Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 23.5.2020

Julkaistu: 22.05.2020 17:40


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 23.5.2020
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Saksan Bundesliigan, 2. Bundesliigan sekä Valko-Venäjän liigan otteluita. Potti on 300 000 euroa! Peliaika loppuu lauantaina klo 16:28.
Eaglebet Eaglebet

1. Mönchengladbach - Leverkusen


Lauantain vakiokierros avataan oikein herkullisella kohteella. Sekä Mönchengladbach että Leverkusen ovat erittäin viihdyttäviä ja hyökkääviä joukkueita. Molemmat ovat myös vahvasti mukana taistossa europaikoissa, mikä lisää ottelun panosta. Isäntien osalta keskikentän Denis Zakarian polvileikkaus oli kuitenkin jonkinmoinen takaisku. Vierailta sivussa lienevät vain laatuhyökkääjä Kevin Volland sekä kapteeni Lars Bender.

Gladbach kerkesi jo totutella tyhjille katsomoille pelaamista ja kaiken lisäksi erinomaisin tuloksin. Leverkusen puolestaan murskasi Werder Bremenin paluuottelussaan, mutta tuo matsi kertoi yhtä paljon myös Bremenin heikkoudesta. Pienentynytkin kotietu tekee isännistä lähes kerran kahdesta voittavan suosikin, joten lähes kymmenen prosenttiyksikköä alipelattu Gladbach kelpaa kernaasti varmaksi.

Tulos: 1

2. Wolfsburg - Dortmund


Eipä panosta puutu kakkoskohteestakaan. Wolfsburg taistelee viimeisestä europaikasta ja Dortmund kisailee jopa koko sarjan mestaruudesta. Kotijoukkue tuli tauolta käsijarru päällä, mutta onnistui silti kaatamaan Augsburgin, tosin osittain pelitapahtumien vastaisestikin. Nyt Wolfsburg saa apua ainakin hyökkäykseensä, kun ykköspyssy Wout Weghorst palaa pelikiellon jälkeen nurmelle.

Dortmundin osalta tuntuu, ettei tauko vaikuttanut lainkaan. Ihmepoika Erling Haaland jatkoi maalijuhliaan 4-0 kotivoitossa Schalkesta ja jopa mestaruusjuna on edelleen vahvasti raiteillaan. Dortmund on hurmannut myös vakiokansan, sillä pelikannatus on karannut rankasti laukalle. Kotonaan Wolfsburg ottaa vähintään pinnan jopa lähes kerran kahdesta, joten ohipeli vieraista on pakkorasti.

Tulos: 1X

3. Freiburg - Werder Bremen


Viimeisestä europaikasta taisteleva Freiburg tuli tauolta ihan kelpo esityksellä vahvaa RB Leipzigia vastaan. Nyt pelinkuva muuttuu, siltä erittäin heikkoa Werder Bremeniä vastaan matsia pitäisi viedä. Freiburgin tulivoima on erittäin rajallista, mutta toisaalta omissakaan ei juuri soi. Tiedossa voikin olla asemasotaa muistuttava koitos.

Werder Bremen on ollut oikeastaan koko alkuvuoden todella heikko. Ei Niklas Moisanderin edustama joukkue silti materiaaliltaan niin huono ole, nyt vaan kaikki taivaankappaleet ja itseluottamus tuntuvat olevan heikossa asennossa. Vakiopelurit yliarvioivat Freiburgin ylivoimaa todella pahasti, joten haetaan riviin arvoa Bremenin piristymisellä.

Tulos: X2

4. Paderborn - HoffenheimSarjajumbo Paderbornin toiveet säilymisestä alkavat mennä teorian puolelle ja aivan aiheesta. Joukkue ei ole napannut tämän vuoden puolella pistettäkään kotiotteluistaan, mikä on helppo resepti putoamiselle. Silti nyt jos koskaan pistetili olisi mahdollista korkata, sillä vieraaksi saapuva Hoffenheim on kurjassa vireessä sekin.

Hoffenheim on väläytellyt, mutta ollut toisaalta säännöllisesti myös todella huono. Joukkue on erittäin hankala arvioitava, Andrej Kramaricin poissaolo syö kuitenkin varmuudella vieraiden tulivoimaa. Vakiossa Hoffenheim on tolkuttoman ylipelattu, rohkea kokeilu kotivarmalla tuo välittömästi riviin paljon arvoa. Ristivarmistuksessa ei toki ole isommalla kassalla pelaaville mitään väärää.

