Ravit: Toto 75 - Jokimaa

Ravit | Toto 75 - Jokimaa | 14.30 | 03.07.2022
Kohde sulkeutuu: 03.07.2022 14:30
Sunnuntaina kilpaillaan Lahden Jokimaalla hurjan hieno Toto75 kierros. Päivä on täynnä hienoja hevosia ja tasaisia lähtöjä. Kirsikkana kakun päällä päivän viimeisenä lähtönä juostaan lämminveristen Suur-Hollola ajo, jossa voittaja palkitaan 96 000€. Tämä lähtö juostaan Toto75 pelin ulkopuolella lähtönä 11.

75 pelin peliaika päättyy noin klo. 14.30 ja pelissä on tarjolla 70 000€ bonusrahaa.


Toto75/1

Kylmäveristen ryhmäajo 2140m

Kierros aloitetaan tasaisella tammalähdöllä, jossa kerätään pisteitä kuun lopussa juostavaan kuningatar kilpailuun. Selväksi suosikiksi on noussut viime vuonna Seinäjoen kuningatarkilpailussa hienosti toiseksi sijoittunut 10 Ciiran Tähti. 8-vuotias tamma kilpailee nousukunnossa ja nousee takarivistäkin väkisin tässä korkealle. Seppo Suurosen valmennettava voisi olla varmakin, mutta takarivin vuoksi napataan sille mukaan yksi varmistus

Varmistus on Vermossa toissa kerralla keulasta helposti voittanut 7 Varjonova, joka pyrkii tässä varmasti keulapaikalle, josta 13-vuotiaalla elämänsä kuntoon nousseella tammalla on hyvät saumat menestyä. Viimeksi Härmässä Olli Koivusen ajokin kilpailu pilaantui laukkaan reilu 100m juostuna.

Kolmas merkki lapulla olisi 6 Sirpsakka, joka tekee kovaa nousua kohti avointa tamma eliittiä. Onnistuneella juoksulla Hannu Torvisen ajokki pystyy kovaan loppuvetoon niin kuin Mikkelissä toukokuussa nähtiin. Vähän pelattuna otetaan se yllättäjänä mukaan.

Enemmän merkkejä haluaville suosittelen vielä numeroita 1 Taksvenla ja 3 Vennelmon Varma.

Ranking: 10-7-6-3-1

Toto75/2

Lämminveristen ryhmäajo 2140m. 3-vuotiaille Tammahambo

Aloittelevia tammoja viivalla, joten yllätys suorastaan roikkuu tässä ilmassa. Isoksi suosikiksi on kuitenkin luotettu Hannu-Pekka Korven valmentama 3 Ava Di Alessia. Viimeksi Ruotsissa E3 karsinnassa tuli paha lähtölaukka ja peli oli sitä myöten selvä. Turussa 3-vuotias tamma avasi keulaan ja voitti siitä parastaan yrittämättä.

Ennakkoon kovimmalta haastajalta vaikuttaa sisäpuolelta lähtevät 1 Carla Combo ja 2 Callela Ladybird. Ensin mainittu on juossut Ruotsissa tätä kovemmissa lähdöissä ja on kerännyt niistä rutiinia vastaavista lähdöistä. Jälkimmäinen tuli viimeksi kirilenkin puoli huolimattomasti 14,2 kyydillä. Mika Forssin ajokkiin kohdistuu jo suvunkin perusteella kovasti mielenkiintoa.

Näiden jo edellä mainittujen lisäksi otetaan lapulle mukaan 7 Ivory Susanne, joka vakuutti viimeksi Teivossa näyttävällä esityksellä johtavan rinnalta.

Ranking: 3-2-1-7-12

Toto75/3

Lämmminveristen ryhmäajo 2140m. 3-vuotiaille Hambo

Kolmannessa kohteessa kilpailee vihjerivin ensimmäinen varma. 3 Blackbeard, joka on noussut todella hienoon vireeseen. Viimeksi Jyväskylässä Ari Moilasen ajokki peruutteli alussa hännille, mutta tykitti sieltä loppua hurjasti ja ehti vielä kolmanneksi. Lujaa liikkeelle lähtevä Tapio Lehtorannan suojatti avaa tässä johtoon ja uskon sen vetävän siitä maaliin saakka. Oma arvio voitolle 25%

Mikäli tässä ruvetaan ideavarmaa varmistelemaan niin lapulle pitää ottaa ainakin numerot 1 Laxvikens Amiral, 5 Rock Vice, 6 Irondanger ja 7 Edward Snipes.

