Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 24.9.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella keskitytään poikkeuksellisesti Englannin Ykkösliigan ja UEFA Nations Leaguen matseihin. Peliaika päättyy perinteiseen tapaan lauantaina klo 16.58. | 24.10.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 24.09.2022 16:58

1. Shrewsbury - Burton Albion


Englannin Ykkösliigan keskikastissa oleva Shrewsbury saa vieraakseen sarjajumbo Burton Albionin. Shrewsbury on alkukauden yhdeksästä ottelustaan kerännyt itselleen 12 pistettä, kun taas vierailija Burton on samassa ajassa saanut raavittua kasaan vain neljä pistettä. Vieraiden suurimmat ongelmat ovat puolustuspäässä, sillä joukkue on yhdeksässä ottelussa päästänyt omaan häkkiinsä peräti 22 maalia ja se on sarjassa eniten. Shrewsbury tulee otteluun myös vieraita paremmassa vireessä, joukkue on kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut kaksi ja hävinnyt kertaalleen, kun taas Burtonin saldo on kaksi tappiota ja voitto.

Shrewsbury on peliprosenteissa reilusti yli 60% suosikki ja myös me allekirjoitamme tämän. Joukkue tulee vieraita paremmassa vireessä matsiin ja saa otteluun itselleen myös kotiedun. Emme kuluta kohteeseen sen enempää merkkejä vaan pelaamme isännät kohteeseen varmaksi!

Tulos: 12. Sheffield W - Wycombe


Ykkösliigan kärkikahinoissa mukana oleva Sheffield W saa vieraakseen alemmassa keskikastissa majailevan Wycomben. Sheffield Wednesday on otteluun tultaessa neljäntenä, neljä pistettä kärkipaikkaa perässä, eli joukkueen alkukausi on ollut onnistunut. Wycombe on sarjassa sijalla 16, yhdeksästä ottelusta pisteitä on 11 ja piste-eroa putoamisviivaan on vain kolme pistettä, eli pisteitä joukkue tarvitsee.

Joukkueiden formit otteluun tultaessa ovat identtiset, kumpikin on kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan kerännyt neljä pistettä. Sheffield W on joukkueista materiaaliltaan parempi ja tuleekin tällä kaudella viihtymään suurella todennäköisyydellä kärkikahinoissa koko kauden. Uskomme isäntien olevan tässä ottelussa vahvoilla, joukkue saa otteluun kotiedun ja vastassa on heikosti kautensa avannut Wycombe. Isännät ovat tässäkin ottelussa yli 60% suosikki peliprosenteissa, emmekä näe syytä miksi tässäkään matsissa pitäisi prosentteja vastaan pelata.

Tulos: 13. Peterborough U - Port Vale


Ykkösliigan keskikastin kahinassa vastakkain ovat maalivahtilupaus Lucas Bergströmin edustama Peterborough U ja Port Vale. Kumpikin joukkueista on yhdeksän ottelun jälkeen kerännyt itselleen 12 pistettä, joten äärimmäisen tasaisista lähtökohdista matsiin tullaan. Tässä kohteessa pelaamme ronskisti vahvasti peliprosentteja vastaan, sillä Peterborough on peliprosenteissa lähes 50% suosikki, mutta me emme tätä allekirjoita alkuunkaan. Isännät tulevat matsiin neljän perättäisen sarjamatsin tappioputkessa, kun taaas vierailija Port Vale ei ole hävinnyt viidestä viimeisimmästä ottelusta matsiakaan.

Näemme tässä kohteessa oivan mahdollisuuden hakea peliprosenttien mukaan yllätystä, mutta mikäli joukkueiden otteita on yhtään seurannut, niin merkit tasurille ja vierasvoitolle tässä ottelussa käyvät järkeen.

Tulos: X24. Morecambe - Cambridge U


Ykkösliigan häntäpäässä majaansa pitävä Morecambe saa vieraakseen ylemmässä keskikastissa majailevan Cambridgen. Morecambe on sarjassa viimeistä edellisenä, takanaan vain umpisurkea Burton Albion. Cambridge sen sijaan on hyvissä asemissa, joukkue on yhdeksästä matsista kerännyt itselleen 13 pistettä ja on aivan kärjen tuntumassa.

Morecambe on saanut otteisiinsa pientä ryhtiä, sillä kolmesta viimeisimmästä sarjaottelustaan joukkue on ekrännyt itselleen neljä pistettä, joka on pisteen enemmän mitä vierailija Cambridge. Morecamben piristyneet otteet aaiheuttavatkin ongelmia pelaajille, sillä tästä ottelusta on äärimmäisen vaikea voittajaa löytää. Varmistelemmekin isolla kädellä tässä kohteessa ja pelaamme sen läpi, Morecambe pystyy kotonaan varmasti taistelemaan tasapäisesti voitosta vieraiden kanssa, emmekä löydä ratkaisua tähän kohteeseen. Kaikki mahdolliset merkit tähän otteluun ja kohti seuraavaa matsia.

Tulos: 1X25. Bristol R - Accrington S


Bristol Roversin ja Accringtonin kohtaamisessa on vastakkain kaksi heikkoa joukkuetta, kumpikin näistä majailee sarjan häntäpäässä, eikä otteet todellakaan vakuuta. Kotijoukkue Bristol Rovers tulee tähän otteluun peräti seitsemän ottelun voitottamassa putkessa, näistä seitsemästä ottelusta peräti viisi on päättynyt tappioon ja kaksi tasan. Tappioputki joukkueella on kahden matsin mittainen, maaliero näissä kahdessa ottelussa on surullinen 3-8. Vierailija Accrington sen sijaan tulee otteluun sentään aavistuksen isäntiä paremmassa vireessä, viimeisimmästä seitsemästä matsistaan joukkue on hävinnyt kolme, pelannut kolme tasan ja voittanut kertaalleen.

Peliprosentit ovat jostain syystä reilusti isäntien puolella, sillä Bristol on peliprosenteissa lähes 50% suosikki ja tätä me emme allekirjoita alkuunkaan. Vieraat ovat umpisurkeaa jaksoa pelaavaa kotijoukkuetta paremmassa vireessä, eivätkä ansaitse olla näin alipelattu. Me pelaammekin rohkeasti peliprosentteja vastaan ja lyömme lapullemme varman vierasvoiton. Vierasvoiton varmistelu tasurilla ei ole lainkaan hullumpi veto mikäli merkkejä on säästössä, mutta me menemme näin.

Tulos: 26. Barnsley - Charlton


Ykkösliigassa kuudentena oleva Barnsley saa vieraakseen keskikastissa mukana olevan Charltonin. Barnsley on kerännyt alkukauden yhdeksästä ottelustaan 14 pistettä ja on hyvissä asemissa. Charlton on samassa ajassa napsinut itselleen 11 pistettä, joten ei alkukausi täysi katastrofi ole ollut vieraidenkaan leirissä.

Isännät tulevat otteluun hyvässä vireessä, sillä joukkue on pelannut neljä viimeisintä sarjamatsiaan ilman tappioita, voittoja näistä otteluista on kertynyt kaksi ja tasureita samanverran. Charlton tulee otteluun viiden sarjamatsin mittaisessa voitottomassa putkessa, näistä viidestä sarjamatsista tosin vain yksi on päättynyt tasuriin ja peräti neljä tasan. Me kuitenkin uskomme ottelussa kotijoukkueen nappaavan itselleen voiton, Barnsley on osoittanut alkukauden aikana kuuluvansa sarjan parhaimpiin joukkueisiin, emmekä usko Charltonin pystyvän Barnsleytä joukkueen kotikentällään haastamaan!

Tulos: 17. Slovenia - Norja


Nations Leaguen B-liigan lohko nelosessa lohkojumbo Slovenia saa vieraakseen Erling Hålandin tähdittämän Norjan. Slovenia on neljän pelikierroksen jälkeen lohkossa jumbona, saldona on kaksi tasuripistettä. Norja sen sijaan marssii lohkon piikkipaikalla ilman tappioita, neljästä pelistä saldona on kolme voittoa ja yksi tasuri. Norjan maajoukkueen meno on muutenkin vakuuttavaa, sillä joukkue on viidestä viimeisimmästä maaottelustaan voittanut neljä ja pelannut kertaalleen tasan. Slovenia sen sijaan ei ole viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut ainuttakaan.

Norja on peliprosenteissa yli 50% suosikki ja myös me allekirjoitamme tämän. Norja on vahva joukkue, jota tähdittää yksi maailman parhaista kärkimiehistä, joten Norja on äärimmäisen vaikeasti voitettavissa oleva joukkue. Pelaamme Norjan varmaksi lapuillemme, mikäli teillä on merkkejä säästössä, niin tasurivarmistelu ei ole myöskään hullumpi idea.

Tulos: 28. P-Irlanti - Kosovo


Omassa lohkossaan jumbona oleva Pohjois-Irlanti saa vieraaakseen Kosovon, Kosovo on lohkossa toisena, neljä pistettä isäntien yläpuolella. C-Liigan lohko 2:sen tilanne on selviö, Kreikka dominoi lohkoa mielinmäärin ja sen jälkeen muut joukkueet taistelevat jämäsijoista. Joukkueet ovat kohdanneet jo tämän Nations Leaguen aikana kertaalleen, silloin Kosovo voitti kohtaamisen kotonaan numeroin 3-2. Tämä kyseinen ottelu on kuitenkin äärimmäisen kiharainen, vaikka Kosovo onkin esiintynyt isäntiä paremmin, ei Pohjois-Irlannin kotietua voi olla noteeraamatta. Varmistelemmekin tässä ottelussa runsaalla kädellä ja pelaamme kohteen läpi, eli kaikki mahdolliset merkit lapulle ja kohti seuraavaa matsia.

Tulos: 1X29. Espanja - Sveitsi


Nations Leaguen A-tason lohko 2:sen kärkimaa Espanja saa vieraakseen lohkossa jumbona olevan Sveitsin. Espanja on lohkon piikkipaikalla ilman tappioita, neljästä matsista saldona on kaksi voittoa ja kaksi tasuria. Sveitsi sen sijaan on neljästä matsistaan voittanut vain yhden ja hävinnyt kolme, joten Espanja on tähän otteluun tultaessa suosikki.

