T76-ravit-ravit: Jyväskylä - Killeri

Julkaistu: 25.08.2018 12:55


T76-ravit-ravit: Jyväskylä - Killeri
T76-ravit-ravit | Jyväskylä - Killeri | 17.00
Jyväskylän T76-kierroksella pääosaa näyttelevät Suomenhevoset. Paras peli-idea löytyy silti lämminveristen kultadivisioonakarsinnasta.


Lähdössä 8. huippupaikan saanut 1 Edward Ale on lähellä voittoa. Se avaa kovaa ja pitänee lähtökiihdytyksessä keulat. Myös 5 Stormysky avaa todella tulisesti ja on mahdollista, että avaus menee liian kovaksi loppumetrejä ajatellen. Tähän en kuitenkaan kauheasti usko, sillä Jyväskylässä on käytössä open strech eli avoin sisärata loppusuoralla. Keula ei ole siis välttämättömyys ja Edward Alen ohjastaja Olli Koivunen osaa tehdä voittoa ajatellen alkukiihdytyksessä oikean ratkaisun.Edward Ale saa H2H-vedossa vastaansa numeron 3 Grant Bokon. Markku Niemisen ohjastama ja valmentama 5-vuotias ruuna on ottanut kaksi voittoa kolmella yrityksellä, mutta vastustajat ovat olleet pykälää heikompia. Se osaa kyllä kiriä lujaa, mutta tasaisena avaajana juoksusta voi tulla vaikea, varsinkin jos keulasta ei ajeta kilpaa ja matkavauhti tasaantuu.

Veikkauksella pelaaville tähän lähtöön selkeästi paras idea on 1-5 kaksari, joka palauttaa vihjettä kirjoittaessa rahat takaisin 11 kertaa. Pari tulee todennäköisesti tuosta tippumaan ja asettaisin kerroinrajaksi 7x. Tämä siis sillä oletuksella, että alussa ei revitellä vaan päästään ajoissa sopuun juoksupaikoista.


Kierroksen päälähtö on 5-vuotiaiden Suomenhevosten Derby-finaali, jossa on muhkea 45 000 euron ykkösraha. Lähdön todennäköisin voittaja on Katja Melkon valmentama ja Janne Sorosen ohjastama Vixus. Se tuskin ravatessaan lähtöä häviää. Parhaana peli-ideana pidän silti numeroa 1 Herra heinämiestä. Antti Ojanperän valmennuksesta tuleva ori on tehnyt nousujohteisia esityksiä ja ollut todella ravivarma.

Se hävisi karsinnassa numerolle 2 Tureliukselle, mutta ohjastajan mukaan ei ollut mitään syytä ajaa voitosta, koska kaikki odotukset on itse finaalissa. Voitto voi olla tiukassa, mutta ravivarmuutensa ja hyvän lähtöpaikkansa turvin se sijoittuu tässä kolmen joukkoon todella usein.

Lähdössä 5 ottavat H2H-vedossa yhteen 4 Koskelan Akseli ja 1 vaellus. Koskelan Akseli oli erinomainen Ylivieskassa ruunien kisassa ja hävisin vain ylivoimaiselle Polaralle. Se lähtee kovaa liikkeelle mikä on mailin matkalla ratkaisevan tärkeää. Vaellus taas on tasapaksu avaaja ja pussiin jäämisen riski on iso. Vaikka kiritilat aukeaisivat tulee sille kiire ehtiä ulkoratoja pitkin voittotaistoon, joten vaakakuppi kallistuu isosti Koskelan Akselin suuntaan. Pidän Akselia myös hyvänä ideavarmana T76-lapuille.