Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 04.09.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 04.09.2021
Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan jalkapallon MM-karsintoja, brittifutista ja kotimaan jalkapalloa. Peliaika päättyy lauantaina 16.58.
Kohde sulkeutuu: 04.09.2021 16:58

1. Suomi - Kazakstan


Vakio startataan Huuhkajien elintärkeällä matsilla Kazakstania vastaan. Vaikka vierailijat nappasivatkin keskiviikkona tasuripisteen kotikentältään Ukrainan kanssa, luotamme ottelussa silti Huuhkajiin. Suomi lähtee matsiin suosikkina ja me emme näe siihen mitään syytä miksei Suomi pystyisi ottelusta Teemu Pukin johdolla nappaamaan kolmea pistettä ja parantelemaan asemiaan lohkossa. Nappaammekin Vakion ensimmäiseen kohteeseen varman kotivoiton!


Tulos: 12. Ukraina - Ranska


Ukraina ja Ranska kohtaavat Huuhkajien lohkon kärkikamppailussa. Ranska on lohkon piikkipaikalla ilman yhtäkään tappiota ja Ukraina hengittää toisella sijalla neljän pisteen päässä. Kummallakin joukkueella on matsiin tultaessa alla tasapeli ja odotettavissa onkin tasainen kamppailu. Ranskan joukkue on materiaaliltaan kuitenkin niin paljon isäntiä edellä, että uskomme Kylian Mbappen tähdittämän joukkueen nappaavan matsista vierasvoiton ja auttavan näin samalla myös Suomea!


Tulos: 23. Kypros - Venäjä


Kyproksen ja Venäjän kohtaamisessa ei pitäisi paljoa epäselvyyksiä olla, vastakkain ovat kaksi aivan eritasoista maajoukkuetta ja uskommekin sen näkyvän myös kentällä. Kotijoukkue Kypros lähtee matsiin tappio niskassaan, joukkue hävisi nolosti Maltalle vieraskentällä numeroin 3-0. Venäjä sen sijaan nappasi komean tasuripisteen kotikentällään Kroatian kanssa numeroin 0-0, joten ennakkosuosikista otteluun ei ole epäselvyyttäkään. Myöskään me emme näe isännillä mitään mahdollisuuksia ja laitammekin lapulle varman vierasvoiton!

Tulos: 2
4. Latvia - Norja


Latvian ja Norjan ottelussa lähtökohdat ovat samat kuin edellisessä kohteessa, vastakkain kaksi aivan eritason joukkuetta ja suosikista ei ole epäselvyyttä. Norjan tilanne lohkossa on kutkuttava, joukkue on otteluun lähdettäessä lohkossa neljäntenä mutta vain pisteen päässä kärjestä, joten pisteet tulevat tarpeeseen. Uskommekin Norjan nappaavan ottelusta helpon voiton tähtihyökkääjänsä Erling Hålandin johdolla!

Tulos: 25. Hollanti - Montenegro


Hollanti on otteluun lähdettäessä lohkossaan toisena ja Montenegro kolmantena, kummallakin on tässä vaiheessa kasassa seitsemän pistettä. Molemmat maat lähtevät matsiin allaan tasurit ja tasaista ottelua on odotettavissa myös tästä ottelusta. Meidän vaakakuppimme kääntyy kuitenkin isäntien puolelle, kotietunsa ja vahvemman materiaalinsa turvin voimme edelleen säästää merkeissä ja napata lapulle suoran kotivoiton, mutta hirvittävä vääryys ei ole hakea varmistusta tasurin kautta.

Tulos: 1
6. Slovakia - Kroatia


Slovakia lähtee matsiin oman lohkonsa kolmannelta sijalta kuudella pisteellään, kun taas Kroatia on seitsemällä pisteellä lohkon piikkipaikalla. Kummallakin joukkueella on otteluun tultaessa alla tasapelit, Slovakia tasasi pistees vieraskentällä Slovenian kanssa numeroin 1-1, kun taas Kroatia jäi vieraskentällä maalittomaan tasapeliin Venäjän kanssa. Lähtökohdat matsiin ovat siis tasaiset ja myös me otamme kohteeseen tasapelin, tasurin kaveriksi otamme varmistuksen lohkokärki Kroatiasta!

Tulos: X27. Israel - Itävalta


Israelin ja Itävallan välinen karsintamatsi on maajoukkuematseista ylivoimaisesti kaikkein kiharin. Joukkueet lähtevät otteluun tasapistein ja merkittävää eroa ei joukkueiden välillä ole. Myöskään me emme osaa päättää mitä tähän otteluun löisimme, joten laitammekin tämän kohteen umpeen merkkejä. Lapulle tulee siis merkit 1X2 ja tätä kamppailua ei tarvitse sen enempää miettiä!

Tulos: 1X28. Serbia - Luxemburg


Serbian ja Luxemburgin välinen kamppailu ei tuota Vakion pelaajille mitään ongelmia, kohteeseen tulee varma kotivoitto ilman mitään suurempia mutinoita. Vaikka Luxemburg onkin kolmesta ottelusta napannut jo peräti kuusi pistettä, emme me silti koe että joukkueesta olisi vieraskentällä haastamaan vahvaa Serbiaa. Serbia on voittanut karsinnoissa Irlannin ja Azerbaidzanin, sekä pelannut tasan Portugalin kanssa, jo pelkästään tämä kertoo joukkueen vahvuudesta jotain. Varma kotivoitto lapulle!

Tulos: 19. Irlanti - Azerbaidzhan


Vaikka kumpikin joukkue lähtee otteluun "nollakerhosta", niin uskomme silti Irlannin olevan matsissa Azerbaidzhania vahvempi. Irlanti on materiaaliltaan vieraita selvästi edellä ja oli jo viimeisimmässä karsinta matsissaan hyvä Portugalia vastaan. Irlanti johti pitkään ottelua vieraskentällä 0-1, mutta Cristiano Ronaldon kaksi loppuhetkien maalia vesittivät Irlannin toiveet karsintojen avauspisteestä. Uskomme joukkueen kuitenkin nappaavan Azerbaidzhanin kustannuksella karsintojen avausvoittonsa!

Tulos: 110. AFC Wimbledon - Oxford U


AFC Wimbledon ja Oxford U kohtaavat Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla League Onessa. Isännät majailevat matsiin lähdettäessä sarjataulukon alemmassa keskikastissa, kun taas Oxford on sarjassa kolmantena. Kotijoukkue on viidestä edellisestä sarjamatsistaan voittanut vain yhden, kun taas Oxford on samasta pelimäärästä kairannut itselleen voittoja peräti kolme. Myös tähän matsiin lähdemme hakemaan peliä vieraiden kautta, paremmassa formissa olevan Oxfordin vierasvoitto saa kuitenkin varmistuksen rinnalleen tasapelimerkistä!

Tulos: X211. Cheltenham T - MK Dons


Cheltenham Townin ja MK Donsin välisestä ottelusta on odotettavissa tasainen vääntö, joukkueet ovat sarjataulukossa kolmen pisteen päässä toisistaan. MK Dons on aloittanut kautensa aavistuksen isäntiä ryhdikkäämmin ja ovatkin sarjataulukossa Cheltenhamin yläpuolella. MK Dons lähtee otteluun myös kaikki matsin mukaanlukien neljän ottelun mittaisessa tappiottomien pelien putkessa, joten myös meidän pelimme kulkee vieraiden kautta. Otamme kuitenkin vierasvoiton kaveriksi myös varmistuksen tasurimerkistä!

Tulos: X2
12. Accrington S - Shrewsbury


Englannin kohteista selvästi selkein on Accringtonin ja Shrewsburyn välinen vääntö. Kotijoukkue on matsiin tultaessa sarjassa yhdeksällä pisteellään yhdeksäntenä, kun taas Shrewsbury on viidestä ensimmäisestä ottelustaa napannut vain kolme pistettä ja majaileekin sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Shrewsburyn vierasformi on kammottava, joukkue on kaksi matsia alkukauden aikan vieraissa pelannut ilman pistettäkään ja maalierokin on karmea 0-3. Näihin faktoihin nojaten voimme napata kohteeseen merkiksemme varman vierasvoiton!

Tulos: 1
13. EPS - FC Jazz


Tämän viikon Vakio-kierros huipentuu kotimaamme kakkosdivariin, jossa vastakkain ovat EPS ja FC Jazz. EPS on matsiin tultaessa lohkossaan kymmenentenä, takanaan vain kaksi joukkuetta, kun taas FC Jazz majailee lohkon piikkipaikalla. EPS on kuudesta edellisestä ottelustaan kerännyt matkaansa vain kaksi pistettä, FC Jazzin lukema samasta pelimäärästä on peräti 13 pistettä. FC Jazz on matsiin lähdettäessä selvääkin selvempi ennakkosuosikki ja myös me allekirjoitamme tämän, lapullemme lähtee varma vierasvoitto!

Tulos: 2
Vakio 1 04.09.2021 koko kierros:


1: 1
2: 2
3: 2
4: 2
5: 1
6: X2
7: 1X2
8: 1
9: 1
10: X2
11: X2
12: 1
13: 2


24 riviä - 6€