Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 3.9.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan pelejä totuttuun tapaan Englannin Valioliigasta ja Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy perinteisesti lauantaina klo 16.58. | 3.9.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 03.09.2022 16:58

1. Aston Villa - Manchester C


Vakio 1-kierros startataan Aston Villan ja Manchester Cityn kohtaamisella. Aston Villan kausi on alkanut heikosti ja hurjimmat voivatkin alkaa jo kyseenalaistamaan Villa-luotsi Steven Gerrardin asemaa joukkueen peräsimessä, vihjettä tehdessä Villa on neljästä ottelustaan saalistanut itselleen yhden voiton ja kolme tappiota. City on vihjettä kirjoitettaessa sarjassa toisena, neljästä matsista on joukkueella kolme voittoa ja tasuri, joten Pep Guardiolan poppoon kausi on alkanut odotetun vahvasti.

Meidän kirjoissamme City on suosikki, emmekä me näe mitään syytä miksi tähän matsiin pitäisi merkkejä enempää kuluttaa. City varmaksi lapuille ja kohti seuraavaa peliä.

Tulos: 22. Tottenham - Fulham


Valioliigassa kolmantena oleva Tottenham saa vieraakseen alkukauden yllättäjä Fulhamin. Antonio Conten miehistö tulee tähän otteluun vielä ilman tappioita, viidestä matsista joukkueen saldona on kolme voittoa ja kaksi tasuria. Viikkokierroksella Tottenham tasasi pisteet West Hamin kanssa vieraskentällä lukemin 1-1. Fulham on matsiin tultaessa sijalla seitsemän, viidestä ottelusta pistepussissa on kahdeksan paunaa. Vieraat tulevat matsiin voitokkaissa tunnelmissa, sillä Fulham kaatoi kotonaan viikkokierroksella Brightonin 2-1.

Tottenham on kotonaan peliprosenteissa jopa 70% suosikki ja me allekirjoitamme tämän. Vaikka Fulham onkin ollut alkukauden pirteä ilmestys, emme millään usko joukkueen pystyvän haastamaan kotijoukkuetta. Tottenham on materiaalilta vieraita selvästi edellä ja saa otteluun itselleen myös kotiedun, joten emme kuluta tähän otteluun sen enempää merkkejä vaan pelaamme Spursin varmaksi lapullemme.

Tulos: 13. Newcastle U - Crystal P


Valioliigan keskikastissa majailevat Newcastle ja Crystal Palace vääntävät pisteistä. Otteluun tullaan tasaisista asemista, sillä viiden pelatun kierroksen jälkeen joukkueiden välinen piste-ero on vain yksi piste. Newcastle on joukkueista korkeammalla, joukkue on napsinut itselleen yhden voiton ja kolme tasuria, kun taas Palace on samassa ajassa voittanut kertaalleen ja pelannut kaksi tasan.

Eddie Howen luotsaama kotijoukkue nousee meidän lapullamme varmaksi. Newcastle oli viikkokierroksen matsissa Poolia vastaan pirteä, eikä piste olisi ollut vääryys. Vaikka ottelusta tulikin 2-1 tappio, niin esitys antoi rohkaisua isäntien iskukyvystä. Newcastle saa otteluun itselleen myös kotiedun, joten ei ole hullumpi idea pelata Newcastle lapullemme varmaksi!

Tulos: 14. Wolverhampton - Southampton


Hiekosti kautensa aloittanut Wolves saa vieraakseen Southamptonin. Wolverhampton on viiden pelatun kierroksen jälkeen ilman voittoa, viidestä matsista saldona on kolme tasuria ja kaksi tappiota. Southampton sen sijaan on ollut yllättävän pirteä joukkue ja on napsinut mallikkaalla tahdilla pisteitä itselleen, viidestä matsista vieraat ovat napanneet itselleen peräti seitsemän pistettä. Wolves jäi viikkokierroksella vieraskentällä tasuriin Bournemouthin kanssa, kun taas Southampton oli loistovireessä ja kaatoi kotonaan Chelsean numeroin 2-1.

Uskomme Chelsea-voiton antavan lisäboostia Southamptonin tekemiseen niin paljon, että joukkue lisää Wolvesin tuskaa ja hakee itselleen ottelusta voiton. Peliprosentit kohteessa ovat tasaiset, mutta me pelaamme vierailevan Southamptonin varmaksi lapulle!

Tulos: 25. Nottingham - Bournemouth


Kaksi heikkovireistä joukkuetta kohtaa, kun Nottingham ja Bournemouth vääntävät tärkeistä pisteistä. Nottingham on matsiin tultaessa sarjassa sijalla 15, viidestä ottelusta joukkueella on kasassa neljä pistettä. Saman verran pisteitä on myös Bournemouthilla, joka on isäntien takana maalieronsa vuoksi. Nottingham on meidän kirjoissamme kuitenkin suosikki, myöskin peliprosentit näyttävät samaa, isännät ovat niissä yli 50% suosikki. Suosikin asema selittynee sillä, että Bournemouth lukeutuu sarjan heikoimpiin joukkueisiin ja vierailla on massiivisia ongelmia hyökkäyspelaamisensa kanssa. Vieraat ovat pelanneet nyt peräti neljä perättäistä Valioliiga-matsia ilman tehtyä maalia, näissä matseissa omissa on kolissut peräti 16 kertaa.

Nottinghamin puolustus pystyy varmasti pitämään Bournemouthin kevyen hyökkäyskaluston kurissa ja iskee kotonaan maalin varmasti. Kotiedun turvin pelaammekin Nottingamin varmaksi lapullemme.

Tulos: 16. Brentford - Leeds


Sarjan keskikastissa oleva Brentford saa vieraakseen kuudentena majailevan Leedsin. Isännät ovat viidestä ottelusta naaranneet itselleen kuusi pistettä, kun taas Leedsin pistepussi on samassa ajassa kasvanut kahdeksan pisteen verran. Kumpikin joukkue tulee matsiin tasurit niskassaan viikkokierrokselta, Brentford tasasi pisteet Palacen vieraana numeroin 1-1, kun taas Leeds väänti kotikentällään tasapelin Evertonin kanssa samoin numeroin.

Ottelun lähdötkohdat ovat tasaiset, joten rohkeimmat voivat suunnitella laittavansa lapuilleen jopa varmaa tasapeliä. Mekin otamme tasurin lapullemme, mutta varmistelemme kohteen Leedsin voitolla. Leeds on joukkueista ollut alkukauden aikana aavistuksen vakuuttavampi ja on meidän kirjoissamme joukkueista todennäköisempi voittaja mikäli tasuria ei tule!

Tulos: X27. Norwich C - Coventry C


Championship-kohteet starttaavat Teemu Pukin edustaman Norwichin ja Coventryn välisellä kohtaamisella. Kolhujen ja märän ruudin takia vaihtopenkille jämähtänyt Teemu Pukki ei ole tällä kaudella vielä iskenyt maaliakaan, mutta Norwichin onneksi vastauunkantajia on löytynyt laajalta rintamalta. Isännät tulevat otteluun peräti neljän sarjamatsin mittaisessa voittoputkessa, letku on nostanut kanarianlinnut sarjassa jo toiseksi. Coventry sen sijaan rämpii syvällä suossa, joukkue on hävinnyt kolme sarjamatsia putkeen ja on valahtanut sarjataulukossa jumbosijalle.

Norwich on peliprosenteissa 70% suosikki ja me allekirjoitamme tämän. Isännät ovat formiltaan ja materiaaliltaan vieraita selvästi edellä, emmekä näe mitään syytä sille, miksi tähän kohteeseen pitäisi sen enempää merkkejä kuluttaa, Norwich varmaksi lapuille!

Tulos: 18. Swansea - QPR


Championshipin häntäpäässä majaileva Swansea saa vieraakseen ylemmässä keskikastissa olevan QPR:n. Swansea on kerännyt itselleen seitsemästä pelaamastaan matsista kuusi pistettä voitolla ja kolmella tasurilla. QPR:n alkukaukausi on ollut selvästi isäntiä vakuuttavampi, sillä QPR on seitsemästä ottelustaan napsinut 11 pistettä. Isännät rämpivät tällä hetkellä neljän voitottoman sarjamatsin putkessa, kun taas vieraat ovat voittaneet kaksi matsia perättäin ja hakevat ottelusta jo kolmatta perättäistä voittoa.

Me pelaamme kohteen vieraiden kautta, QPR on joukkueista laadukkaampi ja se on näkynyt myös alkukauden aikana. Varmistelemme vierasvoiton kuitenkin tasapelillä, sillä tasureita on mahtunut kummankin joukkueen alkukauteen ja pieni uhka sille on olemassa tässäkin kamppailussa!

Tulos: X29. Rotherham - Watford


Championshipin keskikastissa keikkuva Rotherham saa vieraakseen paluuta Valioliigaan hakevan Watfordin. Rotherham on ollu alkukauden aikana pirteä, kuudesta matsista saldona on yhdeksän pistettä. Watford on pelannut pelin isäntiä enemmän ja on napannut itselleen kolme pistettä Rotherhamia enemmän. Rotherham tulee tähän matsiin tappio niskassaan, joukkue jäi vieraskentällä Sunderlandin jalkoihin numeroin 3-0. Watford palasi viikkokierroksella voittokantaan neljän voitottoman matsin jälkeen kun Watford kaatoi kotonaan Middlesbroughin numeroin 2-1.

Vaikka Rotherhamilla on itselleen kotietu, niin me pelaamme kohteen silti vieraiden kautta. Watford on joukkueista materiaaliltaan selvästi isäntiä edellä emmekä usko isäntien pystyvän vahvaa Watfordia haastamaan. Watford palasi edellisellä kierroksella takaisin voittokantaan ja se antaa varmasti vieraiden tekemiseen lisäboostia ja Watfordilla onkin oiva mahdollisuus lähteä rakeamaan pienimuotoista voittoputkea.

Tulos: 210. Preston - Birmingham


Preston lähtee suosikkina matsiin Birminghamia vastaan. Preston on sarjan keskikastissa sijalla kymmenen, erikoista isäntien alkukaudesta tekee se fakta, että joukkue on yhä ilman tappioita, mutta tasureita on seitsemästä matsista kertynyt peräti viisi. Birmingham sen sijaan on ollut alkukauden aikana heikko, joukkue on sarjassa kolmanneksi viimeisenä ja seitsemäst äottelusta saldona on vain yksi voitto ja kaksi tasuria.

Preston on peliprosenteissa 60% suosikki ja me allekirjoitamme tämän vahvasti. Preston on joukkueista selvästi vahvempi ja uskomme sen näkyvän myös tässä ottelussa kentällä. Vaikka Prestonin matseissa onkin suuri uhka tasapeleille, uskomme edellisellä kierroksella tulleesta voitosta saadulla boostilla olevan sen verran paljon positiivista vaikutusta isäntien otteisiin että uskallamme pelata Prestonin varmaksi lapullemme!

Tulos: 111. Millwall - Cardiff C


Championshipin alemmassa keskikastissa majailevat Millwall ja Cardiff vääntävät pisteistä. Matsiin tullaan tasaisista lähtökohdista, isännät ovat alkukauden seitsemästä matsistaan kerännyt itselleen seitsemän pistettä, kun taas Cardiff on samassa ajassa saanut kasaan kuusi pistettä. Ottelu on äärimmäisen vaikeasti arvioitavissa, kummankin joukkueen avaus kauteen on ollut vaisu ja ottelu voi kääntyä aivan kummalle tahansa. Vakio-kierroksen aiemmissa kohteissa on tullut säästeltyä merkkejä sen verran lahjakkaasti, että näin vaikeaan kohteeseen voi hyvällä omallatunnolla käyttää kaikki mahdolliset merkit ja siirtyä eteenpäin, eli pelaamme kohteen läpi!

Tulos: 1X212. Luton - Wigan


Kympin kärkeä Championshipissä hätyyttelevä Luton saa vieraakseen häntäpäässä majailevan Wiganin. Luton on seitsemästä pelaamastaan alkukauden ottelusta saanut itselleen napattua yhdeksän pistettä, Wigan sen sijaan on kuudesta ottelusta saanut seitsemän pongoa kasaan. Kotijoukkue Luton tulee matsiin vieraita paremmassa vireessä, sillä kolmen viimeisimmän matsin otannalla isännät ovat selvästi edellä. Luton on kolmesta viime matsistaan voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan, kun taas Wigan on voittanut kerran, hävinnyt kerran ja pelannut kertaalleen tasan.

Luton on peliprosenteissa lähes 60% suosikki ja myös me allekirjoitamme tämän. Isännät ovat selvästi Wigania paremmassa formissa ja saavat matsiin myös kotiedun itselleen. Luton saa otteluun oivan paikan jatkaa huippuvirettään ja venyttää tappiottomien otteluiden putken jo neljään matsiin, emmekä usko että tämä mahdollisuus jää isänniltä käyttämättä!

Tulos: 113. Blackburn - Bristol C


Vakio-kierros päättyy kärkikahinoissa olevien Blackburnin ja Bristolin kohtaamiseen. Kumpikin joukkue on ollut alkukauden aikana loistovireessä, sillä Blackburn on sarjassa viidentenä ja Bristol seitsemäntenä. Piste-eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste, joten suuresta erosta joukkueiden välillä ei puhuta. Kumpiikin joukkue tulee otteluun voitot niskassaan, joten niiltäkin osin kyseessä on äärimmäisen tasainen ottelu, josta on vaikea voittajaa kaivaa. Pelaammekin kierroksen viimeisen kohteen läpi, eli käytämme matsiin kaikki mahdolliset merkit ja eliminoimme näin kaikki sattuman mahdollisuudet tässä viimeisessä kamppailussa!

Tulos: 1X2
Vakio 1 3.9.2022 koko kierros:


1: 2
2: 1
3: 1
4: 2
5: 1
6: X2
7: 1
8: X2
9: 2
10: 1
11: 1X2
12: 1
13: 1X2