Ravit: Jyväskylä - Toto4

16.01.2023 | 19.55
RAVIT | JYVÄSKYLÄ - TOTO4

Kohde sulkeutuu: 16.01.2023 19:55
Maanantai käynnistyy Jyväskylässä Euronelkulla, jossa pelataan Toto4 peli 1€ minipanoksella.

Peliaika päättyy n. klo 19.55 ja päävoitto voi olla, jopa 190 000€


TOTO4/1

Lämminveristen ryhmäajo 2140m

Avauskohteessa tammalähtöön suosikkina matkaan starttaa paluun Ruotsista tehnyt 3 Club Nord Elit. Viimeksi Porissa Tapio Perttusen ajokki nousi takaa hyvin kolmanneksi varsinkin, kun tamma ei ole mikään kiertelijä tyyppiä. Nopealla avaajalla on tässä saumat koko matkan johtoon ja on ansaittu suosikki.

Lapuille se saa kuitenkin kaksi varmistusta. Ensimmäinen on Markku Niemisen valmentaman numeron 10 Harmonie Merite. Viimeksi tauolta palannut ranskassa syntynyt tamma ei saanut itsestään parasta irti tasokkaassa lähdössä. Toki tehtävä oli takaa kovassa porukassa myös haastava.

Toinen varmistus on hyvältä lähtöpaikalta 1 True Devotion, joka saa tässä maukkaan juoksun suosikin takana ja pystyy sisäradan ohituskaistan ansiosta myös loppusuoralla ohituksiin. Jussi Suomisen suojatti on tauluaan parempi.

Lähes yhtä paljon suosikin kanssa on luotettu Veikko Laurilan valmentamaa numeroa 8 Arnie’s Emilie. Vapaalta radalta parhaat juoksunsa tekevä 7-vuotias kohtaa tässä aiempaa kovempia, eikä tehtävä ole heikolta lähtöpaikalta avoimia tammoja vastaan helppo.

TOTO4/2

Lämminveristen tasoitusajo 2140m

Toisessa kohteessa yhteen iskevät lämminveriset, jossa paalulta starttaavat alle 5500€ tienanneet ja 20m takamatkalta enintään 15 000€ tienanneet. Suosikkina matkaan starttaa Santtu Raitalan ohjastama 8 Complicated, joka palaa tähän reilun kuukauden tauolta. Kysymysmerkkejä on ilmassa, sillä viimeksi Teuvo Nikulaisen suojatti ei ollut Rovaniemellä normaalia ja jäi todella kauas kärjestä.

Lapulle laitetaan viisi merkkiä. Mukaan suosikin tallikaveri 4 Joy Ring, nousussa oleva ja koko ajan parantava 1 Kato Kato, hyvässä kunnossa kilpaileva 10 Pinkabella. Viimeisenä lapulle pystyvä, mutta todella epävarma 14 Fergus.

Näistä erityisesti kiinnostaa Tuomas Pakkasen ohjastama 4 Joy Ring, joka teki viimeksi Oulussa hyvän suorituksen kierrettyään matkalla johtavan rinnalle, josta 6-vuotias oli hienosti kolmas maalissa.

Lapulle voisi nostaa enemmänkin merkkejä, mutta 1€ rivipanoksella se tulisi todella kalliiksi.

TOTO4/3

Lämminveristen ryhmäajo 2140m

Tasaista on kolmannessakin kohteessa. Tämä pyritään kaikesta huolimatta selvittämään varmalla. Viimeksi Teivossa tätä kovemman lähdön hienolla kirillä voittanut 6 Irvin Star on noussut hienoon iskuun ja jaksava 7-vuotias ruuna pystyy tekemään omaakin juoksuaan, mikä on varma valinnan kohdalla hieno ominaisuus. Victor Björkrothin ohjastama menijää on pelattu vain 15%, joka on vielä maltillisesti 22% prosentin arvioon nähden.

Suosikiksi on luotettu yllättäin Tommi Kylliäisen valmentama ja ohjastama 5 Leemark's Icy, joka tarvitsee todella tarkan juoksun voittoon pystyäkseen. Kunnossa 6-vuotias ori kyllä on, mutta tarkan juoksun vaatimus ei tunnu varmavalintojen kohdalla kovinkaan kiinnostavalta.

Varmistajille mukaan 1 Ranch Rocky Road, joka voitti viimeksi Jyväskylässä johtavan takaa tätä kovemman lähdön. Taukoa on takana reilun kuukauden verran, joten viime hetken vire on pieni arvoitus.

Paljon on myös pelattu Antti Ojanperän valmentamaa numeroa 11 The Great Kemp, mutta kolmatta voittoa putkeen hakeva ruuna kärsii tässä takarivin lähtöpaikasta. Juoksusta voi myös tulla nousevan ruunan kohdalla vaikea.

Muita mahdollisia menestyjiä voisi olla 3 Ninth Nobleman, 8 Benjaming Song ja täysin pelaamattomana 4 Våsterbo Locksmith.

TOTO4/4

Kylmäveristen ryhmäajo 1640m

Toto4 pelin päättää enintään 30 000€ tienanneiden kylmäveristen mailin ryhmäajo. Suosikkina matkaan starttaa 4 Tulipiirto, jolle juostava matka ei ole millään tavalla sopiva. Nouseva 6-vuotias ori jaksaa tehdä omaakin juoksuaan, mutta kuinka korkealle Hannu Torvisen ajokki tässä ehtii. Lapulle Aimo Vuorisalon valmennettava silti kuuluu.

Toisena lapulle 3 Hymynpilke, joka saa tässä onnistuneen juoksun, minkä jälkeen 12-vuotias ruuna on loppusuoralla kirissä vaarallinen. Hyvässä kunnossa jo pidempään ollut Jarmo Hännisen suojatti on tässä 13% pakkorasti.

Viimeisenä lapulle ei nouse kumpikaan kovimman ennätyksen omaavista numeroista 1 Bramee tai 2 Rehtorin Salli vaan todella kovan suomenhevosmiehen Pauli Raivion valmennustallista tuleva 8 Matteus Kevätön. Viimeksi Jyväskylässä tauolta palannut 6-vuotias teki hyvän juoksun, vaikka ei voittajalle mitään voinutkaan.

Takarivin koville 10 Profiili ja 12 Sinkun Cunkku juostava matka on vain liian lyhyt, joten niitä ei tässä kohtaa oteta peleihin mukaan. Kierroksen pidemmällä matkalla kaksikko olisi ollut jokaisella lapulla varmasti mukana.


TOTO4 Vihjesysteemi


Kohde 1: 1,3,10
Kohde 2: 1,4,8,10,14
Kohde 3: 6 Irvin Star
Kohde 4: 3,4,8

Hinta: 45€


Pelionnea!