Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 20.3.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 20.3.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan FA Cupin, Valioliigan, Championshipin sekä Ykkösliigan otteluita. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 20.03.2021 16:58

1. Everton - Manchester City


Viikon vakiorivi avataan FA Cupin puolivälierällä. Valioliigan mestaruuteen kruisaileva Man City lähtee luonnollisesti tähänkin matsiin selkeänä suosikkina, mutta Vakiossa vierasjoukkue on yllättäen jäämässä jopa alipelatuksi. Citizensin tehtävää tukee myös täysin terve miehistö, Everton puolestaan kärsii useammastakin poissaolosta. City pelasi viikolla Mestarien liigaa, mutta Pep Guardiolalla on aivan riittävästi loistopalasia myös pieneen rotaatioon.

Toffeesin isoin ongelma saattaa olla maalinsuulla, jos Robin Olsen ei pysty pelaamaan maalilla nähdään täysin kirjoittamaton kortti eli nuori Joao Virginia. Niin tai näin, pysäyttämättömässä vireessä oleva City nousee yli 70% suosikiksi ja kelpaa siten mainiosti varmaksi myös Vakion avauskohteeseen.

Tulos: 2

2. Brighton - Newcastle


Brighton ja Newcastle pelaavat todellisen kuuden pinnan kamppailun. Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi turvassa säilymisviivan paremmalla puolella, mutta Fulham väijyy vain parin pinnan päässä. Tiivis tilanne taulukossa lienee hieman sekoittanut myös vakioveikkaajia, Brighton on kaksikosta huomattavasti paremmassa vireessä ja myös yksi rivin parhaista ideavarmoista.

Brighton kaatoi viime sunnuntaina Southamptonin ja myös kaksi tehtyä maalia oli varmasti itseluottamusta nostava saalis. Brighton vie peliä ja jos viimeistely onnistuu edes säällisesti, kotivoitto on lähellä. Joka tapauksessa ykköseen päädytään selvästi yli kerran kahdesta, joten kotivoitto on mainio merkki viikon vakiokupongille.

Tulos: 1

3. Norwich - Blackburn


Sarjakärki Norwich painelee vastustamattomasti kohti Valioliigaa. Eroa kolmoseen Swanseaan on nyt kolmetoista pistettä, joskin Canaries on myös pelannut ottelun enemmän. Kasassa on peräti yhdeksän perättäistä voittoa ja myös Blackburnia vastaan Norwich lähtee noin 60% suosikkina. Pahasti virettään kadottanut Rovers on kuitenkin kadonnut myös vakioveikkaajien tutkasta, sillä isäntien kannatus huitelee melko rajusti yläkantissa.

Norwichin umpitiivis puolustus on vaikea murrettava tehonsa kadottaneelle Roversille. Ei vierasjoukkue kuitenkaan ihan toivoton tapaus ole ja pystyy kyllä kiusaamaan jopa sarjan parasta joukkuetta vieraissa. Näillä peliprosenteilla hyvin maksava ristivarmistus on syytä ottaa mukaan kupongille.

Tulos: 1X

4. Watford - BirminghamWatford on äitynyt hurjaan vireeseen, neljä perättäistä voittoa on nostanut Hornetsin jo suoraan nousupaikkaan kiinni. Materiaalinsa puolesta kotijoukkue on toki koko kauden kuulunut nähtyä korkeammalle. Birmingham puolestaan otti todella ison voiton viimeksi, nyt eroa putoamisviivaan on hieman turvallisemmat kuusi pinnaa.

Watford on Norwichin tapaan hieman ylipelattu kotisuosikki. Hornetsin suosikkiasema asettuu noin 65% kieppeille, joten kannatusta on kertymässä kymmenisen prosenttiyksikköä liikaa. Yllätyshakuisimmat voivat kotivoittoa varmistella, me lähdemme kaikesta huolimatta monta luokkaa paremman kotijoukkueen kyytiin.

Tulos: 1

5. Reading - QPR


Paikkaa nousukarsinnoissa hakeva Reading sai viime viikolla kylmää vettä niskaan, kun kahdesta matsista saaliina oli vain yksi pinna. Nyt Royals pääsee hakemaan parempaa tulosta kotonaan Madejskilla, jossa se onkin tällä kaudella ollut vakuuttava. QPR ei kuitenkaan ole tähän kohtaan mikään kaikista helpoin vastus.

QPR pelasi hyvän matsin Millwallia vastaan ja palasi 3-2 voitolla oikealle polulle. Ärrät on ollut pääosin mainiossa vireessä ja Mark Warburtonin miehistö on jo vankkaa keskikastia, pelillisesti jopa sen yli. Kyllä hieman alipelatuksi jäävä vierasjoukkue myös Vakiossa ristivarmistuksen ansaitsee. Isommissa kupongeissa kohteen voi runnoa tukkoon.

Tulos: 1X

6. Swansea - Cardiff


Swansea on joutunut luovuttamaan suoran nousupaikan Valioliigaan Watfordille ja loppukaudesta onkin tulossa melkoinen taistelu. Nyt edessä on yksi kevään kuumimmista ja vaikeimmista haasteista, kun Walesin "paikallisessa" vastaan asettuu Cardiff. Vieraiden suurin hehku on hieman hiipunut, mutta laatunippu Bluebirds edelleen on.

Vakiossa Swansea on kerännyt roimasti liikaa peliä. Lähtökohdat ovat varsin tasaiset, mutta vakiokansa on ruksinut kotijoukkueen pitkälle päälle 50% suosikiksi. Cardiff vie Liberty Stadiumilta vähintään pinnan mukaansa yli 60% ajasta, joten ristikakkosella katetaan valtaosa lopputuloksista ja saadaan vieläpä mukavasti arvoa riviin.

Tulos: X2

7. Stoke - Derby


Stoke on parhaan vireensä hukannut, mutta eipä sillä niin väliä, sijoitus keskikastissa on ja pysyy. Vierasjoukkue Derby puolestaan pinnoja vielä tarvitsee säilymiseen, mutta ei Pässien sarjapaikan pitäisi vaarassa olla. Mitään superisoja panoksia tähän otteluun on siten vaikea kaivaa, ehkä vieraille voi pientä motivaatioetuja halutessaan kaivaa.

Derby on keskinäisissä matseissa ollut niskan päällä ja myös Vakiossa Pässit näyttävät jäävän karvan alipelatuksi. Wayne Rooneylla on hieman kotijoukkueen managerikollegaansa enemmän puntaroitavaa kokoonpanojen suhteen, kun Curtis Davies ja Krystian Bielik ovat sivussa. Ei joukkueilla silti juuri tasoeroa ole. Haetaan siten alipelatulla ideakakkosella reippaamin arvoa kupongille.

Tulos: 2

8. Preston - Luton


Kukapa olisi ennen kautta uskonut, että Luton on Prestonin edellä tässä vaiheessa Championshipin kautta. North Endin kausi on ollut valtava pettymys, mistä kertoo putoamisviivan olevan selvästi nousukarsintaviivaa lähempänä. Materiaaliltaan Preston on laatunippu, mutta homma ei vaan aukea. Luton puolestaan on pelannut materiaaliinsa nähden loistokauden ja on vankasti keskikastissa.

Kaikesta huolimatta Alex Neilin kotijoukkue on kaksikosta laadukkaampi. Kyllä North End myös hieman surkeita tuloksiaan parempi viime aikoina on pelillisesti ollut ja myös kokoonpano on lähes täysi. Karvan alipelattu Preston kelpaa näillä peliprosenteilla pitkin hampain varmaksi asti. Isommissa kupongeissa ristivarmistus on paikallaan.

Tulos: 1

9. Bristol City - Rotherham


Keskikastin Bristol City pelaa kauden loput matsit pois ilman panosta. Viime ajat ovat olleet isännille vaikeita, tosin alkukaudesta joukkue keräsi rutkasti enemmän pinnoja kuin mihin peliesitykset olisivat "oikeuttaneet". Edellismatsissa Robins oli täysin Blackburnin jyrän alla, mutta onnistui nappaamaan maalittoman tasuripinnan.

Rotherhamille puolestaan panokset ovat jättimäiset. Edellismatsissa tuli odotettu tappio Watfordille, mutta esitys oli silti positiivinen. Nyt vierailla on iskun paikka, varsinkin kun Paul Warnella on jälleen täysin terve miehistö käytössään. Vakiossa kotijoukkue on kerännyt täysin holtittomat peliprosentit, joten ohitus on ainoa tolkun valinta.

Tulos: X2

10. Millwall - Middlesbrough


Millwallin ja Middlesbrough'n erottaa taulukossa vain kaksi sijaa, mutta silti joukkueiden tilanne on täysin eri. Hyvävireinen Boro omaa vielä saumat vaikka nousukarsintoihin, Millwallin roolina lienee viikon QPR-tappion jälkeen kiusata parempiaan. Tähän otteluun vieraat lähtevät hienoisena suosikkina ja myös vakiokupongilla kohde on ruksittu täysin kohdalleen.

Middlesbrough on kaksikosta laadukkaampi, paremmassa vireessä ja täysin terve. Neil Warnockilla on jopa runsaudenpulaa muutamalle pelipaikalle, mikä on härkäviikoilla iso asia. Nostetaan Boro näistä lähtökohdista ja oikein pelattuna ihan maistuvaksi varmaksi viikon vakioriviin.

Tulos: 2

11. Barnsley - Sheffield Wednesday


Barnsley höyryää vahvasti kohti nousukarsintoja, viimeksi kaatui jumbojoukkue Wycombe vaivatta. Valerien Ismaelin manageroima Tykes on myös erinomainen kotijoukkue, joten hyvin vaatimaton Sheffield Wednesday lähtee selkeänä altavastaajana tähän vaikeaan vierasmatsiin. Vieraille tämäkin matsi olisi lähes pakkovoiton paikka, mutta taso ei taida säilymiseen piisata.

Molemmilla joukkueilla on jalkeilla ehjä kokoonpano, isänniltä sairastuvalla on vain Ben Williams ja Pöllöiltä ainoa poissaolija on pelikieltoinen Julian Börner. Barnsley on iso suosikki, mutta Vakiossa kannatus on jo karannut hieman yli. Otetaan mukaan myös hyvin maksava ristivarmistus, jos vierasjoukkueelle sattuisi puolustuksellisesti parempi päivä.

Tulos: 1X

12. Coventry - Wycombe


Sekä Coventry että Wycombe olivat ennen kautta putoajakandidaattien joukossa, mutta Coventrylla säilymiseen on edelleen loistavat saumat, se on jopa todennäköistä. Wycombe puolestaan tarvitsisi jo melkoisen ihmeen, jotta sarjataso ei jälleen kauden päätteeksi vaihdu, tällä kertaa alaspäin. Molemmat pelasivat myös viikolla, Coventry Lutonille ja Wycombe Barnsleylle.

Coventry on pieni suosikki, mutta Vakiossa kotijoukkue on kerännyt turhan paljon kannatusta. Wycombe on kurjassa vireessä, mutta toisaalta Jordan Obitaa lukuunottamatta täysin terve. Eikä näillä joukkueilla muutenkaan kovin suuri ero perustasossa ole. Haetaan riviin arvoa ohittamalla lähes yhtä huono ja rajusti ylipelattu Sky Blues.

Tulos: X2

13. Sunderland - Lincoln


Kierroksen päättää Ykkösliigan huippumatsi. Sunderland on sarjassa kolmantena ja erinomaisessa vireessä, Lincoln puolestaan on heikon jaksonsa jäljiltä tippunut Black Catsin perään neljänneksi. Isäntien osalta jopa suora nousu on edelleen realismia. Tähän matsiin Sunderland lähtee terveempänä ja parempivireisenä noin 55% suosikkina.

Lincolnin upea kausi on saanut loppua kohden hieman ikävän sivuäänen. Loukkaantumisillakin on tekemistä tämän kanssa, viimeksi riveistä tippui viikolla hyökkääjä Tom Hopper. Myös Jorge Grantin puuttuminen näkyy hyökkäyssuuntaan. Tämän vaikeammaksi ei vierasmatsi enää muutu, joten kyllä karvan ylipelattunakin Sunderland kelpaa varmaksi.

Tulos: 1

Vakio 1 20.3.2021 koko kierros:


1. 2
2. 1
3. 1X
4. 1
5. 1X
6. X2
7. 2
8. 1
9. X2
10. 2
11. 1X
12. X2
13. 1

64 riviä - 16€


1X2 pennit miljoonaksi - Mr Greenillä 800 000€ potti lauantain kierrokselle!


Veikkaus ei suinkaan ole ainoa paikka, jossa pääset pelaamaan vakioveikkauksen kaltaisia 1X2-rivejä saman kierroksen aikana. Tämän viikon komein potti löytyy vedonlyöntisivusto Mr Greeniltä, joka tarjoaa lauantain kierrokselle hurjaa 800 000€ Jackpot-vetoa! Kohdemäärä on 15 ja muuten pelin henki täysin sama, kuin kotoisessa Vakiossakin. Mr Greenin sivustolta löydät myös paljon kimppapelejä kierrokselle, jolla voittosummat saattavat nousta taivaisiin. Mr Green tarjoaa uusille pelaajille myös maukkaan 100€ ilmaisvedon urheiluvedonlyöntiin!

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!