Tulos: 1

5. Bayern München - Frankfurt


Sarjakärki Bayern München päättää kotiottelulla Frankfurtia vastaan vakiorivin lauantain bundesliigan osalta. Bayern tuli tauolta vahvasti kaatamalla potentiaalisessa ansapelissä Union Berlinin ja jättisuosikki se on myös tässä. Bayernin pelissä ei tauko juuri näkynyt ja tekeminen oli yllättävänkin valmista.

Frankfurt on hyvin keskinkertainen joukkue ja taistelee ihan aiheesta putoamista vastaan. Erikoista kyllä, kotijoukkue on kovasta pelikannatuksesta huolimatta jäänyt jopa hitusen alipelatuksi. Tähän kohteeseen ei ole mitään syytä tuhlata merkkejä.

Tulos: 1

6. Schalke - Augsburg


Schalke oli kenties paluukierroksen suurin pettymys, jäädessään täysin Dortmundin jyrän alle paikallismatsissa. Oman lukunsa tuo maalivahtisekamelska, Alexander Nübelin suksien mentyä ristiin seurajohdon kanssa Markus Schubert vartioinee luukkua loppukauden ajan. Tämä ei ole kotijoukkueen kannalta hyvä asia.

Manageria vaihtanut Augsburg oli viikko sitten ihan hyvännäköinen nippu. Pinnoja tarvittaisiin vielä säilymistä ajatellen ja mielestämme tehtävä ei ole mahdoton hieman vahvemman Schalken vieraan. Pelipäätöstä helpottaa vakiosuosio, isännät ovat rastittu lähes 15 prosenttiyksikköä liian korkealle.

Tulos: X2

7. Mainz - RB Leipzig


Mainz tuli tauolta varsin kelvollisella esityksellä ja nappasi tasuripinnan Kölnistä. Lisää tarvitaan säilymiseen, mutta tällä menolla putoamispaikka ei Achim Beierlorzerin miehistölle osu. Kokeneen lainapelaaja Jeffrey Bruman vaikutus puolustuslinjaan on selkein silmään osuva asia, kun Mainzin nykyotteita seuraa.

Vierasjoukkue Leipzig on vahvasti taistossa ainakin paikasta Mestarien liigaan. Kotitasuri Freiburgia vastaan oli heikohko esitys ja jatkoi jo ennen taukoa nähtyjä heikompia otteita. Mainzia vastaan hallinta lankeaa jälleen itsestään vieraille, mutta löytyykö tällä kertaa myös tehoja? Kyllä punahärät kuitenkin niin paljon edellä materiaalinsa puolesta ovat, että kohdilleen pelattu kakkonen nostetaan varmaksi asti. Hieman pitkin sarvin tosin.

Tulos: 2

8. Köln - Düsseldorf


Ennen taukoa todella vahvasti esiintynyt FC Köln oli paha pettymys "avauskierroksella". Kahden maalin johdon menettäminen Mainzia vastaan ei mairittele. Nyt Reinin Derbyssä vastaan asettuu toinen heikko joukkue Düsseldorf, mutta ei kotijoukkue tässäkään mitenkään varma voittaja ole. Vakiokansa tuntuu kuitenkin ajattelevan toisin.

Düsseldorf pelaa pääsarjaelämästään ja pinnat olisivat elintärkeät. Paikallisottelun luonne ja tyhjät katsomot tasoittavat puntteja automaattisesti, eikä kokoonpanoissakaan nyt ihan niin suurta eroa ole. Haetaan ohipelillä pahasti ylipelatusta kotijoukkueesta riviin rutkasti lisää arvoa.

Tulos: X2

9. Karlsruher - Bochum


2. Bundesliigan osalta pelit avataan Karslruhesta. Kotijoukkue Karslruher tarvitsee epätoivoisesti pinnoja säilymiseen ja viime viikon voitto melko vahvasta Darmstadtista oli erinomainen merkki ainakin taistelutahdosta. Nyt toisessa perättäisessä kotiottelussa tehtävä on helpompi, sillä Bochum on etukäteen materiaaliltaan varsin samaa tasoa isäntien kanssa.

Bochum palasi niin ikään tauolta vahvasti ja vankisti asemiaan alemmassa keskikastissa. Vieraat ovat joukkueista hieman parempi, mutta pienikin kotietu tasoittaa tilannetta. Tämän tasaisemmaksi ei 2. Bundesliigan ottelu enää tule ja myös Vakiossa peliprosentit ovat kohdallaan. Otetaan vihjeriviin ristivarma, mutta tähän kohteeseen ei näillä peliprosenteilla mikään merkki ole väärin.

Tulos: X

10. Holstein Kiel - Stuttgart


Kotijoukkue Kiel pelailee loppukauden pois ilman isompia ambitioita. Viihdyttävä nippu oli ennen taukoa heikomman jakson keskellä, mutta kaikkiaan sesonki on sujunut ihan kelvollisesti. Ykköspyssy Janni Serran poissaolo ei tunnu iloista joukkuetta juuri vaivaavan, mutta eihän Kiel mitenkään erityisen tasapainoiselta vaikuta.

Stuttgart puolestaan on tämän sarjan suuria. Nousu on lähellä, mutta viime viikon esitys Wehenin vieraana oli suorastaan surkea. Ei joukkue toki tappiota olisi ansainnut, muttei myöskään voittoa. Vakiorivissä vieraiden yskimiseen on kuitenkin mielestämme ylireagoitu, edelleen Stuttgart on joukkueista todella paljon parempi. Kerran kahdesta osuva vierasjoukkue kelpaa oikein hyvin varmaksi.

Tulos: 2

11. HSV - Arminia Bielefeld


Suorassa nousussa kiinni oleva HSV avasi 2. Bundesliigan "uuden ajan" vierastasurilla Greuter Fürthia vastaan. Ei tulos mitenkään huono ollut ja pelillisesti hampurilaiset veivät matsia oikein lupaavasti. Nyt haaste kovenee vielä huomattavasti, kun sarjakärki Arminia saapuu Volksparkstadionille.

Kahden huippujoukkueen kohtaaminen on etukäteen herkullinen taisto. Avauspelien perusteella HSV vaikuttaa valmiimmalta loppurutistukseen, mutta toisaalta Arminian aliarvioiminen on ollut varma tie kortistoon. Nähdyn perusteella HSV kuuluu kupongille, mutta kyllä kärkimatsi ristivarmistuksen vaatii.

Tulos: 1X

12. FC Slutsk - Ruh Brest


Eksotiikkaa vakiokupongille tuo Valko-Venäjän pääsarja, joka kunnianhimoisesti Valioliiganakin tunnetaan. Avauskohteessa alkukauden ilopilleri Slutsk isännöi kovin paljon tylsempää Ruh Brestiä. Sarjan hengen mukaisesti ottelu on etukäteen varsin vähämaalinen, mitä vakioveikkaajat eivät ilmeisesti ole oikein sisäistäneet.

Joukkueet eivät ole perustasoltaan kaukana toisistaan. Hyvin tasaiseen ja vähämaaliseen otteluun kotijoukkue ei siten voi mitenkään olla vakioprosenttien mukainen 50% suosikki. Otetaan siis suosiolla ohipeli ylipelatusta Slutskista.

Tulos: X2

13. Islotsh - Energetik-BGU


Kierros päätetään Minskiin, jossa Islotsh isännöi hurjaan vireeseen äitynyttä Energetikiä. Kotietu on Valko-Venäjällä valttia, joten kyllähän Islotsh tässä automaattisesti pieneksi suosikiksi nousee, mutta nyt tuntuu menneen jo peliprosenteissa yli. Paikallispelin henki tasoittaa puntteja entisestään.

Energetik on ensinnäkin joukkueista parempi, kotietu on olematon ja peliprosentit rankasti Islotshin puolella. Yhtälöstä jää ainoastaan yksi järkevä lopputulema, vierasmenestyksiä lapulle.

Tulos:

Vakio 1 23.5.2020 koko kierros:


1. 1
2. 1X
3. X2
4. 1
5. 1
6. X2
7. 2
8. X2
9. X
10. 2
11. 1X
12. X2
13. 2


64 riviä 16€

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!