Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 14.1.2023

Lauantain Vakio 1-kierroksella palataan perinteiseen, eli kohteet tulevat Englannin Valioliigasta ja Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 14.1.2023 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 14.01.2023 16:58

1. Brighton - Liverpool


Vakio-kierroksen ensimmäinen kohde on todellinen herkkupala kun Brighton ja Liverpool ottavat yhteen. Brighton on otteluun tultaessa sarjassa kahdeksantena ja Liverpool kuudentena, piste-eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste, joten äärimmäisen tasaisista lähtökohdista otteluun tullaan. Brighton on neljästä viimeisimmästä kilpailullisesta matsistaan voittanut kolme, kun taas Liverpool on samassa ajassa voittanut kaksi ottelua, joten myös formeja tutkailtaessa lähtökohdat ovat tasaiset. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet jo kertaalleen ja silloin päädyttiin pistejakoon, tasapeli ei ole kaukana myöskään tässä kohtaamisessa ja me pelaammekin rohkeasti lapullemme otteluun varman tasurin.

Tulos: X2. Wolverhampton - West Ham


Valioliigan häntäpään taistossa Wolverhampton ja West Ham kohtaavat. Kumpikin joukkue on alisuorittanut tällä kaudella valtavasti ja molemmat ovatkin ajautuneet taistelemaan sarjapaikkansa puolesta. Wolves on otteluun tultaessa sarjassa sijalla 19, West Ham sensijaan majailee pari pykälää isäntien yläpuolella, piste-eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste. Kumpikin on kahdesta viimeisimmästä Valioliiga-matsistaan saanut naarattua itselleen vain yhden pisteen, voitot karttavat kumpaakin joukkuetta. Tämä matsi on ennakolta äärimmäisen vaikeasti arvioitavissa, kumpikin joukkue alisuorittaa merkittävästi ja voittoja on todella vaikea saada. Me varmistelemmekin tämän kohteen ja pelaamme kohteen läpi, eli tähän otteluun kaikki mahdolliset merkit peleille.

Tulos: 1X23. Nottingham - Leicester


Valioliiga-sarjataulukon alemmassa puoliskossa majaansa pitävät Nottingham ja Leicester kohtaavat lauantaina. Joukkueet ovat matsiin tultaessa tasapisteissä sarjassa sijoilla 15 ja 13. Meidän kirjoissamme Nottinghamilla on ottelussa hienoinen etu itsellään, joukkue saa otteluun kotiedun ja on myös Leicesteriä paremmassa vireessä. Nottingham on kolmesta viimeisimmästä Valioliiga-ottelustaan napsinut itselleen neljä pistettä, kun taas Leicesterin saldo samalta ajalta on pyöreä nolla pistettä ja kolme perättäistä tappiota. Peliprosentit kohteessa ovat Nottinghamin ja Leicesterin välillä käytännössä tasoissa, mutta meidän mielestämme Nottingham on ottelussa suosikki ja pelaammekin joukkueen rohkeasti varmaksi lapullemme.

Tulos: 14. Everton - Southampton


Valioliigan heikoimpiin joukkueisiin lukeutuvat Everton ja Southampton kohtaavat. Kumpikin joukkue on putoamisviivan huonommalla puolella, Everton sijalla 18 ja Southampton koko sarjan jumbona, piste-ero Evertonin hyväksi on kolme pistettä. Kumpikin joukkue on pelannut kolme viimeisintä Valioliiga-matsiaan voitoitta, mutta Evertonilla sentään on näistä kolmesta matsista plakkarissaan yksi tasuripiste. Joukkueet ovat tällä kaudella jo kertaalleen kohdanneet, Everton oli vieraskentällä parempi numeroin 1-2. Evertonilla on siis tältä kaudelta hyviä kokemuksia Southamptonista ja saa tähän otteluun itselleen myös kotiedun, joten meidän kirjoissamme Everton on suosikki ja joukkue lähteekin lapullemme varmaksi.

