Ravit: Toto75 - Mikkeli

14.01.2023 | 14.45
RAVIT | TOTO75 - MIKKELI

Kohde sulkeutuu: 14.01.2023 14:45
Suomen lauantainen Toto75 kierros kilpaillaan Mikkelissä. Rataolosuhteet voivat johtaa koko päivän perumiseenkin, mutta raskas rata on luultavasti ainakin tulossa. Tämä lisää kierroksen vaikeutta ja isotkin potit ovat hyvinkin mahdollisia.

Toto75 pelin palautusaika päättyy n.14.45
Toto75/1

Lämminveristen ryhmäajo 1600m

Avauskohteessa suosikin paineet saa niskaansa sisäradalta kiihdyttävä 1 Delightful Moment hyvässä kunnossa kilpaileva Isto Kuisman valmentama ruuna avaa hyvin ja saa valita juokseeko tässä keulassa vai johtavan takana. Todennäköisesti 9-vuotiaalla ruunalla ollaan liikkeellä keulataktiikalla. Viimeksi se oli vastaavalta paikalta hyvä toinen, vaikka oli voittajaa vastaan loppusuoralla aseeton. Mahdollinen kurakeli olisi pahasti vastaan, eikä mielummin toiseksi tiukassa taistelussa jäävää menijää ole kiinnostavaa pelata yli 50% kannatuksella.

Lapulle napataan tähän vasta varma suosikille, joka on numero 5 Knocking Match. Viimeksi Santtu Raitalan suojatti oli tätä kovemmassa lähdössä pitkään pussissa ja näin ollen voimia jäi jäljelle. Hyvässä kunnossa oleva Juho Ihamuotilan suojatti on tässä vahvoilla. Tauon jälkeen 8-vuotias ruuna on saanut neljä starttia, joten kunnon pitäisi olla vain nousussa koko ajan.'

Varmistajille suosikin kanssa lapulle voi napata mukaan viimeksi tauolta sijoitustaan parempi ollut 6 Yolo Savoy sekä hienosti viimeksi kirinyt 8 Claude P.Hill. Myöskään vahvaa numeroa 4 Battle Jack tai hyvältä paikalta lähtevää numeroa 2 Capo ei kannata unohtaa useamman merkin laittaessa.

Toto75/2

Lämminveristen ryhmäajo 2100m

Toinen kohde vaatisikin sitten jo useamman rastin vihjesysteemiin, mutta lapulle nousee tässä enintään 15 000€ tienanneiden ryhmäajossa vain yksi hevonen, josta tehdään myös maistuva ideavarma. Varmaksi laitetaan Arto Laaksosen ohjastama 8 Chase, joka on arvottu huonolle lähtöpaikalle, mutta pidän sitä tähän nousevien hevosten ryhmäajoon luokaltaan parhaana hevosena. Viimeksi Vermossa Teemu Jurvasen suojatti oli johtavan rinnalta lopussa ylivoimainen. Viimeiset 1000m 5-vuotias ori meni alle 14 vauhtia, joten vastaavana se on tässäkin todella korkealla. Tämän hetken 9% pelikannatus on todella pieni, sillä oma arvio voitolle on 23%.

Suosikiksi on luotettu kahdella hienolla voitolla Tommi Kylliäisen tallista avannut 2 Dighthislass, joka lopetti viimeksi keulasta helposti todella kovaa ja oli varma voittaja. Ravilla pysyessään ja keulaan päästessään on lähellä voittoa, mutta 45% peliosuus on liian korkea riskeihin nähden.

Lähtö on muuten todella tasainen ja revityksiin lapulle pitänee rastia ainakin numerot 3 Interlude Ferm, 9 Fete Du Mond ja 12 Electric Cherry.

Toto75/3

Lämminveristen ryhmäajo 2100m

Kolmanteen tuhlataan sitten jo merkkejä peräti viiden rastin verran. Suosikki on Pirjo Miettusen valmentama 9 Endless Story, joka ansaitsisi jo voitonkin. Todella vahvoja juoksuja jo pitkään tehnyt tamma oli viimeksikin johtavan rinnalta todella hieno kakkonen. 6-vuotias lopettaa myös selkäjuoksun jälkeen todella lujaa, joten se on todella paha takana pidettävä loppukirissä.

Ensimmäinen varmistus on ensimmäisen lähdön varmamme tallikaveri 7 Alien Hill, joka jaksaa mennä vaativimmissakin olosuhteissa. 6-vuotiaalla tammalla on noin kaksi kuukautta taukoa takana, joten se tuskin on tässä aivan terävimmillään. Tommi Kylliäisen ajokki pystyy onnistuneella juoksulla kuitenkin voittomatsiin.

Takarivistä kolmanneksi lapulle napataan Olavi Nisoselta hienoa nousua tekevä 10 Royal Date, joka runttasi viimeksi johtavan rinnalta hienoon voittoon. Raskaat olosuhteet sopisivat 7-vuotiaalle tammalle, monta muuta vastustajaa paremmin.

2 Melinda Ses otetaan yllättäjänä peleihin mukaan. Hyvin avaava Henri Bollströmin ajokki oli viimeksi kohtalainen kovan avauksen jälkeen. Pasi Tikkalan suojatti parantaa lyhyemmällä starttivälillä ja on tasaisella matkavauhdilla tässä valmis yllätykseen.

Viimeisenä lapulle napataan viimeksi Porissa jättipommin tehnyt 5 Ambriel, joka jatkaa edelleen elämänsä iskussa ja onnistuneella juoksulla Markus Takaluoman ajokki kamppailee ainakin toto sijasta, miksei voitostakin.

Ruotsissa kilpaillut 4 Solar Wind on hyvässä iskussa, mutta voitot kiertävät Roni Paldanin suojattia. Vastuskin kovenee, joten 6-vuotias menijä jää tässä ensimmäisenä ulos lapulta.

Toto75/4

Kylmäveristen ryhmäajo 2100m

Kylmäveristen lähtöön suosikkina starttaa viimeksi Kuopiossa voiton napannut 4 Herra Heinämies. Hyvään iskuun nousemassa oleva Antti Ojanperän suojatti on oikea suosikki tässä, mutta kaipaa lapulle kavereita.

Varmistuksista nostetaan muiden yläpuolelle 9 Morison, joka menee hyvin vaativissakin olosuhteissa, jos rata vain on pitävä. Juha Utalan ajokki oli viimeksi Vermossa hyvä kakkonen Rokin Maxin napatessa uransa viimeisen voittonsa.

Muita lapulle nousevia ovat edelleen mukavassa iskussa oleva 1 Nyland, joka on lyhyellä starttivälillä varmasti terävämpi. 3 Veeran Poika, joka parantaa saatuaan viimeksi startin alle.

Mukaan myös 5 Pyörylän Paroni, 6 Kartier, 7 Koskelan Akseli sekä todella kovassa iskussa olevasta Mikä Mäkelän tallista tuleva 8 Caijus.

Eli lapulta jää ainoana pois 2 Humiro, jonka voittoa en tässä pidä mahdollisena.

Toto75/5

Lämminveristen ryhmäajo 2100m

Viides toto75 kohde pyritään selvittämään kahdella hevosella. Iso suosikki on 11 Hertus, joka on itse oikeutetusti suosikki ja voisi olla aivan hyvin myös lapun kolmas varma. Juha Utalan suojatti on varmistunut ja kehittynyt viime aikoina. 6-vuotias ruuna hakee tässä jo kuudetta perättäistä voittoaan.

Ainoa varmistus on hienossa iskussa jatkava 3 Make A Wish H.C, joka jäi viimeksi keulasta niukasti toiseksi. Selkäjuoksulla parempi oleva Jarmo Saarelan ajokki saa tässä hyvän juoksun lähellä kärkeä. Vain 2% pelikannatuksellaan mahdollinen jättipommi.

Eturivistä matkavauhdista pitää varmasti huolen 4 Alien Scout, joka hakee tässä keulapaikan ravatessaan. Janita Antti-Roikon suojatti on tässä toiseksi todennäköisin voittaja.

Enemmän rastaaville vielä mukaan 6 Pegasos Evo ja 8 Downshifter, jotka ovat molemmat hienossa iskussa.

Toto75/6

Kylmäveristen ryhmäajo 2100m

Kierroksen toiseen kylmäverilähtöön napataan lapulle viisi hevosta. Suosikki on viimeksi hienossa vireessä kilpaileva 11 Hujake, joka kiri lähtölaukan jälkeen kovassa seura2ssa kolmanneksi. Jani Ruotsalaisen ohjastama ja valmentama 8-vuotias on arvottu huonolle paikalle, mutta jaksava ruuna pystyy tekemään omaakin juoksuaan. Toki laukata ei näistä asemista kärsi.

Lapun muut merkit tulevat eturivistä ja ne ovat 2 Maisteri Jutila, joka kamppaili viimeksi kovaa vastustajaa vastaan hienosti maaliin saakka, vaikka jäikin toiseksi. 4 Tinderi jaksaa mennä ja selvittää vaativatkin olosuhteet. Tauolta palaava aiemmin voittoputkiakin rakentanut 3 Ukkoherra sekä viimeksi jämäkän kirin vaikeista asemista tykittänyt 6 Jostois.

Nopea 1 Sanahelinä olisi seuraavana lapulla, mutta sen kohdalla voittaminen on vähän turhan haastavaa. Sijapeliin Tuomas Pakkasen suojatti on hyvä pelikohde.

Kolmanneksi eniten pelattu 7 Helmen Humu on kerännyt mielestäni aivan liikaa peliä, eikä Teemu Okkolinin suojatti ole tässä pelimielessä kiinnostava. Ohipeli.

Toto75/7

Lämminveristen ryhmäajo 2600m

Viimeiseksi on jätetty kierroksen vaikein pelipähkinä ja ainoa merkki, joka tuo varman mielen avoimeen 2600m ryhmäajoon on K-merkki. Lapun hinta ei kuitenkaan anna myöden laittaa kaikkia lähdön hevosia lapulle, joten karsitaan lapulle viisi hevosta.

Suosikkini on 9 Quite A Lover, joka palasi viimeksi voittokantaan hienon esityksen jälkeen. Tuossa lähdössä myös ohjastaja Jukka Torvisen suoritus ansaitsee erityisen maininnan. Anne Kangaan suojatti jaksaa tehdä omaakin juoksuaan, eikä raskaatkaan olosuhteet vie 6-vuotiaan mahdollisuuksia voittoon.

Toisena lapulle todella jaksava Tapio Perttusen suojatti 13 Cash Maker, joka hyötyisi raskaista olosuhteista. Viimeksi Porissa se oli mailin matkalla hyvä kolmas Hierro Bokon voittaessa.

Suosikin tallikaveri 1 Credit To Love kohtaa tässä nyt ensimmäistä kertaa avoimia samalta matkalta. Hyvältä lähtöpaikalta juoksusta tulee Iikka Nurmosen ajokille suotuisa, joten voimat jäävät loppukiriin.

Seuraavana rastataan tauolta palaava 5 Effronte Photo, joka voi olla lähtöön, jopa lopullinen keulahevonen tauosta huolimatta. Antti Teivaisen ajokki avaa lujaa ja nappasi syyskuussa Vermossa todella näyttävän keulavoiton neljän kuukauden tauolta, joten kahden kuukauden tauko tuskin vie 8-vuotiaan mahdollisuuksia. Viimeksi jotakin oli kuitenkin pahasti vialla.

Viimeisenä lapulle napataan 2 No Limit Royalty, joka sai viimeksi startin alle ja 8-vuotias Jarno Kauhasen suojatti pystyy parantamaan siitä paljon ja tämän kertaiset asetelmat ovat sen kannalta suotuisat.

Juha Utalan suojatti 11 Payet jaksaa myös mennä, mutta se palaa tähän noin kahden kuukauden tauolta, joka voi vaikuttaa ihan viimeiseen puristukseen. Tämän takia 8-vuotias ruuna jää pois lapulta.

12 Sobel Conway ei ole tykännyt viime aikoina kierrellä, joten näistä asemista voittoon voi olla liikaa tehtävää.

Enemmän rastaaville vielä mukaan Timo Korvenheimon kaksikko 7 Hazelhen Hermes ja 8 Sahara Sandstorm, jotka kannattaa huomioida varsinkin kelin mennessä oikein raskaaksi.


Toto75 Vihjesysteemi


Kohde 1: 5 Knocking Match
Kohde 2: 8 Chase
Kohde 3: 2,5,7,9,10
Kohde 4: 1,3-9
Kohde 5: 3,11
Kohde 6: 2-4,6,11
Kohde 7: 1,2,5,9,13

Hinta: 100€


Pelionnea!

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus