Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 6.8.2022

Valioliiga palaa Vakio-kierroksen tarjontaan ja niin palaa myös meidän vakiovihjeemme! Lauantain kierroksen ottelut koostuvat perinteiseen tapaan Valioliigan ja Englannin Mestaruussarjan otteluista. Peliaika päättyy lauantaina klo 16.58. | 6.8.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 06.08.2022 16:58

1. Tottenham - Southampton


Tottenhamin ja Southamptonin kohtaamisen starttaa Vakio 1-kierroksen. Tässä ottelussa tuskin on epäselvyyttä yhdellekkään siitä, että kumpi joukkue on ennakkosuosikki. Harry Kanen ja Heung-min Sonin tähdittämä Tottenham tulee jälleen tällä kaudella pyörimään kärkikahinoissa ja aloittaneekin sarjakautensa voitolla. Southamptonin kaudesta voidaan odottaa vaikeaa, joukkue ei ole edelliskaudesta juurikaan vahvistunut ja kaikissa arvoisissa joukkuetta veikataan sarjan häntäpäähän. Me aloitamme kierroksen varmalla kotivoitolla, Antonio Conten luotsaama Tottenham nappaa avausmatsista itselleen kolme pistettä.

Tulos: 1



2. Bournemouth - Aston Villa


Takaisin Valioliigaan noussut Bournemouth saa vieraakseen Steven Gerrardin luotsaaman Aston Villan. Bournemouthin harjoituskausi päättyi kahteen perättäiseen tappioon, kun taas Aston Villa seilasi läpi harjoituskauden kärsimättä yhtään tappiota. Villan harjoituskauden selvästi kovimmat matsit olivat 2-2 tasapeli ManU:n kanssa, sekä 1-2 voitto Rennesistä. Vaikka Aston Villa avaakin kautensa vieraissa, luotamme silti joukkueen vahvan vireen harjoituskaudelta jatkuvan myös sarjan avausmatsissa. Aston Villa on myös materiaaliltaan isäntiä selvästi edellä, joten pystymme rohkeasti luottamaan ottelussa vierasjoukkueeseen!

Tulos: 2



3. Leeds U - Wolverhampton


Edelliskaudella vaivoin Valioliigassa säilynyt Leeds saa vieraakseen Wolverhamptonin. Leeds varmisti edelliskaudella sarjapaikkansa vasta viimeisellä kierroksella, eikä joukkue ole siitä vahvistunut. Isännät kokivat kovia kolauksia kesän siirtoikkunalla kun tähtihyökkääjä Raphinha siirtyi FC Barcelonaan ja keskikentältä Kalvin Phillips siirtyi Manchesterin siniselle puolelle.

Vaikka Leeds osoittautukin edelliskaudella Wolverhamptonille äärimmäisen vaikeaksi vastustajaksi, uskomme vieraiden nappaavan ottelusta voiton. Wolves pääsee isäntiä paremmasta asemasta kauteen ja tuleekin jälleen taistelemaan paikasta kymmenen sakissa, kun taas Leeds taistelee putoamista vastaan. Me luotamme ottelussa rohkeasti vierasjoukkueeseen, Wolves nappaa kauden ensimmäisestä ottelustaan voiton!

Tulos: 2



4. Newcastle - Nottingham


Newcastle avaa kautensa kotikentällään sarjanousija Nottinghamia vastaan. Newcastlen asetelmat kauteen lähdettäessä ovat mielenkiintoiset, joukkue vahvistui kesän siirtomarkkinoilla merkittävästi ja joukkue lähteekin hakemaan tällä kaudella varmasti paikkaa jopa eurokentiltä. Merkittävintä isäntien kannalta oli se, että joukkue sai pidettyä Allan Saint-Maximinin itsellään ja naarasi siihen vielä kaveriksi loistavia hankintoja toppari Sven Botmanin ja maalivahti Nick Popen muodossa.

Nottinghamilla tulee olemaan vaikea kausi, joukkueen ainut merkittävä värväys kesän siirtomarkkinoilta oli Jesse Lingardin signaaminen itselleen. Muuten materiaali on verrattaen heikko ja se tulee auttamatta näkymään myös otteissa. Newcastle on suuri suosikki niin peliprosenteissa kun meidänkin kirjoissamme emmekä näe mitään syytä käyttää kohteeseen enempää merkkejä kuin varman kotivoiton!

Tulos: 1



5. Everton - Chelsea


Frank Lampardin luotsaama Everton saa vieraakseen avauskierroksella Chelsean. Everton koki kesällä suuren menetyksen siirtomarkkinoilla kun Tottenham naarasi itselleen Evertonin tähtihyökkääjä Richarlisonin. Everton ei ole hyökkäyspäähänsä vielä suurempia vahvistuksia hankkinut, joten kauden avausmatsista Chelseaa vastaan voidaan odottaa hankalaa.

Chelsean tilanne sen sijaan on stabiili, vaikka FC Barcelona "varastikin" lähes kaikki Chelsean havittelemat pelaajat, on joukkueella silti kasassaan jälleen vahva nippu. Thomas Tuchelin luotsaama joukkue tulee jälleen taistelemaan paikasta Mestarien Liigassa ja uskommekin joukkuen nappaavan itselleen kolme pistettä heikon Evertonin kustannuksella. Emme näe syytä kuluttaa tähänkään otteluun sen enempää merkkejä, varma vierasvoitto lapulle!

Tulos: 2



6. Preston - Hull


Maalittomalla tasapelillä Wiganin vieraana kautensa aloittanut Preston saa vieraakseen Hullin, joka avasi kautensa komealla voitolla. Prestonin kauden ensimmäinen ottelu oli pettymys, maaliton tasapeli Wiganin vieraana ei varmasti ollut sitä mitä joukkueen fanit odottivat. Hull sen sijaan nappasi itselleen komean voiton kaataen kotonaan Bristol Cityn numeroin 2-1 ja pääseekin hyvällä fiiliksellä otteluun.

Me kulutamme tähän otteluun kaksi merkkiä, sillä ottelussa on vahva tasapelin uhka ilmassa. Preston on kotonaan peliprosenteissa lähes 50% suosikki, mutta me pelaamme prosentteja vastaan ja käytämme toisen merkkimme Hullin vierasvoittoon. Hull sai varmasti lisäpontta alkukauteensa avauskierroksen voitosta ja pystyy varmasti haastamaan isännät ja jopa voittamaan ottelun!

Tulos: X2



7. Bristol C - Sunderland


Tappiolla kautensa aloittanut Bristol City saa vieraakseen Sunderlandin. Bristol taipui avausmatsissa Hullille numeroin 2-1, kun taas Sunderlandin kausi alkoi kotitasurilla Coventryn kanssa numeroin 1-1. Bristol on peliprosenteissa suosikki ja myös me allekirjoitamme tämän, Bristol tullee kamppailemaan tällä kaudella keskipakassa, kun taas nousijajoukkue Sunderlandin ensisijainen tavoite lienee vain säilyttää sarjapaikka. Isännät ovat materiaaliltaan aavistuksen vieraita edellä ja tähän kun lisätään kotietu, niin tuplamerkki 1X ei ole lainkaan hullumpi haku tähän otteluun.

Tulos: 1X



8. Stoke - Blackpool FC


Kierroksen ensimmäinen läpipelattu kohde löytyy Stoken ja Blackpoolin kohtaamisesta, ottelu on äärimmäisen kiharainen ja voittajan ennakoiminen on haastavaa. Stoke avasi kautensa vierastappiolla Millwallille numeroin 2-0, kun taas Blackpool kaatoi komeasti kotikentällään Readingin numeroin 1-0. Joukkueiden keskinäiset menivät edelliskaudella tasan, eikä joukkueiden välinen tasoero ole kesän aikana suuremmin heitellyt, joten kiharainen parivaljakko on kyseessä myös tällä kaudella. Käytämmekin otteluun kaikki mahdolliset merkit, joten tästä kohteesta ei sen suurempaa stressiä kannata kantaa.

Tulos: 1X2



9. QPR - Middlesbrough


Kautensa tappiolla avannut QPR saa vieraakseen Marcus Forssin edustaman Middlesbroughin. QPR koki siis kauden avauksessa tappion, kun joukkue taipui vieraskentällä Blackburnille numeroin 1-0. Middlesbrough sen sijaan tasasi avausmatsissaan pisteet WBA:n kanssa numeroin 1-1. Middlesbroughin fanit ovat rummuttaneet joukkueensa vahvuuden puolesta ja siellä haaveillaankin jopa mahdollisesti nousutaistoista, joten tasuria voinee pitää lievänä pettymyksenä. Middlesbrough on materiaaliltaan isäntiä vahvempi ja uskomme sen näkyvän tässä ottelussa, luotamme vierasjoukkueeseen kuin vuoreen ja pelaammekin joukkueen jopa varmana! Mikäli on merkkejä säästössä, on tähän hyvä käyttää esimerkiksi tasurivarmistusta, mutta me pelaamme rohkeasti.

Tulos: 2



10. Swansea - Blackburn


Kautensa tasurilla avannut Swansea saa vieraakseen avauskierrokselta voiton napanneen Blackburnin. Swansea tasasi pisteet avauskierroksella Rotherhamin vieraana lukemin 1-1, kun taas Blackburn nappasi itselleen upeasti täyden pistepotin kotikentällään QPR:n kustannuksella numeroin 1-0. Rovers saa voitosta varmasti lisäboostia tekemiseensä, eikä olisi edes suuri yllätys mikäli pistepussi jälleen kerttyisi kolmen lisäpisteen verran. Peliprosentit ovat suhteellisen tasaiset, Swansea on kotonaan n.40% suosikki, mutta me emme asiaa näe aivan niin ja pirteästi avausmatsissaan esiintynyt Blackburn lähtee lapullemme varmaksi!

Tulos: 2



11. Burnley - Luton


Championship-matseista etukäteen selvin tapaus on Burnleyn ja Lutonin kohtaaminen. Täksi kaudeksi Championshipiin pudonnut Burnley avasi taipaleensa 0-1 vierasvoitolla Huddesfieldistä, kun taas Luton tasasi pisteet kotikentällään Birminghamin kanssa numeroin 0-0. Joukkueiden välinen tasoero on valtava, vaikka Burnleyn leirissä onkin vaihtuvuutta ollut, on rosteri silti ihan sarjan kärkipäätä. Emme usko Lutonin pystyvän vieraskentältä edes tasuripistettä nappaamaan ja pelaammekin Burnleyn lapullemme kotivarmaksi!

Tulos: 1



12. Sheffield U - Millwall


Uuden taipaleensa tappiolla avannut Sheffield U saa vieraakseen Millwallin. Sheffield U kärsi siis kauden avauksessaan tappion, kun joukkue taipui vieraskentällä Watfordille numeroin 1-0. Millwall sen sijaan avasi kautensa loistavasti, joukkue kaatoi kotikentällään Stoken numeroin 2-0 ja on ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjan piikkipaikalla.

Tämä kohde on meidän lappumme ainoa varma tasuri, sillä ottelusta on odotettavissa äärimmäisen tasainen. Joukkueet taistelevat tämän kauden samoista sijoituksista eikä materiaalissakaan ole kummankaan joukkueen eduksi eroa. Sheffield on peliprosenteissa yli 50% suosikki, mutta me emme tätä allekirjoita alkuunkaan. Millwall pystyy varmasti aiheuttamaan isännille päänvaivaa ja emme yllättyisi vaikka joukkue ottelusta nappaisi voiton. Me pelaamme kohteeseen kuitenkin varman tasurin, mutta mikäli löytyy merkkejä säästöstä, niin Sheffield U:n ohipeluu ei ole lainkaan hullumpi idea.

Tulos: X



13. Reading FC - Cardiff C


Kautensa tappiolla avannu Reading saa vieraakseen voitollisesti avausmatsissaan esiintyneen Cardiffin. Reading kärsi kauden avauksessa tappion vieraskentällä Blackpoolille numeroin 1-0, kun taas Cardiff kaatoi kotonaan Teemu Pukin edustaman Norwichin numeroin 1-0. Meidän papereissamme tämä on yksi kierroksen kiharaisimmista otteluista ja käytämme myös tähän kaikki mahdolliset merkit. Reading oli avausmatsissaan heikko, mutta saa tähän otteluun kotiedun. Reading on peliprosenteissa yli 45% suosikki, mutta tähän ei kannata sokeasti uskoa. Varmistelemme viimeisessä kohteessa ja pelaamme kohteen läpi, eli viimeisestä ottelusta kelpaa mikä tahansa lopputulos!

Tulos: 1X2




Vakio 1 6.8.2022 koko kierros:


1: 1
2: 2
3: 2
4: 1
5: 2
6: X2
7: 1X
8: 1X2
9: 2
10: 2
11: 1
12: X
13: 1X2

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!