Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 23.5.2021

Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 23.5.2021
Sunnuntain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan, Veikkausliigan ja Ykkösen otteluita. Peliaika loppuu sunnuntaina klo 17:58.
Kohde sulkeutuu: 23.05.2021 17:58

1. Manchester City - Everton


Valioliigan tuleva mestari Man City on selkeästi asettanut jo katseensa ensi viikon Mestarien liigan finaaliin, muuten on viikolla suoritettua Brighton-sulamista vaikea selittää. Muutenkin Citizens on ollut pelillisesti viime ottelut kovin keskinkertainen, mikä ei tietysti ole mikään iso ihme. Vahvaa rotaatiotakin on Pep Guardiolalta jälleen luvassa.

Evertonin saumat vitospaikkaan menivät käytännössä viikolla, mutta kyllä vierasjoukkue kauden tyylillä haluaa lopettaa. Toffees on muutenkin ollut kauden lopun varsin hyvä ja pelaa ehdottomasti voitosta tässä matsissa. City on kerännyt Vakiossa aivan liikaa peliä, joten haetaan heti avauskohteessa riviin kunnolla arvoa ohittamalla panokseton kotijoukkue.

Tulos: X2

2. Wolverhampton - Manchester United


Wolves ja sen kannattajat ovat varmasti iloisia, että todella vaikeaksi muodostunut kausi vihdoin päättyy. Panosta ei päätösmatsissa ole, mutta pitkästä aikaa yleisön edessä pelaaminen sytyttää varmasti. Isännillä on myös massiivinen kokoonpanoetu otteluun, sillä Eurooppa-liigan finaaliin valmistautuva Man United lähtee matsiin täysin "kakkosketjulla".

Vakiokupongilla kohde on ruksittu aivan päin honkia. Ykkösmiehistöllään leikkiin lähtevä Wolves on matsin hienoinen suosikki, mutta Vakiossa ManU on kerännyt lähes puolet pelimerkeistä. Ykkönen onkin yksi rivin parhaista merkeistä. Isommissa kupongeissa ristivarmistuksen voi raapia kylkeen.

Tulos: 1

3. Leicester - Tottenham


Leicester on jälleen sulanut pahimpaan mahdolliseen aikaan, keskiviikkona Ketut tippui ensimmäistä kertaa ulos top-4 sijoilta Valioliigassa. Nyt kotijoukkueella onkin pakkovoiton paikka ja Brendan Rodgersilla kauden isoin matsi edessään. Kyllähän Leicester selkeänä suosikkina kaaoksessa olevaa Tottenhamia vastaan pääseekin.

Ottelu voi olla viimeinen niin Harry Kanelle kuin Gareth Balellekin Spurs-nutussa. Tottenham tuntuu olevan henkisesti täysin rikki, joten vaikea on uskoa tähän matsiin isompaa taistelutahtoa löytyvän. Noin kerran kahdesta osuva kotivoitto on oikein maistuva merkki myös Vakioon, varsinkin kun pelikannatus on pysymässä mukavasti aisoissa.

Tulos: 1

4. Aston Villa - ChelseaAston Villa katkaisi tappioputkensa viikolla Tottenhamin vieraana, mutta panosta ei kotijoukkueella enää ole. Lainapelaaja Ross Barkley on isänniltä päätösmatsista sivussa emoseuraansa vastaan. Chelsealla panosta sen sijaan on, ensi kauden Mestarien liigan paikka vaatii suurella todennäköisyydellä voiton. Thomas Tuchel ei siis voi takki aukki kierrättää ensi viikon UCL-finaalia ajatellen.

Huippuvireinen, motivoitunut ja paljon laadukkaampi Chelsea nappaa vierasvoiton lähes kerran kahdesta. Vakiossa pelikannatus on jäämässä hieman alle ja Blues tarjoaakin varsin maistuvan varman viikon riviin.

Tulos: 2

5. West Ham - Southampton


West Ham nilkuttanee sittenkin Euroopan kentille, vaikka kevät ei ole ihan putkeen mennyt. Tasuripinna piisaa vitospaikkaan ja David Moyesilla on myös lähes täysi kokoonpano, jolla tuota tavoitetta lähdetään hakemaan. Vastuskin on otollinen, sillä panokseton Southampton on ollut kauden isoja pettymyksiä.

Hammers on matsin suosikki, mutta vakiokupongilla pelikannatus on menossa hieman yli. Sopuisa tasuri kelpaisi varmasti kummallekin kauden päätteeksi, joten otetaan kotivoiton rinnalle myös ristivarmistus mukaan riviin.

Tulos: 1X

6. Liverpool - Crystal Palace


Liverpool on pahimman kriisinsä selättänyt ja taitaa sittenkin napata suoran paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Jürgen Klopp lähtee viimeiseen matsiin samalla kokoonpanolla, jolla Pool haki viikolla selkeän voiton Burnleystä. Viimeisen matsinsä Palacen peräsimessä manageroivalla Roy Hodgsonilla ei puolestaan sen suurempaa motivaatiota viimeiseen matsiin ole.

Kaikki puoltaa tässä ottelussa kotivoittoa. Liverpool nousee karvan yli 80% suosikiksi ja Vakiossa kohde on ruksittu aivan kohdalleen. Rivin todennäköisin voittaja kelpaa näin mainiosti varmaksi.

Tulos: 1

7. Arsenal - Brighton


Arsenal on neljällä perättäisellä voitolla kohennellut asemiaan, mutta tavoitteena ollut top-4 sijoitus jää jälleen kauas. Kotijoukkueen kokoonpanokin on jälleen mainiolla tolalla ja viimeiseen matsiin lähdetään varmasti ykkösillä. Vieraaksi saapuvan Brightonin viikko alkoi mahtavasti voitolla Man Citystä, mutta Graham Potterilla on huomattavasti vähemmän pelivaraa kokoonpanonsa kanssa. Cityä vastaan myös Danny Welbeck loukkaantui, joten entisen seuran kohtaaminen jää väliin.

Laadukkaampi Gunners on oletetuilla kokoonpanoilla lähes 60% suosikki, joten pelikannatus on Vakiossa menossa hieman yli. Varmistetaan siten kotivoitto hyvin maksavalla ristillä, ei Brighton varamiehisenäkään mikään heittopussi ole.

Tulos: 1X

8. Leeds - West Bromwich


Leeds on päättämässä kautta huimalla tavalla. Kolme perättäistä voittoa on nostanut joukkueen jo kymmenenneksi ja jättisuosikkina Marcelo Bielsan miehistö pääsee myös tähän matsiin. West Bromwich jatkaa ensi kaudella pykälää alempana Championshipissä, eikä viime kierroksillakaan ole löytynyt liikaa ilonaiheita. Iso ongelma ovat olleet juuri vieraspelit, joita Baggies on kauden mittaan voittanut vaivaiset kaksi.

Panosta ei ole kummallakaan, mutta joukkueilla on tällä hetkellä eroa kuin yöllä ja päivällä. Kotivoiton kannatus on menossa hieman yli, mutta me emme lähde Leedsiä varmistelemaan. Paremmalla mielikuvituksella varustetut vakioveikkaajat voivat ruksia vaihtomerkkejä kylkeen.

Tulos: 1

9. Sheffield United - Burnley


Sarjajumbo Sheffield United päättää kautensa pienenä altavastaajana. Motivaatiota ei tässä matsissa sen suuremmin ole kummallakaan, sillä vierasjoukkue Burnley varmisti sarjapaikkansa jo paljon aiemmin. Kokoonpanoja on hankala arvioida, mutta kyllä Sean Dychen vierasjoukkue tässä pienen suosikkiaseman ansainnee.

Pelikannatus on vakiokansan keskuudessa mennyt ihan nappiin. Lähdetään purkamaan kohdetta laadukkaamman ja paljon paremmassa iskussa olevan Burnleyn kautta. Otetaan kuitenkin tämänkertaisen valioliigaseikkailun päättävän Bladesin suuntaan myös ristivarmistus mukaan.

Tulos: X2

10. Fulham - Newcastle


Fulhamin putoaminen on jo varmistunut, mutta hyvällä ilmeellä mökkiläiset pelaavat. Viikolla tuli hieno tasuripinna Man Unitedia vastaan ja nyt vastus kevenee huomattavasti. Scott Parker on selkeästi onnistunut iskostamaan miehistöönsä sen asenteen, että nyt pelataan myös jo ensi kauden työpaikoista.

Myös Newcastle on ollut loppukaudesta kelpo vireessä, mutta nyt tulee hankalaa. Lähes kymmenen runkomiehen puuttuminen ei voi olla näkymättä otteissa. Vakiokansalta tämä on ilmeisesti jäänyt pimentoon, sillä kohde on ruksittu ihan tasan. Lähes kerran kahdesta voittava Fulham on yksi rivin helmistä.

Tulos: 1

11. IFK Mariehamn - FC Haka


Vakiorivin Veikkausliigan kohteet avataan Maarianhaminasta. IFK kärsi kauden avaustappionsa viimeksi KuPS:n vieraana, mutta positiivinen ilmestys Grönvitt on joka tapauksessa ollut. Haka puolestaan on hävinnyt kaikki kolme otteluaan, joskin pelitapahtumien valossa vierailla voisi hyvinkin olla muutama pinna plakkarissa.

Vakiorivissä kotivoitto on ruksittu holtittomasti liian korkealle. Perustasoltaan joukkueet ovat kaikesta huolimatta melko lähellä toisiaan ja kotietu tekee kotijoukkueesta noin 45% suosikin. Kun pelikannatus huitelee parikymmentä yksikköä liian korkealla, jää ohitus ainoaksi vaihtoehdoksi.

Tulos: X2

12. AC Oulu - HIFK


Toinen Veikkausliigan nollakerholainen AC Oulu puolestaan on tyhjin pistesarakkein täysin ansaitusti. Alkukauden perusteella ACO on selkeästi sarjan heikoin nippu ja putoamisen välttäminen olisi melkoinen temppu. Voitolla ja kahdella tasurilla sesongin startannut HIFK on vieraissakin varsin selkeä suosikki, vaikka ei vierasjoukkuekaan sarjan suuriin kuulu.

HIFK vaikuttaa nousevan hieman ylipelatuksi, joten varmistamisessa ei ole mitään vikaa. Me hyppäämme kuitenkin suoran vierasvoiton kautta paljon paremmalta alkukaudesta näyttäneen Rödan kyytiin.

Tulos: 2

13. FF Jaro - VPS


Ykkösen kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby pelataan Pietarsaaressa. Jaro on napannut avaustappion jälkeen kaksi voittoa ja iloista futista pelaava ryhmä vaikuttaa saaneen hengen päälle. Pienenä suosikkina kotijoukkue myös sarjan kärkipäähän ennakoitua VPS:ää vastaan lähtee. Vepsu on napannut viisi pinnaa kolmesta pelistä, mutta ei Vepsu vielä mitään ihmeitä ole esittänyt.

Vakiorivissä kohde on ruksittu ihan kohdilleen. Otetaan hyvävireisestä Jarosta ideavarma, isommissa kupongeissa vaihtomerkeille on käyttöä.

Tulos: 1

Vakio 1 23.5.2021 koko kierros:


1. X2
2. 1
3. 1
4. 2
5. 1X
6. 1
7. 1X
8. 1
9. X2
10. 1
11. X2
12. 2
13. 1

32 riviä - 8€

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››