Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 10.4.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 10.4.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan, La Ligan sekä Championshipin otteluita. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:28.
Kohde sulkeutuu: 10.04.2021 16:58

1. Liverpool - Aston Villa


Liverpoolin kausi otti jälleen isosti takapakkia viikolla, kun Real Madrid oli Mestarien liigan puolivälierien avausosassa 3-1 parempi. Nyt Jürgen Kloppin pitäisi keksiä jostain lääkkeet ensi viikon ratkaisuosaan, joten Poolin avauskokoonpano tässä ottelussa lienee vähintäänkin yllätyksellinen. Kun vastaan tulee jopa europaikoista taisteleva Aston Villa, isäntien tehtävä on haastava.

Vakiokansa on ilmeisesti vanhasta muistista ruksinut Poolin jättisuosikiksi. Alakerran loukkaantumiset ja kierrätys laskevat kuitenkin isäntien iskukykyä oleellisesti. Aston Villa puolestaan on hyvässä iskussa. Otetaan heti avauskohteeseen selkeä ohipeli rajusti ylipelatusta suosikista.

Tulos: X2

2. Crystal Palace - Chelsea


Kakkoskohteessa suosikin pelipinnat ovat puolestaan varsin mukavissa lukemissa ja Chelsea kelpaa ihan kernaasti aina varmaksi asti. Hieno vierasvoitto Portosta UCL:ssä tuo rasitusta mutta varmasti myös lisää virtaa. Vierailla on valtavasti pelattavaa vielä myös Valioliigassa, sillä paikka neljän joukossa on täysin otettavissa.

Palace on ollut ihan hyvä viime ajat, mutta loukkaantumistilanne on kurja. Pinnoja on onneksi riittävästi säilymiseen jo nyt. Roy Hodgsonilla on puolenkymmentä runkomiestä telakalla ja melko vaatimattomalla ryhmällä lähdetään Chelseaa haastamaan. Kohdilleen pelattu vierassuosikki on oikein maistuva varma vakiokupongilla.

Tulos: 2

3. Real Madrid - Barcelona


Kauden toinen El Clásico löytyy myös vakiorivistä. Real Madrid vei kauden aiemman kohtaamisen nimiinsä, mutta tälläkin kertaa se lähtee altavastaajana huippumatsiin. Vakiokansalta tämä tuntuu unohtuneen, sillä kotijoukkue on keräämässä jopa melko selkeästi vieraitaan enemmän pelikannatusta. Realin kovempi rasitus ja alakerran ongelmat sekä poissaolot antavat edun Barcalle.

Laadukkaampi Barcelona lähtee matsiin yli 40% vierassuosikkina, mutta pelikannatus on selvästi alempana. Vaikka ottelussa on La Ligan mestaruudenkin kannalta hurjat panokset, tasuri ei tyydytä kumpaakaan. Otetaan selkeästi alipelattu Barca varmaksi asti, isommissa kupongeissa tasurivarmistus on kaikesta huolimatta perusteltu.

Tulos: 2

4. Derby - NorwichDerby on kaikesta huolimatta nilkuttelemassa kuiville surkean alkukauden jälkeen. Nyt tilanne on kuitenkin melko karmea, lähes kymmenen ukkoa on lasaretissa, viimeisimpänä riveistä tippui Nathan Byrne maanantaina Readingia vastaan. Myös alakerta on kokonaisuudessaan todella varamiehinen, mikä ei lupaa hyvää sarjan ykkösjoukkuetta vastaan.

Norwich palasi voittojen tielle tyylillä, kun Huddersfield kaatui 7-0. Ihan samanlaisia numeroita ei varmaankaan tässä nähdä, mutta kyllähän Canaries loistavista asemista matsiin pääsee. Karvan ylipelattunakin vierasjoukkue on itsestään selvä varma.

Tulos: 2

5. Preston - Brentford


Preston otti uuden väliaikaisen managerinsa Frankie McAvoyn johdolla pitkästä aikaa voiton, kun laadukas Swansea kaatui vieraissa. Lohtu on pieni surkean kauden kannalta, mutta tuopahan ainakin pientä valoa North Endin leiriin. Paljon tuloksiaan laadukkaampi nippu kiusannee kärkiporukoita jatkossakin ja ensimmäisen sauma tulee heti Swansean perään.

Brentford taistelee jopa suorasta noususta, mutta neljä perättäistä tasuria teki pahasti hallaa tuolla tavoitteelle. Tehokärki Ivan Toneykin on pimennetty viime ajat tehokkaasti. Laadukkaampi Brentford voittaa noin kerran kahdesta, joten kohde on ruksittu kokolailla kohdilleen. Otetaan kuitenkin isäntien suuntaan myös ristivarmistus kupongille.

Tulos: X2

6. Barnsley - Middlesbrough


Barnsley otti ison voiton Lutonista maanantaina. Parin heikomman matsin jälkeen kolme pinnaa vankisti asemia nousukarsinnoissa. Valerien Ismaelin miehistö on pelannut komean alkuvuoden ja Tykes kuuluu ehdottomasti kauden positiivisimpiin yllättäjiin. Tämän on myös vakiokansa noteerannut varsin voimakkaasti, isäntien pelikannatuksessa ei juuri tolkkua ole.

Middlesbrough ei ole vakuuttanut, mutta ei mikään heittopussikaan ole. Tasuripinna kovalta Watfordilta maanantaina oli hieno saavutus. Vähintään pinnan Boro hakee tästäkin matkaansa lähes 60% ajasta, joten peliprosentit ovat ihan päin seiniä. Ohitus rankasti ylipelatusta kotijoukkueesta on ainoa mahdollisuus.

Tulos: X2

7. QPR - Sheffield Wednesday


Myös seiskakohteesta löytyy aivan liikaa pelikannatusta kerännyt kotisuosikki. Toki paljon parantanut QPR kotonaan etukäteen edellä on, mutta huomattavasti vähemmän kuin Vakion peliprosenteista voisi päätellä. Ärrillä ei myöskään enää ole peleissään mitään panosta, vierailija Sheffield Wednesday puolestaan tarvitsee todella kipeästi pinnoja.

Weds voitti maanantaina kovan Cardiffin hämmentävästi 5-0. Tilanne on todella tukala säilymisen kannalta, mutta toivoa vielä on. Maanantain tulos antaa varmasti Darren Mooren miehistölle lisää uskoa. Vieraat nappaavat vähintään pinnan lähes 60% ajasta, joten kiivaasti ylipelattu suosikki ohitetaan myös tässä kohteessa.

Tulos: X2

8. Birmingham - Stoke


Birmingham otti ison askeleen kohti säilymistä voittamalla ensin kovan Swansean ja nappaamalla tasuripinnan Brentfordilta. Nyt haaste helpottaa huomattavasti, joten Lee Bowyerin johtaman joukkueen leirissä on aihetta pieneen optimismiin. Töitä on toki edelleen paljon jäljellä. Kokoonpanotilanne on erinomainen, kun ainoastaan tiistaina loukkaantunut Jon Toral on sivussa.

Stokella ei panosta enää ole ja hyvä niin, vire on todella heikko. Viimeksi Millwall vei pinnat mukanaan ja vieraissa Potters on ollut surkea. Michael O'Neillillä on myös erittäin rajallinen mahdollisuus kierrättää miehistöään, joten samoilla mennään. Huippumotivoitunut Birmingham nousee mielestämme jopa ottelun niukaksi suosikiksi ja siten myös hyväksi ideavarmaksi Vakioon.

Tulos: 1

9. Cardiff - Blackburn


Cardiff jäi viikolla nolosti Sheffield Wedsin jalkoihin 5-0. Mick McCarthyn ryhmä on voittanut vain yhden edellisestä kuudesta matsistaan ja nousu karsintapaikoille vaikuttaa jäävän haaveeksi. Vakiopelaajia tämä ei tunnu huolettavan, sillä kotivoitto on kerännyt peliä huimasti liikaa.

Blackburnin pystysyöksy on vienyt joukkueen vauhdilla taulukossa alaspäin. Tuskin putoamista tarvitsee silti missään vaiheessa isommin pelätä, mutta kyllähän muutama lisäpiste henkisesti helpottaisi. Viikolla oltiin jo lähellä, kun tasuripinna oli missatun pilkun päässä. Ei näillä joukkueilla perustasossa isoa eroa ole, joten tässäkin kohteessa parhaat valinnat löytyvät rajusti ylipelatun suosikin ohituksesta.

Tulos: X2

10. Bournemouth - Coventry


Bournemouth on kolmen perättäisen voiton myötä jälleen täysillä mukana taistossa nousukarsintapaikasta. Jonathan Woodgaten miehistö otti viikolla täydet pinnat Blackburnilta ja nyt vastassa on toinen oikein sopiva nippu. Ei Coventry missään nimessä huonosti tällä hetkellä pelaa, mutta nyt haaste on todella kova Mark Robinsin nipulle.

Vakiossa Cherries on kerännyt odotetusti hieman liikaa peliä. Hankalassa rivissä on kuitenkin tehtävä pieniä kompromisseja, joten otetaan kierroksen todennäköisin voittaja aina varmaksi asti. Isoissa lapuissa ristivarmistukselle on paikkansa.

Tulos: 1

11. Bristol City - Nottingham


Bristol Cityn meno takkuaa oikein huolella. Viimeksi tuli takkiin Coventrylta ja tappio oli jo kolmas perättäinen. Kun sairastupakin pursuaa väkeä, on isäntien tilanne varsin vaikea. Pinnoja on toki sen verran, ettei peleissä enää muutenkaan panosta ole.

Nottingham on enää pinnan isäntien perässä ja paljon paremmassa tilanteessa. Maanantain voitto QPR:stä oli vakuuttava esitys ja Chris Hughtonilla on myös lähes terve kokoonpano käytössään. Forest nousee vieraissakin selkeäksi suosikiksi ja alipelattuna yhdeksi vakiorivin parhaista merkeistä.

Tulos: 2

12. Huddersfield - Rotherham


Huddersfield sai kunnolla kylmää vettä niskaan, kun Norwich murjoi Terriersin 7-0 maanrakoon. Pinnoja tarvitaan vielä, eikä vire mairittele. Carlos Corberanilla on myös aikamoinen loukkaantumissuma riesanaan, joten mahdolliset muutokset taitavat jäädä akateemisiksi.

Rotherham puolestaan on Joe Mattockia lukuunottamatta terve ja taistelee täysillä säilymisestä. Maanantain tappio Wycombelle oli yllättävä ja nyt olisikin saatava jotain mukaan. Huddersfield on noin 40% suosikki, pelikannatus sen sijaan huitelee toistakymmentä pinnaa korkeammalla. Ohitettavahan tämäkin ylipelattu kotijoukkue on.

Tulos: X2

13. Wycombe - Luton


Päätöskohde on vakiokansan toimesta ruksittu väärinpäin. Toki isännillä on vielä ohkainen säilymissauma ja Luton puolestaan pelaa loppukauden vailla sen suurempaa panosta. Silti Nathan Jonesin miehistö on paria luokkaa laadukkaampi ja nousee ehdottomasti vierassuosiksi myös tässä ottelussa.

Jonesilla on myös isäntiä enemmän pelivaraa terveen kokoonpanonsa kanssa. Sympaattisen Chairboysin säilymishaaveet taitavat loppua tähän matsiin. Näillä peliprosenteilla kakkonen on myös kelpo merkki Vakioon.

Tulos: 2

Vakio 1 10.4.2021 koko kierros:


1. X2
2. 2
3. 2
4. 2
5. X2
6. X2
7. X2
8. 1
9. X2
10. 1
11. 2
12. X2
13. 2

64 riviä - 16€
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!