Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 1.10.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella palataan perinteiseen ja veikataan otteluita Valioliigasta ja Englannin Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy perinteiseen tapaan lauantaina klo 16.58. | 1.10.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 01.10.2022 16:58

1. Liverpool - Brighton


Valioliigassa kahdeksannella sijalla majaileva Liverpool saa vieraakseen alkukauden suurimman yllättäjän Brightonin. Jürgen Kloppin miehistön kausi on alkanut ailahdellen, joukkueen otteet vaihtelevat suuresti jopa ottelun sisällä ja vakautta on saatava. Kuudesta matsista isännät ovat kaivaneet itselleen yhdeksän pistettä ja ovat jo yhdeksän pistettä perässä sarjan kärkeä. Brighton sen sijaan keikkuu komeasti sarjassa neljäntenä, kuusi ottelua on tuottanut vieraille 13 pistettä. Vierailla kuitenkin puhaltavat uudet tuulet, sillä Brightonin luotsina vakuuttavaa jälkeä tehnyt Graham Potter loikkasei Chelsean peräsimeen.

Peliprosenteissa Liverpool on peräti 66% suosikki ja me allekirjoitamme tämän. Vaikka Brightonin alkukausi onkin ollut vakuuttava, on Liverpool materiaaliltaan niin paljon vieraita edellä, että Liverpool on myös meidän kirjoissamme suosikki. Pelaamme Liverpoolin varmaksi lapullemme, kotiedun turvin Kloppin miehistö nappaa itselleen ottelusta voiton!

Tulos: 12. Crystal P - Chelsea


Valioliigan häntäpäässä oleva Crystal Palace saa vieraakseen Chelsean. Crystal Palace tulee otteluun sarjan sijalta 16, kuusi matsia opn tuottanut kuusi pistettä, tämä pistetahti ei varmasti isäntien leirissä tyydytä ja tähän onkin tultava muutos. Muutoksen tuulet puhaltavat myös Chelsean leirissä, uudet omistajat laittoivat tuulemaan ja antoivat Thomas Tuchelille monoa ja hänen tilalleen hankittiin Brightonista Graham Potter. Tässä ottelussa Chelsealla on oiva mahdollisuus kasvattaa pistepottiaan, Palacen alkukausi on ollut äärimmäisen vaisu ja Chelsea onkin meidän kirjoissamme ansaitusti suosikki. Palace on pelannut kolme viimeisintä otteluaan voitoitta ja uskomme putken jatkuvan myös tässä ottelussa, Chelsea varmaksi lapuille!

Tulos: 23. Fulham - Newcastle


Alkukaudesta pirteästi esiintynyt Fulham saa vieraakseen Newcastlen. Fulham keikkuu Valioliigassa peräti kuudentena, seitsemästä ottelusta joukkueella on kasassa 11 pistettä ja se jos jokin on loistava saavutus. Newcastle sen sijaan on sarjassa kymmenentenä, kolme pistettä ottelun isäntiä perässä. Fulham on voittanut kolmesta edellisestä sarjamatsistaan kaksi, kun taas Newcastle tulee otteluun peräti neljän ottelun voitottamassa putkessa, näistä neljästä matsista kolme on päättynyt tasan.

Ottelusta voidaan odottaa tasaista, Fulham liitää pienimuotoisessa hurmostilassa ja saa otteluun myös itselleen kotiedun. Me lähdemmekin pelaamaan kohdetta isäntien voiton kautta, mutta varmistelemme kohteen tasapelillä, sillä Newcastlen otteluissa ne ovat tulleet tutuiksi!

Tulos: 1X4. Southampton - Everton


Valioliigan alemmassa keskikastissa majailevat Southampton ja Everton kohtaavat lauantaina. Otteluun tullaan äärimmäisen tasaisista asemista, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa perätysten ja pisteitäkin on alkukauden aikana joukkueille siunaantunut saman verran. Kumpikin joukkue on kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut yhden, sillä erotuksella että Everton ei ole hävinnyt viiteen edelliseen pelikierrokseen. Tasurit ovat tulleet Frank Lampardin miehistölle tutuksi, sillä viidestä viimeisimmästä Valioliigan ottelustaan joukkue on pelannut peräti neljä tasan. Tässä näemmekin oivan mahdollisuuden ja haemme tähän otteluun varmaa tasapeliä, joka varsinkin Haravan pelaajille kelpaa varmasti!

Tulos: X5. Bournemouth - Brentford


Sarjan tiukassa keskikastissa olevat Bournemouth ja Brentford taistelevat pisteistä. Tässä ottelussa voittajan arvioiminen on hankalaa, sen verran kiharaisesta ottelusta on kyse. Joukkueiden välinen piste-ero sarjassa on vain yksi piste ja tähän kun lisätään se fakta, että neljän edellisen ottelun formi on joukkueilla identtinen, niin se vain vahvistaa käsitystämme kiharaisesta ottelusta. Varmistelemmekin tämän kohteen isosti ja pelaamme kohteen läpi. Kulutamme kohteeseen kaikki mahdolliset merkit ja säästämme suuremmat pohdiskelut muihin otteluihin.

Tulos: 1X26. West Ham - Wolverhampton


Alkukauden aikana reilusti alisuorittanut West Ham saa vieraakseen Wolverhamptonin. Kumpikin joukkue löytyy sarjan häntäpäästä, joten molemmille joukkueille pisteet tulisivat tarpeeseen. West Ham on sarjassa sijalla 18, pisteitä seitsemästä ottelusta on kasassa vain neljä, Wolves on pykälän isäntien yläpuolella ja piste-eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä. Formeja tutkaillessa etu on vierailla, West Ham tulee otteluun kolmen voitottoman sarjamatsin putkessa, kun taas Wolves on edellisestä neljästä Valioliiga-matsistaan hävinnyt vain yhden.

Me pelaamme tässä ottelussa rohkeasti peliprosentteja vastaan, West Ham on kotonaan yli 50% suosikki, mutta me emme tätä allekirjoita. Isännät ovat alisuorittaneet koko alkukauden, eikä joukkueen pelaaminen vakuuta tippaakaan. Haemmekin tähän kohteeseen yllätystä, Wolves on esittänyt edellisillä kierroksilla pirteitä otteita ja varma vierasvoitto onkin kokeilemisen arvoinen veto tähän kohteeseen.

Tulos: 27. Blackpool FC - Norwich C


Championshipin häntäpäässä majaileva Blackpool saa vieraakseen Teemu Pukin edustaman Norwichin. Blackpool on matsiin tultaessa sarjassa sijalla 19, kymmenestä ottelusta on saldona 11 pistettä ja eroa putoamisviivaan on vain yksi piste. Norwich sen sijaan sai takkuisen alkukauden jälkeen koneensa rullaamaan ja onkin sarjassa toisena, kymmenestä ottelusta on pisteitä siunaantunut perätio 20 ja joukkue on kolme pistettä johtavaa Sheffield Unitedia perässä.

Blackpool on voittanut neljästä viimeisimmästä sarjamatsistaan yhden, kun taas vieraat tulevat otteluun peräti seitsemän sarjamatsin mittaisessa tappiottomassa putkessa. Norwich on siis otteluun tultaessa ansaitusti suosikki myös peliprosenteissa, emmekä mekään näe syitä sille mikseivät kanarinalinnut tätä ottelua hoitaisi. Teemu Pukki iskee maalin tai pari ja kanarianlinnut juhlivat voittoa, Norwich varmaksi lapulle.

Tulos: 28. Sunderland - Preston


Championshipissä yllättäen jopa viidentenä keikkuva perinteitä täynnä oleva Sunderland saa vieraakseen alemmassa keskikastissa olevan Prestonin. Sunderland on avannut taipaleensa loistavasti, joukkue on kymmenestä ottelusta napsinut itselleen 15 pistettä. Myös Prestonin alkukausi on ollut kohtalainen, sarjasijoitus hämää hieman, sillä vaikka joukkue on vasta sijalla 15, on se Sunderlandia perässä vain kolmen pisteen verran. Sunderland tulee otteluun vieraita paremmassa vireessä, isännät ovat neljästä viimeisimmästä sarjamatsistaan keränneet itselleen neljä pistettä, kun taas Preston on samassa ajassa saanu haalittua kasaan vain yhden tasuripisteen.

Vaikka ottelusta voidaankin odottaa tasaista, uskomme silti isäntien vievän matsissa pidemmän korren. Sunderland tulee otteluun aavistuksen paremmassa vireessä ja saa itselleen massiivisen edun kotikentällään. Pelaammekin rohkeasti Sunderlandin lapullemme varmaksi!

Tulos: 19. Rotherham - Wigan


Rotherhamin ja Wiganin kamppailusta voidaan odottaa tasaista. Rotherham tulee otteluun sarjan kahdeksannelta sijalta, kun taas Wigan majailee sijalla 12. Piste-eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste, eikä formissakaan suurta eroa näy. Rotherham on viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan kerännyt itselleen kahdeksan pistettä, kun taas Wiganin saldo samalta ajalta on seitsemän pistettä. Mikäli haluatte olla rohkeita, niin tähän otteluun voi kokeilla jopa varmaa hakua tasapelistä, mutta me varmistelemme tasapelin kotivoitolla. Rotherham ei ole sarjamatseissa vielä tällä kaudella kotonaan tappiota kokenut, emmekä usko sen tulevan myöskään tässä ottelussa.

