Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 7.1.2023

Lauantain Vakio 1-kierroksen kaikki kohteet tulevat legendaarisesta FA Cupista. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 7.1.2023 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 07.01.2023 16:58

1. Liverpool - Wolverhampton


Liverpool ja Wolverhampton kohtaavat FA Cupissa. Kummankin joukkueen kausi on ollut yhtä vuoristorataa ja varsinkaan Liverpool-leirissä ei varmasti olla tyytyväisiä tähän kauteen. Vaikka FA Cup onkin menettänyt merkitystään vuosien varrella, uskomme silti kummankin Valioliiga-joukkueen lähtevän otteluun hyvin lähellä ykkösmiehitystään. Otteluruuhka kuitenkin sataa Liverpoolin laariin, sillä joukkue on materiaaliltaan selvästi vieraita laajempi ja lähteekin matsiin ennakkosuosikkina. Pelaammekin avauskohteeseen Liverpoolin varmaksi lapullemme ja säästämme merkit muihin kohteisiin.

Tulos: 12. Brentford - West Ham


Brentfordin ja West Hamin välinen kohtaaminen on ennakolta äärimmäisen kiharainen, jossa kuitenkin hienoinen etu on isännillä. Brentford on MM-tauon jälkeen pelannut kolme matsia, joista saldona on kaksi voittoa ja tasuri, kun taas West Ham on vihjettä kirjoitettaessa pelannut kaksi matsia joista se on hävinnyt molemmat. Brentford tulee siis otteluun paremmassa vireessä ja onkin kotietunsa turvin ottelussa suosikki. Me emme kuitenkaan ole tarpeeksi vakuuttuneita Brentfordin tekemisestä luottaaksemme joukkuetta varmaksi lapullemme ja varmistelemmekin kohteeseen kotivoiton lisäksi myös merkin tasapelille.

Tulos: 1X3. Sheffield W - Newcastle U


Englannin Ykkösliigassa pelaava Sheffield W saa vieraakseen jopa paikkaa Mestarien Liigassa jahtaavan Newcastlen. Joukkueiden välinen tasoero on valtava, vaikka Sheffield W itselleen kotiedun saikin, niin me emme millään jaksa uskoa joukkueen pystyvän Newcastlea haastamaan. Kummallakin joukkueella on kiivas taisto sarjoissaan kärkisijoista, joten emme usko kummankaan joukkueen tähän ykkösmiehillään lähtevän ja se sataakin vieraiden laariin. Newcastlella on selvästi isäntiä enemmän kokoonpanossaan laajuutta ja uskomme sen myös näkyvän kentällä. Eddie Howen luotsaama Newcastle lähteekin varmaksi lapullemme.

Tulos: 25. Bournemouth - Burnley


Bournemouthin ja Burnleyn välinen kohtaaminen on mielenkiintoinen. Bournemouth tulee tällä kaudella taistelemaan putoamista vastaan, kun taas Burnley dominoi Championshipiä miten haluaa. Bournemouth on Valioliigassa putoamisviivan yläpuolella vain kahden pisteen erolla, kun taas Burnley johtaa Championshipiä viiden pisteen erolla seuraavaan. Burnleyn kannalta tilannetta paremmaksi tekee se, että piste-ero kolmantena olevaan Blackburniin on peräti 16 pistettä ja joukkue voikin panostaamyös FA Cupiin täysillä. Tämä tilanne kääntää kelkkaa meidän kirjoissamme vieraiden hyävksi. Bournemouth joutunee lepuuttamaan ykkösmiehiään ja Burnley voi lähteä otteluun ilman suurempaa pelkoa lepuuttamisesta. Pelaammekin rohkeasti lapullemme loistovireisen vierasjoukkueen varmaksi!

Tulos: 26. Blackpool FC - Nottingham


Blackpoolin ja Nottinghamin välisessä ottelussa ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. Blackpool on pelannut peräti yhdeksän viimeisintä sarjamatsiaan ilman voittoa, kun taas Nottingham tulee otteluun kahden matsin mittaisessa tappiottomassa putkessa. Blackpool lukeutuu Championshipin heikoimpiin joukkueisiin, emmekä millään jaksa uskoa isäntien pystyvän Valioliiga-jengiä haastamaan edes kotikentällään. Nottingham lähteekin lapullemme varmaksi ja säästelemme lisämerkit muihin kohteisiin.

Tulos: 27. Hull - Fulham


Hullin ja Fulhamin väliesessä kohtaaamisessa vastakkain ovat kaksi kovavireistä joukkuetta, kotijoukkue Hull tulee otteluun viiden matsin mittaisessa tappiottomassa putkessa. Fulham sen sijaan on voittanut joulutauon jälkeen jokaisen ottelunsa ja tuleekin matsiin jahtaamaan itselleen jo neljättä perättäistä voittoaan. Vaikka Fulham onkin ottelussa selvä suosikki, ei Hullia pidä aliarvoida ja siihen me emme tietenkään sorru. Pelaamme toki Fulhamin lapullemme, sen verran vakuuttavaa on joukkueen meno ollut, mutta varmistelemme vierasvoiton tasapelillä, sillä Hull pystyy varmasti aiheuttamaan vieraille kotikentällään päänvaivaa.

Tulos: X28. Millwall - Sheffield U


Millwallin ja Sheffield Unitedin kohtaamisesta voidaan odottaa tasaista vääntöä jatkopaikasta. Millwall on pelannut neljä viimeisintä matsiaan ilman tappioita, kun taas Sheffield Unitedin tappiottomien otteluiden putki on kasvanut jo kuuden ottelun mittaiseksi. Peliprosentit kohteessa ovat suhteellisen tasaiset, mutta silmiinpistävää on se, kuinka alipelatuksi tasapeli tässä kohteessa on jäämässä. Tasuria on pelattu vain 26% verran ja me tartumme tähän. Ottelun lähtökohtiin nähden tasapeli on selvästi todennäköisempi mitä peliprosentit antavat olettaa ja pelaammekin tässä kohteessa prosentteja vastaan. Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamiseen laitamme lapullemme varman tasapelin, mikäli merkkejä on säästössä niin voitte toki varmistella sen jommankumman joukkueen voitollakin.

Tulos: X9. Luton - Wigan


Lutonin ja Wiganin kohtaamisessa ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. Luton on joulutauon jälkeen voittanut kaikki kolme matsiaan, kun taas Wiganin kelkka ei ota kääntyäkseen millään ja joukkue onkin hävinnyt neljä viimeisintä matsiaan. Lutonilla on siis otteluun tultaessa selvästi parempi vire, tähän kun laitetaan joukkueelle myös kotietu, niin lähes 70% peliprosentti on selitettävissä helposti. Myös me luotamme ottelussa kotijoukkueeseen, emmekä näe mitään syytä sille, miksi tässä ottelussa pitäisi enempää merkkejä kuluttaa. Luton lapuille varmaksi.

Tulos: 110. Ipswich T - Rotherham


Englannin Ykkösliigan parhaimpiin joukkueisiin lukeutua Ipswich Town saa vieraakseen Rotherhamin, joka on yksi Championshipin heikoimmista joukkueista. Ipsiwichin vire otteluun tultaessa on oiva, joukkue on kuudesta viimeisimmästä matsistaan hävinnyt vain yhden. Rotherhamin tahkoaminen sen sijaan on surullista katsottavaa ja tämän kauden aikana on tullut selväksi että Championship on aivan väärä sarjataso kyseiselle joukkueelle. Rotherham on 13 edellisestä ottelustaan voittanut vain yhden ainoan ja tasapelejäkin on tämän ajan aikana tullut kolme. Voidaan siis hyvällä uskolla sanoa Ipsiwichin olevan näistä joukkueista vahvempi ja uskomme sen myös näkyvän kentällä. Ipswich T nappaa itselleen ottelusta jatkopaikan ja jatkaa Rotherhamin surullista taivalta.

Tulos: 111. Shrewsbury - Sunderland


Ykkösliiga-seura Shrewsbury saa vieraakseen Championshipin kärkipäässä keikkuvan Sunderlandin. Shrewsbury on joulutauon jälkeen hävinnyt kaikki kolme matsiaan, kun taas Sunderland on voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan. Ennakolta ottelussa ei pitäisi olla epäselvyyttä, mutta me uskomme matsin olevan tiukempi mitä ennakkoasetelmat antavat olettaa. Sunderland on tiukassa taistossa nousukarsintapaikoista ja joutuukin tässä ottelussa todennäköisesti lepuuttamaan ykkösmiehiään, mikä antaa isännille ottelussa saumat. Me emme tähän otteluun uskalla ottaa sen enempää kantaa, vaan kulutamme matsissa kaikki mahdolliset merkit, eli pelaamme kohteen läpi!

Tulos: 1X212. Fleetwood - QPR


Ykkösliigassa pelaava Fleetwood saa vieraakseen QPR:n. Kumpikin joukkue majailee sarjojensa keskikastissa, Fleetwood on Ykkösliigan nousukarsinnoista 11 pisteen päässä, kun taas QPR:llä piste-eroa karsintoihin on vain kolme pistettä. Ottelusta voidaan odottaa ennakkoasetelmia tasaisemmaksi, sillä QPR varmasti lepuuttaa ykkösmiehiään joukkueen taistellessa paikasta nousukarsintoihin. Fleetwoodilla on turvallinen piste-ero alaspäin, joten joukkue voi tässä ottelussa käyttää riskittömämmin ykkäsmiehistöään ja pystyykin kotikentällään varmasti aiheuttamaan vieraille harmia. Kummankin joukkuueen viiden edellisen ottelun formi on myös tismalleen samankaltainen, joten myös niiltä osin voidaan odottaa tasaista ottelua. Me pelaamme kohten läpi, käytämme tähän matsiin kaikki mahdolliset merkit ja minimoimme riskit.

Tulos: 1X213. Chesterfield - West Bromwich


Englannin kansallisessa liigassa pelaava Chesterfield saa vastaansa WBA:n. Tässä ottelussa ei ennakokosuosikista ole epäselvyyttä, sillä joukkueiden välinen tasoero on valtava. Vaikka isännät tulevatkin matsiin hakemaan itselleen jo kolmatta perättäistä voittoa, ei se silti anna mitään syytä siihen, miksi joukkue pystyisi ottelussa yllätyksen tekemään. WBA on yhdeksästä viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut peräti kahdeksan, joten loistavassa vireessä joukkue matsiin saapuu. Me pelaamme tähän kohteeseen vierasjoukkueen varmaksi, materiaaliltaan ja formiltaan selvästi isäntiä edellä oleva WBA nappaa ottelusta itselleen jatkopaikan.

Tulos: 2
Vakio 1 7.1.2023 koko kierros:


1: 1
2: 1X
3: 2
4: X
5: 2
6: 2
7: X2
8: X
9: 1
10: 1
11: 1X2
12: 1X2
13: 2

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus