Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 1.8.2020

Julkaistu: 31.07.2020 14:12


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 1.8.2020
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan kotimaisen futiksen lisäksi Englannin FA Cupin finaalia. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58. 13 oikein voittoluokkaan lisätään 100 000€ kesäbonus!
Eaglebet Eaglebet

1. HJK - KuPS


Vakiokierros alkaa heti huippumatsilla, kun hallitseva mestari ja sarjakärki KuPS vierailee Veikkausliigan suurimman suosikin HJK:n luona. Kuopiolaiset eivät vielä tällä kaudella ole tappiota kokeneet ja tasureitakin on rasitteena vain kaksi. Nyt haaste on kuitenkin niin kova, kuin se tässä sarjassa ylipäänsä voi olla. Klubi on parantanut ja varsinkin puolustus on täyttä betonia.

HJK on materiaaliltaan parempi ja vaikka peli ei ihan täysin ole vielä auennut, isännät nousevat noin kerran kahdesta voittavaksi kotisuosikiksi. Kerrankin Klubi ei ole Vakiossa ylipelattu, joten näillä prosenteilla ykkösvarma nousee ihan kelpo valinnaksi avauskohteeseen.

Tulos: 1

2. FC Inter - MIFK


Inter on ollut alkukaudesta erinomaisessa iskussa. Aktiivinen pelitapa on tuonut paljon maaleja, mutta toisaalta oma pää on pysynyt yllättävänkin hyvin puhtaana. Tästä hyvä näyte oli edelliskierroksen kliininen vierasvoitto Hakasta. Vahvasti mitalista taisteleva joukkue on erittäin valmiin näköinen, eikä pelissä tällä hetkellä juuri heikkoa lenkkiä ole.

MIFK puolestaan on melkoinen kysymysmerkki. Iloista futista pyrkimään pelaava joukkue viihdyttää, mutta tulokset eivät oikein tahdo seurata perässä. Omissakin on soinut kahden osuman keskiarvolla, mikä on aivan liikaa. MIFK ei tingi filosofiastaan vieraissakaan, joten tiedossa on kaiken järjen mukaan viihdyttävä ja kenties maalirikaskin matsi. Inter on iso suosikki, mutta vakiokansa on innostunut hieman liikaa. Otetaan kylkeen hyvin maksava ristivarmistus.

Tulos: 1X

3. Ilves - HIFK


Jälleen sarjan menestyskandidaatiksi nostettu Ilves on ollut yllättävän heikko. Epätyypillisesti myös puolustaminen on Jarkko Wissin suojateille juuri nyt vaikeaa. Kuudesta matista on kasassa kahdeksan pinnaa, yksi vähemmän kuin ottelun vähemmän pelanneella HIFK:lla. Vieraat ovat piristyneet Tor Thodesenin potkujen jälkeen selvästi.

Tampereella voi olla luvassa melkoista taistelupalloa. Kovin montaa osumaa tuskin matsissa nähdään, mikä hieman lieventää tupsukorvien suosikkiasemaa. Oikein pelattuun kohteeseen mikään merkki ei Vakiossa ole väärin, mennään usein osuvalla yhdistelmällä ja ruksitaan kupongille ykkönen ja risti.

Tulos: 1X

4. SJK - FC HakaKovin odotuksin kauteen lähtenyt SJK on ollut alkukauden isoin pettymys. Neljä pinnaa viidestä matsista on materiaaliin nähden suorastaan surkea saalis. Erityisesti hyökkääminen on täyttä tervanjuontia, Kerho tuntuu pelaavan käsijarru päällä. Lauantaina olisi taas tuhannen taalan paikka suoristaa kurssia, kun melko köykäinen Haka saapuu vieraaksi.

Teemu Tainion valmentama Haka on ollut myös pettymys, vaikka odotuksetkin olivat melko maltillisia. Hyvin cupissa esiintynyt ryhmä on taantunut sarjan puolella pelillisestikin alakastin joukkueeksi. Parempaa joukkuetta vastaan vieraissa tilannetta on hankala korjata. Uskotaan että SJK parantaa ja nousee edes lähelle tasoaan, alipelattu ykkönen kelpaa mainiosti varmaksi.

Tulos: 1

5. RoPS - TPS


Jumbokamppailussa on jo tässä vaiheessa kovat panokset, tappioon ei kummallakaan olisi enää varaa. Varsinkin vierasjoukkue TPS on ollut niin umpisurkea, että tällä menossa sarjapaikasta ei tarvitse kovin myöhäiseen syksyyn pelata. Pelastajaa toivotaan nyt ikoni Jonatan Johanssonista, mutta materiaalin puutteita hänkään ei korvaa.

RoPS puolestaan ei ole näyttänyt mitenkään toivottomalta alkukaudesta, vaikka pinnoja onkin vain kaksi. Tämän on tosin huomannut myös vakiokansa, joka on ruksinut kotijoukkueen hurjasti yli. TPS:n pelaaminen ei sinänsä houkuta yhtään, mutta näillä peliprosenteilla on syytä uskoa, että valmentajanvaihto piristäisi edes hetkellisesti. Hatusta kiinni ja ohipeli kotijoukkueesta.

Tulos: X2

6. VPS - KPV


Länsirannikolla kohtaavat kaksi Ykkösen alisuorittajaa. Veikkausliigapudokkaat ovat pelanneet alkukauden lähes tasatahtiin, mutta reilu pinna per peli on jotain ihan muuta kuin mihin näillä joukkueilla kuuluisi yltää. VPS sai hieman balsamia haavoihin, kun sarjan heikoin nippu SJK-Akatemia kaatui viime ottelussa.

KPV on joukkueista laadukkaampi, vaikka ei se siltä ole alkukaudesta näyttänyt. Varovaista ja pelokastakin peliä esittänyt Vihreä on materiaaliltaan niin hyvä, että jossain kohtaa homman uskoisi aukeavan. Voisiko juuri paikallismatsi olla se sytyke, jota tarvitaan? Vakiossa vieraat ovat jääneet aivan liian vähälle huomiolle, joten epävireisenäkin vierasjoukkue kuuluu varmaksi.

Tulos: 2

7. AC Oulu - Jaro


AC Oulu ei ole jättänyt mitään sattuman varaan, oululaiset ovat menossa vahvasti kohti Veikkausliigaa. Täysi pistepotti ja vain yksi maali omiin on kova suoritus tässä kohdin. Jaro on aloittanut hyvin, mutta ei se laadultaan tai pelillisestikään ole lähelläkään kotijoukkuetta.

ACO on jäänyt ilahduttavasti ihan kohtuullisesti pelatuksi kotisuosikiksi. Vaikea on kuvitella oululaisten junan pysähtyvän ainakaan tässä ottelussa, joten ACO saadaan myös Vakion puolella oikein mukavaksi varmaksi.

Tulos: 1

8. MYPA - AC Kajaani


MYPA on pelannut vasta kolme ottelua häviten ne kaikki. Bussi on asetettu paikoin ihan mallikkaasti kentälle, mutta pisteiden hankkimiseksi tarvisi joskus hyökätäkin. Valitettavasti Myllykosken ylpeys näyttää enemmän Kakkosen porukalta kuin tähän sarjaan kuuluvalta nipulta.

AC Kajaani vaikutti alkukierroksilla oikein hyvältä, mutta kaksi perättäistä tappiota on palauttanut tehokkaasti maan pinnalle. Tosin ei ACK mitenkään romahtanut ole, yläkastin joukkueita vastaan tekeminen ei vain riitä. Mutta tässä matsissa pitäisi riittää, selkeä vierassuosikki on Vakiossa jäänyt alipelatuksi ja tästä saadaankin oikein maistuva kakkosvarma.

Tulos: 2

9. NJS - JäPS


Kakkosen kohteet aloitetaan Nurmijärveltä. NJS pelaa sarjassa säilymisestä, kun taas JäPS on ehdottomasti A-lohkon suurimpia suosikkeja. Tasoero on melkoinen ja vieraskentästä huolimatta JäPS nousee isoksi suosikiksi. Vieraat hävisivät kärkimatsin PK:lle selvästi, mikä voi hieman sekoittaa vakioveikkaajia.

