Vakiovihjeet

Vakiovihjeet Tällä sivulla kerromme miten vakioveikkausta pelataan ja mitä kaikkia pelimuotoja on tarjolla. Tältä sivulta löydät myös kaikki VB:n ilmaiset vakioveikkausvihjeet, jotka julkaisemme viikottain niin Vakio 1 -kierrokselle samoin kuin viikon muille isoille kierroksille, kuten Grand Prix -vakioon.Seuraa säännöllisesti Vakiovihjeet -sivuamme, jossa julkaisemme 13:a kohteen yksilöllisesti perustellun vihjeemme. Nämä perinteiset 1X2-vihjeet laaditaan kokeneiden tipsteriemme toimesta, joille brittifutis ja vakioveikkauksen kohteena olevat lajit ovat ammattimaisessa seurannassa.

Vakioveikkaus – mikä se on?


Vakioveikkaus on Veikkaus-peliyhtiön peli, jossa veikataan 6-18 kohteen voittajia varsinaisella peliajalla, tai kahden – kolmen kilpailijan keskinäisen kilpailun tulosta. Vaihtoehtona on myös tulosvaihtoehdon toteutuminen. Vakion palautusprosentti on 65%. Vakioveikkaus oli aikanaan Veikkauksen kautta aikojen ensimmäinen peli ja se on tullut Veikkauksen ohjelmistoon jo vuonna 1940.

Vakiossa valitaan voittajat jokaiseen kohteeseen ja vaihtoehtoina ovat 1, X ja 2

 • 1 = Kotivoitto
 • X = Tasapeli
 • 2 = Vierasvoitto

Vakion ykköspeli eli Vakio 1 sisältää aina 13 pelikohdetta, muissa Vakiopeleissä kohteita voi siis olla lajien ja tapahtumien mukaan 6-18 kappaletta. Vakion voittoluokat vaihtelevat kyseisen pelin kohdemäärien mukaan ja Vakion voitto-osuudet puolestaan rivin osumamäärän mukaan. Rivihinta tällä hetkellä on 0,10 – 0,25 euroa, pelistä riippuen. Lajeina Vakiossa on ensisijaisesti jalkapallo ja jääkiekko, mutta tarjolla on myös mm. Formulaa, esports-turnauksia ja erilaisia yksilölajeja.

Lisää vihjeitäVakiovihjeet


Vakiovihjeet - mitä voit pelata?


Löydät sivustoltamme Vakio 1 - ja Vakio Grand Prix -vihjeet jokaiselle viikolle. Sillon tällöin tarjoamme vakiovihjeitä myös pienempiin vakioveikkauksiin, kuten esimerkiksi jääkiekkovakiot Vakiovihjeitä on luonnollisesti tarjolla runsaasti myös Jalkapallon MM-kisat 2022 karsinnat -kohteiden parissa.

Vakio 1


Vakio 1 on viikon ns. pääpeli, eli lauantaisin pelattava vakiokierros. Vakio 1 kohdevalikoima on pääsääntöisesti jalkapalloa ja pääosissa ovat Englannin Valioliiga ja pari alempaa sarjatasoa, FA Cupin ottelut ja maajoukkuetauoilla maajoukkuepelit. Englannin liigojen ollessa tauolla suuri osa kohteista on kotimaista ja muiden maiden jalkapalloa.

Vakio Grand Prix


Vakion Grand Prix on uudistettu Vakio 1 veikkausmahdollisuus. Siinä kohteita on yleensä 15-18 kappaletta ja Grand Prix kierrokset pelataan pääsääntöisesti aina joka sunnuntai. Rivipanos tässä pelimuodossa on 0,10 euroa ja erikoisuutena tässä pelissä on se, että ylin voittoluokka on paras toteutunut tulos. Tämä voi siis olla pienempi kuin kohdemäärä.

Täysosuma löytyy siis jokaisella kierroksella ja muut voittoluokat lasketaan tästä parhaasta toteutuneesta tuloksesta alaspäin.

Vakion vastineet ulkomaisilla pelisivustoilla


Vakio on alunperin Veikkauksen peli, mutta muutamat ulkomaiset pelifirmat ovat tarjonneet perinteiselle Vakiopelille jo jonkun aikaa omia vastineita. Nämä pelit eivät toki ole täysin samanlaisia formaatiltaan, mutta ainakin palautusprosentit näissä ovat huomattavasti paremmat kuin Veikkauksen peleissä.

