Yleisurheilun MM: Naisten moukari: Krista Tervo - Sara Fantini

Yleisurheilun MM | Naisten moukari | Krista Tervo - Sara Fantini | 17.7.2022 | 21.30
Kohde sulkeutuu: 17.07.2022 21:35
Naisten moukarinheiton karsinta nosti jossain määrin entisestään odotusarvoja suomalaisittain. Krista Tervo oli yksi neljästä heittäjästä, jotka etenivät loppukilpailuun läpäisemällä karsintarajan. Tervon toinen heitto kantoi 73,83, ja se oli kolmanneksi pisin suoritus.

Sara Fantini ei puolestaan onnistunut suorassa finaalipaikassa, mutta karsintakiskaisut olivat nousujohteisia. Italialaisen tulokset olivat 69,20, 71,76 ja 72,38 metriä.

Fantini on ollut tällä kaudella selvästi uransa parhaassa vireessä. Hän on ylittänyt 74 metriä kolmessa eri kilpailussa yhdestätoista, ja ennätys 75,77 on kovaa luokkaa.

Tervon saldo niin ikään yhdestätoista kilpailusta on kaksi 74 metrin ylitystä, joista Suomen ennätys 74,40 tuli maaliskuussa Leiriassa.

Suomalaisen tuloksissa on ollut hieman enemmän hajontaa, kun hän on jäänyt useammin alle 70 metrin. Kokonaisuudessaan Fantini on siis ollut kauden aikana parempi heittäjä.

Vetokertoimissa painotetaan karsintojen tuloksia, mutta itse katson kokonaisuutta. Siinä Fantini on parempi ja ansaitsee pelivalinnan.Suomalaismielenkiinto ei rajoitu pelkästään Tervoon. Silja Kosonen onnistui etukäteistilastoihin verrattuna hyvin ja eteni ensimmäistä kertaa elämässään aikuisten arvokisojen finaaliin. Kosonen heitti tasapainoisen karsinnan, jossa toinen heitto oli pisin, 72,15.Kolmaskin oli hyvin lähellä sitä (71,92), eikä loppukilpailupaikan varmistamisessa ollut mitään ongelmia. Tulos oli karsinnan seitsemänneksi paras, ja ensimmäisenä finaalin ulkopuolelle jääneen heittäjän ero suomalaiseen oli noin yksi metri ja 30 senttiä.

Suomalaismitalikaan ei täyttä haihattelua


Suomalaismitalikaan ei ole täyttä haihattelua, kun otetaan tosiaan huomioon vain neljän urheilijan yltäneen karsintarajaan. Toisaalta ne muut kolme Tervon ohella olivat jo ennen karsintoja kisan suurimmat ennakkosuosikit. Yhdysvaltalaiset Brooke Andersen & Janee Kassanavoid sekä Kanadan Camryn Rogers tekivät vakuuttavaa työtä menemällä finaaliin heti ensimmäisillä suorituksillaan.Fantinia ja Tervoa yhdistää melko monikin asia. Molemmat syntyivät vuonna 1997, vain parin kuukauden välein toisistaan. Kumpikaan ei ole erityisen pitkä, vaan ennemminkin päinvastoin. Tervon pituus on vain 165 senttimetriä, eikä Fantinikaan katso maailmaa yli 170 sentin korkeudelta.

Tällä kaudella ylivoimaisesti uran parasta


Lisäksi uran parhaat tulokset ovat tulleet tänä vuonna. Fantinilla tilanne on vielä korostetumpi, kun viisi parasta noteerausta on viimeisimmän puolen vuoden sisältä. MM-kisojen karsinnan suorituskin oli parempi kuin kertaakaan aiempina vuosina.

Sama pätee Tervoon. Hän oli heittänyt elämässään vain kahdesti paremmin kuin perjantaisessa karsinnassa. Suomalaisellakin uran kymmenestä parhaasta kisatuloksesta viisi on tältä vuodelta. Vaikka trendi ei ole sentään niin korostunut kuin Fantinilla, elää Tervokin urheilijan urallaan selvästi parasta aikaa.

Huippukisoissaan Fantini on tehnyt myös muita lähes saman tason suorituksia. Esimerkiksi Madridissa napsahti heti ensimmäisellä yrityksellä uusi Italian ennätys 75,76, jota hän sitten paransi viimeisellä yrityksellä sentin verran.


Fantini on yksinkertaisesti ollut koko kauden mitassa parempi heittäjä kuin Tervo. Sillä hän ansaitsee pelivalinnan.

Pelivalintamme:

Sara Fantini sijoittuu paremmin kuin Krista Tervo @1.75

Osuma
William Hill - Lue arvostelu

1.75

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.75

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.75

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä