamukset. Aiempien vuosien edesottamukset kaksinumeroisella määrällä vähintään 240:n ylityksiä sekä olympiavoiton ja kahden ulkoratojen maailmanmestaruuden osalta ovat tiedossa. Mutta mikä on juuri tämän hetken vire?

Sang-Hyeok on ollut takuuvarma 230:n mies. Vähintään se on mennyt kaikissa seitsemässä kilpailussa. Tämä tulisi riittämään tässä seurassa jo hyvin korkealle sijoitukselle.

Tulospiikit osuivat hallikaudelle: 236, 235, 234. Viimeisin näistä toi mukanaan MM-hallikullan. Eikä taso ole sanottavammin pudonnut ulkoradoillakaan.


Barshimin superpäivinä Sang-Hyeokin takuutyö suunnilleen 233:sta ei vielä riittäisi. Nyt se voi hyvinkin riittää.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Woo Sang-Hyeok voittaa kilpailun @2.5

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.5

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.5

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet Dukes - Lue arvostelu

2.5

Bet Dukes - Tutustu uutuussivustoon ja ota bonus haltuun!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.5

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä