Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 12.11.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan perinteiseen tapaan otteluita Valioliigasta ja Englannin Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 12.11.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 12.11.2022 16:58

1. Wolverhampton - Arsenal


Valioliigan häntäpäässä oleva Wolverhampton saa vieraakseen sarjaa johtavan Arsenalin. Wolves on 14 pelaamastaan ottelusta saanut napsittua itselleen vain kymmenen pistettä, kun taas Arsenal on 13 pelaamastaan matsista napannut peräti 34 pistettä. Wolves tulee matsiin neljän perättäisen voittottoman ottelun putkessa, kun taas Arsenal on voittanut kaksi viimeisintä sarjamatsiaan. Arsenal on ottelussa massiivinen suosikki, Mikel Artetan miehistön otteet ovat loistavia, emmekä usko että Wolvesista on vieraita haastamaan, Arsenal varmaksi lapuille.

Tulos: 22. Newcastle U - Chelsea


Sarjassa jo peräti kolmanneksi noussut Newcastle saa vieraakseen seitsemäntenä olevan Chelsean. Newcastle on pelannut 14 sarjamatsia, näistä otteluista se on hävinnyt vain yhden ja pisteitä on kertynyt 27. Chelsea sen sijaan on 13 pelaamastaan ottelusta kerännyt pisteitä 21. Isännät tulevat otteluun peräti neljän matsin mittaisessa voittoputkessa, kun taas Chelsea on hävinnyt kaksi viimeisintä Valioliiga-matsiaan. Meidän kirjoissamme Newcastle on otteluun tultaessa suosikki ja Chelsea jopa selvä altavastaaja. Emme kuitenkaan uskalla lyödä isäntiä varmaksi lapuillemme, sillä tasureita joukkue on vääntänyt sen verran monta. Pelaammekin kohteeseen merkit kotivoitolle ja tasapelille, eli kaikki muu kelpaa paitsi Chelsean vierasvoitto!

Tulos: 1X3. Liverpool - Southampton


Valioliigan kahdeksannella sijalla oleva Liverpool saa vieraakseen häntäpäässä majailevan Southamptonin. Liverpool on pelaamastaan 13 ottelusta kerännyt 19 pistettä, kun taas Southampton on 14 ottelu naikana saanut kasaan vain 12 pistettä. Jürgen Kloppin miehistö on kaikki kilpailut mukaanlukien voittanut edellisestä neljästä matsistaan kolme, kun taas Southampton tulee matsiin kahjden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Pelaamme Liverpoolin varmaksi lapullemme, emme usko että heikosta Southamptonista on tarraamaan pistekantaan kiinni vieraskentällä.

Tulos: 14. Tottenham - Leeds U


Tottenham on otteluun tultaessa Valioliigassa neljäntenä, kahdeksan pistettä johtavaa Arsenalia perässä. Leeds on sarjan tasaisessa keskikastissa, jossa tappiolla liukuu sijoituksia alaspäin useampia, piste-eroa putoamisviivaan joukkueella on vain kolme pistettä. Tottenham on peliprosenteissa 70% suosikki, eikä ihme, paremman materiaalinsa lisäksi joukkueella on myös ottelussa kotietu. Emme mitenkään usko että Tottenham kotonaan pistemenetystä kokee tässä matsissa ja pelaammekin Spursin varmaksi lapullemme, joukkueiden välinen tasoero on vain yksinkertaisesti niin suuri.

Tulos: 15. West Ham - Leicester


Ennakolta Valioliiga-matsien tasaisin kohtaaminen nähdään alisuorittavien West Hamin ja Leicesterin välillä. Joukkueet löytyvät molemmat alemmasta keskikastista ja ovat sarjataulukossa tasapisteissä perättäin. West Ham on kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut yhden, kun taas Leicester on samasssa ajassa napannut itselleen kaksi voittoa. Joukkueet ovat myös materiaaleiltaan tasaiset, kumpikin jengeistä on alisuorittanut kauden aikana rankasti ja kummankin joukkueen nousua ylöspäin odotellaan kiivaasti. Tässä ottelussa emme usko että joukkueet löytävät paremmuutta, tämä voi päättyä aivan kuinka tahansa ja pelaammekin rohkeasti tähän tasaiseen otteluun varman tasapelin.

