Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 13.8.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan pelejä totuttuun tapaan Englannin Valioliigasta ja Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy perinteisesti lauantaina klo 16.58. | 13.8.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 13.08.2022 16:58

1. Manchester C - Bournemouth


Vakiokierros potkaistaan käyntiin koko kierroksen varmimmalla kohteella, Valioliigan ehkä suurin mestarisuosikki Manchester City saa vieraakseen nousijajoukkue Bournemouthin. Molemmat joukkueista avasivat kautensa voitolla, City kaatoi vakuuttavasti vieraissa West Hamin ja Bournemouth voitti vakuuttavasti niin ikään kotonaan Aston Villan numeroin 2-0.

Tässä kohteessa ei paljon kerrottavaa ole, ylivertaisella materiaalilla jyskyttävä Manchester City nappaa ottelusta voiton. Pep Guardiolan joukkue on peliprosenteissa jopa 80% suosikki, emmekä me näe mitään syytä siihen miksi joukkue ei itselleen matsista kolmee pistettä nappaisi.

Tulos: 12. Arsenal - Leicester


Uuden kauden voitolla avannut Arsenal saa vieraakseen Leicesterin. Arsenal kaatoi avauskierroksella Crystal Palacen vieraissa numeroin 0-2, kun taas Leicester jäi kotonaan tasuriin Brentfordin kanssa numeroin 2-2. Leicester on varmasti pettynyt avauskierroksen lopputulokseen, joukkue johti ottelua toisen jakson alussa jo 2-0, mutta niin vain Brentford väänti itsensä väkisin pistekantaan kiinni.

Me luotamme kohteessa Arsenaliin, Mikel Artetan miehistö nappasi itselleen avauskierroksella helpottavan voiton ja pääsee rentona jahtaamaan lisäpisteitä kotiavauksestaan. Arsenal on myös materiaaliltaan Leicesteriä edellä, joten uskomme vahvasti isäntien jatkavan voittokulkuaan. Pelaamme Arsenalin varmaksi lapullemme ja säästämme ylimääräiset merkit muihin kohteisiin.

Tulos: 13. Brighton - Newcastle U


Yllätysvoiton ManU:sta avaukskierroksella napannut Brighton saa vieraakseen Newcastlen lauantain Vakio 1-kierroksella. Brighton avasi kautensa siis upealla vierasvoitolla ManU:sta, voitto oli joukkueelle ensimmäinen ikinä Old Traffordilla, joten kyseessä oli melkoinen paukku. Brighton sai varmasti otteisiinsa lisäpontta tuosta voitosta. Newcastle avasi myös kautensa voitolla, joukkue kaatoi kotonaan nousijaseura Nottingham Forrestin numeroin 2-0.

Ottelusta voidaan odottaa tasaista, jossa meidän kirjoissamme pieni etu on vierasjoukkueella. Newcastle on materiaaliltaan isäntiä edellä ja tullee sijoittumaan myös sarjassa tällä kaudella korkeammalle. Brightonia ei kuitenkaan tässä ottelussa pidä aliarvioida, avauskierroksen voitto antoin varmasti rutkasti itseluottamusta Graham Potterin poppoolle. Brighton on kotikentällään myös peliprosenteissa suosikki, mutta me emme tätä allekirjoita ja ohipelaamme Brightonin, eli lapullemme lähtee tasapeli ja vierasvoitto, joka meidän kirjoissamme on jopa todennäköisempi mitä kotivoitto!

Tulos: X24. Southampton - Leeds U


Southampton saa vieraakseen Leedsin, joukkueet tulevat taistelemaan koko kauden ajan samoista sijoituksista, joten jo tässä vaiheessa kautta on tärkeät pisteet jaossa. Southampton jäi avauskierroksella totaalisesti Tottenhamin jalkoihin ja lopputuloksena oli ruma 4-1 tappio. Leeds sen sijaan avasi kautensa voitolla, joukkue kaatoi kotonaan komeasti Wolverhamptonin 2-1 ja sai näin lentävän lähdön kauteen.

Leeds on ollut Southamptonille hankala vastus, joukkue on voittanut neljästä viimeisimmästä keskinäisestä kamppailusta kaksi ja kertaalleen on pelattu tasan. Tähän kun lisätään avauskierroksen voitosta saatu lisäboosti tekemiseen, niin emme todellakaan allekirjoita sitä faktaa, että Southampton on peliprosenteissa suosikki. Ottelussa on vahva tasapelin haju ilmassa, jonka otammekin lapulle, mutta varmistelemme tasapelin vielä vierasvoitolla!

Tulos: X25. Wolverhampton - Fulham


Wolves saa vieraakseen nousijajoukkue Fulhamin. Wolverhampton pettyi rajusti avauskierroksella ja kärsi vieraskentällä tappion Leedsille numeroin 2-1. Fulham sen sijaan shokeerasi jalkapalloilevaa maailmaa nappaamalla kotonaan pisteen Liverpoolilta numeorin 2-2, Fulham oli ottelussa vakuuttava ja aiheutti todellista päänvaivaa Liverpoolin tasoiselle huippujoukkueelle. Eikä myöskään voi ohittaa Aleksandar Mitroviciä, joka teki ottelussa Fulhamin molemmat maalit ja tulee pitämään myös Wolvesin puolustuksen kiireisenä.

Me pelaamme kohteeseen rohkeasti varman vierasvoiton. Wolverhampton ei avauskierroksella todellakaan vakuuttanut, kun taas Fulham todellakin vakuutti. Fulhamin peli oli raikasta ja rohkeaa, mikäli sama käsikirjoitus on tässäkin matsissa, ei vierasvoitto todellakaan ole kaukana. Wolverhampton on peliprosenteissa yli 40% suosikki, mutta me viisveisaamme siitä ja laitamme Fulhamin lapullemme varmaksi. Rohkea rokan syö.

Tulos: 26. Brentford - Manchester U


Avauskierroksella tasuriin venynyt Brentford saa vieraakseen ärsytetyn Manchester Unitedin. Brentford saalisti avauskierrokselta tasuripisteen Leicesterin vieraana numeroin 2-2, joukkue oli ottelua toisella jaksolla tappiolla jo 2-0, mutta niin vain joukkue itsensä väänti takaisin pistekantaan. ManU:n kausi alkoi katastrofilla, joukkue hävisi kotonaan Brightonille numeroin 2-1. Manchester U tulee otteluun varmasti ärsytettynä ja Erik ten Hag on pitänyt sellaisen palopuheen joukkueelleen että asenne on varmasti kunnossa. Cristiano Ronaldon luulisi olevan avauksessa, mikä on positiivinen uutinen, sillä ilman Ronaldoa joukkueen hyökkäyspeli oli avausjaksolla todella vaisua.

Me luotamme matsissa ManU:n ryhtiliikkeeseen ja otamme joukkueen varmaksi lapullemme. ManU on peliprosenteissa lähes 50% suosikki ja me allekirjoitamme tämän, emme kuluta kohteeseen enempää merkkejä.

Tulos: 27. Hull - Norwich


Championshipin kärkipäässä kahden kierroksen jälkeen majaileva Hull saa vieraakseen Teemu Pukin edustaman Norwichin. Hullin alkukausi on ollut mallikas, joukkue on kahdesta ottelustaan napannut itselleen neljä pistettä. Norwichilla on sen sijaan ollut hieman vaikeampaa, kahdesta ottelusta saldona on vain yksi piste. Teemu Pukki on pelannut kaksi ottelua maaleitta, eikä joukkue ole ottelua voittanut, sattumaako?

Vaikka Hull keikkuukin neljässä pisteessä kahden kierroksen jälkeen, emme usko joukkueen pistepussin kerttyvän tässä ottelussa. Molemmat joukkueet pelaavat viikolla Carabao Cupissa, joten niiltä osin puntit ovat tasan. Norwich on yhä suurimpia suosikkeja nousemaan takaisin Valioliigaan ja on Hullia materiaalin puolesta selvästi edellä, kyse on vain siitä milloin joukkue saa ketsuppipullon auki. Me uskomme sen tapahtuvan tässä ottelussa, Pukki palaa maalikantaan ja Norwich nappaa itselleen helpottavat kolme pistettä!

Tulos: 28. Luton - Preston


Luton ja Preston lähtevät kohtaamiseensa tasaisista asemista. Joukkueet ovat molemmat avanneet kautensa kahdella tasurilla, eikä maaliverkot ole kummankaan otteluissa hirveämmin heiluneet. Luton avasi kautensa 0-0 tasapelillä kotikentällään Birminghamia vastaan, toisessa kamppailussa joukkue nappasi tasuripisteen Burnleyn vieraana lukemin 1-1. Preston sen sijaan on pelannut kauden molemmat ottelunsa tasan numeroin 0-0, joten vieraat hakevat vielä kauden ensimmäistä tehtyä ja päästettyä maaliaan.

Lähtökohdat otteluun ovat siis äärimmäisen tasaiset, eikä olisi suuri yllätys vaikka tässäkin ottelussa jäätäisiin pistejakoon. Joukkueiden materiaaleja vertaillessa ei suurta eroa löydy suuntaan eikä toiseen, joten myös se vahvistaa tasapelin mahdollisuutta. Me pelaamme kohteeseen varman tasurin, joka on samalla myös kierroksen ainoa varma tasurimme.

Tulos: X9. Wigan - Bristol C


Wigan saa vieraakseen Bristol Cityn lauantain Vakio 1-kierroksella. Wigan on startannut kautensa kahdella tasurilla, avausmatsissa joukkue pelasi kotonaan 0-0 Prestonin kanssa ja toisessa ottelussa Wigan nappasi itselleen tasuripisteen Norwichin vieraana numeroin 1-1. Bristol City sen sijaan on avannut kautensa kahdella tappiolla, tästäkin kaudessa on odotettavissa vieraille äärimmäisen vaikeaa.

Me pelaamme kohteen isäntien kautta, kotijoukkue on ollut selvästi joukkueista pirteämpi ja se on näkynyt myös ottelun tuloksissa. Wigan saa paremman formin lisäksi otteluun myös kotiedun, joten meidän kirjoissamme joukkue on otteluun tultaessa suosikki. Suosikin asema Wiganilla on myös peliprosenteissa, joissa isännät ovat päälle 50% suosikki.

Tulos: 110. Sunderland - QPR


Ilman tappiota kautensa avannut Sunderland saa vieraakseen QPR:n. Isännillä on kahdesta ottelusta tilillään neljä pistettä, kun taas QPR on kahden ottelun jälkeen kolmessa pisteessä. Varsinkin Sunderlandin alkukauden vire on tullut yllätyksenä, joukkuetta on kaavailtu korkeintaan sarjan keskikastiin, mutta alkukausi on ollut oikein mallikas. Uskomme saman jatkuvan myös tässä ottelussa, joukkue saa matsiin kotiedun, eikä QPR:n vieraspelaaminen vakuuttanut. QPR hävisi avauskierroksella vieraskentällä Blackburnille numeroin 1-0 ja tällä viikolla joukkue putosi EFL-cupista rankkareiden jälkeen Charltonin vieraana.

Näihin faktoihin nojaten me pelaamme Sunderlandin varmaksi lapullemme. Mikäli teillä on merkkejä säästettynä, tähän voi käyttää tasapelivarmistukseen yhden ylimääräisen merkin, mutta me menemme varmalla kotivoitolla eteenpäin!

Tulos: 111. Hudderfield - Stoke


Ilman pisteitä oleva Huddersfield saa vieraakseen Stoken. Huddersfield on avannut kautensa pelkillä tappioilla, joka on joukkueelle varmasti iso pettymys. Huddersfieldiä on kaavailtu sarjan kärkipäähän ja uskommekin joukkueen otteisiin vielä ryhtiä tulevan. Stoke sen sijaan on kahdesta pelistä napannut itselleen kolme pistettä, joten joukkueen kauden kaksi avauskierrosta on sujunut suhteellisen mukavasti. Edellisellä sarjakierroksella Stoke kaatoi Blackpoolin kotonaan numeroin 2-0.

Lähtökohdat matsiin ovat kiharaiset, materiaaliltaan joukkueista edellä oleva Huddersfield on ollut alkukaudella vaisu ja Stoke lähtee paremmista asemista matsiin. Huddersfieldin otteet kuitenkin voivat lähteä parantumaan ihan koska tahansa, se tekee ottelun veikkaamisesta vaikeaa. Jätämmekin kohteessa riskin minimiin ja pelaamme ottelun läpi, eli kaikki mahdolliset merkit lapulle!

Tulos: 1X212. Millwall - Coventry C


Kahden kierroksen jälkeen kolmessa pisteessä oleva Millwall saa vieraakseen Coventryn, joka on pelannut vasta yhden pelin Championshipissä. Millwall on avannut kautensa siis mukiinmenevästi, joukkueella on plakkarissa voitto ja tappio. Avauskierroksella isännät kaatoivat kotonaan Stoken numeroin 2-0, toisella kierroksella tuli vieraissa tukkaan Sheffield Unitedilta samoin numeroin. Coventry on pelannut vasta yhden matsin, sillä edellisellä kierroksella joukkueen ottelu jouduttiin perumaan. Avauskierrokselta joukkueella on repussaan tasapelipiste Sunderlandin vieraana numeroin 1-1.

Meidän kirjoissamme Millwall on otteluun lähdettäessä suosikki, joukkue on materiaaliltaan vieraita parempi ja saa matsiin myös kotiedun. Millwall on myös peliprosenteissa yli 50% suosikki, jonka me allekirjoitamme ja lyömmekin isännät varmaksi lapullemme.

Tulos: 113. Blackpool FC - Swansea


Blackpool FC:n ja Swansean kohtaaminen päättää Vakio-kierroksen. Ottelu on äärimmäisen vaikeasti veikattavissa, sillä vastakkain on kaksi tasaista joukkuetta. Blackpool on kahden kierroksen jälkeen kolmessa pisteessä, kun taas Swansealla on plakkarissaan yksi piste. Meidän kirjoissamme Swansea on joukkueista materiaaliltaan parempi, mutta isännät ovat avanneet kautensa paremmin. Emme kuluta tähän otteluun sen enempää aivonystyröitämme ja pelaamme kohteen tasan, viimeiseen kohteeseen kaikki mahdolliset merkit lapulle ja eikun kassalle!

Tulos: 1X2
Vakio 1 13.8.2022 koko kierros:


1: 1
2: 1
3: X2
4: X2
5: 2
6: 2
7: 2
8: X
9: 1
10: 1
11: 1X2
12: 1
13: 1X2

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!