Vakiovihje: Kiekkovakio 7 torstai 8.4.2021

Vakiovihje: Kiekkovakio 7 torstai 8.4.2021
Torstain kiekkovakio tarjoilee kohteita Liigasta, Mestiksestä, KHL:stä sekä NHL:stä. Peliaika loppuu torstaina klo 18:28.
Kohde sulkeutuu: 08.04.2021 18:30

1. Lukko - Ilves


Sarjakärki Lukko avaa viikon kiekkovakion kotimatsilla Ilvestä vastaan. Isännillä on käytännössä runkosarjan voitto taskussaan, vaikka otteet ovatkin ailahdelleet viime aikoina hurjasti. Ilves puolestaan pelaa vasta toisen ottelunsa koronakaranteenin jäljiltä. Paluu kaukaloon Sportia vastaan oli erittäin lupaava.

Lukko on suosikki, mutta vakiokupongilla kotijoukkueen kannatus on menossa rankasti yli. Vierailta löytyy taatusti virtaa tauon jäljiltä ja toisaalta motivaatioetukin voisi olla aavistuksen tupsukorvien puolella. Huilivuorojakin saatetaan Lukolta nähdä ennen pudotuspelejä. Näillä peliprosenteilla Lukko ohitetaan tylysti ja toivotaan isännille vaihteeksi sitä heikompaa ehtoota.

Tulos: X2

2. Tappara - TPS


Kakkoskohde tarjoaa todellisen liigaklassikon. Panostakin on mukavasti, erityisesti Tapparalle pinnat olisivat tärkeitä. Nuori TPS on ollut kauden positiivisimpia yllätyksiä ja vankasti kiinni kotiedussa.

Kohde on pelattu kiekkovakiossa varsin kohdalleen, Tappara nousee kotonaan noin 50% suosikiksi. Voi olla, että kirvesrintojen kannatus hieman ottelun alkua kohden nousee, mutta kyllä Tappara näistä lähtökohdista kelpaa usein osuvaksi varmaksi asti.

Tulos: 1

3. Kärpät - Sport


Kärpät on ollut isoissa vaikeuksissa lähes koko kauden ja nyt ollaan tilanteessa, jossa paikka varsinaisissa pudotuspeleissä on kiikun kaakun. Pelikin on täysin takalukossa ja tappioita on kasassa jo neljä perättäistä. Vakiokansan usko oululaisiin ei kuitenkaan tunnu horjuvan, Kärpät on kerännyt kolme neljäsosaa kaikesta pelivaihdosta mikä on tolkuton lukema.

Sport on ihan uskottava haastaja ja panostakin piisaa. Vieraat ovat kiinni kymmenennessä sijassa, mutta lisäpisteitä tarvitaan. Joukkue palasi koronatauolta tiistaina heikohkolla esityksellä, mutta toisaalta eiköhän tuosta paranneta. Kärpät on noin 50% kotisuosikki ja pelattu jopa 25 prosenttiyksikköä yli. Ei muuta kun hatusta kiinni ja ohituskaistalle.

Tulos: X2

4. Jukurit - JYPViimeinen kohde Liigasta on jumbofinaali. Kumpikaan joukkueista ei varmaankaan halua viimeiseksi jäädä, mutta muuta panosta matsissa ei ole. Joukkueet ovat olleet peli-ilmeeltään varsin samantasoisia, mutta kyllähän Jukurit hieman vahvempi kaksikosta on ja nousee myös kotonaan ottelun hienoiseksi suosikiksi.

Jukurien pelikannatus vaikuttaisi nousevan vakiokupongilla hieman turhan korkeaksi. Hankalassa rivissä ei kuitenkaan kaikkia suosikkeja voi ohittaa, joten lähdetään hakemaan hieman ylipelatusta kotivoitosta kaikesta huolimatta varmaa.

Tulos: 1

5. IPK - KeuPa HT


IPK:n ja KeuPa:n puolivälieräsarja on Mestiksen ehdotonta kermaa. Valitettavasti toinen joukkueista joutuu laukkunsa pakkaamaan, mutta hieno sarja on luvassa. IPK on paperilla hieman laadukkaampi, mutta kaukalossa KeuPa on vaikuttanut kevään mittaan paremmalta. IPK vei kuitenkin avausottelun vieraissa ja vieraat ovat näin veitsi kurkulla.

Vakiokansa on kuitenkin ruksinut kotijoukkueen aivan liian korkealle, kotivoitto toteutuu noin kerran kahdesta mutta pelikannatus huitelee liki 70% korvilla. IPK kuuluukin rivin rankasti ylipelattujen kotisuosikkien joukkoon, joka myös ohitetaan tylysti.

Tulos: X2

6. K-Vantaa - JoKP


JoKP vei ensimmäisen puolivälierämatsin lukemin 6-3 ja sai näin ensimmäisen ottelupallon vieraskaukaloon. Ottelu oli kuitenkin varsin tasainen ja lopputulos hieman vääristää tapahtumia. Jos lohipaidat pääsevät kotonaan paremmin vieraiden paineen alta pois, K-Vantaa omaa kaikki saumat tasoittaa sarja.

