Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 10.9.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan pelejä totuttuun tapaan Englannin Valioliigasta ja Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy perinteisesti lauantaina klo 16.58. | 10.9.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 10.09.2022 16:58

1. Manchester C - Tottenham


Lauantain Vakio 1-kierros startataan todellisella herkkupalalla kun Manchester City saa vieraakseen Tottenhamin. Joukkueet lähtevät matsiin tasapisteistä, kumpikin on kuudesta pelaamastaan ottelusta napannut itselleen 14 pistettä. Kohtaamisessa nähdään myös kahden maalinsylkijän kaksintaisto, kun Cityn Erling Haaland saa haastajakseen Tottenhamin puolelta Harry Kanen.

Otteluun tullaan siis tasaisista lähtökohdista, eikä meidän kirjoissamme matsissa ole selvää suosikkia. City on kotonaan peliprosenteissa yli 50% suosikki, mutta me emme tätä aivan allekirjoita. Spurs on osoittatunut viimevuosina Citylle vaikeaksi vastustajaksi ja joukkue voittikin edellisellä kaudella molemmat keskinäiset kohtaamiset. Me pelaamme kohteen rohkeasti peliprosentteja vastaan ja laitamme lapullemme tasurin ja vierasvoiton!

Tulos: X22. Liverpool - Wolverhampton


Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva Liverpool saa vieraakseen alemmassa keskikastissa olevan Wolverhamptonin. Kumpikin joukkue tulee matsiin hyvässä vireessä, Pool on kolmesta edellisestä matsistaan voittanut kaksi ja pelannut kertaallen tasan, kun taas Wolves on kolmesta edellisestä sarjamatsistaan voittanut yhden ja pelannut kertaalleen tasan. Pool on peliprosenteissa ja meidän kirjoissamme matsiin suosikki, joukkue saa Anfieldillä itselleen kotiedun ja on materiaaliltaan vieraita selvästi edellä. Vaikka Wolves onkin kolmessa viimeisimmässä ottelussa päästänyt yhteensä vain yhden maalin, emme usko puolustuksen pitävän Poolin hyökkäyskalustoa vastaan ja lyömme Jürgen Kloppin poppoon varmaksi lapullemme.

Tulos: 13. Leicester - Aston Villa


Valioliigan kriisiseurat Leicester ja Aston Villa vääntävät tärkeistä pisteistä niin itselleen kuin päävalmentajilleen. Ainakaan vielä vihjettä kirjoitettaessa ei Leicester-luotsi Brendan Rodgers vielä ole saanut monoa, mutta mikäli otteet eivät lähde paranemaan, niin potkut ovat äärimmäisen todennäköiset. Helppoa ei myöskään ole Villa-luotsi Steven Gerrardilla, Villa on kuudesta matsista napsinut itselleen neljä pistettä ja tulee otteluun neljän perättäisen Valioliiga-matsin voitottomassa putkessa.

Itse ottelussa voittajan ennakoiminen on lähes mahdotonta, kumpikin joukkue alisuorittaa ja pelaaminen on todella väkinäisen näköistä. Leicester on peliprosenteissa yli 40% suosikki, mutta emme näistä prosenteista perusta vaan kulutamme otteluun kaikki mahdolliset merkit ja jätämme sattuman mahdollisuuden nollaan tässä kohteessa.

Tulos: 1X24. Southampton - Brentford


Sarjan keskikastissa majailevat Southampton ja Brentford kohtaavat lauantaina. Southampton tulee otteluun sarjan sijalta 12, kuudesta ottelusta joukkue on kerännyt itselleen seitsemän pistettä. Brentford on sarjassa sijalla kahdeksan, piste-eroa joukkueiden välillä on vain kaksi pistettä. Jengien formeja vertaillessa etu on vierailla, Southampton on kolmesta viimeisestä matsistaan voittanut yhden ja hävinnyt kaksi, kun taas Brentford on samassa ajassa voittanut yhden pelin ja pelannut kaksi tasuria.

Southampton on jostain syystä peliprosenteissa päälle 40% suosikki, mutta me emme näe tähän mitään syytä. Brentford on ollut alkukauden aikana joukkueista pirteämpi ja tulee matsiin myös paremmassa vireessä. Pelaammekin merkkimme matsiin peliprosentteja vastaan ja lähdemme hakemaan osumaa merkeilla tasurille ja vierasvoitolle!

Tulos: X25. Bournemouth - Brighton


Valioliigan alemmassa keskikastissa majaileva Bournemouth saa vieraakseen loistavaa alkukautta pelaavan Brightonin. Bournemouth on sarjassa sijalla 13, kuudesta ottelusta isännät ovat saalistaneet seitsemän pistettä. Brighton sen sijaan on ollut alkukauden aikana loistava, joukkue keikkuu sarjataulukossa peräti neljäntenä eikä piste-eroa piikkipaikallekkaan ole kuin kaksi pistettä. Kumpikin joukkue tulee matsiin voiton jälkeen, Bournemouth kaatoi vieraissa Nottinghamin numeroin 2-3, kun taas Brighton jyräsi kotonaan vakuuttavasti Leicesterin yli numeroin 5-2.

Meidän kirjoissamme Brighton on otteluun suuri suosikki ja samaa mieltä näyttävät olevan myös kanssapelaajat, sillä Brigton on peliprosenteissa yli 40% suosikki. Vaikka Bournemouthilla on ottelussa itsellään kotietu, niin emme millään jaksa joukkueen pystyvän vieraita haastamaan. Lokkilauma jatkaa vahvaa alkukauttaan ja nappaa matsista itselleen vierasvoiton!

Tulos: 26. Blackpool FC - Middlesbrough


Championshipin tiukassa keskikastissa olevat Blackpool ja Middlesbrough kohtaavat lauantaina. Isännät ovat matsiin tullessa sarjassa sijalla 11, kahdeksasta matsista on kotijoukkue napsinut itselleen 11 pistettä. Middlesbrough sen sijaan on sarjassa sijalla 17, mutta piste-eroa ottelun kotijoukkueeseen on vain kaksi pistettä. Kumpikin jengi tulee otteluun voitettuaan edellisellä kierroksella, joten niiltäkin osin otteluun tullaan tasaisista asemista, emmekä usko että ottelusta ylijuoksua kummallekkaan tulee. Nappaamme lapullemme kuitenkin varman kotivoiton, Blackpool on ollut aavistuksen vieraita vakuuttavampi alkukauden aikana ja saa matsiin myös kotiedun, joka tulee antamaan joukkueelle tarvittavan etulyöntiaseman kolmen pisteen nappaamiseksi.

Tulos: 17. Sunderland - Millwall


Championshipin kärjen tuntumassa oleva Sunderland lähtee suosikkina otteluun Millwallia vastaan. Sundeland on otteluun tullessa sarjataulukossa kahdeksantena, piste-eroa kärkeen joukkueella on kuusi pistettä. Millwall sen sijaan on sijalla 14, mutta piste-eroa isäntiin on vain yksi piste. Joukkueiden formit matsiin tultaessa on yhtä heikot, kumpikin on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut vain yhden ja hävinnyt kaksi.

Vaakakuppia Sunderlandin puolelle kääntää se fakta, että Millwall on ollut suurissa ongelmissa vieraspelaamisensa kanssa. Millwall on neljästä pelaamastaan Championshipin vierasottelusta kerännyt itselleen vain yhden tasuripisteen, tähän on tultava muutos mikäli joukkue kuvittelee edes nousevansa sarjataulukossa. Vaikka Sunderland on ollut heikossa vireessä, on joukkue silti pelillisesti ollut vieraita selvästi parempi ja saa myös otteluun kotiedun heikkoa vierasjoukkuetta vastaan, joten nappamme lapullemme varman kotivoiton kohteeseen.

Tulos: 18. Watford - Reading


Sarjan kärkikamppailussa kuudentena oleva Watford saa vieraakseen kolmantena majailevan Readingin, piste-eroa joukkueiden välillä on vain kaksi pistettä, joten tasaisista lähtökohdista matsiin tullaan. Formissa on pienoinen etu isännillä, sillä joukkue on kahdesta edellisestä ottelusta napannut itselleen neljä pistettä, kun taas Reading on samassa ajassa voittanut kertaallen ja hävinnyt kerran.

Meidän pelivalintamme kohteeseen on varma tasuri. Watford on alkukauden kahdeksasta matsista pelannut peräti neljä tasan ja tässä on vastakkain kaksi niin tasaista joukkuetta, ettei tasuri ole lainkaan hullumpi haku tähän kohteeseen. Mikäli merkkejä on säästössä, on tasuri hyvä varmistella jommankumman voitolla, mutta pelaamme rohkeasti lapullemme varman tasapelin tähän otteluun.

Tulos: X9. Stoke - Luton


Championshipin häntäpäässä olevat Stoke ja Luton vääntävät tärkeistä pisteistä. Stoke on sarjassa sijalla 20, pisteitä kahdeksasta ottelusta on kertynyt kahdeksan, kun taas Luton on samassa ajassa kerännyt kaksi pistettä enemmän ja majailee sarjataulukossa pari pykälää isäntien yläpuolella. Kumpikin jengi tulee matsiin tappiot niskassaan, joten niiltäkin osin puntit ovat tasan.

