Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 11.10.2020

Julkaistu: 09.10.2020 08:10


Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 11.10.2020
Sunnuntain Vakio 1 -kierroksella veikataan Kansojen liigaa. Peliaika loppuu sunnuntaina klo 18:28.
Comeon! Comeon!

1. Suomi - Bulgaria


Vakiokierros avataan Suomen Kansojen liigan ottelulla Bulgariaa vastaan. Huuhkajat sai kakkosmiehistöllään tylyn selkäsaunan viikolla Puolan vieraana, mutta tähän matsiin Rive Kanervan miehistö lähtee selkeänä kotisuosikkina. Bulgarialla on lisäksi allaan EM-karsintaa viikolta, kun joukkue kärsi kirvelevän kotitappion torstaina Unkarille.

Vakiossa Huuhkajat on rastittu käytännössä kohdilleen. Näillä peliprosenteilla Suomesta saadaan ihan kelpo kotivarma. Erittäin matalan maaliodottaman matsiin voi isommissa kupongeissa ottaa kuitenkin myös ristivarmistuksen kylkeen.

Tulos: 1

2. Englanti - Belgia


Sunnuntain huippumatsi pelataan Wembleyllä. Belgia on ollut tästä kaksikosta huomattavasti vakuuttavampi kahdessa aiemmassa ottelussa, mutta Roberto Martinezin miehistöllä on tähän ikkunaan Eden Hazardin johdolla muutamia harmillisia loukkaantumisia. Ehkä Belgia kaikesta huolimatta aivan hiuksenhieno suosikki huippumatsiin vieraissakin on.

Vakiokansa yliarvioi hieman Englannin mahdollisuuksia, sillä Kolme Leijonaa on ruksittu selväksi suosikiksi. Näillä peliprosenteilla Belgia on paras merkki kupongille, mutta varmistetaan kaikesta huolimatta kohde myös molemmille sopivalla tasurilla.

Tulos: X2

3. Islanti - Tanska


Islannin Kansojen liiga ei ole häävisti sujunut ja toisaalta viikon tärkein matsi oli ehdottomasti torstain EM-karsinta Romaniaa vastaan, jonka Viikingit voittivatkin. Kansojen liigassa Islanti on hävinnyt nyt kuusi edellistä otteluaan ja sama näyttää väistämättömältä myös sunnuntaina.

Tanska puolestaan on esiintynyt viime ajat ihan mukavasti, vaikka kasassa vasta yksi pinna kahdesta matsista onkin kotitasurilla Englannista. Umpitiivis joukkue tuskin montaa kertaa osuu, mutta tässä matsissa yksikin maali voi riittää voittoon. Vakiossa paljon laadukkaampi Tanska nousee ihan maistuvaksi vierasvarmaksi, sillä pelikannatus on jäänyt yllättävän matalalle.

Tulos: 2

4. Kroatia - RuotsiA3-lohkossa perää pitävät Kroatia ja Ruotsi. 2018 MM-finalisti Kroatia on vuotanut varsinkin alakerran osalta. Nyt sentään saadaan Luka Modric takaisin ja kyllähän joukkue edelleen peruslaadukas on.

Ruotsi puolestaan on pitänyt hieman paremmin omaa verkkoaan puhtaana, mutta ei ole tehnyt vielä lohkossa maaliakaan. Tilannetta ei auta Gustav Svenssonin poissaolo ja jälleen kerran lieneekin luvassa hyvin matalalla makaava Ruotsi. Kyllä laadukkaampi Kroatia tossa melko selkeäksi kotisuosikiksi nousee ja ilahduttavasti kotijoukkue on jäänyt Vakiossa myös jopa hieman alipelatuksi.

Tulos: 1

5. Ranska - Portugali


Ranska ja Portugali ovat jyränneet tähän asti vastustamattomasti ja nyt pelataan lohkovoitosta. Dider Deschampsin valmentama kotijoukkue lähtee suosikkina otteluun Stade de Francella, mutta Selecao näytti Kroatia- ja Ruotsi-voitoillaan vaarallisuutensa.

Vakiossa kohde on pelattu melko kohdilleen, ehkäpä Ranska pari prosenttiyksikköä liikaa on ruksittu mutta kaikkien tähtien ollessa jälleen Kylian Mbabben johdolla jalkeilla tämä on täysin ymmärrettävää. Varmistetaan kuitenkin kotivoitto hyvin maksavalla ristillä, huippuottelussa tasuri ei olisi huono tulos kummallekaan.

Tulos: 1X

6. Bosnia - Hollanti


Bosnia on lohkossaan hieman väärässä seurassa, muttei se mitenkään toivoton ole ollut. Vieraspinna Italialta oli kelpo suoritus. Nyt haaste on kuitenkin äärimmäisen kova, sillä jo valmiiksi huippulaadukas Hollanti saa tähän ikkunaan jälleen lähes kaikki runkomiehensä Daley Blindin, Steven Berghuisin ja kumppaneiden johdolla takaisin.

Vakiossa Hollanti on kerännyt muutama prosenttiyksikön liikaa peliä, mutta ei tähän kohteeseen vaihtomerkkejä tuhlata. Normaaliesityksellä Oranje hoitaa Balkanin Lohikäärmeet tieltään suhteellisen vaivattomasti.

Tulos: 2

7. Puola - Italia


Puola voitti Bosnian edellisottelussa ja nousi mukaan taistoon lohkon kärkisijoista. Viikolla Suomea vastaan harjoitellut joukkue saa nyt mukaansa mm. Robert Lewandowskin ja pystyy kyllä Gdanskissa horjuttamaan myös Italiaa. Azzurri puolestaan aloitti lohkon tasurilla Bosniaa vastaan, mutta yllätti viime kierroksella Hollannin.

Italia on joukkueista hieman parempi, muttei nuorehko nippu missään nimessä lähes 50% vierassuosikki tässä ottelussa ole. Vakiossa Azzurri onkin kerännyt jo turhan paljon peliä. Haetaan riviin arvoa ohittamalla ylipelattu vierasjoukkue.

Tulos: 1X

8. Norja - Romania


Sekä Norja että Romania kärsivät torstaina kirvelevät tappiot EM-karsintaotteluissaan ja nyt isketään vastakkain Kansojen liigassa. Erling Hålandin johdolla kotijoukkue on suosikki, mikä on vakiopelaajillakin hyvin hanskassa. Vielä tappiotta tässä kilpailussa etenevää Romaniaa ei kuitenkaan auta aliarvioida.

Norja saa pelin hallinnan suurelta osin itseltään, mutta Romaniaa ei ole kovin helppo murtaa. Vakiossa Norja on karvan ylipelattu, joten ristivarmistus on ehdottomasti paikallaan.

Tulos: 1X

9. Pohjois-Irlanti - Itävalta


Pohjois-Irlannin taival Nations Leaguessa on ollut kovin kivikkoinen. Viimeksi tuli kotona rumasti tukkaan Norjalta, eikä sunnuntaina Windsor Parkiltakaan paljoa ole odotettavissa. Varsinkin Pohjois-Irlannin puolustaminen on ollut karmaisevan huono. Terävää Itävaltaa vastaan tämä ei lupaa hyvää, vaikka vieraiden Marco Arnautovic sivussa onkin.

Vakiossa Itävalta on yksi rivin parhaita kohteita. Pelikannatus näyttää jäävän jopa hieman alle 50% tuntumaan, mikä on auttamatta liian vähän. Itävallasta saadaan haastavaan riviin oikein maistuva vierasvarma.

Tulos: 2

10. Venäjä - Turkki


Venäjä aloitti Kansojen liigan kahdella viihdyttävällä voitolla. Nyt Dinamon Stadionilla vastaan tulee Turkki, joka ei ennen viikon 3-3 Saksa-tasuria ennen ollut neljään matsiin onnistunut maalinteossa. Vieraat saavat tähän matsiin myös vahvistusta, kun ainakin tähtipelaaja Hakan Calhanoglu palaa avaukseen.

Venäjän pelisuosio Vakiossa on käsittämättömällä tasolla. Selvästi alle kerran kahdesta voittava kotijoukkue on rastittu jopa yli 70% lukemiin. Ainoa tolkullinen valinta on ohipeli ylipelatusta Venäjästä.

Tulos: X2

11. Serbia - Unkari


Serbia nappasi riemukkaan EM-karsintavoiton viikolla Norjan vieraana. Nähtäväksi jää kuinka paljon Ljubisa Tumbakovic kierrättää, mutta ihan ykkösillä tuskin lähdetään. Interin Aleksandar Kolarov on lisäksi pelikiellossa. Myös Unkari nappasi komean vierasvoiton Bulgariasta viikolla ja rotaatiota on luvassa myös vieraille.

Serbia on joukkueista parempi ja kelpaa suunnilleen oikein pelattuna aina varmaksi asti. Isommissa kupongeissa ristivarmistuksessa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, Unkari on ohuessa nousussa ylipäänsä ja saa myös ihan kohtalaisen kokoonpanon sunnuntaina jalkeille.

Tulos: 1

12. Israel - Tshekki


Israel kärsi karvaan rankkaritappion viikolla EM-karsinnoissa Skotlannin vieraana. Kansojen liigassa saaliina on pari tasuripinnaa ja nyt Hoffenheimin kärkimiehen Munas Dabburin johdolla haetaan avausvoittoa. Tshekki voitti avausmatsissa Slovakian, mutta hävisi perään Skotlannille. Vieraat ovat joukkueista laadukkaampi ja rasitusetu toimii tässä myös vieraiden eduksi.

Vakiokupongilla kohde on ruksittu täysin kohdalleen. Tshekki on hyvä perusmerkki, mutta kyllä Israel voi onnistuessaan ainakin pinnan puolustaa itselleen. Otetaan siten myös ristivarmistus mukaan.

Tulos: X2

13. Skotlanti - Slovakia


Sekä Skotlanti että Slovakia jatkavat urakkaansa EM-karsinnoissa torstain voitoilla. Rotaation myötä lähtökohdat tähän Kansojen liigan otteluun ovat hieman hämärän peitossa, mutta tasaisista joukkueista puhutaan. Vakiokansa puolestaan on hullaantunut Skotlantiin, joka on kerännyt valtavasti liikaa peliä.

Skotlanti on hieman kokoonpanoista riippuen korkeintaan noin 45% kotisuosikki. Vakiossa kotijoukkue on pelattu rankasti yli, joten ohitus on itsestäänselvä valinta.

Tulos: X2

Vakio 1 11.10.2020 koko kierros:


1. 1
2. X2
3. 2
4. 1
5. 1X
6. 2
7. 1X
8. 1X
9. 2
10. X2
11. 1
12. X2
13. X2


128 riviä 32€

ComeOn: 10€ Vedonlyöntibonus ilman talletusta!


Vedonlyöntisivusto ComeOn tarjoaa kaikille uusille pelaajille 10€ bonuksen ilman talletusta. Nappaa markkinoiden helpoin bonus alta, tai lue lisää sivustosta ComeOn arvostelustamme.
Comeon: lunasta 10€ talletusvapaa vedonlyöntibonus! ››