Vakiossa on tässäkin kohteessa syntymässä melkoinen pelivääristymä. K-Vantaa on lähes tasapäinen haastaja, mutta peliprosentit ovat jääneet pahasti jälkeen. Ideaykkönen on yksi rivin parhaita merkkejä ja kelpaa kernaasti varmaksi.

Tulos: 1

7. Hermes - K-Espoo


Hermes yllätti K-Espoo puolivälierien avausottelussa jatkoaikavoitolla. Nyt kokkolalaisilla onkin herkullinen paikka pudottaa jälleen yksi ennakkosuosikki lauluun. Hermes pelaa vaatimattomalla materiaalilla mainiota lätkää, taitoa ei ole liikaa mutta yritystä senkin edestä. Myös pelituntuma on selkeästi espoolaisia parempi.

Tässäkin matsissa ennakkosuosikki on rastittu tolkuttomasti yli. Espoo on niukka reilun 40% suosikki, mutta kiekkovakiossa kannatus huitelee parikymmentä prosenttiyksikköä korkeammalla. Luotetaan sitkeän Hermeksen yltävän jälleen vähintään jatkoajalle ja ohitetaan rajusti ylipelattu vierassuosikki.

Tulos: 1X

8. SKA - TsSKA


Vakiorivin KHL-kohde on lännen neljäs finaali. TsSKA on ollut tähän asti sarjassa suvereeni ja voittanut kaikki kolme aiempaa kohtaamista. Moskovalaisilla onkin kolme ottelupalloa Gagarin Cupin finaaleihin ja nähdyn perusteella yksikin piisaa. SKA on jäänyt täysin aseettomaksi tiiviin ja terävän TsSKA:n kanssa.

TsSKA on selkeä suosikki myös Pietarin vieraskaukalossa. Konemaisesti jyräävä joukkue on kiekkovakiossa kerännyt karvan liikaa peliä, muttei mitenkään holtittomasti. Usein osuva kakkonen kelpaa vaikealla kierroksella ihan mukavasti aina varmaksi asti.

Tulos: 2

9. Carolina - Florida


Vakiokierroksen NHL-kattaus avataan todellisella huippumatsilla. Central-divisioonan kärkinippu Florida on Aleksandr Barkovin johdolla pelaamassa huimaa kautta, vaikka Aaron Ekbladin kauden päättänyt vamma jättääkin aukon alakertaan. Carolina puolestaan on saman divarin kakkosena ja ehdottomasti mukana keskustelussa jopa Stanley Cupista.

Kivikova kotijoukkue ja hieman terveempi Carolina on kotonaan vajaa 50% suosikki, mutta vakiokansa on ruksinut kohteen varsin tasan. Hurricanes tarjoaakin riviin erinomaisen varman.

Tulos: 1

10. Columbus - Tampa Bay


Columbus vei yllättäen avausmatsin hallitsevaa mestaria Tampaa vastaan kotonaan 4-2. Lopputuloksen ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, Blue Jackets on tällä hetkellä yksi koko NHL:n ehdottomasti heikoimmista nipuista. Suomalaislaituri Patrik Laine on apatian paras esimerkki, maalipyssy on vain varjo entisestään.

Lightning on kannujahdissa jälleen ja nousee ottelun selkeäksi vierassuosikiksi. Avausmatsin lapsus halutaan varmasti kuitata korkojen kera. Kun Vakiossakin pelikannatus on pysynyt melko hyvin aisoissa, rivin todennäköisin voittaja Tampa nostetaan oikein maistuvaksi varmaksi.

Tulos: 2

11. Washington - Boston


Washington jatkaa Itäisen Divisioonan piikkipaikalla, ainakin toistaiseksi. Ei Caps kuitenkaan mikään voittamaton linnake ole ollut ja näillä esityksillä Islanders ja Penguins heittävät vielä loppukaudesta kovan haasteen. Boston puolestaan taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta ja viime aikoina pelikin on parantunut.

Kiekkovakiossa Caps on kerännyt tolkuttoman määrän peliä. Kotivoiton todennäköisyys on hieman 40% paremmalla puolella, peliprosentti huitelee lähes kaksikymmentä yksikköä korkeammalla. Bruinsin vähintään jatkoajalle yltäminen toisi mukavasti arvoa riviin ja tällä pelikannatuksella siihen on myös pakko uskoa.

Tulos: X2

12. Chicago - Dallas


Chicago ja Dallas ovat vielä ainakin teoriassa mukana taistossa Centralin viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kolme peliä vähemmän pelanneelle Dallasille jokainen matsi on elintärkeä, tappioihin ei viime kauden finalistilla olisi enää varaa. Laadukas joukkue on alisuorittanut pahasti, mutta kyllähän se pienenä suosikkina tähänkin otteluun lähtee.

Vakiokansa on ruksinut kohteen aivan päin seiniä. Chicagosta on rivissä tehty selkeä suosikki ja näinhän asia ei ole. Ainoa tolkun valinta kohteeseen onkin kakkonen, joka toteutuu selvästi yli 40% kerroista.

Tulos: 2

Kiekkovakio 7 8.4.2021 koko kierros:


1. X2
2. 1
3. X2
4. 1
5. X2
6. 1
7. 1X
8. 2
9. 1
10. 2
11. X2
12. 2


32 riviä - 8€
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!