Mr Green Jackpot-vedot


Mr Green tarjoaa vedonlyöntisivustollaan perinteisten vedonlyöntikohteiden lisäksi myös mahdollisuuden Jackpot-vetoihin. Jackpot-vedonlyönti muistuttaa hyvin paljon suomalaisten hyvin tuntemaa vakioveikkausta. Jackpot-vetojen parissa pääset tekemään niin 1X2 järjestelmiä kuin under/over lappuja. Voit tehdä Jackpot-vetoja joko yksin tai sitten voit osallistua esimerkiksi muiden tekemiin kimppalappuihin -tai luoda oman kupongin, johon tarjoat osuuksia!888.com Sport "vakioveto"


888.com tarjoaa pelaajille "Up for 8" pelimuodon, jossa pelaaja voi koittaa arvata kahdeksasta ottelusta oikean merkin. Jokaisesta oikeasta valinnasta on luvassa 1 euron ilmaisveto ja potissa on peräti 8000 euron pääpalkinto! Kohteet vaihtelevat luonnollisesti viikoittain, mutta pääasiallisesti kohteina ovat Valioliigan tapahtumarikkaat pelit.Coolbet Vakioturnaus


Coolbetin oma vakion korvike on turnausmuotoinen veikkauskisa, jossa voi veikata annettujen otteluiden tuloksia. Pistelasku poikkeaa täysin Vakiosta, mutta tämä peliformaatti on lähinnä Vakiota. Pistelasku menee seuraavasti:

 • Ottelun lopputulos oikein - 10p
 • Ottelun voittaja ja toisen maalit oikein - 6p
 • Vain ottelun voittaja oikein - 3p
 • Vain toisen joukkueen maalit oikein - 1pMiten pelata vakiota tuloksellisesti


Tavoitteena pelissä on saada mahdollisimman monta kohdetta oikein. Eri kohteiden pohdintaan voi käyttää erilaisia tilastoja, jotka varmasti antavat osviittaa pelin mahdollisesta lopputuloksesta. Ehdottomasti kannattaa myös hyödyntää vedonlyöntisivujen kertoimia kyseeseen kohteeseen, betsifirmat kun ovat tehneet jo omat analyysinsä ottelun mahdollisesta tuloksesta.

Katseet kannattaa kiinnittää myös peliprosentteihin, ne paljastavat miten muut vedonlyöjät ovat peliä pelanneet. Onko kohdetta pelattu liikaa tunteella, onko joku kohde ylipelattu?

Vakio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet myös järjestelmäpelaamiseen ja harva pelaaja pelaa peliä vain yhdellä ja ainoalla rivillä. Myös ns. Kimppapelit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden pelaajille kasvattaa voittomahdollisuuksia kun peleihin lähdetään isommalla merkkimäärällä.

Peliprosentit


Veikkaus ilmoittaa Vakion peleistä peliprosentit, eli miten paljon kustakin kohteesta on pelattu mitäkin merkkejä. Näitä peliprosentteja voi vertailla vedonlyöntiyhtiöiden kertoimiin muuttamalla kertoimet todennäköisyysprosentteihin. Ovatko pelaajien peliprosentit suurin piirtein samoja kuin vedonlyöntiyhtiöiden todennäköisyysprosentit? Jos eivät ole, mistä tämä mahdollisesti johtuu? Löytyykö näiden peliprosenttien osalta joku mahdollinen yllätysmahdollisuun?

Järjestelmä


Vakion pelaamiseen on tarjolla erilaisia järjestelmäpelejä. Pelaaja voi haluamiinsa kohteisiin merkitä useampia tulosvaihtoehtoja ja tuolloin peli sisältää kaikki ne yksittäisrivit jotka valituista merkeistä voidaan muodostaa. Pelaaja näkee heti arvonnan jälkeen mikä on vähimmäisvoitto, tämän lisäksi järjestelmällä voi saada alavoittoja pienemmistä voittoluokista.

