Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 21.9.2019

Julkaistu: 21.09.2019 13:26


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 21.9.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan ja Championshipin kohteita.
Eaglebet Eaglebet

1. Burnley - Norwich


Heti avauskohteesta löytyy yksin rivin helmistä. Suomalaiset ovat hullaantuneet Teemu Pukin ja Norwichin otteista, mikä näkyy myös valtavana suosiona Vakiossa. Ottelu on rastittu täysin tasan, vaikka todellisuudessa Burnley on lähes kerran kahdesta voittava kotisuosikki.

Norwichin kotivoitto Man Citystä viimeistään hullaannutti myös pelikansan kotimaassa. Kaikki kunnia Pukille ja Norwichille, mutta Vakiossa ainoa oikea pelivalinta on Burnleyn ykkönen.

Tulos: 1

2. Man City - Watford


Toisesta kohteesta puolestaan löytyy rivin todennäköisin voittaja. Pientä epävarmuutta on aiheuttanut Man Cityn Mestarien liigan ottelu viikolta, kun joukkue vieraili Ukrainassa Shahtarin vieraana. Totuus on kuitenkin, että Cityllä on heittää kehiin lähes kaksi Valioliigan aivan kärkitason avauskokoonpanoa. Rasituksesta emme siis juuri isäntiä rokottaisi.

Watfordilla on ollut erittäin vaikeaa ja managerinkin vaihtui jo. Hornets on tuloksiaan parempi, mutta Cityn käsittelyssä kyyti tulee olemaan kylmää. Hieman ylipelattunakin City on päivänselvä varma, tähän kohteeseen ei merkkejä tuhlata.

Tulos: 1

3. Everton - Sheffield Utd


Nousijajoukkue Sheffield United on ollut ihan pirteä ilmestys. Taitovajetta paikataan hurjalla taistelulla ja onpa joukkueella hieman taitoa ylöspäinkin. Alun huuma on hieman hiipunut, mutta ei Blades missään nimessä täysin toivoton tapaus ole.

Everton ailahtelee pahasti. Varsinkin matkapeleissä Toffees on ollut jopa huono. Goodisonilla lauantaina pallonhallinta lankeaa joukkueelle automaattisesti, mutta viimeistely tullee olemaan jälleen vaikeaa. Richarlison ja Gylfi Sigurdson kaipaisivat yläpuolelleen kliinistä hyökkääjää. Otetaan kotivoiton rinnalle reilusti alipelattu ristivarmistus.

Tulos: 1X

4. Newcastle - BrightonNewcastle ja Brighton pelaavat todella isoista pisteistä jo nyt. Joukkueet kilpailevat suurella todennäköisyydellä samoista sijoista putoamista vastaan, joten lisälatausta löytyy varmasti. Brightonin loukkaantumiset kääntävät vaakaa hieman Harakoiden suuntaan, mutta isoista eroista ei missään nimessä puhuta.

Ottelun maaliodotus on kierroksen matalin. Kumpikaan ei halua tätä matsia hävitä, joten turhia riskejäkään ei varmasti oteta. Haetaan usein osuvaa ja mukavasti arvoa nostavaa suoraa tasuria kohteeseen.

Tulos: X

5. Bristol City - Swansea


Bristol Cityn kausi on alkanut mahtavasti. Joukkue on noussut Championshipissa jo neljänneksi, mikä on reilusti yläkanttiin joukkue perustaso huomioiden. Hurja alkukausi näkyy korostetun selvästi myös peliprosenteissa, jos ottelu olisi pelattu kuukausi sitten City ei olisi lähes 45% pelisuosikki.

Swansea on joukkueista parempi ja on jäänyt ilahduttavan vähälle huomiolle Vakiossa. Sarjakakkosella on täydet saumat vaikka koko pottiin. Paras valinta on ohipeli isännistä, mutta otetaan varmistukseksi myös risti.

Tulos: X2

6. Wigan - Charlton


Wiganin kausi on startannut takkuillen, sijoitus löytyy putoamisviivan tuntumasta. Charlton puolestaan on yllättänyt kaikki, meno on ollut lähes parhaiden vuosien veroista. Tosin edellisottelussa tahti jo hieman rauhoittui, kun Birmingham oli parempi.

Burnleyn ohella Wigan nousee kierroksen parhaaksi peli-ideaksi. Joukkue on vieraitaan laadukkaampi, mutta näin alkukaudesta sarjataulukko valehtelee todella rajusti. Wiganin kuuluisi olla ottelun suosikki, mutta pelikannatus on vain noin 30%. Mahtava ykkösvarma.

Tulos: 1

7. Sheffield Wed - Fulham


Sheffield W ja Fulham ovat taulukossa pinnan erolla keskikastissa. Hienosti alottanut Valioliigapudokas Fulham on tulosten valossa hyytynyt hienon alun jälkeen. Todellisuudessa joukkue on kuitenkin edelleen pelannut hyvää futista, tulokset ovat vain kiertäneet.

Mökkiläiset ansaitsevat niukan suosikkiaseman myös Sheffieldissä. Wedsillä on paljon poissaoloja, eikä se muutenkaan Fulhamin veroinen nippu ole, ei läheskään. Vieraat ovat jääneet selvästi liian pienelle kannatukselle joten kakkosesta saadaan maistuva varma.

Tulos: 2

8. Cardiff - Middlesbough


Toinen vahva nousijakandidaatti on niin ikään hiipunut tulosten valossa hyvän alun jälkeen. Edelleen walesiläiset ovat kuitenkin sarjan laatujoukkueita ja suosikki ketä vastaan tahansa kotona. Middlesboroa vastaan suosikkiasema on noin 50%.

Boro on vahvassa vedossa, mikä näkyy myös peliprosenteissa. Kohde on rastittu käytännössä täysin kohdilleen. Otetaan peleihin useimmiten osuva merkki eli ykkönen. Vaihtomerkeissä ei kuitenkaan ole mitään vikaa.

Tulos: 1

9. Nottingham - Barnsley


Nottingham on aloittanut sesongin mainiosti. Ei joukkue sarjan suurimpiin kuulu, mutta väkevään ylempään keskikastiin kuitenkin. Valitettavasti myös pelikannatus on mennyt Barnsleya vastaan täysin tolkuttomaksi.

Barnsley ei ole erityisen laadukas joukkue eikä se ole hyvässä vireessäkään. Silti se ei missään nimessä ole niin huono kuin mitä Vakion peliprosentit väittävät. Voitto vaatisi jo pientä ihmettä, mutta tasuriin vierailla on saumansa. Nenästä kiinni ja syvään päätyyn, ristikakkonen toisi osuessaan muhkeat arvonnousut riville.

Tulos: X2

10. Luton - Hull


Luton ja Hull ovat alkukauden perusteella melko tasavahva pari. Hull on sinänsä paperilla edellä, mutta kentällä siitä ei ole näkynyt merkkejä. Lutonia vastaan Tigers saa ainakin tilaisuuden parantaa, isännät eivät ole ainakaan puolustuksellisesti hurmanneet.

Luton on kerännyt hieman liikaa pelikansan suosiota. Hull on kaikesta huolimatta potentiaalisempi joukkue ja voi onnistuessaan nousta sarjassa selvästikin. Haetaan pientä yllätystä ohittamalla kotijoukkue.

Tulos: X2

11. Reading - Blackburn


Readingin ja Blackburnin ottelussa tuskin jalkapalloilullisia hienouksia laajalti viljellään. Varsinkin isäntä Royals on erittäin vahvasti puolustuksensa kautta peliin tuleva ryhmä.

Blackburn on kaksikosta hieman vahvempi, muttei sekään ole mitenkään ilmiömäinen ollut. Todella vähämaaliseen otteluun risti on hyvä perusmerkki, vaihtomerkkejä voi rastia mielensä mukaan tekemättä minkäänmoista virhettä.

Tulos: X

12. Millwall - QPR


Millwall aloitti lupaavasti, mutta on viime otteluissa ollut heikko. Totuus on jossain puolivälissä, ainakin kotonaan itä-lontoolaiset ovat edelleen uskottava ja melko laadukas joukkue. Myös toinen lontoolaisnippu QPR on parhaimmillaan juuri kotonaan Loftus Roadilla.

Millwallin heikot otteet ovat tehneet siitä vakiokansan silmissä ottelun altavastaajan. Näinhän asia ei toki ole, tasaisten joukkueiden otteluun Lions nousee pieneksi suosikiksi. Kotivarma on myös oiva merkki vakiokupongille.

Tulos: 1

13. Birmingham - Preston


Birminghamin vahva alkukausi on nostanut myös pelikansan kiinnostusta joukkuetta kohtaan. Kohteen pelijakauma on jo hieman tasoittunut, mutta edelleen vierailija Preston on selvästi paras pelivalinta viimeiseen kohteeseen.

Preston on joukkueista laadukkaampi ja myös hienossa vireessä. Varmistetaan kuitenkin kakkonen myös ristillä.

Tulos: X2

Vakio 1 14.9.2019 koko kierros:

1. 1
2. 1
3. 1X
4. X
5. X2
6. 1
7. 2
8. 1
9. X2
10. X2
11. X
12. 1
13. X2


32 riviä 8e

Uusi 200€ bonus Speedybetille


Speedybet sivusto on uudistunut ja tarjoaa nyt jopa 200€ talletusbonuksen uusille pelaajille. Sivusto toimii ilman rekisteröintiä, joten pääset suoraan pelaamaan ilman erillistä tilinavausta. Tee 20€ minimitalletus ja lunasta bonuksesi jopa 200€ asti. Lue lisää arvostelusta (Speedybet arvostelu) tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Speedybet: lunasta uusi 200€ bonus vedonlyöntiin