Ravit: Kuopio - Toto5

Ravit | Kuopio - Toto5 | 19.10 | 01.08.2022
Kohde sulkeutuu: 01.08.2022 19:10
Kuninkuusravien jälkeinen viikko käynnistyy Kuopion Sorsasalosta, jossa kilpaillaan todella tasainen ja pelillisesti mielenkiintoinen Toto5 kierros. Kierroksen suurin ennakkosuosikki on lähdön 6 numero 3 Going Above, jota on luotettu yli 70% verran. Vastus ei ole lähdössä ihmeellinen, mutta peliprosentit ovat silti rajusti yläkantissa.

Kierrokselle löytyy maistuva ideavarma, joka ei ole edes lähtönsä suosikki, joten sen osuessa on saatu jo mukavasti etua muihin pelureihin. Ideapiikin peliprosentit ovat tällä hetkellä 17% ja oma arvioni on 30%.

Ainoalle täysosumalle on luvassa jälleen 150 000€ takuupotti, mutta sitä tuskin tullaan tällä Kuopion kierroksella kuitenkaan jakamaan.


Toto5/1

Lämminveristen ryhmäajo 2100m

Kahden poisjäännin myötä lähdön voitosta ja 2200€ ykköspalkinnosta on kamppailemassa enää seitsemän valjakkoa. Suosikkina matkaan starttaa Timo Hulkkosen valmentama 6 Complicated, joka on parantanut otteitaan startti startilta. Viimeksi se oli hyvä kolmas kuolemanpaikalta, mikä ei ole 4-vuotiaan toivepaikka missään tapauksessa. Sitä ennen Kaustisen Toto75 lähdössä nuoren ohjastajan Tuukka Variksen ajosuoritus epäonnistui, joten sitä starttia ei kannata jäädä liikaa miettimään. Ruuna avaa hyvin, mutta näin ulkoa ei keulaan välttämättä ole asiaa.

Vielä ulompaa todella lujaa matkaan kiihtyy viimeksi tosi kovassa lähdössä hienosti kolmanneksi keulasta tsempannut 7 Callela Vipdeal, joka kehittyy kaiken aikaa. 3-vuotiaalla on kuitenkin vielä vähäinen rutiini, joten siihen ei voi täysin vielä luottaa. Valmentajan Jukka Hakkaraisen hyppääminen kärryille heikentää myöskin valjakon mahdollisuuksia.

5 Xenon Leader on myös kehityskelpoinen aloittelija, mutta tässä lähdössä vasta viidennen kilpailunsa urallaan juoksevan Tuomas Pakkasen ajokin voitto tulisi pienenä yllätyksenä.

Kierroksen piikki ja samalla päivän paras pelikohde on numerolla 3 Liisa Sensation, joka voitti Lahdessa hyvän juoksun jälkeen tätä kovemman vastuksen. Loppukiri oli kuitenkin sen verran terävä, ettei se varmuudella jäänyt 3-vuotiaan uran viimeiseksi voitoksi. Viime kerralla Tallinnassa tamma juoksi johtavan rinnalla mistä taisteli hyvin toisena maaliin. Henri Bollström hyppää nyt kyytiin ja pienessä lähdössä juoksu tulee todennäköisesti onnistumaan loistavasti, jonka jälkeen terävä loppuveto riittää tosi korkealle. Tämä siis kierroksen rohkeaksi ideavarmaksi

Toto5/2

Lämminveristen ryhmäajo 2100m

Toisessa kohteessa suosikkini on 1 Bismarck Comery, joka on mielestäni todella lähellä tässä koko matkan johtoa. Iikka Nurmosen suojatti avaa lujaa ja pystyy todennäköisesti torjumaan muut alussa, jonka jälkeen kaikki muu kuin voitto olisi pettymys. 7-vuotias on tällä hetkellä vasta lähdön kakkossuosikki, joten se kelpaa tässä toiseksi varmaksi mainiosti.

Varmistajille suosikki 2 Armani Press voitti viimeksi Vieremällä mailin matkan johtavan rinnalta ja teki tosi hyvän suorituksen. Täysimatka ei ole 9-vuotiaalle ruunalle etu ja nähtäväksi jää haluaako Ville Pohjola ajaa ruunalla toista kertaa putkeen johtavan rinnalta. Keulaan päästessään Erkki Paason valmennettava olisi muille paha lyötävä.

Jättipommin etsijöille 3 Ella Pace on mukava rasti, sillä se teki viimeksi Mikkelissä selvästi jo aiempaa paremman esityksen, eikä sen tarvitse tässä nätillä juoksulla hävetä yhtään suosikeille. 8-vuotias tamma pyrkii tässä johtavan kantaan, josta tilaa saadessaan ei voittokaan saa yllättää.

5 Q-Rex Oak on selvästi paras keulasta ja sinne ei ole tällä kertaa asiaa, joten 6-vuotiaan pärjääminen tulisi viime starttien tasoisella suorituksella suurena yllätyksenä.

Toto5/3

Lämminveristen ryhmäajo 1600m

3 Going Above on koko kierroksen selvästi eniten peliä kerännyt hevonen. Jani Hartikaisen suojatti on noussut elämänsä kuntoon 8-vuotiaana. Viimeksi Oulussa se oli keulasta hyvä toinen, vaikka ei pystynytkään vastamaan hyvän juoksun saaneelle vastustajalle. Henri Bollströmin ajokki tähtää tässäkin johtopaikalle, josta voitto olisi lähellä. Sopii kerrottuihin isosta peliosuudesta huolimatta varmaksi.

Vihjesysteemiin se saa kuitenkin kaksi varmistusta. Ensimmäinen varmistus on 9 Bravo Sencello, joka oli viime keskiviikkona Killerillä tekemättömän tehtävän edessä takajoukoista kovassa lähdössä. Nyt vastus on sopivampi ja mailin matka suosii. On etukäteen selvästi suosikin kovin haastaja, sillä 6-vuotias ruuna jaksaa tehdä myös omaakin juoksuaan.

Toinen varmistus on suosikin sisäpuolelta kiihdyttävä 2 Enge Astarte, joka tavoittelee tässä juoksupaikkaa suosikin takana. Iikka Nurmosen tällä kertaa ohjastama tamma pystyy kaiken mennessä nappiin paljon tauluaan parempiin suorituksiin.

7 Nutcracker on myös tauluaan parempi juoksija, mutta ulkona olevalta lähtöpaikalta se kamppailee tässä lähinnä sijoista 3-5.

Toto5/4

Lämminveristen tasoitusajo 2100m

Kaksi kierroksen vaikeinta lähtöä ovat enää jäljellä. Todella tasainen ja arvoituksellinen lämminveristen 15 hevosen tasoitusajo. Suosikkina matkaan radalta 4 Next To Wheels, joka olisi ravia lähtiessään tässä todella vaikeasti voitettava, mutta lähtölaukan riski on Tuomas Pakkasen ajokilla todella suuri. Ravilla lähtiessään hakee viimeistään takasuoralla keulapaikan ja voittaa lähdön.

Takaa pelataan paljon numeroa 14 Mission Of Soul, mutta Kuopiossa kiertäminen on todella vaikeaa niin lähes 30% pelikannatuksella en halua ottaa Erkki Lapin valmentamaa 5-vuotiasta tammaa peleihin.

Takamatkan kiehtovin rasti on 9 Downshifter, joka on menestynyt paljon tätä kovemmissakin lähdöissä. Jorma Tiilikaisen suojatin peliprosentit ovat vain 4% ja arvioni sen voitolle on 11%. Viimeksi 6-vuotias laukkasi sisäradalla pitkäksi ensimmäisellä kierroksella.

Paalun kiehtovin yllättäjä on 6 Wicked Wise Wincent, joka on tasollaan kilpaillessaan tähän porukkaan pystyvä menijä. Taukoa on alla, mutta alle 1% kannatus tuntuu naurettavan pieneltä.

Maininta myös numerosta 1 Happy Joy, joka teki viimeksi yhden uransa parhaista juoksuista tätä kovemmassa lähdössä. Nappipaikalta Jani Ruotsalaisen ajokki on vaarallinen ja ehdottomasti rastin arvoinen 2% peliosuudella.

Lapulle kaikkiaan 11 hevosta.

Toto5/5

Kylmäveristen tasoitusajo 2100m

Ykkösmerkki on 11 Madonna, joka nappasi viimeksi ansaitun voiton. Markku Taskisen suojatti lähtee mukavasti liikkeelle ja on tähän oikea suosikki. Kerrottuihin voi kokeilla väkivahvaa ja kovassa kunnossa olevaa tammaa varmaksi, mutta vihjesysteemiin otetaan tähän kohteeseen yhteensä kuusi merkkiä.

Suosikki varmistetaan ensimmäisenä viereltä lujaa lähtevällä numerolla 12 Tähtineito. Kovan suomenhevosmiehen Martti Lajusen suojatti on todella kehityskelpoinen tamma ja omaa kovat vauhtivarat, mutta jakson puuttuminen vaikeuttaa tehtävää. Uskon silti tähän tammaan ja en halua siihen missään tapauksessa tippua.

Kolmas merkki on Kimmo Taipaleen ohjastama ja valmentama 1 Vuoren Isomus, joka on todella pystyvä menijä, mutta tolkuttoman epävarma. Ravilla se voi vetää lähdöstä maaliin.

Lapulle mukaan myös viimeksi alle 30 tuloksen Lieksassa tehnyt 2 Tilun Muisto, joka menestyy tässä ravivarmuudellaan varmasti, mutta voittoon se tarvitsee kovimpien laukkoja.

Mukaan vihjesysteemiin vielä paalulta numero 3 Sirkan Sulo, joka tekee tasaisia suorituksia koko ajan ja takamatkalta 10 Meno-Missi, joka paransi viimeksi ennätystään yli kolme sekuntia.

Enemmän vielä laittaville 16 R.R. Kisu on hyvä vauhtinen menijä, mutta 60m pakilta kiertämistä voi olla liikaa.[otsikko3]Toto5 Vihjesysteemi/otsikko3]

Kohde1: 3 Liisa Sensation

Kohde2: 1,3

Kohde3: 2,3,9

Kohde4: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,12,15

Kohde5: 1,2,3,10,11,12

Hinta:39,60€

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>