Ottelun voittajan arvioiminen on vaikeaa, sillä vastakkain on kaksi niin heikosti kautensa aloittanutta joukkuetta. Me emme ota tässä kohtaamisessa mitään riskejä, sillä kyseessä on "kolikonheittopeli", joka voi kääntyä kummalle tahansa. Kulutamme tähän otteluun merkkejä runsaasti ja pelaamme kohteen läpi, eli lappuumme lähtee kaikki mahdolliset merkit.

Tulos: 1X210. Sheffield U - Rotherham


Championshipiä johtava Sheffield U saa vieraakseen keskikastissa olevan Rotherhamin. Sheffield on alkukauden aikana ollut äärimmäisen vakuuttava joukkue ja onkin kahdeksasta ottelusta kerännyt peräti 17 pistettä. Rotherham on pelannut pelin isäntiä vähemmän ja on niissä saanut saalistettua itselleen kymmenen pistettä.

Sheffield U on ottelussa massiivinen suosikki, joukkue on pelannut seitsemän viimeisintä sarjamatsiaan ilman tappiota ja jahtaa tästä matsista itselleen jo kolmatta perättäistä voittoa. Rotherham on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut vain yhden, joten altavastaajan rooli on ansaittu. Me emme näe mitäään syytä miksi tähän kohteeseen pitäisi merkkejä kuluttaa, lyömme Sheffield Unitedin varmaksi lapullemme!

Tulos: 111. QPR - Huddersfield


Kärkisijoja jahtaava QPR saa vieraakseen Huddersfieldin. Isännät ovat sarjassa yhdeksäntenä, kahdeksan matsia on tuottanut joukkueelle 11 pistettä ja piste-ero kärkipaikkaan on vain kuusi pistettä. Huddersfield sen sijaan on ongelmissa, joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä. Seitsemän ottelua on tuottanut vieraille neljä pistettä ja piste-eroa putoamisviivan paremmalle puolelle on nyt jo kertynyt neljä pistettä.

Vaikka QPR hävisikin edellisen kierroksen ottelunsa, on joukkue silti massiivinen suosikki tähän otteluun. Joukkueiden välinen tasoero on valtava ja se tulee näkymään myös kentällä. QPR on paremmassa vireessä, materiaaliltaan parempi ja saa otteluun myös kotiedun, joten emme näe yhtäkään syytä sille, miksi Huddersfield pystyisi ottelussa pisteistä taistelemaan, varma kotivoitto lapulle!

Tulos: 112. Cardiff C - Hull


Sarjan häntäpäässä oleva Cardiff C saa vieraakseen keskikastissa olevan Hullin. Cardiff tulee matsiin sarjan kolmanneksi viimeiseltä sijalta, kahdeksan matsia on tuonut joukkueelle kahdeksan pistettä. Hull sen sijaan on sarjassa sijalla 12, mutta on vain kolme pistettä isäntiä edellä, joten tässä tapauksessa sarjasijoituksiin ei suuremmin kannata nojata. Kumpikin jengi tulee matsiin huonossa vireessä, molemmat ovat hävinneet kaksi viimeisintä matsiaan ja tappioletku siintää jo silmissä.

Tasapeli ei ole lainkaan huono haku tähän otteluun, sen verran karmaisevassa vireessä on molemmat joukkueet olleet. Otammekin tasurin lapullemme, mutta varmistelemme tasapelin vierasvoitolla, Hull on ollut alkukauden aikana aavistuksen isäntiä paremmassa vireessä ja se on ainoa syy miksi varmistelemme kohteen vierasvoitolla.

Tulos: X213. Bristol C - Preston


Sarjan kärkikahinoissa mukana oleva Bristol C saa vieraakseen kymmenentenä olevan Prestonin. Bristol tulee matsiin sarjan neljänneltä sijalta, eikä piste-eroa kärkipaikkaankaan ole kuin kolme pistettä, joten alkukautta voi isäntien kannalta pitää todellakin onnistuneena. Preston sen sijaan on kahdeksasta pelaamastaan matsista saalistanut 11 pistettä ja sekin on oiva tulos, sillä se on vain kuusi pistettä johtavaa Sheffield Unitedia vähemmän.

Bristol on matsiin tultaessa suosikki ansaitusti, sillä isännät ovat pelanneet kuusi viimeisintä sarjamatsiaan ilman tappiota ja jahtaavat matsista kolmatta perättäistä voittoaan. Preston on kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut vain yhden, joten etu formissa on isännillä. Pelaammekin Bristolin varmaksi lapullemme, joukkue on ollut alkukauden aikana loistava ja saakin tässä ottelussa oivan mahdollisuuden voittoputken käynnistelemiseen, jota emme usko että Bristol jättää käyttämättä!

Tulos: 1
Vakio 1 10.9.2022 koko kierros:


1: X2
2: 1
3: 1X2
4: X2
5: 2
6: 1
7: 1
8: X
9: 1X2
10: 1
11: 1
12: X2
13: 1