 • Varma: Kohteeseen valittu merkki 1, X tai 2
 • Osittain vaihdeltu: Kohteeseen valitut merkit 1X, 12 tai X2
 • Täysin vaihdeltu: Kohteeseen on valittu kaikki merkit 1X2

Vakio-pelissä voittoluokat menevät järjestelmäpelissä seuraavasti:

 • 13 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 13, 12, 11 ja 10 oikein.
 • 12 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 12, 11 ja 10 oikein.
 • 11 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 11 ja 10 oikein.
 • 10 kohteen Vakiossa voittoluokkia ovat 10 ja 9 oikein.

Kimppapelit eli Porukkapelit


Vakiossa on mahdollista pelata peliä porukassa. Jokainen pelaaja voi itse luoda oman kimppapelin omalle porukalle, tai pelata jo valmiiksi tehtyä porukkapeliä Veikkauksen sivuilta tai vedonlyöntipisteessä. Porukkapelin voi kätevästi jakaa omalle pelaajaporukalle tai laittaa porukkapeli myyntiin muille pelaajille.

Harava-järjestelmä


Haravajärjestelmä on yksi Vakion järjestelmäpelaamisen muoto. Haravajärjestelmä on epätäydellinen järjestelmä, eli siihen on poimittu valikoitu rivimäärä vastaavasta täydellisestä järjestelmästä. Jokaiselle haravalle on olemassa tietty kaavio, jonka avulla pelijärjestelmä poimii ns. päärivit. Vakiossa harava 0+4 (paras tulos -1) sisältää yhdeksän riviä, kun vastaava täydellinen järjestelmä sisältää 81 riviä.

Haravajärjestelmä ei takaa täysosumaa, vaikka kaikki oikeat merkit löytyisivät kupongilta. Se takaa mahdollisuuden täysosumaan ja samalla takuun pienemmistä voitoista. Matemaattisesti haravan avulla saatava täysosuma on sama kuin haravan rivimäärän suhde vastaavan järjestelmän rivimäärään. Haravan tarkkaa voittotulosta ei näe suoraan tositteelta. Haravaan kuuluvat rivit löydät vaikkapa Veikkauksen ohje-pdf:stä.

Vakiovihjeet Englannista


Vakio on perinteinen Veikkauksen peli, mikä mielletään usein nimenomaan Iso-Britannian jalkapallosarjoihin. Usein haetaankin nimenomaan vakiovihjeet ja -kohteet Englannista, eli Englannin Valioliigan ja Championshipin lauantai-kierrokselle. Vakioveikkaus vihjeet suuntautuvat siis näihin sarjoihin.

Vakio ja Brittifutis ovat ainakin Vakio 1 pelin osalta erottamaton kaksikko. Tämän rinnalle on tullut myös paljon muita sarjoja ja pelejä, mutta Englannin Liigan asema Vakion kohteissa on järkkymätön.


Vakiovihjeet – Veikkausliiga ja muut sarjat


Englannin Valioliigan ollessa tauolla kesätauon tai vaikkapa maajoukkuepelien takia, kohteiksi valikoituu usein Veikkausliigan tai muiden käynnissä olevien liigojen pelejä. Suosittuja pelikohteita ovat viikonloppuisin pelattavat maajoukkuepelit, Jalkapallon MM-kisojen tai Euroopan Mestaruuskisojen karsintapelit.

Joskus Vakion kohteet voivat todella yllättää, samalle lapulle voi päätyä vaikkapa Valioliigaa, Championshipiä ja Veikkausliigaa. Tai vaikkapa kohteita Ruotsin tai Norjan pääliigoista. Joskus kupongille voi eksyä hieman eksoottisempiakin vakiokohteita.

Vakioveikkaus vihjeet - suosion salaisuus


Vakioveikkaus on Suomessa todella suosittu veikkauspeli. Sen suosio perustuu pitkälti historiaan, onhan peli ollut Suomessa pelattavissa jo yli 80 vuotta. Peli on kiehtova, sillä jokaisesta kohteesta on olemassa vain kolme eri vaihtoehtoa ja jos nämä kaikki kohteet saa oikein, voi palkinto olla varsin ruhtinaallinen. Varsinkin jos on osannut haistaa lapulle muutamia yllätyksiä.