Tulos: 15. Brentford - Bournemouth


Komeasti kymmenen parhaan joukkossa oleva Brentford saa vieraakseen sarjapaikkansa puolesta taistelevan Bournemouthin. Brentford tulee otteluun sarjan yhdeksänneltä sijalta, pisteitä joukkueella on 118 ottelusta kasassa 26. Bournemouth sen sijaan on sarjassa sijalla 16 ja on saanut naarattua itselleen kymmenen pistettä vähemmän mitä isännät. Brentford on kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan, kun taas Bournemouthilla on käynnissä kaikki matsit mukaanlukien peräti viiden ottelun mittainen tappioputki. Tämä ottelu on selvää pässinlihaa, Brentford on otteluun tultaessa selvästi paremmassa vireessä ja saa myös kotiedun itselleen, Brentford nappaa itselleen matsista kolme pistettä lisää.

Tulos: 16. Preston - Norwich


Championshipin avauskohteessa paikkaa nousukarsinnoista havittelevat Preston ja Norwich kohtaavat. Preston tulee otteluun sijalta kymmenen, Teemu Pukin edustama Norwich on pykälän isäntien alapuolella ja piste-eroa joukkueilla on yksi piste. Preston tulee otteluun hakemaan itselleen kolmatta perättäistä voittoa, kun taas Norwich metsästää matsista itselleen katkaisua viiden ottelun mittaiseen voitottomien matsien putkeen. Me lähdemme hakemaan ottelusta osumaa tasapelillä, kohtaaminen on kaikkia mittareita tutkailtaessa äärimmäinen tasainen ja tasapeli ei todellakaan olisi yllätys. Tasuria on pelattu tässä matsisa vain 27% verran ja me tartumme tähän, mikäli teillä on merkkejä säästössä niin tasurin varmistelu kotivoitolla ei ole hullumpi idsea, mutta me pelaamme kohteeseen varman ristin.

Tulos: X7. Middlesbrough - Millwall


Middlesbroughin ja Millwallin kohtaamisessa on vastakkain kaksi hyvävireistä joukkuetta. Joukkueet tulevat otteluun tasapisteissä sarjan sijoilta viisi ja kuusi, joten molemmilla on oivat mahdollisuudet taistella tällä kaudella jopa noususta. Marcus Forssin edustama Middlesbrough on voittanut kolme viimeisintä sarjamatsiaan, kun taas Millwallin saldo samalta ajalta on kaksi voittoa ja tasuri. Kaikki merkit viittaavat siihen että ottelusta voidaan odottaa äärimmäisen tasaista vääntöä, joka ratkeaa pieniin marginaaleihin. Me lyömmekin lapullemme tähän kohteeseen tasurin, jonka varmistelemme kotivoitolla. Middelsbroughin voittoputki Championshipissä kotiedun lisäksi antaa meidän kirjoissamme joukkueelle vaadittavan edun siihen, että on näistä kahdesta jengistä todennäköisempi tämän ottelun voittamaan.

Tulos: 1X8. Burnley - Coventry C


Burnleyn ja Coventryn kohtaamisessa suuremmin seliteltävää on, vastakkain ovat sarjan ylivoimaisesti paras joukkue ja keskikastiin jumittunut Coventry. Burnley on voittanut kuusi viimeisintä sarjamatsiaan, kun taas Coventry on pelannut kolme viimeisintä sarjamatsiaan ilman voittoja. Burnley on materiaaliltaan ja formiltaan niin paljon Coventryä edellä, että jo pelkästään se kääntää kelkan tyystin Burnleyn puolelle. Tähän kun lisätään Burnleyn kotietu ottelussa, niin emme näe mitään syytä miksi tähän kohteeseen pitäisi merkkejä enempää kuluttaa. Isännät varmaksi lapulle.

Tulos: 19. Sheffield U - Stoke


Sheffieldin ja Stoken kohtaamisessa on samat lähtökohdat kuin edellisessä kohteessa. Sheffield United on sarjassa toisena, viisi pistettä Burnleyä perässä, kun taas Stoke majailee sarjassa sijalla 18. Sheffield United on pelannut seitsemän viimeisintä kilpailullista otteluaan ilman tappioita, kun taas Stoke on kolmesta viimeisimmästä matsistaan hävinnyt kaksi. Tässäkään matsissa ei suosikista ole epäselvyyttä, Sheffield United nappaa ottelusta itselleen jälleen kolme pistettä. Stoke ei vieraissa pysty isäntiä haastamaan ja joukkueen kurimus sen kuin jatkuu, isännät varmaksi lapulle!

Tulos: 110. Watford - Blackpool FC


Myös Watfordin ja Blackpoolin välinen matsi on ennakolta ajateltuna selvää pässinlihaa. Watford on sarjassa neljäntenä ja taistelee tosissaan noususta Valioliigaan, Blackpool sen sijaan on putoamisviivan alapuolella pisteellä ja paine on kovaa, pisteitä on saatava. Watford on neljästä viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut kaksi, kun taas Blackpool vaeltaa syvällä suossa, joukkueen kymmenestä viimeisimmästä sarjamatsista saldona on neljä tasuria ja kymmenen tappiota. Vaikea on uskoa että Blackpool pystyy vieraskentällä Watfordin tasoista joukkuetta haastamaan, pelaammekin myös tähän otteluun kotijoukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 111. Luton - West Bromwich


Lutonin ja WBA:n välisessä taistossa on vastakkain kaksi loistovireistä jengiä. Kumpikin joukkue tulee hakemaan ottelusta neljättä perättäistä sarjavoittoaan ja kummallakin on alla tasapelit FA Cupista, joten sieltä ei eroa joukkeuiden välille löydy. Meidän kirjoissamme WBA on lievä suosikki, joukkue on kuudesta viimeisimmästä Championship-matsistaan voittanut viisi ja on ollut todella vakuuttava. Tasapeli on kuitenkin se vahvin vaihtoehto tähän otteluun, mutta emme sitä kuitenkaan varmaksi laita tähän kohteeseen, vaan varmistelemme kohteen vierasvoitolla, eli tuplamerkki X2 lapulle.

Tulos: X212. Sunderland - Swansea


Paikasta nousukarsintoihin haaveilevat Sunderland ja Swansea vääntävät tärkeistä pisteistä lauantaina. Sunderland on sarjassa kahdeksantena, piste-eroa nousukarsintoihin joukkueella on kuitenkin vain yksi piste, sillä todella tasaisesta sarjasta on kyse. Tasaisuutta alleviivaa myös se fakta, että Swansea on sarjataulukossa vasta sijalla 15, mutta piste-ero nousukarsintaviivaan joukkueella on vain neljä pistettä. Sunderland tulee matsiin oivassa vireessä, sillä joukkue on viidestä viimeisimmästä kilpailullisesta ottelustaan voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. Swansea sen sijaan on samassa ajassa voittanut vain yhden matsin, joten tämä kääntää vaakakuppia isäntien puolelle. Parempaan formiin kun lisätään kotietu, niin kotivoitto alkaa vaikuttaa hyvältä ajatukselta ja päädymmekin siihen, pelaamme Sunderlandin varmaksi.

Tulos: 113. Reading FC - QPR


Vakio-kierroksen viimeinen kohtaaminen on Championshipin tasaisessa keskikastissa majailevien Readingin ja QPR:n kohtaaminen. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäin sijoilla 12 ja 13, kummallakin on pisteitä kasassa 36. Joukkueiden formitkin ovat samankaltaiset, eli todella kiharaisesta kohtaamisesta on kyse. Ottelun voittajan ennakoiminen on tässä kohteessa todella vaikeaa, emmekä saa joukkueiden välille merkittävää eroa. Tämän takia meillä onkin merkkejä säästössä, juuri tämänkaltaista ottelua varten. Pelaamme kierroksen viimeisen kohtaamisen läpi, eli kaikki mahdolliset merkit lapulle ja eikun kassan kautta jännittämään!

Tulos: 1X2
Vakio 1 14.1.2023 koko kierros:


1: X
2: 1X2
3: 1
4: 1
5: 1
6: X
7: 1X
8: 1
9: 1
10: 1
11: X2
12: 1
13: 1X2