Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 13.3.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 13.3.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan, Championshipin sekä Ykkösliigan otteluita. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 13.03.2021 16:58

1. Fulham - Manchester City


Valioliigan ylivoimainen ykkönen Man City palasi nopeasti voittokantaan paikallistappion jälkeen. Viikolla otettu 5-2 voitto Southamptonista oli kova työnäyte ja Pep Guardiolalla on myös täysin terve miehistö, josta kierrättää tuoreita jalkoja myös Craven Cottagelle. Hyvässä vireessä on kuitenkin myös kotijoukkue, edellismatsin voitto Liverpoolista nosti Fulhamin jo putoamisviivan tuntumaan.

Hurjasti laadukkaampi City nousee ottelussa hieman yli 70% vierassuosikiksi, joten Vakiossa peliprosentit ovat kohdillaan. Otetaan siis kierroksen useimmin toteutuva merkki varmaksi asti. Isommissa kupongeissa hyvin maksavaa ristiä voi harkita mukaan, ei Scott Parkerin kotijoukkue tällä hetkellä kuitenkaan mikään pisteautomaatti ole.

Tulos: 2

2. Everton - Burnley


Everton palautettiin maan pinnalle tylysti maanantaina Chelsean vieraana. Myös kotona on pääosin ollut vaikeaa ja erityisesti maalien tekeminen on kovin tuskaista. Loukkaantumisiakin isännillä piisaa ja haaveet top-4 sijoituksista lienevät haihattelua. Suosikkina Toffees toki tähän otteluun lähtee, mutta vakioprosentit ovat aivan päin seiniä.

Burnley on tiivis nippu, jolle sillekin maalien tekeminen on täyttä tuskaa. Ei Clarets silti helpolla otteluita häviä, edellisestä seitsemästä matsista selkään on tullut vain kerran. Myös Goodisonilla vierasjoukkue välttää tappion noin joka toinen kerta, joten reilusti arvoa nostava ohitus isännistä on ainoa tolkun valinta.

Tulos: X2

3. Crystal Palace - West Bromwich


Crystal Palace on onnistunut pitämään hyvän alkukauden ansiosta päänsä pinnalla, mutta rampa kokoonpano on tätä nykyä kovin heikko. Kansainvälinen tauko tulee Palacelle tarpeeseen, sitä ennen kotijoukkueelta on vaikea nähdä kovin laadukkaita esityksiä. Pienenä suosikkina se silti tähän otteluun lähtee.

Vakiossa kotikannatus on mennyt kuitenkin pahasti yli. WBA on tiivistynyt huomattavasti, eikä säilyminen Valioliigassa vielä ihan utopiaa ole. Neljästä edellisestä matsista vain kerran vieraat ovat päästäneet pallon omiin, joten ei varamiehisen Palacen tehtävä helppo ole. Montaa maalia ei nähdä ja näillä peliprosenteilla ohipeli rankasti ylipelatusta kotisuosikista on selkeä valinta.

Tulos: X2

4. Bournemouth - BarnsleyBournemouth isännöi Barnsley todellisessa kuuden pinnan matsissa nousukarsintaviivan tuntumassa. Kotijoukkue Cherries on kaksikosta laadukkaampi ja kotona kova, mutta Barnsley on ollut paremmassa vireessä. Kokoonpanotilannekin joukkueilla on kovin samanlainen, joten melko tasaisista lähtökohdista etukäteen viihdyttävään matsiin lähdetään.

Vakiokupongilla kohde on rastittu lähestulkoon oikein, kotijoukkue Bournemouth nousee noin 45% suosikiksi. Barnsley on pelottavan vahvassa iskussa, mutta uskotaan perustasoltaan paremman kotijoukkueen hoitavan homman. Pitkin hampain siis Cherries varmaksi.

Tulos: 1

5. QPR - Huddersfield


QPR sai parin tappion jälkeen jälleen koneita auki kahdella voitolla. Sijoitus on turvallisesti keskikastissa, teoriassa saumat olisi vielä vaikka nousukarsintoihin mutta eiköhän se ole liikaa pyydetty. Huddersfield puolestaan tarvitsee vielä paljon pinnoja säilymiseen, eikä kaksi paunaa neljästä viime matsista ole riittävä tahti.