Vakiorivissä JäPS on suunnilleen kohdilleen rastittu. Edellisottelun tappio antaa varmasti lisää virtaa näyttää ja kaiken järjen mukaan köykäinen NJS on ahtaalla. Parin kolmen maalin vierasvoitto on todennäköisin lopputulos ja kakkonen oiva merkki vakioriviin.

Tulos: 2

10. Reipas - PEPO


Reipas on aloittanut kauden suunnilleen odotetusti, korkeintaan A-lohkon keskikastiin kuuluva ryhmä on kerännyt kuudesta matsista yhtä monta pistettä. Alku on pelillisesti ihan raikas, mutta viime otteluissa lahtelaiset eivät ole ihmeitä esittäneet. PEPO puolestaan on materiaalinsa puolesta sarjan kärkipäätä, mutta vierasjoukkue on niin ikään ollut hieman jäässä alkukaudesta.

Yllättäen Vakiossa kohde on pelattu käytännössä tasan. Ei PEPO vielä ole vakuuttanut, mutta kyllä sen vieraissakin kuuluu selkeä suosikki otteluun olla. Uskotaan laadukkaan ryhmän heräävän ja otetaan oikein maistuva kakkonen varmaksi asti.

Tulos: 2

11. FC Jazz - P-Iirot


Jazzin kausi ei ole oikein lähtenyt vielä käyntiin lainkaan. Neljä tasuripinnaa lämmittää hieman, mutta tahmeaa peli kaikkiaan on ollut. Siihen nähden vakiokannatus yllättää, yli 60% pelattu kotijoukkue on kierroksen kenties ylipelatuin merkki ja ansaitsee suoran ohituksen.

P-Iirot ei vielä ole vakuuttanut sekään. Pinnoja on niin ikään neljä ja se kuvaa aikalailla alkukautta. Perustasoltaan joukkueilla ei juuri eroa ole ja melko tasaisesta matsistahan tässä etukäteen puhutaan. Jazz on kierroksen paras ohipelikandidaatti.

Tulos: X2

12. Kemi City FC - RFA


Kakkoseen noussut Kemi on jatkanut iloista peliään myös sarjaporrasta korkeammalla. Pinnoja on kasassa kuusi yhtä monesta ottelusta ja yhtäkään tylsää matsia Kemi ei vielä ole pelannut. Kotona olisi jatkettava hyviä esityksiä, jotta kemiläistä futista nähdään ensi kaudellakin Kakkosen tasolla.

Rovaniemeläinen RFA eli RoPS II on kerännyt pinnan enemmän, mutta ollut viime otteluissa aikalailla jäässä. Materiaalieroa joukkueiden välillä ei juuri ole, joten paremassa iskussa oleva Kemi nousee kotona selkeäksi suosikiksi. Oikein pelattu kotivoitto nostetaan vakiokupongilla varmaksi asti.

Tulos: 1

13. Arsenal - Chelsea


Rivi päätetään komeasti FA Cupin finaaliin. Arsenal on lopettamassa kautta tyylillä, mutta ei Mikel Artetan tehtävä tässä helppo ole. Loukkaantumisia voisi olla vähemmänkin, joskin peli on kulkenut nykyiselläkin kokoonpanolla ihan mukavasti. Chelsean ainoa todennäköinen poissaolija on N'Golo Kante, joka ei taida kuitenkaan ihan keretä toipua tähän matsiin.

Chelsea on hieman laadukkaampi, hieman terveempi ja ollut myös kaksikon kohtaamisissa parempi. Vieraille kuuluu pieni suosikkiasema, joten Vakiossa etua löytyy sinisten puolelta. Otetaan kuitenkin kovien panosten matsiin myös ristivarmistus kylkeen.

Tulos: X2

Vakio 1 1.8.2020 koko kierros:


1. 1
2. 1X
3. 1X
4. 1
5. X2
6. 2
7. 1
8. 2
9. 2
10. 2
11. X2
12. 1
13. X2


32 riviä 8€

Rabona - 200€ tervetuliaisbonus tarjolla!


Oletko tutustunut aikaisemmin Rabona vedonlyöntisivustoon? Uutena pelaajana saat nyt 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää Rabona arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Rabona: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››