Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 12.9.2020

Julkaistu: 11.09.2020 09:24


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 12.9.2020
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Englannin Valioliigaa, Championshipia sekä Ykkösliigaa. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58.
Eaglebet Eaglebet

1. Liverpool - Leeds


Hallitseva mestari Liverpool lähtee avauskohteessa jättimäisenä suosikkina sarjanousija Leedsiä vastaan. Kapteeni Jordan Henderson lienee sivussa, mutta eipä sillä tässä matsissa isoa merkitystä ole. Alkukausi voi hyvinkin olla jälleen nousijalle otollista aikaa, mutta Anfieldilla haaste taitaa olla liian kova. Mielenkiintoinen joukkue Leeds kuitenkin on ja kärjessä nähtäneen myös seuran uusi ennätyshankinta Rodrigo Moreno.

Vakiokupongille Pool on kerännyt juuri oikeat peliprosentit. Valmistava kausikin sujui mukavasti, eikä tässä kohdin ole mitään syytä lähteä kyseenalaistamaan mestarin virettä tai motivaatiota. Ykkönen on kierroksen useimmin toteutuva merkki ja kelpaa kohdilleen pelattuna mainiosti myös varmaksi.

Tulos: 1

2. West Ham - Newcastle


West Hamin osalta valmistava kausi on ollut värikäs. Huippulupaavan laiturin Grady Dianganan myynti suututti kapteeni Mark Noblen johdolla myös pelaajiston, kannattajista puhumattakaan. Hammers lähteekin hyvin epäselvästä tilanteesta uuteen kauteen. Materiaalinsa puolesta kotijoukkue on muuten kasassa Manuel Lanzinia lukuunottamatta.

Newcastle puolestaan oli erittäin aktiivinen siirtomarkkinoilla. Ykkösvahti Martin Dubravkan poissaolo on huono juttu ja pari muutakin loukkaantumista on riesana, muttei Harakat missään nimessä kovin paljon perässä avausmatsissa ole. Vakiossa sekavassa tilanteessa oleva kotijoukkue on ruksittu reilut kymmenen prosenttiyksikköä turhan korkealle, joten haetaan ristikakkosella arvoa riviin.

Tulos: X2

3. Crystal Palace - Southampton


Palace pelasi tauon jälkeen kurjan loppukauden, mutta selvisi lopulta reilusti kuiville. Lähtökohdat ovat vaikeat myös uuteen sesonkiin, Roy Hodgsonin miehistö kärsii aikamoisesta loukkaantumissumasta. Wilfried Zaha taitaa sentään siirtohaluistaan huolimatta aloittaa kauden jälleen Selhurst Parkilla.

Southampton tilanne on paljon mielenkiintoisempi. Joukkue pelasi loistofutista loppukauden ja kokoonpano on käytännössä terve. Kyle Walker-Peters napattiin pysyvällä siirrolla riveihin ja yhtä tai kahta vahvistusta vielä haetaan. Saints voi hyvinkin olla yksi kauden yllättäjistä ja kelpaa heti avauskierroksella aina varmaksi asti varamiehistä Palacea vastaan.

Tulos: 2

4. Huddersfield - NorwichHuddersfieldin viime kausi oli karmaiseva, mutta sarjapaikka sentään säilyi. Odotukset eivät ole Terriersin osalta kovin korkealla nytkään ja jälleen joukkue löytyy sarjan alemmasta kastista. Leikkiin lähdetään kokemattoman managerin Carlos Corberanin johdolla, mikä on jonkinmoinen riski sekin.

Norwich palaa Championshipiin ja kuuluu ainakin paperilla sarjan parhaisiin joukkueisiin. Viime kauden joukkue saatiin pidettyä erinomaisesti kasassa, kärkimies Teemu Pukkia myöten. Paluu takaisin Valioliigaan on taatusti ainoa tavoite. Vakiossa Norwich on jäänyt yllättäen jopa hieman alimerkatuksi, joten kakkonen on erinomainen varma.

Tulos: 2

5. Barnsley - Luton


Vitoskohteessa kohtaavat kaksi sarjan lopussa ihmeitä tehnyttä ryhmää. Barnsleyn viime hetkien pelastuminen voitolla Brentfordista ja Lutonin nousu syvältä sarjan hänniltä turvaan olivat komeita suorituksia. Pelillisesti molemmat myös ansaitsivat säilymisen. Tälläkään kaudella näitä joukkueita ei sarjan kärkipäässä nähdä, mutta sarjapaikan uusimisen pitäisi molemmilta onnistua.

Barnsleyn suurin muutos löytyy maalinsuulta, kun nuori molari Jack Walton saa vastuuta ykkösenä. Lutonin ainoa uusi mies avauksessa lienee lainapelaaja Rhys Norrington-Davies. Isoa tasoeroa joukkueilla ei ole. Kotietu tekee Barnsleysta suosikin, mutta karvan ylipelattu ykkönen varmistetaan ehdottomasti ristillä.

Tulos: 1X

6. QPR - Nottingham


QPR menetti ykköstähtensä Eberechi Eben, mutta ei isäntien tilanne silti lainkaan toivoton ole. Mark Warburton on operoinut siirtomarkkinoilla loistavasti ja heti avausmatsissa nähtäneen neljä uutta hankintaa. Materiaaliltaan Ärrät on ehdottomasti edelleen vähintään alemman keskikastin ryhmä.

Nottingham romahti legendaarisesti sarjan lopussa. Myös vieraiden manageri Sabri Lamouchi on kuitenkin saanut hyviä lisäpalasia tämän kauden palapeliinsä ja odotukset ovat kovat. Kyllähän Forest tästä kaksikosta on selvästi parempi ja miehistökin terve. Hieman alipelattu Forest kelpaa varmaksi asti, mutta isommissa kupongeissa ristivarmistus on paikallaan.

Tulos: 2

7. Bournemouth - Blackburn


Sarjaporrasta vaihtanut Bournemouth ei ole helpossa paikassa. Pitkään Valioliigassa mukavasti suorittanut Cherries menetti putoamisen myötä myös useita runkomiehiä ja myös manageri Eddie Howen. Toisaalta kassa pullistelee ja muutamalla täsmähankinnalla paikka kärkipäässä on täyttä realismia. Avausottelussa vastus on kuitenkin oikein sopiva.

Blackburn ei siirtomarkkinoilla riehunut, mutta uusi ykkösveskari Thomas Kaminski sentään Ewood Parkille rahdattiin. Roversin kohtalona lienee jälleen korkeintaan sarjan keskikasti ja aikamoinen takamatka on heti avauspäivänä. Suunnilleen kohdilleen ruksittu Bournemouth kelpaa mainiosti varmaksi asti.

Tulos: 1

8. Cardiff - Sheffield Wednesday


Cardiff pelasi dramaattisiin nousukarsintoihin asti kelpo kauden ja ihan hyvistä asemista walesilaiset tähänkin sesonkiin lähtevät. Avausottelusta on sivussa alakerran Lee Tomlin ja Joe Ralls, mutta muuten Bluebirds pääsee matsiin parhaimmillaan. Neil Harrisin joukkue kuuluu ehdottomasti sarjan kuuden parhaan joukkoon.

Vieraaksi tulevan Wedsin tilanne sen sijaan on äärimmäisen tukala. Taloussähläilyjen myötä joukkue lähtee 12 pinnan miinukselta kauteen ja kun kokoonpanokin on hieman heikentynyt, säilyminen tulee olemaan haastavaa. Positiivinen seikka Garry Monkin miehistön osalta on, että joukkue on täysin terve ja Chelsea-laina Izzy Brown tuo laatua ylöspäin. Vakiossa Cardiff on kerännyt hieman liikaa peliä ja vähämaaliseen otteluun risti on oiva varmistus.

Tulos: 1X

9. Bristol City - Coventry


Bristol City lähtee uuteen kauteen pitkästä aikaa uudessa komennossa, kun Dean Holden ottaa ohjat. Joitain uusia kasvoja on kentän puolellakin, ainakin lainatoppari Alfie Mason debytoinee lauantaina. Robinsin tilanne on ihan hyvä, ehkei rahkeita ihan nousukarsintoihin asti ole, mutta kyllä joukkue vähintään keskikastiin kuuluu.

Coventry nousi jälleen, tällä kertaa Championshipiin. Materiaali on kuitenkin tälle tasolle köykäinen ja myös sairastuvalla on kauden käynnistyessä väkeä. Jodi Jonesia ja Julien Dacostaa ei lisäksi nähdä kentillä kuukausiin. Vakiossa Bristol Cityn suosikkiasemaa vähätellään suotta, alipelattu City on erinomainen varma.

Tulos: 1

10. Derby - Reading


Derby pelasi vaisun kauden, eivätkä näkymät ainakaan vielä kovin ruusuiset ole tällekään sesongille. Alakerrasta lähtivät Max Lowe ja Jayden Bogle, eikä kokoonpano voi millään olla vielä valmis. Pässeille on helppo ennustaa kivikkoista starttia uuteen kauteen.

Reading voisi puolestaan olla pitkästä aikaa jonkin paremman kynnyksellä. Suosittu manageri Mark Bowen sai mennä ja nyt menestystä haetaan serbi Veljko Paunovicin johdolla. Hankinnoista ainakin Josh Laurent vaikuttaa osuneen nappiin. Ei joukkueilla nykymateriaalilla isoa eroa ole ja valmistavien pelien perusteella vielä vähemmän. Haetaan ideaohitus selvästi ylipelatusta kotijoukkueesta.

Tulos: X2

11. Preston - Swansea


Prestonin edelliskausi tarjoili vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta kyllä lähtökohdat silti ovat ihan kelvolliset. Alex Neilillä ei ollut taloudellisia edellytyksiä siirtomarkkinoilla operoida, mutta kyllä tälläkin miehistöllä ylempään kastiin tähdätään. Nousukarsintapaikka lienee silti jälleen utopiaa.

Swansea on vahvistunut loppukesästä vankasti. Lainapelaaja Morgan Gibbs-White on kova nimi ja muitakin löytyy. Walesilaisilla on ehdottomasti edellytykset taistella aina nousupaikoista saakka. Vakiossa kohde on mielestämme pelattu pieleen. Swans on joukkueista parempi ja ansaitsee paljon enemmän kannatusta. Ohitetaan ylipelattu Preston tylysti.

Tulos: X2

12. Millwall - Stoke


Millwall pelasi vahvan kauden ja kyllä se heikentyneessä Championshipissä tälläkin kaudella nousukarsintapaikoista tapella. Kova hankinta Troy Parrott on kysymysmerkki, mutta muuten joukkue on terve. Pientä vaihtuvuutta jälleen on, mutta runko on kasassa.

Stoke on ollut krooninen alisuorittaja, mutta josko tästä sesongista tulisi parempi? Nimekkäin hankinta on ex-Chelsea John Obi Mikel ja muitakin potentiaalisesti hyviä hankintoja on tehty. Kyllä tällä joukkueelle täytyy taistella ylemmän keskikastin sijoista. Kohde on ruksittu täysin kohdilleen, Millwall on kotiedun myötä suosikki. Mikään merkki ei ole väärin, mutta risti vaikuttaa parhaalta valinnalta potentiaalisesti vähämaaliseen matsiin. Vaihtomerkit maun mukaan.

Tulos: X

13. Sunderland - Bristol Rovers


Vakiorivi päätetään Ykkösliigan merkeissä. Sarjan ykkösjoukkue Sunderland hakee kolmannella Ykkösliigan kaudellaan vain ja ainoastaan nousua. Materiaalin puolesta Black Cats on ylivoimainen ykkönen, tosin 11 uutta pelaajaa tietänee ainakin pientä sovittelemista ja tuntuman hakemista.

Pientä vaihtuvuutta on Roversillakin, mutta iso kuva ei ole muuttunut. Vieraat ovat tälläkin kaudella korkeintaan keskikastin nippu. Tasoero on hirmuinen ja Sunderland on jäänyt yllättäen jopa hieman alipelatuksi. Pommivarma ykkönen.

Tulos: 1

Vakio 1 12.9.2020 koko kierros:


1. 1
2. X2
3. 2
4. 2
5. 1X
6. 2
7. 1
8. 1X
9. 1
10. X2
11. X2
12. X
13. 1


32 riviä 8€

Nappaa iso 300€ talletusbonus!


Oletko pelannut uudella Unikrn sivustolla? Vahvasti eSportsiin erikoistunut sivusto tarjoaa ison 300% talletusbonuksen aina 300€ saakka! Lue lisää Unikrn arvostelu sivultamme, tai siirry suoraan pelaamaan.
Unikrn: hyödynnä iso 300€ talletusbonus >>