Vakiovihjeitä voi löytää paljon myös muista hyvistä lähteistä. Esimerkiksi Iltalehti tarjoaa lähes aina vakiovihjeen, myös Ilta-Sanomat tarjoaa vinkkejä kattavasti.

Moni vakioveikkaaja haluaakin lukea useamman vihjeen ennen omia pelivalintojaan. Myös Twitterissä hashtagin #vakiovihjeet alta löytyy paljon erilaisia vihjeitä Vakioon. Lisäksi vihjeitä voi etsiä Googlen kautta tai esimerkiksi keskustelupalstoilta, kuten Suomi24.

Kannustammekin vertailemaan omia ajatuksia kohteisiin lukemalla eri lähteiden vihjeitä peleihin. Muodostamalla kokonaiskuvan tilastojen, omien ajatusten ja erilaisten vihjeiden avulla pelaaja pääsee mahdollisimman lähelle sitä toivottua lopputulosta.

Veikkausvihjeet vakiovinkit


Vedonlyöjän tulisi aina käyttää harkittua strategiaa pelatessaan Tämä on haastavaa, sillä 13 kohteen saaminen oikein vaatii niin taitoa kuin myös tuuria.

Vakiossa ei ole syytä veikata aina suosituimpia joukkueita, sillä suurin osa pelaajista tekee niin ja voitto-osuudet jäävät silloin pienemmiksi.

Parhaat vakioveikkaus tulokset saat, kun valitset vakioriviisi joukkueita, joihin on kohdistunut vääristynyt pelivaihto suhteutettuna joukkueen voittotodennäköisyyteen. Jos jokin joukkue jää alipelatuksi, vaikka heillä on isompi todennäköisyys voittaa, nämä ovat hyviä valintoja vakioveikkaukseen.

Kannattaa katsoa myös Veikkausvihjeet -sivumme, mistä löydät kaikki vedonlyöntivihjeet: vakio-, pitkäveto- ja ravivihjeet vakioveikkausvihjeiden lisäksi.
Seuraa myös muita vihjesivujamme seuraavista linkeistä:

- Pitkävetovihjeet
- Muut pelivihjeet

Vakiovihjeet Usein Kysytyt Kysymykset


+1. Mitä eroa on Vakio 1 ja Vakio Grand Prix – peleillä?

Vakio 1 on perinteinen, aina 13 kohdetta sisältävät lauantai-peli, jossa on tarjolla pääsääntöisesti jalkapallokohteita. Vakio Grand Prix peli on uudistettu versio Vakio 1 pelistä. Tässä pelissä voi olla 15-18 kohdetta ja ylin voittoluokka on tässä pelissä paras saavutettu rivi.

+2. Missä voin pelata Vakio-pelejä?

Vakio on Veikkauksen peli, mutta myös muutamat vedonlyöntisivustot tarjoavat lähes samanlaisia tapoja pelata pelejä. Ihan samanlaiseen suosioon nämä eivät ainakaan ole nousseet, vaikka palautusprosentit ovat huomattavasti parempia kuin Veikkauksella.

+3. Miten Vakiota pelataan tuloksellisesti?

Muodosta oma rivi tai järjestelmä omien tutkimustesi, tilastojen ja vakiovihjeiden perusteella. Lisää siihen vielä muutama mahdollinen yllätysvaihtoehto ja menestyksen reseptiä on ainakin noudatettu. Aina tämäkään ei tuota sitä haluttua lopputulosta, tämä on myös yksi Vakion suosion salaisuuksista.

+4. Mitä erilaisia Vakiopelejä on tarjolla pelaajille?

Perinteisen Vakio 1 pelin lisäksi pelaaja voi pelata Gran Prix Vakiota, Minivakio-peliä, Formula 1, Kiekkovakio ja Futisvakiopelejä. Veikkaus kehittelee jatkuvasti Vakion ympärille uusia pelejä.

+5. Voinko voittaa jättipotteja Vakiosta?

Varsinaisia progressiivisia jättipotteja ei ole olemassa, mutta pelaaja voi toki voittaa kierroksella tarjolla olevan isomman jättipotin. Potti voi olla tarjolla kaikille parhaan tuloksen saavuttaneille, ainoalle täysosumalle tai vaikkapa voittoluokkalisäys 13 oikein voittoluokkaan.
Sivu päivitetty: Marraskuu 2021