Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 21.1.2023

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan perinteiseen tapaan otteluita Engalnnin Valioliigasta ja Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 21.1.2023 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 21.01.2023 16:58

1. Crystal P - Newcastle U


Vakio-kierros startataan Crystal Palacen ja Newcastlen välisellä kohtaamisella. Palace on matsiin tultaessa sarjan keskikastissa 18 ottelua on tuottanut joukkueelle 22 pistettä ja piste-ero putoamisviivaan on seitsemän pistettä. Newcastle sen sijaan keikkuu sarjassa peräti kolmantena, joukkue on matkalla Mestarien Liigaan, sillä piste-ero viidentenä olevaan Tottenhamiin on jo viisi pistettä. Newcastlen meno on äärimmäisen vakuuttavaa, sillä joukkueen viimeisin tappio Valioliigasta on elokuulta, tässä välissä on mennyt peräti 14 sarjamatsia ilman tappiota. Kun samaan aikaan kotijoukkue Crystal Palace on hävinnyt kaksi perättäistä Valioliiga-matsia, niin vieraiden ennakkosuosikin asema on ansaittu. Myös me allekirjoitamme tämän ja pelaammekin mahitivireessä olevan vierasjoukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 22. Leicester - Brighton


Sarjapaikkansa puolesta taistelemaan ajautunut Leicester saa vastaansa Brightonin. Leicester on sarjan häntäpäässä, 19 ottelua on tuottanut joukkueelle 17 pistettä ja piste-eroa putoamsiviivaan on vain kaksi pistettä. Brighton sen sijaan on sarjassa seitsemäntenä ja taistelee vielä tiukasti paikasta eurokentille, eroa viiden parhaan joukkoon joukkueella on vain kolme pistettä. Brighton tulee otteluun selvästi paremmassa vireessä, joukkue on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut neljä, kun taas Leicester on samassa ajassa voittanut vain yhden pelin ja senkin aladivariseura Gillinghamia vastaan FA Cupissa. Brighton on peliprosenteissa lähes 50% suosikki ja me allekirjoitamme tämän, joukkueen meno on ollut sen verran loistavaa että pelaammekin Brightonin varmaksi lapullemme.

Tulos: 23. West Ham - Everton


West Hamin ja Evertonin välinen kohtaaminen on äärimmäisen kiharainen, kumpikin joukkue on putoamisviivan alapuolella ja taisteleekin tällä kaudella sarjapaikkansa puolesta. Kummankin joukkueen formit ovat karmaisevat eikä voittoja tunnu tulevan millään, tämän ottelun panokset ovatkin valtavat eikä se voi olla näkymättä otteissa. Kumpikaan joukkue ei ole tällä kaudella osannut otteluita kääntää nimiinsä, joten tämän matsin ennakoiminen on hankalaa. Siksi käytämmekin tähän kohteeseen kaikki mahdolliset merkit ja jätämme riskit minimiin, pelaamme siis kohteen läpi.

Tulos: 1X24. Southampton - Aston Villa


Valioliigassa jumbona oleva Southampton saa vieraakseen sarjan keskikastissa majailevan Aston Villan. Southampton on siis sarjassa viimeisenä, mutta piste-eroa putoamisviivan paremmalle puolelle on vain yksi piste, joten taisteluasemissa joukkue on. Aston Villan sarjasijoitus on 11, 19 ottelua on tuottanut joukkueelle 25 pistettä. Southamptonin leirissä on toiveita paremmasta, sillä joukkue on voittanut kolme viimeisintä kilpailullista matsiaan ja tulee matsiin hyvässä vireessä, Aston Villa sen sijaan on samassa ajasssaa voittanut vain yhden matsin. Peliprosenteissa Aston Villa on suosikki, mutta me emme asiaa näe niin. Ohipelaamme Aston Villan, sillä lähtökohtiin nähden Southampton on alipelattu, merkit kotivoitolle ja tasurille lapulle.

Tulos: 1X5. Bournemouth - Nottingham


Sarjataulukon alemmalla puolella majapaikkaansa pitävät Bournemouth ja Nottingham kohtaavat. Bournemouth on sarjassa sijalla 17, piste-eroa putoamisviivan huonommalle puolelle joukkueella on vain yksi piste. Nottingham on sarjassa sijalla 13, neljä pistettä isäntien yläpuolella. Meidän kirjoissamme Nottingham on otteluun tultaessa suosikki, joukkueella on kolmen Valioliiga-matsin mittainen tappioton putki päällä, kun taas Bournemouth on hävinnyt kuusi viimeisintä kilpailullista matsiaan. Nottinghamin hyvä vire tulee riittämään tässäkin matsissa isäntiä vastaan ja joukkue nappaa itselleen kolme tärkeää pistettä lisää ja jatkaa näin Bournemouthin tuskaa, varma vierasvoitto lapuille.

Tulos: 26. Watford - Rotherham


Championshipissä kolmantena oleva Watford saa vieraakseen sarjan häntäpäässä olevan Rotherhamin. Watford on mukana tiukassa taistossa nousukarsinnoista, sillä vaikka joukkue onkin kolmantena, ei piste-ero sijaa 14 hallussaan pitävään Readingiin ole kuin kuusi pistettä, eli pistemenetyksiin ei ole varaa. Myös Rotherham tarvitsee pistetä, joukkue on putoamisviivan paremmalla puolella neljän pisteen turvin ja tarvitsee voittoja. Watfrod on joukkueista selvästi laadukkaampi ja tulee matsiin myös paremmassa vireessä, joukkue on voittanut kaksi viimeisintä sarjamatsiaan, kun taas Rotherham on kolmesta viimeisimmästä voittanut yhden ja hävinnyt kaksi. Me emme näe syytä tässä kohteessa kuluttaa merkkejä, kotijoukkue lähteekin lapuillemme varmaksi.

Tulos: 17. Bristol C - Blackburn


Championshipin alemmassa keskikastissa oleva Bristol City ja viidennellä sijalla oleva Blackburn kohtaavat. Bristol on 27 ottelustaan saanut napsittua itselleen 32 pistettä ja piste-ero puotamisviivaan on kuusi pistettä. Blackburn sen sijaan majailee sarjassa viidentenä, mutta kärkikaksikon takana tapahtuva taistelu on niin tasaista, että muutaman ottelun heikko vire saattaa puottaa vieraat jopa sarjan keskikastiin. Isännät tulevat otteluun viiden ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa, tänä aikana joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla kuitenkin vain kerran. Blackburn on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut kaksi, joten ei ole moitittavaa heidänkään formissaan. Blackburn on kauden aikana osoittanut olevansa vahva joukkue ja myös selvästi Bristolia vahvempi, uskomme sen myös näkyvän tässä ottelussa. Blackburn on peliprosenteissa altavastaaja ja sekös meille kelpaa mieluusti, pelaamme rohkeasti alipelatun Blackburnin varmaksi.

Tulos: 28. Stoke - Reading


Stoken ja Readingin kohtaaminen on tasainen taisto, joukkueet ovat molemmat sarjataulukon heikommalla puolella ja molemmat tarvitsevat kipeästi pisteitä. Stoke on sijalla 20 ja piste-eroa putoamisviivaan on neljä pistettä, Reading sen sijaan sijalla 14, mutta piste-ero nousukarsintoihin on silti vain neljä pistettä. Molemmat joukkueet ovat viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan voittaneet vain yhden, Stokella tässä ajassa on yksi tasuri ja Readingilla kaksi pistejakoa. Me lähdemme hakemaan ottelusta osumaa tasapelillä, joukkueiden formit ovat samanlaiset ja odotettavissa onkin äärimmäisen tasainen vääntö, varsinkin Stoken kotikentällä. Mikäli teillä on merkkejä säästössä, niin tähän on hyvä hakea varmistusta tasapelille esimerkiksi alipelatusta Readingista, mutta me pelaamme lapullemme pelkän tasapelin.

Tulos: X9. Blackpool FC - Huddersfield


Blackpoolin ja Huddersfieldin välinen välienselvittely on todella kiharainen. Joukkueet löytyvät sarjataulukosta perättäin sijoilta 22 ja 23, tasapisteissä tottakai, kumpikin joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä noustakseen turvaan putoajan paikalta. Blackpool on pelannut nyt kymmenen perättäistä sarjamatsia ilman voittoa, edeltävä kolme pistettä joukkueen mukaan on tullut lokakuun lopussa Coventryä vastaan. Myöskään Huddersfield ei suuremmin ole voitoilla juhlinut, vaikka joukkue kaksi matsia muutama kierros sitten putkeen voittikin. Tämä ottelu on koko Championship-tarjonnan kiharaisin, emmekä me lähde tässä riskeeraamaan mitään. Kahden heikon joukkueen kohtaamisessa voi voittaja olla ihan kumpi tahansa ja pelaammekin kohteen läpi, kaikki mahdolliset merkit lapulle ja eteenpäin.

Tulos: 1X210. Birmingham - Preston


Sarjan alemmassa keskikastissa oleva Birmingham saa vieraakseen vielä nousukarsintataistossa mukana olevan Prestonin. Birmingham on sarjassa sijalla 18 ja tarvitsee pisteitä, sillä piste-ero putoamisviivaan on kuusi pistettä. Preston on sijalla 13 ja piste-ero nousukarsintapaikoille on vain neljä pistettä, joten pisteitä tarvitsee myös vierasjoukkue. Formeja katsottaessa hienoinen etu on vierailla, Birmingham on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut vain yhden, kun taas Preston on samassa ajassa voittanut kaksi. Vaakakuppia Prestonin puolelle tässä ottelussa kääntää se, että joukkue on yksi sarjan parhaista vierasjengeistä, vieraspelaamista mitattaessa Preston on sarjan viidentenä. Birmingham on kotijoukkueista sijalla 15, joten myös tämä lisää luottoa vierasjoukkueeseen. Birmingham on peliprosenteissa 50% suosikki, mutta me emme tätä allekirjoita alkuunkaan ja pelaammekin kohteen vieraiden kautta!

Tulos: 211. Cardiff C - Millwall


Sarjan häntäpäässä oleva Cardiff City saa vieraakseen Millwallin. Cardiff on sarjassa sijalla 21, pykälän putoamisviivan paremmalla puolella ja piste-eroa takana tulevaan Huddersfieldiin on vain kolme pistettä. Formeja tutkailtaessa etu on selvästi vierailla, sillä Cardiff kyntää voitottomassa putkessa, isännät ovat voittaneet kilpailullisen ottelun viimeeksi marraskuun alussa. Millwall on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan, joten ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Vaakakuppia Millwallin puolelle kääntää myös se fakta, että joukkue voitti kauden ensimmäisen keskinäisen numeroin 2-0. Pelaammekin Millwallin varmaksi lapullemme.

Tulos: 212. QPR - Swansea


Sarjan keskikastissa olevat QPR ja Swansea vääntävät tärkeistä pisteistä. Kumpikin joukkueista on mukana taistossa paikasta nousukarsintoihin, nousukarsintaviiva on jengeillä vain muutaman pisteen päässä. QPR:n formi tosin näyttää siltä, että joukkuella on suunta vain alaspäin, sillä isännät ovat pelanneet viisi perättäistä matsia ilman voittoa. Swansea on samassa ajassa voittanut kaksi ottelua ja pelannut kahdesti varsinaisen peliajan päättyessä tasapelin, joten formissa etu on vierailla. Swansea myös voitti kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen kotonaan 1-0, niiltäkin osi etu on vierailla ja Swansea lähteekin lapullemme. Emme kuitenkaan pelaa vieraita varmaksi, sillä QPR on pelannut useamman tasaisen ottelun ja pystyy kotonaan varmasti haastamaan Swansean, varmistelemmkin vierasvoiton tasapelillä.

Tulos: X213. Wigan - Luton


Championshipin jumbona oleva Wigan saa vieraakseen nousukarsintapaikkaa jahtaavan Lutonin. Wigan tarvitsee kipeästi pisteitä, joukkue on sarjassa siis jumbona ja piste-ero putoamisviivan paremmalle puolelle on neljä pistettä. Luton kaipailee myös pisteitä, sillä joukkue on mukana verisessä taistossa nousukarsintapaikoista, piste-eroa karsintaviivaan joukkueella on vain kaksi pistettä. Wiganin formi on karmea, joukkue on pelannut kahdeksan viimeisintä matsiaan ilman voittoja. Luton sen sijaan on kuudesta viimeisimmästä matsistaan voittanut neljä, joten vieraat tulevat otteluunn hyvässä vireessä. Tässä ottelussa ei suosikista ole epäselvyyttä, Luton on kauden edetessä osoittanut olevansa selvästi Wigania vahvempi joukkue ja se tulee näkymään myös tässä ottelussa, pelaammekin Lutonin varmaksi lapullemme.

Tulos: 2
Vakio 1 21.1.2023 koko kierros:


1: 2
2: 2
3: 1X2
4: 1X
5: 1
6: 2
7: 2
8: X
9: 1X2
10: 2
11: 2
12: X2
13: 2