Tulos: X6. Nottingham - Crystal P


Koko Valioliigan jumbona oleva Nottingham saa vieraakseen keskikastissa olevan Crystal Palacen. Nottingham on pelannut 14 ottelua, näistä se on naarannut itselleen kasaan vain kymmenen pistettä. Palace on 13 pelaamansa ottelun aikana napannut itselleen pisteitä 19 ja on näin sarjasssa kymmenentenä. Nottingham on kolmesta viimeisimmästä pelaamastaan matsista napannut itselleen neljä pistettä, kun taas Palace tulee matsiin hakemaan itselleen kolmatta perättäistä voittoaan. Crystal Palace on otteluun tultaessa suosikki, joukkue on esiintynyt kauden aikana selvästi isäntiä pirteämmin ja sen osoittaa jo edelliset kierrokset. Vieraiden otteissa on ajoittain kuitenkin melkoista ailahtelua, siksi emme uskalla pelata vieraita varmaksi lapullemme vaan varmistelemme vierasvoiton tasapelillä.

Tulos: X27. Bournemouth - Everton


Valioliiga-matsien toinen kiharainen kohde on Bournemouthin ja Evertonin välinen kohtaaminen. Joukkueet ovat sarjan häntäpäässä sarjataulukossa perätysten ja piste-eroa on vain yksi piste vieraiden eduksi. Bournemouth on matsiin tultaessa hävinnyt neljä viimeisintä sarjamatsiaan, kun taas Everton on kuudesta viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut vain yhden. Ottelu on se perinteinen kolikonheitto-peli, emmekä löydä ottelusta ennakkosuosikkia. Tämän vahvistaa myös peliprosentit, jotka ovat äärimmäisen tasaiset. Varmistelemmekin tässä kohteessa rankalla kädellä ja pelaamme kohteen läpi, eli kaikki mahdolliset merkit lapuille ja kohti seuraavaa matsia.

Tulos: 1X28. Norwich C - Middlesbrough


Jälleen paluuta Valioliigaan havitteleva Norwich saa vieraakseen sarjassa alemmassa keskikastissa olevan Middlesbroughin. Kyseessä on myös suomalaisten kohtaaminen, sillä Norwichia edustaa Teemu Pukki ja Middlesbroughia Marcus Forss. Norwichin kausi on ollut ailahtelevainen, loistavia ajanjaksoja seuraa heikompia otteita ja juurikin tämän takia joukkue on sarjassa vasta neljäntenä, piste-eroa suoraan nousuun on kuitenkin vain neljä pistettä, joten paniikille ei kanarianlintujen leirissä ole aihetta. Middlesbrough sen sijaan on sarjasssa sijalla 16, piste-eroa putoamisviivan huonommalle puolelle on vain neljä pistettä, joten pisteitä joukkue kaipaa.

Joukkueiden formit ovat samanlaiset, kumpikin joukkueista on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan. Vaikka Middlesbroughin otteet ovatkin piristyneet, emme millään jaksa uskoa joukkueen pystyvän Norwichia haastamaan vieraskentällä. Pelaammekin kanarianlinnut varmaksi lapullemme ja jätämme merkkejä näin säästöön muita kohteita varten.

Tulos: 19. Preston - Millwall


Championshipin ylemmässä keskikastissa majailevat Preston ja Millwall kohtaavat. Preston on sarjassa seitsemäntenä ja Millwall sijalla 11, piste-eroa joukkueiden välillä on kuitenkin vain kolme pistettä. Isännät tulevat matsiin paremmassa vireessä, sillä joukkue hakee matsista jo neljättä perättäistä voittoaan, kun taas Millwall ei ole kolmeen viimeisimpään matsiin voittanut yhtäkään. Millwall ei ole myöskään kolmeen viimeisimpään otteluunsa tehnyt maaliakaan, joten vaakakuppi on vahvasti isäntien puolella. Me pelaammekin lapullemme Prestonin varmaksi, vaikka joukkueiden lähtökohdat ovatkin tasaiset, ovat isännät selvästi paremmassa vireessä. Tähän kun lisätään vieraiden vaikeudet maalinteon kanssa, niin Prestonin varmaksi pelaaminen on tässä kohteessa fiksu teko.