Tulos: 1X10. Cardiff C - Burnley


Championshipin alemmassa keskikastissa oleva Cardiff saa vieraakseen kärkikahinoissa mukana olevan Burnleyn. Cardiffin alkukausi on ollut hankalahko, joukkue on kymmenestä ottelusta napannut itselleen 11 pistettä ja piste-eroa putoamisviivaan on vain yksi piste. Burnley sen sijaan keikkuu sarjassa odotetusti kärkikahinoissa, joukkue on neljäntenä ja piste-eroa kärkipaikkaan on vain kuusi pistettä. Joukkueiden formissa on valtava ero, Cardiff on neljästä edellisestä ottelustaan voittanut vain yhden ja hävinnyt kolme, kun taas Burnley tulee matsiin seitsemän sarjamatsin mittaisessa tappiottomassa putkessa. Burnley on siis otteluun tultaessa paremmassa vireessä ja on myös materiaaliltaan isäntiä selvästi edellä, vaikka kyseessä onkin vierasmatsi, uskomme silti joukkueen hoitavan itselleen ottelusta täyden pistepotin!

Tulos: 211. Blackburn - Millwall


Blackburn ja Millwall kohtaavat ennakolta yhdessä kierroksen tasaisimmista kohtaamisista. Blackburn tulee matsiin sarjan seitsemänneltä sijalta, kymmenen matsia on tuottanut isännille 15 pistettä. Millwall on sarjassa sijalla 13, mutta piste-ero illan isäntiin on vain kaksi pistettä. Joukkueiden formin ovat samankaltaiset, kumpikin on viidestä viimeisimmästä matsistaan voittanut kaksi matsia ja hävinnyt kolme.

Ottelun voittajan ennakoiminen on haastavaa, siksi kulutammekin tähän kamppailuun jälleen merkkejä reilusti. Pelaamme kohteen läpi, eli lyömme otteluun kaikki mahdolliset merkit ja eliminoimme sattuman mahdollisuuden kokonaan.

Tulos: 1X212. Sheffield U - Birmingham


Koko Championshipin piikkipaikalla keikkuva Sheffield United saa vieraakseen alemmassa keskikastissa olevan Birminghamin. Isäntien meno alkukauden aikana on ollut vakuuttavaa, joukkue on voittanut kymmenestä ottelustaan seitsemän ja hävinnyt vain kertaalleen. Birmingham sen sijaan on ollut hankaluuksissa, joukkue on napsinut itselleen kymmenen kierroksen aikana 12 pistettä ja majailee sarjassa häntäpäässä. Vaikka Birmingham onkin pelannut kolme viimeisintä matsiaan ilman tappioita, on se tässä ottelussa tekemättömän paikan edessä. Sheffield United hakee matsista jo viidettä perättäistä voittoaan ja tulee sen myös nappaamaan, pelaammekin kotijoukkueen lapullemme varmaksi.

Tulos: 113. Coventry C - Middlesbrough


Championshipin häntäpään taistelussa Coventry City saa vieraaakseen Marcus Forssin edustaman Middlesbroughin. Coventry on ollut alkukauden aikana isoissa ongelmissa, joukkue on seitsemästä pelaamastaan matsista kerännyt vain kolme pistettä. Middelsbroughin alkukausi on ollut aavistuksen parempi, vaikka sekään ei kuitenkaan hurraa-huutoja aiheuta, kymmenestä ottelusta saldona on kymmenen pistettä.

Kummankin joukkueen tekemisestä näkee tuskan, peli ei toimi ja tulosta ei tule. Vastakkain on siis kaksi rämpivää joukkuetta, joiden kummankin edellinen peli päättyi maalittomaan tasatulokseen. Me näemme tässä matsissa oivan mahdollisuuden varmalle tasapelille, kumpaakin joukkuetta tuntuvat voitot karttavan kuin ruttoa ja tässä ottelussa tullaankin päätymään tasatulokseen. Lyömmekin siis viimeiseen kohteeseen rohkeasti varman tasurin!

Tulos: X
Vakio 1 1.10.2022 koko kierros:


1: 1
2: 2
3: 1X
4: X
5: 1X2
6: 2
7: 2
8: 1
9: 1X
10: 2
11: 1X2
12: 1
13: X