Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 18.09.2021

Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigaa sekä Mestaruussarjaa. Peliaika päättyy lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 18.09.2021 16:58

1. Manchester City - Southampton


Suosikkia ei tähän otteluun tarvitse arvailla. City on kauden alun kahden tappion jälkeen paukutellut menemään oikein urakalla. Valioliigassa kolme edellistä ottelua on päättynyt voittoihin maalierolla 11-0, ja viime kierroksella oli Leicesteriä (1-0) vastaan saumoja isompaankin voittoon. Keskiviikkona murjoi City kotikentällään Mestarien Liigan lohkovaiheen ensimmäisellä kierroksella RB Leipzigä lukemin 6-3. Kovassa liidossa on siis City. Soton on vielä neljän kierroksen jälkeen ilman voittoa. Everton-tappion jälkeen on tilille napsahtanut kolme tasuria, joista viimeisin kotona West Hamia vastaan 0-0. Pari selkeästi heikompaa peliä ollaan Southamptonilta nähty, mutta kaksi edellistä esitystä ovat olleet ihan mukiinmeneviä. Poissaolijoita molemmilla on todennäköisesti, mutta Cityn rosterissa nuo ei pahemmin tunnu. Rasituksesta huolimatta varma 1.

Tulos:12. Liverpool - Crystal Palace


Liverpool on aloittanut kautensa vahvasti. Neljästä pelistä on lohjennut pisteitä 10, maalierolla 9-1. Ratkaisijoita löytyy useampikin herra, ja hyökkäyspäässä onkin homma toiminut vahvasti. Keskiviikkona nousi Pool UCL:n lohkovaiheen avauskierroksella 3-2 voittoon kotikentällään AC Milanista, joka luonee uskoa vain lisää omaan tekemiseen. Palace otti viime kierroksella komean 3-0 voiton Tottenhamista, mutta liikaa tuolle ei kannata painoarvoa antaa, sillä poissaoloista kärsinyt Spurs pelasi viimeisen puolituntisen vajaalla, ja Palace iski kaikki maalinsa viimeisen vartin aikana. Vaikka tuloksellisesti on kausi kohtalaisesti lähtenyt Patrick Vierian miehistöllä liikkeelle, on tasoero selvä Liverpooliin nähden.

Tulos: 13. Norwich - Watford


Norwichin paluu Valioliigaan on ollut synkkä. Neljä ottelua, neljä tappiota, maaliero 1-11. Pelillisestikään ei juuri jossiteltavaa ole jäänyt. Yksinkertaisesti materiaali ei vain tälle tasolle riitä. Ainoan maalinsa on Norwich tehnyt pilkulta, josta vastasi Teemu Pukki. Watfordin paluu Valioiigaan sai sen sijaan hyvän alun, kun ensimmäisellä kierroksella kaatui Aston Villa. Tuon jälkeen on kuitenkin Watford hävinnyt kaikki kolme otteluaan maalierolla 0-5, ja todella saamatonta on peli ollut. Hyökkäyspäässä ei juurikaan tilanteita olla saatu aikaiseksi, ja Watford onkin xG-mittareissa vähiten maaliodottamaa luonut joukkue. Vaikka heikko on vire vieraillakin ollut, on Norwich mielestäni ylipelattu.

Tulos: X24. Burnley - Arsenal


Burnley on kärsinyt tehottomuudesta, eikä voittoa ole vielä irronnut. Tappioon päättyneissä otteluissa Brightonia & Evertonia vastaan oli eväitä parempaan tulokseen, mutta vastustajat osuivat turhan kovalla teholla, kun taas Burnley ei maalipuiden väliin ole löytänyt osoitetta. Vaarallisimmillaan on Burnley alkukaudesta ollut kulmapotkutilanteissa. Arsenalin kausi lähti käyntiin kolmella todella heikolla esityksellä, jotka se kaikki hävisi yhteismaalein 0-9. Mikel Arteta sai ainakin toistaiseksi hieman lisäaikaa, kun edellisellä kierroksella kaatui Norwich 1-0, ja tuo oli tykkimiehiltä jo selvästi parempi näytös, joskaan mittari ei hääppöinen ollut. Helppoa ottelua ei tästä voi vieraille povata.

Tulos: X25. Aston Villa - Everton


Aston Villa on kerännyt neljästä ottelusta neljä pinnaa. Etenkin viime kierroksella kärsitty 0-3 tappio Chelsean vieraana oli pelitapahtumiltaan selvästi tasaisempi, eikä Villa noin pahasti alakynnessä kentällä ollut. Hyökkäyspäässä isossa kuvassa on tekeminen hieman nihkeää ollut, mutta eihän Jack Grealishin lähtö voi olla näkymättä. Evertonin kauden alku on ollut hyvä. Sijoitus on kolmas, maalierolla 10-4. Viime kierroksen Burnley-voitossa oli ilmaakin mukana, ja aineksia oli olemassa heikompaankin tulokseen. Pelillisesti tekeminen on kuitenkin Evertonilla ollut hyvää, ja paikka on sikälikin ihan ansaittu top-nelosessa. Pari tärkeää poissaoloa lauantaina rasittaa kokoonpanoa.

Tulos: X26. Barnsley - Blackburn


Barnsley on ollut xG-mittareilla yksi Mestaruussarjan heikoimpia joukkueita alkukauden ajan, ja sijoitus voisi olla hyvinkin heikompi, kuin nykyinen 17:s. Barnsley on ollut itseasiassa koko sarjan heikoin joukkue pelillisesti, joten kahta tappiota voidaan pitää joukkueen leirissä kelovollisena tuloksena. Ei Blackburn myöskään ole sarjan mittapuulla järin häävisi pelannut, mutta on meno ollut selvästi Barnsleyyn peilaten parempaa. Saldo 3-3-1 oikeuttaa tällä hetkellä sijaan kahdeksan, ja varsinkin hyökkäyspäässä on vierasjoukkue ollut selvästi parempi.

Tulos: 27. Huddersfield - Nottingham


Viimeisestä viidestä sarjaottelustaan neljä voittanut Huddersfield on sarjassa sijalla kuusi. Hyökkäyspeli on ottanut selviä askeleita eteenpäin, ja joukkue onkin 12 kertaa onnistunut maalinteossa tuon viiden ottelun aikana. Sarjajumbo Nottinghamin meno ei juuri kehuja ansaitse. Seitsemästä ottelustaan kuusi hävinnyt Nottingham on turvautunut valmentajan potkuihinkin, mutta kurssi ei ole kääntynyt.

Tulos: 18. Cardiff - Bournemouth


Cardiff on xG-mittareiden mukaan ollut jopa sarjan top-kolmosen arvoinen ryhmä, mutta sijoitus on vasta yhdeksäs, joskin hyvin tasaista meno Mestaruussarjassa on, eivätkä erot isoja ole. Puolustaa osaa Cardiff hyvin, mutta siltikin omissa on hieman liikaa soinut. Bournemouth ei ole vielä seitsemän ensimmäisen kierroksen aikana tappiota kärsinyt, ja majailee sijalla kolme. Lievää ylisuorittamista on hyökkäyspäässä nähty, mutta joka tapauksessa kovaa tulosta on Bournemouth takonut. Tasaiset lähtökohdat pitäisi tähän matsiin kaiken kaikkiaan olla.

Tulos: X9. Fulham - Reading


Sarjaa johtava Fulham lähtee selvänä suosikkina sijalla 18 olevaa Readingia vastaan kotikentällään. Fulham on jokaisella mittarilla ollut sarjan parhaimmistoa, kun taas Reading on selkeästi Mestaruussarjan heikointa kastia. Puolustuspäässä suurissa vaikeuksissa ollut Reading lienee vailla suurempia saumoja lauantaina, ja sen pidemmittä puheitta otetaan lapulle ykköstä.

Tulos:110. Millwall - Coventry


Kolmesta edellisestä ottelusta viisi pistettä kairannut, sijalla 15 oleva Millwall haastaa nelospaikkaa hallussaan pitävän Coventryn. Millwall on pelannut jo neljä tasapeliä, ja melko pienistä marginaaleista puhutaan varmasti tässäkin ottelussa, vaikka Coventry hyvin onkin esiintynyt. Kotietua on pakko kuitenkin antaa Millwallille, joka tasoittaa puntteja kotijoukkueen suuntaan.

Tulos: X11. QPR - Bristol City


Viime kierroksella kauden avaustappionsa Bournemouthin vieraana kärsinyt QPR on sijalla seitsemän saldolla 3-3-1, maalierolla 15-10. Tulos on ollut hyvää, mutta lievää ylisuorittamista on joukkue nauttinut alkukaudesta, eikä välttämättä aivan näin korkealla ansaitsisi olla. Bristol onkin xG-mittareilla aivan QPR:n vanavedessä, vaikka onkin sarjataulukossa viisi sijaa alempana. Tosin piste-eroa ei ole, kuin kolme pinnaa. Vaikka kotijoukkue suosikkina lähteekin, on mielestäni tämän ottelun ykkönen liian pelattu.

Tulos: X212. Derby - Stoke


Vasta yhden voiton ottanut Derby lähtee lauantain kierroksella hienoisena haastajana Stokea vastaan. Derby on voittonsa lisäksi kerännyt pisteitä neljän tasapelin verran, joten liikaa ei ole tappioita joukkueen tilille kertynyt. Hyökkäyspeli on Derbyllä ollut turhan vaatimatonta, mistä kertoo jo pelkästään kuusi tehtyä maalia. Stoke on ollut alkukauden hyvässä vedossa. Seitsemästä ottelusta on lohjennut pinnoja 14, ja ainoan tappionsa on Stoke kärsinyt Fulhamille maalein 0-3. Luotetaan Stoken vahvan kauden alun saavan jatkoa.

Tulos: 213. Preston - West Bromwich


Kauden kolme ensimmäistä otteluaan hävinnyt Preston on viimeisen neljän kierroksen aikana yltänyt pisteille. Liikaa painoarvoa ei näille tuloksille kuitenkaan anneta, sillä vastassa on ollut enemmänkin sarjan alemman puoliskon joukkueita. Kovempia mittareita ei Preston oikeastaan ole joutunut vielä tällä kaudella joutunut kohtaamaankaan, joten lauantaina testi tullee olemaan kova. WBA on pelillisesti ollut sarjan ykkönen, ja ansaitusti ilman tappioita oleva ryhmä onkin sarjassa toisena. Hyökkkäyspäässä löytyy eväitä kovempaankin tuloksentekoon, eikä liiemmin puolustushommissa ole haukuttavaa ollut.

Tulos: 2
Vakio 1 18.09.2021 koko kierros:


1:1
2:1
3:X2
4:X2
5:X2
6:2
7:1
8:X2
9:1
10:X
11:X2
12:2
13:2


32 riviä - 8€