Tulos: 110. Huddersfield - Swansea


Championshipin jumbona majaileva Huddersfield saa vireaakseen ylemmässä keskikastissa olevan Swansean. Huddersfieldin kausi on ollut surullinen, joukkue on pelannut 19 ottelua ja voittoja on siunaantunut vain viisi ja pisteitäkin on kasassa vain 18. Piste-eroa putoamisviivan paremmalle puolelle on neljä pistettä, joten pisteitä isännät kaipaavat kipeästi. Swansea sen sijaan keikkuu kärkikahinoissa, joukkue on kahdeksantena, eikä piste-eroa nousukarsijan paikalle ole kuin pisteen verran. Tämä ottelu on Swansealle tärkeä, joukkue on pelannut nyt neljä viimeisintä matsiaan voitoitta, muttä tässä ottelussa siihen on oiva mahdollisuus, sillä sarjajumbona oleva Huddersfield on selvästi vieraita heikompi joukkue. Uskommekin vieraiden kelkan kääntyvän tästä matsista ja pelaamme Swansean lapullemme varmaksi.

Tulos: 211. Coventry - QPR


Championship-matseista kiharaisin on Coventryn ja QPR:n kohtaaminen. Coventry on sarjassa sijalla 12, 18 ottelusta pisteitä on isännille kertynyt 26. QPR sen sijaan on sarjassa kuudentena, viisi pistettä isäntiä edellä. Joukkueiden formit osoittavat täysin eri suuntiin, Coventry hakee matsista jo neljättä perättäistä voittoaan, kun taas QPR hakee ottelusta itselleen neljän ottelun mittaisen voitottoman putken katkaisua. Tämä ottelu on äärimmäisen hankala ennakoitavaksi, QPR on materiaaliltaan isäntiä parempi, mutta alisuorittaa tällä hetkellä rajusti. Isännät pelaavat hurmiossa ja saavat matsiin vielä kotiedun. Sen verran hankala ottelu on kyseessä että varmistelemmekin tässä matsissa ja pelaamme kohteen läpi.

Tulos: 1X212. Cardiff C - Sheffield U


Championshipin häntäpäässä oleva Cardiff saa vieraakseen kolmantena majailevan Sheffield Unitedin. Cardiff on pelannut 20 ottelua, joista se on napsinut itselleen pisteitä 24, piste-ero putoamisviivaan on vain neljä pistettä, joten pistemenetyksiin ei ole isännillä varaa. Sheffield U sen sijaan on tällä kaudella vahva ehdokas nousijaksi, joukkue on siis sarjassa kolmantena eikä piste-ero sarjan piikkipaikalle ole kuin kolme pistettä. Cardiff on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut vain yhden, kun taas Sheffield U on samassa ajassa voittanut kaksi matsia. Sheffield on otteluun tultaessa suosikki, samaa kertoo myös peliprosentit, sillä Sheffield on niissä peräti 56% suosikki. Myös me pelaamme Sheffieldin lapullemme varmaksi.

Tulos: 213. Bristol City - Watford


Vakio-kierros päätetään Bristol Cityn ja Watfordin kohtaamiseen. Isännät ovat sarjan häntäpäässä, 20 ottelua on tuottanut joukkuelle 23 pistettä ja piste-ero putoamisviivaan on kolme pistettä. Watford on sarjassa viidentenä, 20 ottelua on tuottanut 32 pistettä ja piste-eroa sarjan piikkipaikalle on vain kuusi paunaa. Bristol tulee otteluun heikossa vireessä, joukkue hakee katkaisua viiden ottelun mittaiselle voitottomalle putkelleen. Watford sen sijaan on vahvassa vireessä, joukkue on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut neljä ja hävinnyt vain kertaalleen. Watford on meidän kirjoissamme selvä suosikki, joukkue on materiaaliltaan isäntiä selvästi edellä ja on myös paremmassa vireessä. Päätämmekin kierroksen siihen että pelaamme Watfordin varmaksi lapullemme.

Tulos: 2
Vakio 1 12.11.2022 koko kierros:


1: 2
2: 1X
3: 1
4: 1
5: X
6: X2
7: 1X2
8: 1
9: 1
10: 2
11: 1X2
12: 2
13: 2