Yleisurheilun MM: Naisten seiväshyppy: Wilma Murron mitalisija

Yleisurheilun MM | Naisten seiväshyppy | Wilma Murron mitalisija | 18.7.2022 | 03:10
Kohde sulkeutuu: 18.07.2022 03:10
Naisten seiväshypyn loppukilpailu on suomalaisittain kiinnostava tapahtuma. Hyppääjien pakka on sen verran sekaisin, että Wilma Murrolla on edellytykset monenlaisiin onnistumisiin.

Toisaalta hyppääjiä on loppukilpailussa peräti 15, eli paljon voi tapahtua. Suomalainen ei ole etukäteissuosikki kolmen parhaan joukkoon, ja lähdemme siitä ettei Murto sinne aivan yllä.

Sen sijaan liputamme hyvin kokeneen slovenialaisen Tina Sutej'n menestystä. Sutej on ollut tällä kaudella tasaisen varma, ja vaikka karsinta ei kulkenutkaan toivotulla tavalla, on hänellä onnistuessaan ehdottomasti mahdollisuudet mitaliin. Kertoimet puoltavat tätä näkemystä.Koko kauden seiväshyppytilannetta tuli käsiteltyä ennen karsintaa tehdyssä vihjeessä. Pohtikaamme siis tässä vaiheessa asioita ensisijaisesti nimenomaan himmeämpien mitalien kantilta.

Sandi Morris on finaalin selkeä ykkössuosikki. Kuten suosikeille yleensäkin, riitti yhdysvaltalaisellekin yksi suoritus. Kun 450 ylittyi ensimmäisellä hypyllä, oli se tarpeeksi, kun karsinnan tulostaso ei olosuhteidenkaan myötä noussut kovin korkeaksi.

Andersson koki karsiutumiskohtalon


Lopulta finaaliin kelpuutettiin hekin, jotka olivat menneet 435 yli ensimmäisellä yrityksellään. Saga Anderssonin kohtaloksi koitui minimaalisen täpärä karsiutuminen, kun 435 ylittyi toisella, ja viimeinen yritys 450:stä oli todella lähellä onnistua.

Ilman pudotuksia eteni MM-kisojen loppukilpailuun Morrisin tavoin myös seitsemän muuta hyppääjää, Murto yhtenä heistä. Akillesvaivoista aiemmin kärsinyt Katie Nageotte näytti, ettei syytä suurempaan huoleen ainakaan tässä vaiheessa ole.

Sen sijaan Holly Bradshaw'lle kävi kalpaten. Britti olisi varsinkin aiempien vuosien perusteella ollut yksi ennakkosuosikeista, mutta hänen seipäänsä katkesi alkuverryttelyssä. Näin Murron ystävää ei nähty tositoimissa lainkaan.

Aiempien vuosien tähdistä myös Ekaterini Stefanidi meni 450 ensimmäisellä yli. Niinpä vedonlyöntitoimistot ovat noteeranneet Morriksen selväksi ykkössuosikiksi, Nageotten toiseksi ja Stefanidin kolmanneksi.

Stefanidin kohdalla epävarmuustekijöitä kuitenkin riittää. Hän ei ole tänä vuonna onnistunut läheskään vanhaan malliin. Hänelle tarjotut mitalikertoimet ovat ehdottomasti liian pieniä.

Wilma Murrolle tarjotaan 2,50, joka ei myöskään maistu tarpeeksi hyvältä. Murron itseluottamus on toki kunnossa, mutta tulosmaksimi lienee tällä hetkellä noin 460:ssa. Se ei todennäköisesti riitä kolmen parhaan joukkoon.Yksi kandidaatti on varma 455-465:n hyppääjä Nina Kennedy. Hän kärkkyy suosikkien mahdollisia epäonnistumisia.

Jopa toiseksi paras seiväsnainen


Tina Sutej on ollut tällä kaudella jopa toiseksi paras seiväsnainen. On kova suoritus tehdä 33-vuotiaana uran viidestä parhaasta tuloksesta kolme. Tähän slovenialainen on kyennyt.

Tänä vuonna on mennyt kolmesti vähintään 475, toki kaikki niistä hallissa. Yksi näistä onnistumisista toi myös MM-hallipronssin.

Tulosta on kuitenkin tullut myös ulkona. 460 on ollut enimmäkseen rutiinitulos, ja kesäkuun lopulla meni kertaalleen 472.Muiden hyppääjien rahkeet eivät mitä suurimmalla todennäköisyydellä riitä mitaleille. Muista karsinnassa 450 ilman ongelmia selvittäneistä Ninon Chapelle on varma 450:n hyppääjä, kun taas Xu Huiqin on hypännyt korkeammaltakin mutta ailahtelee.


Koko kausi huomioiden Tina Sutej on ehdottomasti mitaliehdokas. Jos hän saa askelmerkkinsä karsintaa parempaan kuosiin, on nousu palkintokorokkeelle yhä hyvinkin mahdollinen.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Tina Sutej sijoittuu kolmen parhaan joukkoon @3.5

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

3.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

3.5

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

3.5

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä