Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 1.5.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 1.5.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan ja Championshipin otteluita. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 01.05.2021 16:58

1. Chelsea - Fulham


Chelsea tappelee Valioliigassa täysillä top-4 sijoituksista, mutta samalla suurin huomio on varmasti ensi viikon ratkaisevassa Mestarien liigan välierässä. Kierrätystä nähdään ja iskukyky on siten normaalia heikompi, joskin edelleen korkea. Vierailija Fulhamin tilanne puolestaan alkaa olla epätoivoinen, säilyminen on jo seitsemän pinnan päässä. Toisaalta Cottagersilla on melko suotuisa loppuohjelma, joten pieni sauma on.

Vakiokupongilla Chelsean kannatus on menossa hieman yli, ei joukkue sentään lähes 80% kotisuosikki ole. Otetaan siten ristivarmistus mukaan viikon kupongille. Fulhamille pistekin olisi kullanarvoinen, eikä pistejako Chelseallekaan mikään katastrofi tästä "välimatsista" olisi.

Tulos: 1X

2. Everton - Aston Villa


Everton taistelee vielä täysillä europaikoista ja vierasvoitto Arsenalista oli Toffeesille todella iso. Aston Villa puolestaan on virettään menettänyt ja loppukausi menee pelaillessa loput matsit pois. Hienon kaudenhan Dean Smithin miehistö joka tapauksessa on jo pelannut. Jack Grealishin puuttuminen on kuitenkin Villalle jälleen massiivinen isku.

Motivaatio ja vire on Evertonin puolella ja Toffees nouseekin ottelun selkeäksi suosikiksi. Vakiossa kannatus on menossa karvan verran yli, mutta kyllä näilläkin peliprosenteilla huippumotivoitunut kotijoukkue vielä varmaksi asti nousee.

Tulos: 1

3. Brighton - Leeds


Kolmoskohde tarjoaa yhden rivin parhaista merkeistä. Kotijoukkue Brighton tarvitsee vielä pinnoja säilymiseen Valioliigassa, kun taas Leeds pelaa vain loput pelit pois. Toki vieraat ovat parempia olleet ja varsinkin viimeistely on Brightonille täyttä tuskaa. Silti Lokit nousee tässä matsissa melko selkeäksi kotisuosikiksi, joten vakiokansa on pahasti hakoteillä.

Ykkönen on siis selkeästi paras merkki, mutta kyllä tämä kohde myös ristivarmistusta huutaa. Brighton ei ole onnistunut maalinteossa kolmessa edellisessä ottelussaan, vaikka muuten ihan kelvollisesti onkin esiintynyt. Ykkösristillä katetaan yli kaksi kolmasosaa matsin lopputuloksista, joten Leedsin ohittaminen tuo riviin mukavasti arvoa.

Tulos: 1X

4. Norwich - ReadingNorwich palasi voittojen tielle vieraissa QPR:ää vastaan ja samalla kokoonpanolla Daniel Farke lähtee tähänkin matsiin. Sarjavoitto on pontimena, mutta sinänsähän Canaries on pelannut ilman isompaa panosta jo hetken. Reading oli Swanseaa vastaan erinomainen, mutta vain tasuripinna tiesi nousukarsintahaaveiden kariutumista.

Vakiossa Norwich on kerännyt tolkuttomasti peliä. Jos Reading pääsee henkisesti yli viime viikon tapahtumista, joukkueella on täydet saumat napata vaikka koko potti. Hienon kauden pelannut Royals haluaa varmasti lopettaa sesongin tyylillä ja kelpaa meidän kupongillemme kernaasti.

Tulos: X2

5. Brentford - Watford


Championshipin huippumatsissa on vielä vieraiden osalta hieman panosta, kun sarjavoittokin on vielä teoriassa mahdollinen. Käytännössä molempien joukkueiden sijoitukset ovat sementoituja, Bees matkaa nousukarsintaan sarjakolmosena ja Hornets Valioliigaan sarjakakkosena.

Kumpikin on ollut viime ajat hurjassa vireessä. Isäntien Thomas Frank lepuutti runkomiehiään viikolla ja kotijoukkue päässeekin hieman paremmalla kokoonpanolla leikkiin. Kohde on ruksittu Vakiossa ihan kohdalleen, joten sinänsä mikään merkki ei ole väärin. Mennään karvan tuoreemman Beesin kyydissä, mutta isommissa kupongeissa runsas rastitus on paikallaan.

Tulos: 1

6. Stoke - QPR


Panokseton keskikastin matsi on tämäkin. QPR on ollut kaksikosta huomattavasti parempi viime ajat, vaikka viime kierroksella tappio Norwichille tulikin. Myös loukkaantumistilanne on Ärrillä parempi, Mark Warburtonilla on pelivaraa useimmille paikoille. Eiköhän ainakin Charlie Austin palaa avaukseen tulikuuman toisen kärjen Lyndon Dykesin rinnalle.

Stoke on ollut viime ajat melko apaattinen, eikä kokoonpanokaan vakuuta. Avoimempi pelinkuva on kuin tehty pallollisempaa vierasjoukkuetta ajatellen. Lähtökohdat ovat tasaiset ja hieman alipelattuna parempivireinen QPR on meidän kierroksen ideavarmamme.

Tulos: 2

7. Preston - Barnsley


Prestonin mahalasku katkesi kahdella perättäisellä voitolla, mutta nyt haaste on jälleen kova. Nousukarsintapaikkansa varmistanut Barnsley on ollut hurjassa iskussa, nyt toki sen suurempaa panosta ei enää ole. Tykes lähtee matsiin noin 45% suosikkina, joten pelikannatus on kohdallaan tai ihan hivenen yli.

Otetaan Barnsleyn kanssa myös ristivarmistus kupongille. Valerien Ismaelin miehistölle tulosta tärkeämpää on pitää joukkue terveenä ja hakea tuntumaa nousukarsintoihin. Lekkeriksi vierasjoukkue ei kuitenkaan taatusti lyö, niin kovalla työmoraalilla Tykes on läpi kauden suorittanut.

Tulos: X2

8. Luton - Middlesbrough


Hienon kauden pelannut Luton näyttää myös lopettavan sesongin tyylillä, Nathan Jonesin miehistö on pienen alhon jälkeen napannut jälleen kymmenen pinnaa edellisestä neljästä matsista. Panosta ei sinänsä ole, kuten ei myöskään vieraaksi saapuvalla Middlesbrough'lla. Myös Boro käänsi kurssiaan toisella perättäisellä voitolla viikonvaihteessa Sheffield Wednesdaysta.

Lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, Boro on laadukkaampi, Luton puolestaan terveempi. Vakiossa kotivoiton kannatus vaikuttaa kuitenkin menevän rajuhkosti yli, joten sinänsä sympaattinen Hatters joutuu tällä kertaa ohituksen kohteeksi.

Tulos: X2

9. Rotherham - Blackburn


Rotherham kärsi jälleen tappion, kun huippuryhmä Brentford oli viikolla parempi. Nyt Paul Warnen miehistöllä on käytännössä pakkovoiton paikka, mikäli säilymisestä haaveillaan. Blackburn puolestaan pelasi vaihteeksi paremman matsin voittamalla heikon Huddersfieldin pystyyn. Ei Rovers silti mitenkään ihmeellisessä iskussa ole. Vierailla ei myöskään panosta enää ole.

Epätoivoinen kotijoukkue Millers on ottelun pieni suosikki. Kun pelikannatuskin on asettunut ihan kohtuullisiin lukemiin, isännistä saadaan myös piikki vakioriviin. Blackburn on nykyvireessään ehdottomasti horjutettavissa.

Tulos: 1

10. Swansea - Derby


Swansea ei ole kolmeen matsiin voittanut, mutta paikka nousukarsinnoissa on jo varma. Loput matsit pelataan pois ja yritetään pitää virettä yllä ja loukkaantumiset minimissä, joskin sarjan kolmospaikka hieman ehkä kiinnostaakin. Rotaatiota on taatusti tiedossa ja siihenkin nähden kotijoukkueen pelikannatus on Vakiossa aivan holtittoman suurta.

Derby on hävinnyt viisi edellistä ja sarjasopimuksen uusiminen saattaa vaatia vielä lisäpinnoja. Wayne Rooneylla on myös edelleen poissaoloja alakerrassa, mutta kyllä Pässit jälleen ainakin tasurista pelaa. Motivaatio on vahvasti vieraiden puolella ja tolkuttoman ylipelattu kotijoukkue ohitetaan hyvällä halulla.

Tulos: X2

11. Wycombe - Bournemouth


Wycomben tie vie takaisin Ykkösliigaan. Bournemouth puolestaan tappelee vielä ihan tosissaan jopa sarjan kolmospaikasta, vaikka tappio Brentfordille karvas olikin. Tähän otteluun Jonathan Woodgaten miehistö pääsee hallitsemaan peliä ja vieraat lähtevätkin todennäköisesti paljon tutummalla hyökkäävällä tyylillä matsiin.

Hurjasti laadukkaampi Cherries voittaa ottelun noin kaksi kertaa kolmesta, joten peliprosentit ovat asettumassa ihan kohdalleen. Vieraista saadankin usein osuva ja erittäin maistuva varma potentiaalisesti vaikeaan riviin.

Tulos: 2

12. Huddersfield - Coventry


Huddersfield on kurjassa jamassa, mutta sarjapaikka sentään on käytännössä varma. Terriers jäi viimeksi Blackburnin jyrän alle ja vaikea Carlos Corberanin miehistöä on suosikkina tässäkään ottelussa pitää. Myös Coventry hävisi edellisen ottelunsa, mutta onhan Sky Bluesin aivan eri ilmeellä esiintynyt isäntiin verrattuna.

Coventry on voittanut kolme edellisestä neljästä matsistaan ja hyvistä asemista Mark Robinsin miehistö tähänkin otteluun pääsee. Vakiossa vieraat ovat jääneet turhan pienelle huomiolle, joten otetaan Sky Blues varmaksi asti.

Tulos: 2

13. Birmingham - Cardiff


Birmingham jatkoi hyvää jaksoaan voitolla Derbystä. Brum on kaapinut komeat neljätoista pinnaa kuudesta viime matsista ja jättänyt sarjan häntäpään kauas taakse. Cardiff puolestaan sai tasuriputkensa poikki jumbojoukkue Wycombea vastaan tähtihyökkääjä Kieffer Mooren osumalla. Vaihtelevan kauden pelannut Bluebirds taitaa sittenkin päättää kautensa top-10 sijoilla.

Tämän tasaisemmiksi ei lähtökohtia enää saa. Ehkä Lee Bowyerin kotijoukkue hieman inspiroituneempi on, mutta erot ovat marginaalisia. Risti on hyvä perusmerkki Vakioon, vaihtomerkit maun mukaan.

Tulos: X

Vakio 1 1.5.2021 koko kierros:


1. 1X
2. 1
3. 1X
4. X2
5. 1
6. 2
7. X2
8. X2
9. 1
10. X2
11. 2
12. 2
13. X

64 riviä - 16€

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››