Ranking: 3-6-1-7-5Ranking: 3-6-1-7-5

Toto75/4

Lämminveristen ryhmäajo 2140m. 4-vuotiaille Best Princess

Neljännessä kohteessa 4-vuotiaat tammat iskevät yhteen ja lähtevät metsästämään 10 000€ uutta omistajaa. Lähtö on ennakolta kahden hevosen välinen kamppailu, kun vastakkain ovat Pekka Korven tallista 3 Magic Madonna ja Kenneth Danielsenin silmäterä 9 Dusktodawn Boogie.

Tammat kohtasivat toisensa viimeksi Vermossa, jossa jälkimmäinen sai paremmalta paikalta keulapaikan ja piti siitä lopussa voittoon ennen takana juossutta Magic Madonnaa. Tällä kertaa asetelmat ovat toisinpäin, joten etu on nyt Pekka Korven valmennettavalla, sille huippupaikalta se on tässä automaattinen keulahevonen. Tällä juoksunkulku psyykillä lapun toiseksi varmaksi jää 3 Magic Madonna.

Muiden voittoon on todella vaikea uskoa, vaikka suosikkien kesken vauhti menisikin liian kovaksi. Selkeä kolmos hevonen on 4 Sahara Flames, mutta se ei ole kilpaillut viime starteissa omalla tasollaan.

Ranking: 3-9-4-6-8

Toto75/5

Lämminveristen ryhmäajo 2140m. 4-vuotiaille Nelivuotispokaali

Hieno lähtö on myös oriiden ja ruunien 4-vuotislähtö. Suosikki on kriteriumissa toiseksi sijoittunut 3 Shackhills Twister, joka tavoittelee hyvältä paikalta koko matkan johtoa. Jari Kinnusen suojatti on kilpaillut tauon jälkeen nyt kolme kertaa tehden joka kerta hyvän esityksen. Asetelmat suosivat ja keulaan pääsevä lahjakkuus on tässä todella vaikeasti kukistettavissa.

Potin toivossa napataan suurelle suosikille kuitenkin varmistuksia. Nousukunnossa kilpaileva 1 American Zakke, joka hyötyisi kovasta vauhdista ja pystyy tarvittaessa tekemään omaakin juoksuaan. Hannu-Pekka Korven hevoset menevät tällä hetkellä hyvin, joten tältä Suur-Hollola finaalissa juoksevalta American Heron pikkuveljeltä pitää odottaa pärjäämistä.

Toinen varmistus on kyvykäs ja koko ajan kehittyvä 7 Magazine Match. Viimeksi Santtu Raitalan suojatti teki todella vahvan kirin, joka kantoi hienosti toiseksi vaikeista asemista. Viimeiset 400m 09,2, joten vauhtia ruunasta kyllä löytyy. Kärjen ylivauhdilla nousee kamppailuun, mutta taktiikka juoksussa ei mahdollisuuksia.

Muista nostetaan esiin täysin unohdettu 9 Bee Combo, joka teki esimerkiksi Kuopio Stakes finaalissa hyvän juoksun kirien taustalta toiseksi. Tämän hetken 2% ovat sille liian vähän. Toinen nosto on 5 Deep Blue Font, joka pyrkii tässä johtavan kantaan, josta voi pystyä korkealle.

11 Planbee tekee hyviä juoksuja, mutta juoksut eivät täysin ole onnistuneet. Näistä asemista ollaan muiden armoilla, mutta kaiken mennessä nappiin ei Jukka Torvisen tällä kertaa ajaman ruunan voitto maailman suurin yllätys olisi.

Ranking: 3-1-7-5-9

Toto75/6

Lämminveristen ryhmäajo 2140m

Kuudennessa kohteessa suosikki on 6 Ithinkiam Genius, joka nappasi viimeksi Vieremällä varman voiton hienolla kirillä. Jani Oinosen valmennettava avaa lujaa ja pyrkii johtopaikalle. Veli-Pekka Toivasen ajokki voisi olla yksi mahdollisista varmoista, mutta parempien löytyessä varmistetaan tässä suosikkia. Toki keulasta ilman vauhdin vaatijaa voitto on todella lähellä, mutta 7-vuotias ori hieman ailahtelee, eikä aina suorita samalla tasolla.

Paikka johtavan rinnalla kiinnostaa varmasti Juha Utalan ohjastamaa ja valmentamaa numeroa 12 Gal Gadot Racing, joka on tehnyt johtavan rinnalta suomessa parhaat juoksunsa. Viimeksi tuli laukka, mutta ennen sitä starttia tamma oli johtavan rinnalta hieno toinen tamma tasoituksessa La Donna Perfettan vastaillessa keulasta voittoon. Aktiivisella ajolla antaa saumat itselleen ja muille.

Eturivistä paljon peliä kerää kaksikko 1 Cover Prince ja 2 Isabel B.R. Näistä ensimmäinen tuntuu reippaasti ylipelatulta, vaikka lähtöpaikka hyvä onkin. Antti Ojanperän suojatti on juossut helpommissa lähdöissä, eikä ole niissäkään suuremmin loistanut, joten alustava 18% kannatus tuntuu ihmeelliseltä. Oma arvio on 6%

Jonna Irrin valmennettavat ovat hyvässä vireessä niin kuin Majestic Man osoitti Suur-Hollolassa. 2 Isabel B.R on kilpaillut kovissa lähdöissä läpi kevään ruotsissa, joten rutiinia kovista porukoista on kertynyt mukavasti. Jorma Kontion ajokki kirii selkäjuoksun saadessaan loppua lujaa, kuten Vermossa 30.4 nähtiin. Pakkorasti näistä asemista.

Risto Airaksisen valmentama 9 Royce Rolls on tähän lähtöön todella kova hevonen ja sillä vastus helpottuu viimeksi juostusta Härmän kilpailusta. Jarmo Saarelan ajokki on takarivistä liian unohdettu tällä hetkellä oman arvioni ollessa 15%. Viimeksi peli pilaantui laukkaan, sitä ennen se oli hyvä toinen johtavan takaa.

Pommeina nostetaan lapulle vielä 3 Night Hall, 5 Be The One, 7 Great Father, 8 Intuto ja 10 Uccio.

Ranking: 6-9-12-2-10

Toto75/7

Tasoitusajo kylmäverisille 2140m. Kylmäveristen Suur-Hollola 2022

Rivi päättyy todella hienoon Kylmäveristen Suur-Hollolaan, jossa voittaja palkitaan 38 000€. Lähdön suosikki on viimeksi järkyttävän hienon juoksun alkumatkan laukan jälkeen tehnyt 5 Parvelan Retu. Voltista Hannu Torvisen ajokki on aiemmin päässyt kohtuullisesti matkaan, joten se pystyy pitämään tässä asemansa lähdössä. Kunto on hyvä ja oikea suosikki, mutta laitetaan varmistuksia, koska lähdössä on myös monta muuta mahtavaa suomenhevosta. Petri Laineen suojatti puolustaa tässä viime vuoden voittoaan.

Härmässä Nordic Kingin voittanut 12 Evartti on pakkorasti, sillä niin hienon kirin Santtu Raitalan ohjastama ori teki. Kunto on nousussa koko ajan ja kaksinkertainen hallitseva ravikuningas on nousemassa jälleen tosissaan puolustamaan kruunuaan kuninkuusravien lähestyessä.

Näillä kahdella päästään jo todella pitkälle, mutta otetaan lapulle vielä neljä muutakin hevosta. Lapulle paalulta nostetaan 3 Elan, joka pyrkii isänsä Säihkeen Säpinän tavoin paalulta karkuun. Isällä tuo suoritus riitti kakkoseen, mutta eikö sanontakin jo sen kerro, että pojasta polvi paranee. Antti Teivaisen ajokki avaa lujaa ja juoksee nyt ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä, joka voi tuoda lisää vauhtia ja huumoria oriin menemiseen.

Takamatkalta mukaan otetaan Ossi Nurmosen valmennettavat 7 H.V. Tuuri ja 8 Stallone. Molemmat pystyvät onnistuneilla juoksuilla menestymään. Viimeisenä mukaan Tapio Perttusen suojatti 10 Vixeli, joka voitti viimeksi Teivossa keulapaikalta varmasti.

Ranking: 5-12-8-10-7

Toto75 Vihjesysteemi


Kohde 1: 7,10
Kohde 2: 1,2,3,7
Kohde 3: 3 Blackbeard
Kohde 4: 3 Magic Madonna
Kohde 5: 1,3,5,7,9
Kohde 6: 2,3,5,6,9,10,12
Kohde 7: 3,5,7,8,10,12

Hinta:84€

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!