Suosikki Espanja on myös peliprosenteissa, sillä isännät ovat peräti yli 70% suosikki, emmekä mekään näe syytä siihen miksi näin ei olisi. Espanja on materiaaliltaan selvästi vieraita edellä ja saa otteluun myös kotiedun. Pelaamme Espanjan varmaksi lapullemme, emmekä kuluta tähän otteluun sen enempää merkkejä.

Tulos: 110. Tshekki - Portugali


Espanjan ja Sveitsin kanssa samassa lohkossa olevat Tshekki ja Portugali kohtaavat myös lauantaina. Tshekki on lohkossa kolmantena, neljästä ottelusta saldona on neljä pistettä. Portugali on lohkossa toisena, vain pisteen Espanjaa perässä, joten pistemenetyksiin ei Portugalilla ole varaa. Tshekki tulee matsiin hävittyään kesällä kaksi viimeisintä Nations Leaguen matsiaan. Myös Portugali tulee otteluun tappio niskassaan, mutta Portugalin puolelle kelkkaa kääntää se fakta, että Portugali oli joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa vahvempi kotonaan numeroin 2-0.

Portugali on meidän kirjoissamme otteluun tultaessa suosikki, sillä joukkue on materiaaliltaan äärimmäisen vahva. Portugalin pelityyli on kuitenkin puolustusvoittoinen, eikä tasapelikään tästä ottelusta olisi suuri yllätys. Pelaammekin lapullemme tähän kohteeseen kaksi merkkiä, toinen Portugalin voitolle ja toinen tasapelille.

Tulos: X211. Serbia - Ruotsi


Nations Leaguen B-Liigan lohkossa 4 Norjan kärkipaikkaa jahtaava Serbia saa vieraakseen lohkossa kolmantena olevan Ruotsin. Serbia on siis lohkossa toisena, pisteitä joukkuella on kasassa seitsemän ja se on kolme pistettä johtaavaa Norjaa perässä. Ruotsi sen sijaan on lohkossa siis kolmannella sijalla, neljä pistettä ottelun isäntiä perässä. Ruotsin otteet muutenkin ovat olleet heikkoja, sillä joukkue on viidestä edellisestä maaottelustaan voittanut vain yhden ja hävinnyt peräti neljä. Serbia sen sijaan tulee hyvässä vireessä otteluun, joukkue hakee ottelusta neljättä perättäistä tappiotonta otteluaan, näistä kolmesta aiemmasta isännät ovat voittaneet kaksi.

Serbian asemia suosikkina nostaa myös se fakta, että Serbia kaatoi Ruotsin vieraskentällä numeroin 0-1 joukkueiden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Uskomme Serbian olevan ottelussa kotonaan vahvoilla ja pelaammekin isännät varmaksi lapullemme.

Tulos: 112. Skotlanti - Irlanti


Skotlanti lähtee otteluun Irlantia vastaan suosikkina, joukkue on lohkonsa piikkipaikalla yhdeksällä pisteellä ja tulee otteluun hakemaan itselleen kolmatta perättäistä voittoaan. Skotlanti näytti vahvuutensa keskiviikko-iltana kun Ukraina jäi Skottien jalkoihin numeroin 3-0, Skotlanti oli ottelussa niskan päällä koko 90-minuuttisen ajan ja näytti äärimmäisen vahvalta. Irlanti on lohkossa kolmantena, neljä ottelua on tuottanut vieraille neljä pistettä. Tässä matsissa Irlanti on kuitenkin liian suuren haasteen edessä, sillä vahvassa vireessä oleva Skotlanti on materiaaliltaan vieraita parempi ja saa myös otteluun vahvan tuen kotiyleisöltä. Skotlanti lähteekin lapullemme varmaksi.

Tulos: 113. Israel - Albania


B-Liigan lohko kakkosen kohtaamisessa lohkokärki Israel saa vieraakseen Albanian. Israel tulee otteluun ilman tappiota, kolmen pelin jälkeen saldona on kaksi tasuria ja yksi voitto. Albania on pelannut vasta kaksi ottelua, näistä on saldona tasuri ja tappio. Joukkueet ovat Nations League-taipaleen aikana jo kohdanneet kertaalleen, silloin Israel oli vieraskentällä joukkueista parempi numeroin 1-2. Uskomme joukkueen olevan kotonaan myös niskan päällä ja pelaammekin joukkueen varmaksi lapullemme. Mikäli teillä vielä on merkkejä säästössä, niin tähän otteluun tasurin haku kaveriksi ei ole lainkaan hullumpi päätös, sillä kumpikin maa on edellisissä otteluissa pelannut tasapelejä runsaasti. Me kuitenkin luotamme Israelin olevan kotonaan Albaniaa vahvempi ja päätämme kierroksen varmaan kotivoittoon!

Tulos: 1
Vakio 1 24.9.2022 koko kierros:


1: 1
2: 1
3: X2
4: 1X2
5: 2
6: 1
7: 2
8: 1X2
9: 1
10: X2
11: 1
12: 1
13: 1