Kriterium-finaali: Teivo - Tampere

Julkaistu: 06.10.2018 11:56


Kriterium-finaali: Teivo - Tampere
Kriterium-finaali | Teivo - Tampere | 17.34
Tänään juostaan yksi hienoimmista ja isorahaisimmista lähdöistä Suomessa. 3-vuotiaiden lämminveristen Kriterium-finaali. Ensimmäisenä maalissa olevaa odottaa 112 500 euron palkinto.

Koko ravimaailman katseet kohdistuu taistelupariin Graceful Swamp vs Marrakesh. Erkki-Pekka Mäkisen Graceful Swamp on ollut starteissaan suvereeni. 13 starttia ja yhtä monta voittoa kertoo kaiken oleellisen tästä lahjakkuudesta. Timo Nurmoksen treenistä tuleva Marrakesh on juossut urallaan vasta viisi starttia, mutta näytöt niissä ovat sitä luokkaa, että hevonen on ansaitusti lähdön suosikki. Ohjastajana toimii Nurmoksen luottokuski Jorma Kontio.

Marrakeshin suosikin asemaa ei ainakaa pienennä se, että Nurmoksen treenistä tulevat nuoret lahjakkuudet ovat vieneet melkein kaikki merkittävät ikäluokkakilpailut tänä syksynä.

Juoksunkulku tulee olemaan mielenkiintoinen. Radalta 2 lähtee matkaan kisan kolmossuosikki Lewis Ale. Tuomas Korvenojan suojatin ulkopuolelta lähtevät Graceful Swamp ja Marrakesh. Keulapaikka on tarjolla vain yhdelle, joten kisassa voidaan pitää reipasta vauhtia alusta saakka.

Pelimielessä kiehtoo eniten numero 1 Bosses Lady. Se ei ehkä ole alussa nopein, mutta avaa sen verran hyvin, että todennäköinen juoksupaikka on toinen tai kolmas sisällä. Valmentaja Tapio Perttunen on ohjastanut tammaa itse, mutta loukkaantumisen takia sitä ajaa finaalissa Hannu Torvinen. Karsinnassa hevosta ohjasti Antti teivainen, joka johdatti tamman ylivoimaiseen voittoon.

Finaalissa vastus on todella paljon kovempi, mutta ottaen huomioon hyvän lähtöpaikan, hevosen kunnon ja muiden todennäköisen kilvanajon sillä on hyvät saumat kiriä lopussa kolmen sakkiin. Itse arvioin tamman olevan vähintään kolmas joka toinen kerta.

Pelivalintamme:

Top3 Bosses Lady @2.55

Unibet - Lue arvostelu

2.55

Hyödynnä 100€ bonus + 10€ ilmainen mobiiliveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Redbet - Lue arvostelu

2.55

Hyödynnä 100€ edestä ilmaisvetoja Redbetillä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.55

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.55

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan