Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 20.8.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan pelejä totuttuun tapaan Englannin Valioliigasta ja Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy perinteisesti lauantaina klo 16.58. | 20.8.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 20.08.2022 16:58

1. Bournemouth - Arsenal


Bournemotuhin ja Arsenalin välisessä ottelussa ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. Mikel Artetan miehistö on ollut alkuakuden aikana todella vakuuttava ja varsinkin edellisen kierroksen 4-2 voitto Leicesteristä oli osoitus siitä. Bournemouth on kahdesta sarjamatsistaan napannut itselleen yhden voiton ja yhden tappion, edellisellä kierroksella joukkue jäi Manchester Cityn jyrän alle numeroin 4-0.

Vaikka Bournemouthilla onkin matsiin kotietu, emme usko sen olevan tarpeeksi. Arsenal on formiltaan ja materiaaliltaan sen verran isäntiä edellä, että uskallamme laittaa Arsenalin varmaksi lapullemme.

Tulos: 22. Crystal P - Aston Villa


Crystal Palacen ja Aston Villan kohtaaminen on kiharainen, joukkueiden väliltä ei löydy suurta tasoeroa ja formienkin osalta joukkueet ovat tasoissa. Palace on kahdesta matsista saanut itselleen yhden tasuri pisteen, kun taas Aston Villa on kahdesta matsista napannut yhden voiton. Kumpikin joukkue avasi pistetilinsä edellisellä kierroksella, joten kummankin joukkueen formi on nousussa.

Emme läydä joukkueiden välille niin paljoa eroa että voittajan ennakoiminen onnistuisi, kulutammekin otteluun kaikki mahdolliset merkit ja jätämme suuremmat pohdiskelut muihin kohteisiin.

Tulos: 1X23. Leicester - Southampton


Leicester lähtee suosikkina otteluun Southamptonia vastaan. Kumpikin joukkue on kahdesta matsista napannut itselleen yhden tasuripisteen ja maalierotkin ovat tasaiset joukkueiden välillä. Leicester nappasi tasuripisteensä avauskierrokselta Brentfordin kanssa numeroi 2-2, Southampton sen sijaan nappasi pisteensä edelliseltä kierrokselta kun joukkue tasasi pisteet Leedsin kanssa numeroin 2-2.

Leicester on kuitenkin peliprosenteissa ja meidän kirjoissamme suosikki. Peliprosenteissa joukkue on peräti 60% suosikki ja me allekirjoitamme tämän, joukkue saa otteluun itselleen kotiedun ja on materiaaliltaan Southamptonia selvästi edellä. Me pelaamme isännät lapullemme kotivarmaksi emmekä kuluta sen enempää merkkejä tähän matsiin.

Tulos: 14. Fulham - Brentford


Kaksi avauskierroksilla ihastuttanutta joukkuetta kohtaa, kun Fulham ja Brentford pelaa vastakkain. Fulham on kahdesta matsista napannut itselleen kaksi tasuri pistettä, kun taas Brentford on napsinut samassa ajassa itselleen peräti neljä pistettä. Pistepussien lisäarvoa nostaa se fakta, että molemmat joukkueet ovat napsineet pisteensä ennakolta itseään parempia joukkueita vastaan. Fulham saalisti pisteensä Liverpoolin ja Wolvesin kustannuksella, kun taas Brentford nappasi tasuripisteen Leicesteriltä ja nöyryytti kotonaan ManUa peräti 4-0.

Joukkueet lähtevät matsiin tasaisisa asetelmista, pisteitä tulee hyvään tahtiin ja kumpikin joukkue pelaa tällä hetkellä hurmoksessa. Ennakkoasetelmat ovat äärimmäisen tasaiset ja näemmekin tässä ottelussa oivan mahdollisuuden hakea lapullemme varman tasapelin!

Tulos: X5. Everton - Nottingham


Frank Lampardin luotsaama Everton yrittää kavuta pistekantaan kun vieraaksi tulee nousijajoukkue Nottingham. Evertonin saldo kahden pelatun kierroksen jälkeen on siis se, että joukkue hävisi molemmat kamppailunsa. Nottingham sen sijaan on kahden matsin jälkeen kolmessa pisteessä on esiintynyt muutenkin piretästi.

Everton on peliprosenteissa yli 50% suosikki, jota me emme ymmärrä alkuunkaan. Nottingham on ollut alkukauden aikana joukkueista selvästi parempi ja meidän mielestämme vieraat ansitsisivat suosikin aseman otteluun. Me kuitenkin kiitämme tästä ja ohitamme ylipelatun kotijoukkueen ja lyömme lapullemme merkit tasurille ja vierasvoitolle. Nottingham pysyy takuuvarmasti aiheuttamaan isännille päänvaivaa ja nappaa ottelusta vähintään yhden tasuripisteen!

Tulos: X26. Reading - Middlesbrough


Championshipin kahdeksannella sijalla oleva Reading saa vieraakseen häntäpäässä majailevan Middlesbroughin. Reading on neljästä pelaamastaan ottelusta naarannut itselleen kuusi pistettä, kun taas Middlesbrough on samassa ajassa saanut kerrytettyä pistepussiaan vain kolmen pisteen verran. Reading tulee otteluun voitollisissa tunnelmissa, joukkue kaatoi edellisellä pelikierroksella Blackburnin numeroin 3-0, Middlesbrough sen sijaan on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan tasan.

Matsi on kiharainen, joukkueet ovat ennakolta tasaiset eikä piste-eroa sarjataulukossakaan ole kuin kolme pistettä. Ottelu on ennakolta äärimmäisen kiharainen, käytämme otteluun kaikki mahdolliset merkit ja pelaamme ottelun riskittömästi.

Tulos: 1X27. Sheffield U - Blackburn


Championshipissä neljäntenä oleva Sheffield U saa vieraakseen sarjakärki Blackburnin. Sheffield on neljästä pelaamastaan ottelusta hommannut itselleen seitsemän pistettä, Blackburn on samassa ajassa saalistanut kaksi pistettä enemmän. Sheffield tulee otteluun voiton jälkeen, joukkue kaatoi edellisessä matsissaan kotikentällään Sunderlandin numeroin 2-1, Blackburn sen sijaan taipui vieraissa Readingille numeroin 3-0.

Vaikka Blackburn johtaakin sarjaa, emme usko joukkueen näin korkealla kauaa keikkuvan. Sheffield on näistä joukkueista materiaalilta parempi ja uskomme sen myös näkyvän kentällä. Blackburnin edellinen ottelu oli äärimmäisen vaisu ja samaa on odotettavissa myös tässä ottelussa. Sheffield saa matsiin myös kotiedun, jonka turvin joukkue hoitaa itselleen voiton, pelaamme lapullemme isännät varmaksi.

Tulos: 18. Stoke - Sunderland


Championshipin keskikastissa pisteen päässä toisistaan olevat Stoke ja Sunderland kohtaavat lauantaina. Stoke on neljässä ottelussa napannut neljä pistettä, Sunderland on neljässä matsissaan saanut plakkariinsa pisteen enemmän. Lähtökohdat matsiin ovat vielä tasaiset, tasaisuutta korostaa myös se fakta että kumpikin jengi on kahdesta viimeisestä matsista saanut itselleen yhden pisteen. Me pelaamme kohteeseen rohkeasti varman tasurin, joukkueet lähtevät matsiin tasaisista asemista ja materiaaleiltaankin asetelmat ovat suhteellisen tasaiset. Mikäli on merkkejä säästössä, niin tämä kohde on yksi vaihtoehto myös lapipeluulle, sen verran vaikeasti arvioitavasta kohteesta on kyse.

Tulos: X9. Swansea - Luton


Sarjan keskikastissa majaileva Swansea saa vieraakseen voitoitta olevan Lutonin. Swansea alkukausi on ollut vaisu, neljästä ottelusta saldona on yksi voitto ja kaksi tasuria. Lutonin kausi on alkanut karmealla tavalla, vieraat ovat vailla voittoa ja pisteitä on plakkarissa vain kaksi. Swansean otteet ovat näyttäneet parantuvan, kahdesta edellisestä ottelusta saldona on voitto ja tasuri. Isännät ovat meidän kirjoissamme suosikki, kuten myös peliprosenteissa. Isännät ovat peliprosenteissa yli 50% suosikki jonka me myös allekirjoitamme ja pelaamme isännät varmaksi lapullemme.

Tulos: 110. Preston - Watford


Seitsemäntenä sarjassa oleva Preston saa vastaansa sarjan parhaimpiin joukkueisiin kuuluvan Watfordin. Preston on neljästä matsistaan napannut itselleen kuusi pistettä, kun taas Watford on samassa ajassa napsinut pisteitä kaksi isäntiä enemmän. Molemmat joukkueista tulevat matsiin tasuri taustalla, Preston tasasi pisteet Rotherhamin kanssa 0-0 lukemin, kun taas Watford nappasi vieraspisteen Birmighamilta 1-1 numeroin.

Watford on joukkueista parempi, niin materiaalitaan kuin alkukauden vireen osaltakin. Preston saa otteluun kotiedun, siksi varmistelemme kohteen tasapelillä, mutta rohkeimmat voivat hakea otteluun suoraa Watfordin vierasvoittoa!

Tulos: X211. QPR - Rotherham


Kautensa vaisusti avannut QPR saa vieraakseen pirteästi esiintyneen Rotherhamin. QPR on neljästä ottelusta voittanut yhden ja pelannut kertaalleen tasan, tämä ei varmasti isäntien leirissä tyydytä alkuunkaan. Rotherham sen sijaan on ollut oikein pirteä ilmestys alkukauden aikana, joukkue on kolmen matsin jälkeen ilman tappioita.

Me haemme ottelusta rohkeasti vierasvoittoa, Rotherham on ollut alkukauden aikana todella paljon pirteämpi ja uskomme saman jatkuvan myös tässä ottelussa. QPR on otteluun lähes 60% suosikki peliprosenteissa, me emme allekirjoita tätä lainkaan ja otammekin lapullemme rohkeasti vierasvoiton.

Tulos: 212. West Bromwich - Hull


Alkukauden aikana todella vaisusti esiintynyt WBA saa vieraakseen yllättäjäjoukkue Hullin. WBA on neljän pelatun kierroksen jälkeen vielä ilman voittoa, saldona on kolme tasuria ja tappio. Hullin vire sen sijaan on täysin päinvastainen, joukkue on pelannut neljä matsia ilman tappiota, saldolla kaksi voittoa ja kaksi tasuria.

Kumpikin joukkue tulee otteluun tasuri niskassaan, WBA tasasi pisteet kotonaan Cardiffin kanssa maalittomalla tuloksella, Hull nappasi komeasti vieraspisteen Burnleyn kotiluolasta 1-1 tuloksella. Hull on ollut sen verran isäntiä parempi alkukauden aikana ettemme mitenkään allekirjoita peliprosentteja, jossa isännät ovat yli 50% suosikki. Me nappaamme tähänkin matsiin varman vierasvoiton, mutta mikäli teillä on merkkejä tallessa niin varmistelkaa ihmeessä tämä tasurilla myös.

Tulos: 213. Burnley - Blackpool FC


Keskikastissa majailevat Burnley ja Blackpool kohtaavat lauantaina. Burnley on neljästä ottelusta napsinut itselleen viisi pistettä, vierailijat sen sijaan ovat ottaneet pisteen enemmän. Burnleyn edellinen matsi päättyi 1-1 tasuriin kotikentällä Hullia vastaan, kun taas Blackpool nappasi itselleen vierasvoiton QPR:stä 0-1 tuloksella.

Vaikka Burnleyn alkukausi on ollut suhteellisen hankala, uskomme joukkueen silti tästä matsista nappaavan kotivoiton. Joukkue on materiaaliltaan vieraita selvästi edellä ja saa otteluun vieläpä kotiedun. Burnley on kotonaan lähes 70% suosikki ja tämän myös me allekirjoitamme ja pelaamme Burnleyn varmaksi voittajaksi lapullemme!

Tulos: 1
Vakio 1 20.8.2022 koko kierros:


1: 2
2: 1X2
3: 1
4: X
5: X2
6: 1X2
7: 1
8: X2
9: 1
10: X2
11: 2
12: 2
13: 1