Hieman laadukkaampi ja parempivireinen Ärrät nousee lähes kerran kahdesta voittavaksi suosikiksi heikkoa vierailijaa vastaan. Kotijoukkueen pelikannatus on kuitenkin Vakion puolella menossa hieman yli, joten varmistetaan kotivoitto hyvin maksavalla ristillä.

Tulos: 1X

6. Cardiff - Watford


Isoista asioista pelataan myös kutoskohteessa. Hyvävireinen Cardiff tavoittelee paikkaa nousukarsinnoissa, kun taas Watford hamuaa suoraa nousua Norwichin peesissä. Cardiff voitti kauden aiemman kohtaamisen Vicarage Roadilla niukasti 1-0, eikä tässäkään huipputärkeässä matsissa todennäköisesti montaa kertaa maaliverkkoja heilutella.

Xisco Munoz on saanut Hornetsin hyvään lentoon ja pienenä suosikkina vierasjoukkue myös tähän matsiin lähtee. Erittäin matalan maaliodottaman ja todella kovien panosten myötä lähtökohdat kuitenkin tasoittuvat entisestään. Lähes kerran kolmesta osuva risti näyttää nousevan parhaaksi merkiksi. Varmistuksia voi nappailla kohdilleen ruksittuun kohteeseen maun mukaan.

Tulos: X

7. Middlesbrough - Stoke


Ylemmän keskikastin Middlesbrough ja Stoke omaavat molemmat teoriassa vielä saumat vaikka nousukarsintoihin. Vire ei kuitenkaan vakuuta ja materiaalinkin puolesta sekä Boro että Potters ovat kokolailla oikeilla sijoilla. Neil Warnockin hieman parempi kotijoukkue lähtee aivan hienoisena suosikkina otteluun, mutta Vakiossa isäntien kannatus on lähtenyt laukalle.

Stoke pelaa kelpo futista, mutta tehoja tarvisi myös Nick Powellin ja Steven Fletcherin takaa. Wycombea vastaan viimeksi tätä saatiin ja nyt haetaan parannusta surkeaan vierassaldoon. Vähintään pinnan Potters vie mukanaan selvästi useammin kuin kerran kahdesta, joten ylipelattu kotijoukkue ohitetaan tylysti.

Tulos: X2

8. Derby - Millwall


Derby haki ihan arvokkaan vierastasurin viikolla Barnsleysta ja kyllähän Wayne Rooneyn manageriuran alku taitaa säilymiseen päättyä. Ohjelma on kuitenkin melko haastava ja juuri tällaisista matseista pitäisi loppukaudesta tulla myös kolmen pinnan potteja. Pride Parkilla Pässit ovatkin olleet pääosin kelpo vireessä viime ajat.

Millwall pelailee kauden lopun pois, niin nousukarsinnat kuin säilymistaistokaan eivät "uhkaa". Derby janoaa sille paljon tärkemäpiä pinnoja ja nouseekin hienoiseksi suosikiksi. Kohdalleen pelattu kotijoukkue ansaitsee myös vakiokupongilla varmamerkinnän osakseen.

Tulos: 1

9. Nottingham - Reading


Nottingham on parin tappion myötä jälleen valumassa vaarallisille vesille. Reading puolestaan paahtaa kolmella voitolla jo nousukarsintaviivan sisällä. Myös vakiokansa on ihastunut Royalsiin, sillä vierasjoukkue on kerännyt railakkaasti liikaa peliä osakseen. Jos tähän otteluun pitäisi suosikki nimetä, niin kyllähän se kaikesta huolimatta Forest olisi. Umpitasaiset ovat kuitenkin lähtökohdat.

Forest ei ole kauden mittaan City Groundillaan juhlinut, varsinkin maalien tekeminen on Chris Hughtonin miehistölle vaikeaa. Nyt pitäisi niin osumia kuin kolmen pinnan esityksiäkin alkaa tulemaan, ettei putoamisviiva tule liian tutuksi. Näillä peliprosenteilla ykkönen on myös Vakiossa oivallinen, joskaan ei kovin maistuva, ideavarma.

Tulos: 1

10. Birmingham - Bristol City


Birmingham on ennen viikonlopun kierrosta kolme pinnaa putoamisviivan paremmalla puolella, tosin pelattuja matsejakin on enemmän. Supertärkeästä ottelusta isännille siis puhutaan. Aitor Karankan miehistön on pakko hakea pienellä riskilläkin voittoja. Scott Hogan ja Lukas Jutkiewicz jatkavat sivussa. Materiaalin puolesta Bluesilla ei kuitenkaan ainakaan tässä ottelussa ole mitään häpeämistä.

Tuore manageri Nigel Pearson puolestaan sai käsiinsä kovin sekavan Cityn. Nousukarsintapaikka ei ole missään vaiheessa ollut realismia ja Robins kuuluukin kauden suurimpiin alisuorittajiin. Katseet ovatkin jo ainakin puolittain ensi kaudessa. Huippumotivoitunut Birmingham nousee noin 45% ja on kohdilleen ruksittuna oikein kelvollinen varma.

Tulos: 1

11. Wycombe - Preston


Sarjajumbo Wycomben tie vie ensi kaudeksi takaisin Ykkösliigaan, viimeistään neljä perättäistä tappiota pitivät siitä huolen. Ajoittaiset väläyttelyt eivät pitkässä sarjassa piisaa ja kyllähän Chairboys ihan oikealla paikalla taulukossa on. Sinänsä manageri Gareth Ainsworthilla on lähes terve miehistö käsissään ja varaa myös pieneen kierrätykseen.

Pahasti alakanttiin vetäneelle Prestonille ottelu olisi näytön paikka. Taso- ja lepoetua piisaa, mutta toisaalta panosta ei niinkään. Pelinkuva pitäisi tässä sopia North Endille täydellisesti, kun isännät hakevat pakkovoittoa. Paljon laadukkaampi vierasjoukkue voittaa lähes kerran kahdesta ja kelpaa karvan ylipelattunakin varmaksi.

Tulos: 2

12. Hull - Oxford


Neljä edellistä matsiaan voittanut Hull on noussut jo Ykkösliigan kärkeen. Sitä tuntuvat tuijottavan myös vakiopelaajat, sillä viikon kupongilla kotijoukkue on kerännyt hurjat 20 prosenttiyksikköä liikaa pelikannatusta. Huono joukkue ei nimittäin ole myöskään vastustaja Oxford, joka taistelee nousukarsintapaikasta.

Materiaaleissa ei missään nimessä ole läheskään niin paljon eroa, kuin mitä peliprosenteista voisi päätellä. Toki Hull hieman parempi on ja kovemmassa vireessäkin, mutta melko tasaisista asetelmista silti puhutaan. Ohitus todella rankasti ylipelatusta kotijoukkueesta onkin kupongin paras idea.

Tulos: X2

13. Ipswich - Plymouth


Täsmälleen samat sanat voisi todeta myös vakiokupongin toiseen Ykkösliigan kohteeseen. Nousukarsintapaikkaa kärkkyvä Ipswich on pelattu huimasti jopa yli 70% suosikiksi, kun todellisuudessa kotivoittoon päädytään hieman alle kerran kahdesta. Tässäkin matsissa niin sarjataulukko kuin viime aikojen virekin hieman vääristää tilannetta.

Plymouth on ihan kelpo nippu, vaikka tulokset eivät ole häävejä olleetkaan. Ipswich on paperilla karvan parempi ja viime aikoina tilanne on ollut sama myös kentällä. Näillä peliprosenteilla kotivoiton ohittaminen on silti ainoa järkevä vaihtoehto.

Tulos: X2

Vakio 1 13.3.2021 koko kierros:


1. 2
2. X2
3. X2
4. 1
5. 1X
6. X
7. X2
8. 1
9. 1
10. 1
11. 2
12. X2
13. X2

64 riviä - 16€

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››