Ravit: Härmä - Lähtö 12

Julkaistu: 26.06.2021 07:00

Ravit: Härmä - Lähtö 12
Ravit | Härmä - Lähtö 12 | 16.30 | 16.30

Kuka on Nordic King 2021?Juhannuslauantain pääraveja tähdittää vuodesta 2016 kisatut Härmän Powerparkin juhannusravit. Suomen uusin ravirata on avattu 2016 ja puitteet varikolla työskenteleville ovat varsin hulppeat. Viikonlopun päälähtö on Kylmäveristen Nordic King, jossa voittaja kuittaa itselleen 50 000€. Kilpailu juostaan 1609m matkalla.


Kilpailussa on vahvasti revanssi henkeä kuukauden takaisesta Solvallassa juostusta Elitkampen lähdöstä, missä yhteen iskivät todella hienossa matsissa nyt numerolla 4 H.V.Tuuri ja takarivistä huonolta paikalta starttaava 12 Odd Herakles. H.V. Tuuri juoksi keulassa ja rinnalla Odd Herakles antoi prässiä koko matkan ajan. Loppusuoralla norjalainen oli jo lipumassa helppoon voittoon, mutta tuuri taisteli todella hienosti maaliin asti tehden kilpailusta kunnon kamppailun.


4 H.V.Tuuri avaa keskeltä rataa todella kovaa ja pyrkii Solvallan startin tapaan keulapaikalle, mistä voisi vetää lähtöä pitkään. Ossi Nurmosen valmennettavalle otetan jälleen kaikki viritykset ruotsin startin tapaan. Silloin maili taittui 18,6a ja nyt tavoitellaan jopa uutta suomen ennätystä huippu nopealla Härmän radalla. Kelikin näyttää suotuisalta ennätyksen tekoon. Tuttuun tapaan rattailla nähdään Iikka Nurmonen

11-vuotias ori kärsi viimeksi tappion lahdessa Suur-hollola ajon karsinnassa alkuun pahasti laukanneelle Parvelan Retulle, muttei oriin suoritusta voi johtavan rinnalla juostuaan tietenkään moittia. Hevonen on todella hyvä, mutta vasta hiljattain ykköslähtöihin nousseen oriin kovuus ei vielä välttämättä riitä voittamaan näitä lähtöjä. Voi toki olla, että H.V. Tuuri vetää mailin keulasta 18 pintaan ja voittaa ylivoimaisesti, mutta suosikiksi pelattuna se ei suuremmin pelimielessä maistu.


Elitkampen 2021 5 H.V. Tuuri vs 8 Odd Herakles

Kaksintaistelu vai kolmannen korvapuusti?Lähdöstä on puhuttu paljon edellä mainitun kaksikon toisena osana, mutta tässä ei sovi unohtaa kuinka jäätävä numero 3 Lissun Eerikki on ollut koko kevään. Pekka Luukkosen silmäterä on kilpaillut koko ajan suomen parhaita avoimia hevosia vastaan ja voittanut tänä vuonna peräti 6 kertaa 7 yrittämästä ja ei tuo yksi starttikaan mikään huti ollut sillä "Erkki" sijoittui siinä toiseksi tullen viimeisen kierroksen alta 20.


10-vuotiaan luottokuski Ari Moilanen on ennakkoon todella luottavainen ja uskoo paljon vauhtia lisää saaneen oriin pystyvän voittokamppailuun. Erikassonin poika on kilpaillut aiemminkin Härmän Powerparkin raviradalla ja varsinkin kaarteet ovat sujuneet juuri tällä radalla todella hienosti. Ori ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta se tulee varmasti maaliin asti ja uskon sen poimivan loppusuoralla kypsyneitä marjoja yksi kerrallaan.


12 Odd Herakles on vain huonolta paikaltakin niin kova menijä varsinkin mailin matkoilla hurjan nopeutensa puolesta, minkä takia uskon sen nousevan tuoltakin voittoon asti. Suomalaiset kehuivat paljon Tuurin menoa viimeksi, mutta monelta saattoi jäädä huomaamatta kuinka jäätävä tämä norjassa syntynyt 11-vuotias oli. Täällä kertaa rattaille hyppää kylmäverisillä hienosti pärjännyt Mats E Djuse, joka on todella nouseva nimi ruotsin ohjastajien markkinoilla, joten taktisesta osaamisesta homma tuskin jää kiinni.


Norjalaisen tehtävää helpottaa, että lähdössä on kahdentason väkeä ja hevosten erot ovat ihan jonkinlaiset, joten Fredrik Franssonin valmennettava voi päästä aika lähellekin kärkeä, mikä toki helpottaa paljon loppukiriä. Mainittavaa on myös hevosen uran statistiikka 130 kilpailusta voittoja on tullut 95kpl kakkosia 15kpl ja kolmosia 15kpl. Eli uran 130 startista hevonen on ollut kolmen joukossa 125 kertaa.

Välkyn Tuisku parantaa kaiken aikaa!Lähtölista Härmän Powerparkin lähtöön 12. Nordic King Kylmäverisille 1609m. Ykköspalkinto 50 000€.

1.Välkyn Tuisku
2.Uljas Suomalainen
3.Lissun Eerikki
4.H.V.Tuuri
5.Tuurin Toivo
6. Poissa
7.Smedheim Solan
8.Polara
9.Sheikki
10.Nyland
11.Camri
12.Odd HeraklesTästä muihin: Ravivihjeisiin

Katso myös: vedonlyontibonukset

1 Välkyn Tuisku on vuoden 2019 kuninkuuskilpailun kakkonen, joka loukkaantui viime kesänä ja näin ollen se ei pystynyt osallistumaan kuninkuuskilpailuun viime vuonna. Kimmo Taipaleen silmäterä on juossut tällä kaudella nyt kaksi kilpailua ja kunto on vain nousussa kohti kunkkareita mentäessä. Viimeksi Kajaanissa 14-vuotias jäi johtavan taakse voimissaan pussiin eikä näin ollen päässyt käyttämään kaikkia voimiaan. Ori oli myös Jyväskylässä pari viikkoa sitten, mutta joutui jäämään kilpailu päivänä pois hyönteisen pistosta nousseen patin takia. Välkyn Tuisku avaa hyvin, mutta todennäköisesti ohjastaja tyytyy tässä selkäjuoksuun, minkä jälkeen se voi roikkua jopa kolmen joukkoon.


11 Camri lopetti viimeksi Mikkelin tiistai illassa kaikkien aikojen nopeimman suomenhevosen tekemän lopetuksen, kun ohjasta Terho Rautiainen päästeli 15-vuotiaana nuoren varsan tavoin viimeiset 500m 13,0 kyytiä ja jätti kaikki muut vastustajat useiden kymmenien metrien päähän. Jorma Konnun valmennettava pyrkii tässä sisäradalle, mistä kamppailee kuitenkin vain korotetuista rahoista.Betssonilta korotetut kertoimet hevosurheiluun!


Nyt hellitään raviveikkaajia! Tarkasta Betssonin astetta paremmat kertoimet joka keskiviikko sekä lauantai ja nappaa extravoitot ilman kierrätysvaatimuksia.Lue lisää tarjouksesta täältä tai siirry alta pelaamaan!
Betsson: Hyödynnä korotetut kertoimet hevosurheiluun ››

Pelivalintamme:

Odd Herakles Voittaa @2.75

William Hill - Lue arvostelu

2.75

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.75

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.75

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan