Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 17.4.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 17.4.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan FA Cupin, Valioliigan, Championshipin ja Ykkösliigan otteluita. Peliaika loppuu lauantaina klo 14:28.
Kohde sulkeutuu: 17.04.2021 14:28

1. Chelsea - Manchester City


Viikon vakiorivi avataan komeasti FA Cupin välierällä. Avauskohde tarjoaa myös erinomaisen merkin, kun hieman yli kerran kahdesta voittava City on jäämässä yllättäen jopa melko selvästi alipelatuksi. Vierasvarma onkin mainio startti potentiaalisesti hankalaan riviin.

Chelsea on petrannut, mutta kyllähän City on tällä hetkellä aivan omaa luokkaansa. Chelsea joutuu myös tulemaan toimeen ilman takareisivaivasta Mateo Kovacicia. Molemmat pelasivat myös viikolla Mestarien liigaa, joten rasitusetua ei ole syytä laskea kummallekaan. Näillä peliprosenteilla on syytä luottaa siihen, että Pep Guardiolan niskalenkki Thomas Tuchelista pitää.

Tulos:2

2. Newcastle - West Ham


Newcastle otti viime viikonloppuna huipputärkeät pinnat Allan Saint-Maximinin johdolla Burnleya vastaan ja säilyminen alkaa olla lähellä. Nyt haaste on kuitenkin todella kova, kun huimaa kautta pelaava West Ham tulee kylään. Huippuvireisen Jesse Lingaardin johdolla Hammers on paukutellut maaleja liukuhihnalta ja on selkeä vierassuosikki.

Vakiokansa on ruksinut kohteen ihan kohdilleen, Hammers on karvan alle kerran kahdesta voittava suosikki. Ihan maistuva vierasvarma on siis tarjolla myös kakkoskohteessa. Newcastle repii ja raastaa, mutta tuskin pystyy tulikuumaa ja paljon laadukkaampaa West Hamia pitämään kurissa täyttä aikaa.

Tulos: 2

3. Wolverhampton - Sheffield United


Wolvesin kausi päättyy keskikastiin ja selkeään pettymykseen. Viime kerralla tuli sentään voitto Fulhamista ja viiden matsin voitoton putki meni poikki. Ei isäntien tilanne silti kovin kaksinen ole. Pedro Neto missaa loppukauden polvivamman vuoksi ja Ruben Nevesillä todettiin koronatartunta. Myös Willy Boly on samasta syystä kysymysmerkki tähän matsiin, joten hieman puolikuntoisena isännät otteluun lähtevät.

Jos ei Wolvesilla ole loppukaudesta isommin panosta voi samaa sanoa myös vieraista. Blades on putoamisensa käytännössä varmistanut ja alla on neljä tappiota. Ei peli-ilme silti toivoton ole ollut ja yritystä piisannee lopuissakin matseissa. Wolves on kerännyt rankasti liikaa pelikannatusta, joten potentiaalisesti äärimmäisen tylsään matsiin on pakko hakea yllätystä alipelattujen merkkien kautta.

Tulos: X2

4. Norwich - BournemouthSarjakärki Norwich voisi jälleen varmistaa myös teoriassa nousun ensi kaudeksi Valioliigaan, kun kovavireinen Bournemouth tulee kylään. Käytännössähän Canaries on jo nousunsa varmistanut ja kyllä tässä vierasjoukkue Bournemouthilla paljon enemmän pelattavaa on, Cherries on vankasti kiinni nousukarsintapaikassa mutta lisäpinnoja tarvitaan vielä.

Teemu Pukin tähdittämä Norwich lähtee otteluun hieman alle 50% suosikkina, mutta Vakiossa pelikannatusta on kertynyt rutkasti enemmän. Huippuvireinen Bournemouth on mahdollisimman hankala vastus ja näillä peliprosenteilla ohipeli rajusti ylipelatusta kotijoukkueesta onkin ainoa järkevä liike.

Tulos: X2

5. Brentford - Millwall


Brentford otti tasuriputkensa päälle vihdoin voiton, kun Preston jäi täysin jyrän alle. Marcus Forss osui pitkästä aikaa ja saanee jatkaa tehotykki Ivan Toneyn parina kärjessä. Nousukarsintapaikka on vahvasti plakkarissa ja isossa kuvassa Bees on ihan kelpo tilanteessa. Vieraaksi saapuva Millwall puolestaan pelailee loppukauden ilman panosta, siitä piti viimeistään tappio Swansealle huolen.

Paljon laadukkaampi Brentford on varsin selvä kotisuosikki ja se on myös vakiokansalla hyvin hanskassa. Kohde on ruksittu ihan kohdalleen, joten noin kaksi kertaa kolmesta voittava Brentford kelpaa kernaasti varmaksi viikon riviin.

Tulos: 1

6. Luton - Watford


Lutonilla ei hienon sesongin ansiosta panosta enää ole, säilyminen on varmistettu komeasti jo kauan sitten. Viime aikojen vire on kuitenkin heikko, jumbo-Wycombekin meinasi viedä pisteet ennen Hattersin loppurynnistystä. Watfordilla puolestaan on valtavasti panosta, Hornets pelaa suorasta noususta ja on vähintään toisella kädellä siinä myös kiinni.

Vieraiden manageri Xisco Munozilla on myös erinomainen tilanne kokoonpanonsa suhteen ja pelivaraa useimmille paikoille. Laadukas Hornets on kaikilla mittareilla paljon parempi ja myös selkeä vierassuosikki. Pelikannatus on pysynyt yllättävän hyvin aisoissa, joten Hornetsista saadaan oikein maistuva vierasvarma kupongille.

Tulos: 2

7. Middlesbrough - QPR


Sekä Middlesbrough että QPR pelaavat loppukauden ilman panosta, molemmat ovat tukevasti ylemmässä keskikastissa ja sinne myös jäänevät. Kumpikaan joukkueista ei ole ollut viime otteluissaan erityisen vakuuttava. Isäntien hieman parempi kokoonpanotilanne ja pieni kotietu tekevät Borosta suosikin.

Vieraiden manageri Mark Warburtonilla on vaihteeksi jonkin verran pohtimista kokoonpanonsa suhteen. Loukkaantumisia piisaa ja Charlie Austin on pelikiellossa. Niko Hämäläiselle poissaolot tietävät jälleen paikkaa avauksessa. Kotijoukkue Boron tilanne on helpompi ja nyt olisi hyvä sauma palata voittojen tielle. Kohdilleen pelattu kotivoitto ansaitsee varmamerkinnän.

Tulos: 1

8. Sheffield Wednesday - Bristol City


Sheffield Wednesday pelasi mainion matsin Swanseaa vastaan viikolla, mutta jäi tyhjin käsin. Nyt olisi otettava kolme pinnaa, jotta säilymishaaveet pysyvät elossa. Siihen onkin kaikki saumat, sillä Bristol City on surkea jamassa. Robins ei ole viiteen otteluun voittanut ja Nigel Pearsonilla on edelleen mammuttimainen lista loukkaantuneita pelaajia.

Paljon terveempi ja epätoivoisesti säilymisestä pelaava kotijoukkue on ottelun selkeä suosikki. Vakiossa peliprosentit ovat ihan kohdallaan, joten otetaan kotivoitosta usein osuva ja erittäin maistuva varma kupongille.

Tulos: 1

9. Stoke - Preston


Ilman panosta pelaavalla Stokella on kaksi perättäistä tappiota alla, joskin hieman pelitapahtumien vastaisesti. Michael O'Neilillä ei juuri ole mahdollisuuksia myöskään rotaatioon, joten Pottersin lääkkeet vahvaan loppukauteen ovat vähissä. Prestonilla puolestaan olisi enemmän palasia tarjolla, mutta jostain syystä North End ei vaan saa mitään kestävää aikaan.

Stoke on kotonaan suosikki, muttei läheskään niin iso kuin mitä peliprosentit väittävät. Preston on kaikesta huolimatta kelpo nippu ja tuoreen managerin Frankie McAvoyn startti on ollut heikosta viime matsista huolimatta ohuen positiivinen. Uskotaan vieraiden nappaavan ainakin pinna matkaansa ja ohitetaan ylipelattu kotijoukkue.

Tulos: X2

10. Swansea - Wycombe


Swansea on kahden voiton myötä edelleen taistossa jopa suorasta noususta Valioliigaan. Nyt olisi tuhannen taalan paikka ottaa todella tärkeät kolme pinnaa, kun ilman panosta pelaava jumbojoukkue Wycombe tulee kylään. Vierailla on kaiken lisäksi ongelmia jo valmiiksi köykäisen kokoonpanonsa kanssa, kun Josh Knight on pelikiellossa ja Ryan Tafazolli loukkaantui.

Swansea on odotetusti keräämässä reippaasti pelikannatusta ja Vakiossa suosio on mennyt noin kymmenen prosenttiyksikköä yli. Tasoero on kuitenkin hirmuinen ja motivaatiotekijätkin puoltavat isäntiä, joten otetaan hieman ylipelattunakin Swansea varmaksi asti.

Tulos: 1

11. Nottingham - Huddersfield


Nottingham on äitynyt kauden loppua kohden mainioon vireeseen. Kahdeksan pinnaa neljästä viime matsista on esityksiin nähden jopa alakanttiin. Harry Arter ja Joe Lolley ovat sivussa, mutta muuten kokoonpano on terve. Isompaa panosta Forestilla ei kuitenkaan enää ole, säilyminen on käytännössä varmaa.

Huddersfieldin tilanne on ihan toinen. Pinnoja tarvitaan vielä rutkasti ja vire on huolestuttava. Carlos Corberanilla on lisäksi puolenkymmentä runkomiestä telakalla, mikä syö iskukykyä. Vakiossa kotivoitto on kuitenkin kerännyt rajusti liikaa kannatusta, joten kyllä tässä motivoituneemman Terriersin menestyksiin on pakko luottaa.

Tulos: X2

12. Blackpool - Sunderland


Ykkösliigan kärkipään matsiin lähtökohdat ovat melko tasaiset. Viidentoista ottelun tappiottomassa putkessa paahtava Blackpool on kotonaan pieni suosikki, mutta samoista nousukarsintapaikoista pelaava Sunderland ei ole paljoa perässä. Vakiokupongilla ylivoimaisesti paras valinta on kuitenkin kotivoitto, vakiokansa on ilmeisesti vanhasta muistista ruksinut Sunderlandin jopa vierassuosikiksi.

Blackpool otti arvokkaan tasuripinnan Lincolnilta viimeksi ja samalla kokoonpanolla lähdetään tähänkin otteluun. Sunderland puolestaan on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan, mikä taisi syödä saumat suorasta noususta. Uskotaan Lee Johnsonin miehistön kyntämisen jatkuvan ja lähdetään hakemaan alipelatulla kotivoitolla arvoa riviin.

Tulos: 1

13. Charlton - Ipswich


Charlton ja Ipswich tappelevat vielä nousukarsintapaikasta, joskin vieraat tarvinnevat tästä voiton tuon haaveen ylläpitämiseksi. Nigel Adkinsin kotijoukkueella puolestaan on yksi ottelu vähemmän pelattuna ja siinä mielessä paremmat saumat. Myös kokoonpanon puolesta isäntien tilanne on hieman parempi, Ipswich joutuu tulemaan toimeen ilman pelikieltoisen Josh Harropin ja loukkaantuneen Flynn Downesin palveluksia.

Vakiossa Charlton on kuitenkin kerännyt aivan liikaa pelikannatusta, prosentit huitelevat kymmenisen yksikköä liian korkealla. Ei näillä joukkueilla sen suurempaa eroa perustasoltaan ole, joten lähdetään hakemaan Ipswichin yltämistä vähintään tasuriin.

Tulos: X2

Vakio 1 17.4.2021 koko kierros:


1. 2
2. 2
3. X2
4. X2
5. 1
6. 2
7. 1
8. 1
9. X2
10. 1
11. X2
12. 1
13. X2

32 riviä - 8€

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››