Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 6.11.2021

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan perinteiseen tapaan Valioliigan ja Englannin mestaruussarjan otteluita. Peliaika päättyy lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 06.11.2021 16:58

1. Chelsea - Burnley


Lauantain Vakio-kierros startataan seinävarmalla kotivoitolla. Valioliigan kärjessä oleva Chelsea saa vieraakseen sarjassa kolmanneksi viimeisenä majailevan Burnleyn, emmekä usko millään että vierailijat pystyvät isäntiä haastamaan. Vaikka isäntien kärkipari Lukaku-Werner lieneekin matsista yhä sivussä, on isäntien materiaali silti vieraita valovuoden edellä. Varma kotivoitto tuskin sen suurempia perusteluita vaatii ja kotivoittoa mukisematta lapulle.

Tulos: 12. Brentford - Norwich


Nousijajoukkueiden väännössä Brentford ja Norwich kohtaavat. Marcus Forssin edustama Brentford on alkukauden aikana osoittanut kuuluvansa Englannin korkeimmalle sarjatasolle, ikävä kyllä samaa ei voi sanoa Norwichista. Vieraat uivat syvissä vesissä, joukkue on yhä ilman voittoa ja maalierokin on karmaiseva 3-25. Hyökkäyspelin takkuisuudesta kertoo se, että joukkue sai edellisellä kierroksella ensimmäisen maalinsa tehtyä joka ei ollut Teemu Pukin käsialaa.

Luotamme matsissa isäntiin, Brentford on selvästi Norwichia paremmassa vireessä emmekä usko vieraiden pystyvän isännille vastaamaan. Lapun toiseen kohteeseen toinen varma kotivoitto.

Tulos: 13. Crystal Palace - Wolverhampton


Crystal Palacen ja Wolverhamptonin kohtaamisesta voidaan odottaa tasaista. Isäntäjoukkue Palace on sarjassa sijalla 12, kun taas vierailija Wolves on seitsemäntenä, piste-eroa joukkueilla on kuusi pistettä. Palace on pelannut viidestä edellisestä sarjamatsistaan peräti neljä tasan, kun taas Wolves on viidestä viimeisimmästään voittanut neljä. Me lähdemme hakemaan kohteesta osumaa vieraiden kautta, paremmassa vireessä oleva Wolves on kuntopuntareissa aivan Valioliigan kärkipäätä ja lähdee meidän kirjoissamme matsiin suosikkina. Varmistelemme vierasvoiton kuitenkin tasurilla, sillä Palace pystyy varmasti kotikentällään Wolvesin haastamaan.

Tulos: X24. Brighton - Newcastle


Kotijoukkue Brighton on matsiin tultaessa sarjassa kahdeksantena, kun taas Newcastle majailee sijalla 19, takanaan vain umpisurkea Norwich. Kumpikin joukkue on pelannut viisi edellistä sarjamatsiaan voitoitta ja formit näyttävät alaspäin. Tasapeli ei ole ollenkaan hullumpi haku tähän matsiin, varmistelemme kuitenkin tasapelin isäntien voitolla, Newcastle on vielä voitoitta vieraskentällä, emmekä usko avausvoiton tulevan tässäkään ottelussa.

Tulos: 1X5. Bournemouth - Swansea


Championshipin ensimmäisessä kohteessa vastakkain ovat Bournemouth ja Swansea. Isännät porskuttavat yhä Championshipissä ilman tappioita, emmekä usko sen tulevan Swanseatakaan vastaan. Vierailijat majailevat sarjan keskikastissa, peräti 14 pistettä illan isäntiä perässä. Vaikka Swansea onkin voittanut viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan peräti neljä, emme silti usko joukkueen pystyvän vastaamaan voitosta voittoon kulkevaa kotijoukkuetta. Starttaammekin Mestaruussarjan kohteet varmalla kotivoitolla.

Tulos: 16. Peterborough - Fulham


Sarjan häntäpäässä oleva Peterborough saa vieraakseen toisena olevan Fulhamin. Peterborough on putoamisviivaa edellä vihjettä kirjoitettaessa kuudella pisteellä, joten välitöntä vaaraa ei sentään ole. Fulham-koutsi Marco Silva saa olla iloinen joukkueensa otteista, vieraat ovat sarjassa toisena ja piste-eroa kärkipaikalla viilettävään Bournemouthiin on vain viisi pistettä. Fulham on otteluun tultaessa ansaitusti suosikki, emmekä mekään näe mitään syytä sille, miksei joukkue ottelusta nappaisi jälleen yhtä voittoa tililleen ja laitammekin lapulle varman vierasvoiton.

Tulos: 27. West Bromwich - Middlesbrough


Championshipin kolmantena oleva WBA saa vieraakseen keskikastissa majailevan Middlesbroughin. Kumpikin joukkue on viidestä edellisestä sarjamatsistaan voittanut kolme, tosin sillä erotuksella että vierailija Middlesbrough on hävinnyt kaksi viimeisintä matsiaan. Me luotamme ottelussa kotijoukkueeseen, WBA on kuluvalla kaudella todistanut kamppailevansa tosissaan paluusta Valioliigaan emmekä usko siihen, että Middlesbroughista on materiaaliltaan parempaa kotijoukkuetta haastamaan. WBA:lla on yksi sarjan parhaista puolustuksista, siihen kun lisätään vieraiden keskinkertainen hyökkäys, niin varma kotivoitto alkaa vaikuttaa aina vain paremmalta vaihtoehdolta.

Tulos: 18. Nottingham - Preston


Nottinghamin ja Prestonin kohtaamisesta voidaan odottaa tasaista. Joukkueet ovat sarjataulukossa kahden pisteen päässä toisistaan ja formitkin ovat lähes identtiset. Me pelaamme tämän kohteen läpi, sillä voittajan ennakoiminen on tässä kohteessä äärimmäisen vaikeaa. Edellisellä kaudella kumpikin joukkue voitti keskinäisissä väännöissä vierasmatsinsa, joten niiltäkään osin ei apuja tule. Varmistelemmekin kohteen ja lapulle kaikki mahdolliset merkit.

Tulos: 1X29. Millwall - Derby


Championshipissä yhdeksäntenä oleva Millwall saa vieraakseen sarjajumbona majailevan Derbyn. Derbyn alkukausi on ollut äärimmäisen vaikea, 16 ottelusta joukkue on voittanut vain kolme, tähän kun lisätään joukkueen saama pisterangaistus taloudellisista sotkuistaan niin vaikealta näyttää. Kotijoukkue Millwall sen sijaan on ollut kauden aikana pirteä, isännät ovat sarjassa siis yhdeksäntenä ja piste-eroa karsintapaikkaan on vain muutama hassu piste.

Viidestä edellisestä matistaan kolme voittanut Millwall tulee olemaan vahvoilla myös tässä matsissa ja me luotamme kotijoukkueeseen. Formiltaan selvästi Derbyä parempi Millwall lähteekin varmana kotivoittona lapulle.

Tulos: 110. Blackburn - Sheffield U


Keskikastin kohtaamisessa Blackburn ja Sheffield United vääntävät tärkeistä pisteistä. Joukkueet tulevat matsiin tasaisista lähtökohdista, viiden matsin formi on joukkueilla samanlainen ja piste-eroa sarjataulukossa jengeillä on vain Blackburnin hyväksi neljä pistettä. Varma tasapeli on matsiin myös oiva haku, mutta me varmistelemme tasapelin isäntien voitolla. Pienten marginaalien matsissa kotiedulla tulee olemaan suuri merkitys, emmekä usko siihen, että Sheffield United pystyy vierasvoittoa nappaamaan.

Tulos: 1X11. Cardiff - Huddersfield


Sarjan häntäpäässä majaileva Cardiff saa vieraakseen kärjen tuntumassa olevan Huddersfieldin. Kotijoukkue Cardiff on viidestä viimeisimmästä matsistaan napannut itselleen vain yhden pisteen, kun taas Hudderfieldin saldo samalta ajalta on kahdeksan pistettä. Huddersfield on forminsa lisäksi myös materiaaliltaan selvästi isäntiä parempi ja taisteleekin tällä kaudella vahvasti paikasta nousukarsintoihin. Emme usko että isännät pystyvät vieraita ottelussa haastamaan ja nappaammekin lapullemme kohteesta varman vierasvoiton.

Tulos: 212. Coventry - Bristol City


Sarjassa neljäntenä oleva Coventry saa vieraakseen alemman keskikastin tuntumassa olevan Bristol Cityn. Isännät ovat viidestä edellisestä ottelustaan napanneet itselleen viisi pistettä, joten formin on parannuttava mikäli Coventry meinaa kärkitaistossa pysyä mukana. Bristol Cityllä on formi vielä heikompi, sillä joukkue on saalistanut samalta ajanjaksolta itselleen vain kolme pistettä. Kumpikin joukkue tulee matsiin tappio niskassaan, mutta tämä ottelu on Coventrylle oiva tilaisuus palata voittokantaan.

Me luotamme matsissa isäntiin, Coventry on kauden aikana osoittanut olevansa selvästi Bristol Cityä parempi joukkue ja uskomme sen näkyvän myös kentällä. Nappaammekin lapullemme kohteesta varman kotivoiton.

Tulos: 113. Luton - Stoke


Luton ja Stoke kohtaavat tärkeässä taistelussa. Kumpikin joukkue on mukana taistossa nousukarsintapaikoista ja piste-eroa joukkueiden välillä on Stoken hyväksi yksi piste. Kotijoukkue Luton saapuu otteluun kuitenkin selvästi vieraita paremmassa formissa, sillä joukkue on viidestä edellisestä ottelustaan kerännyt peräti kymmenen pistettä, kun taas Stoke on viidestä viimeisimmästään napsinut vain neljä pistettä.

Kotiedun vaikutusta ei voi tässä ottelussa väheksyä, sillä Luton on yksi sarjan parhaista kotijoukkueista, kun taas Stoke on vieraspelaamista mitattaessa vasta sarjassa sijalla 14. Tasaisessa kamppailussa kotietu saattaa olla juurikin se ratkaiseva asia joka matsin kotijoukkueelle kääntää, nappaammekin lapullemme varman kotivoiton!

Tulos: 1
Vakio 1 6.11.2021 koko kierros:


1:1
2:1
3:X2
4:1X
5:1
6:2
7:1
8:1X2
9:1
10:1X
11:2
12:1
13:1


24 riviä - 6€