Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 18.09.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 18.09.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigaa sekä Mestaruussarjaa. Peliaika päättyy lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 25.09.2021 16:58

1. Everton - Norwich


Muutamasta melko merkittävästä poissaolosta kärsivä Everton hävisi viime kierroksella Aston Villalle vieraissa tylyin numeroin 0-3. Pelitapahtumiltaan ottelu oli kuitenkin selvästi tasaisempi. Tiistaina lisää lunta tupaan tuli Liigacupissa, kun Championshipissä pelaava QPR pudotti Evertonin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kipeästi tarvittaisiin mm. Richarlisonia & Dominic Calvert-Lewinia takaisin rosteriin.

Norwichin paluu Valioliigaan on ollut synkkä. Viisi ottelua, viisi tappiota, maaliero 2-14. Viime kierroksella Watfordia saatiin jo sentään pelitilannemaali aikaiseksi, josta vastasi joukkueen molemmat maalit tällä kaudella tehnyt Teemu Pukki, heikosti itseksin kauden aloittanut Watford otti ansaitun 3-1 voiton. Tiistaina Norwichin taival Liigacupissa päättyi Liverpoolin otettua tämän päänahka 3-0 voitolla. Vaikka poissaoloja Evertonilla on, niin ei tässä pitäisi olla kahta kysymystä, kumpia tämän vie.

Tulos:12. Leeds - West Ham


Leeds on vielä viiden kierroksen jälkeen ilman voittoja, eikä Marcelo Bielsa samanlaiseen lentoon suojattejaan ole saanut, kuin viime kaudella. Liigacupissa sentään edettiin viikoll jatkoon, kun Fulham kaatui. Puolustuspäässä on yhä Leedsin suurimmat vaikeudet, ja etenkin erikoistilanteiden puolustaminen tuottaa haasteita isosti. Pari tärkeää pelaajaakin lienee sivussa, mm. Patrick Bamford sekä mahdollisesti Raphinha.

Hammersin alkukausi on alkanut kelvollisesti neljä maalia viimeistelleen Michail Antonion johdolla. Ensimmäinen tappio koettiin viime kierroksella Manchester Unitedia vastaan, mutta tuo kuitattiin Liigacupissa, kun West Ham onnistui Old Traffordilta ensimmäisen voittonsa 14:ään vouoteen. Hammersin pitäisi olla suosikki, ja tätä napataankin lapulle, mutta otetaan varmistukseksi ristiä kaveriksi.

Tulos: X23. Leicester - Burnley


Leicester on ollut pelillisesti heikko oikeastaan läpi alkukauden, vaikka voittoja tilillä onkin kaksi. Peri ei-ansaittua voittoa on Leicester onnistunut ottamaan, mutta siinä ne positiviiset asiat isossa kuvassa onkin. Liigacupissa kaatui Millwall, joten matka tuolla jatkuu.

Burnleylla vaikeuksia riittää. Hyökkäyspeliä ei oikein saada lainkaan toimimaan, misä osoituksena viidestä sarjaottelusta neljä tappiota, ja vain kolme tehtyä maalia. Pelitilannemaaleja ei Burnleylla ole kasassa yhtä ainuttakaan. Liigacupissa sentään saatiin maalihanoja auki, kun kakkosliigan Rochdale kaatui lopulta James Rodriquezin osumilla 4-1. Vaikka kotijoukkuekin on alakanttiin vetänyt, luotetaan tässä kohtaa perustasoon.

Tulos: 14.Watford - Newcastle


Watford kuittasi viime kierroksella hyvällä esityksellä kauden toisen voittonsa, kun vieraissa kaatui Norwich maalein 3-1. Selvästi kauden paras esitys Hornetstilta tuo kamppailu oli, mutta ison kuvan tekemiseen tuo liikaa ei voi vaikuttaa. Liigacupissakin tuli lähtö laulukuoroon, kun Stoke voitti kamppailun lukemin 3-1.

Newcastlen puolustuspeli on ollut todella heikkoa. Yhtään voittoa ei viiden kierroksen jälkeen Newcastlella ole, ja omissa on kolissut jo 13 kertaa. Itse on Newcastle maalinteossa onnistunut tyydyttävät kuusi kertaa, mutta pientä ylisuorittamistakin tuossa on jopa ollut. Pari tärkeää pelaajaa saattaa vielä kaiken lisäksi olla sivussa, tosin Newcastlella ei rasitteena enää ole Cupin tuomaa rasitusta. Suurta eroa ei joukkueiden välille saa, mutta kyllä tämän hetken Newcastle on sen verran heikko, että Watford kelpaa varmana.

Tulos: 15. Brentford - Liverpool


Brentord on noussut Valioliigaan ryminällä. Viiden ottelun saldo 2-2-1, ja parempiinkin tuloksiin olisi ollut jopa mahdollisuuksia olemassa. Peli-ilme on ollut kaikkiaan hyvää, ja etenkin puolustuspäässä on sarjanousija onnistunut hyvin. Lisää itseluottamusta saatiin vähälle peliajalle jääneille pelaajille, kun Liigacupissa murjottiin viikolla Oldham 7-0 neljä maalia viimeistelleen Marcus Forssin johdolla.

Liverpool porskuttaa. Kaikki kilpailulliset ottelut mukaanlukien, on Pool hävinnyt viimeksi huhtikuun alussa Mestarien Liigan puolivälierissä Real Madridille. Pelilliset esitykset ovat tällä kaudella olleet todella vahvoja, ja oikeastaan jokaisen ottelunsa olisi Pool voinut hyvinkin voittaa. Eipä noita pistemenetyksiä nytkään ole, kuin tasapeli Chelseaa vastaan. Viikolla kaatui Liigacupissa Norwich 3-0. Vaikka Brentofrd on ehdottomasti positiivisesti yllättänytkin, ei sillä suuria mahdollisuuksia tule Liverpoolia vastaan olemaan.

Tulos: 26. Blackpool - Barnsley


Joukkueet majailevat perättäisillä sijoilla tasapisteissä, mutta tuon ei saa antaa liikaa hämätä. Pelillisesti Barnsley on ollut sarjan heikointa heikointa kastia, ja tulokset olisivat voineet olla paljon heikompia. Blackpool ei ole aivan kaikkea potentiaaliaan saanut tulostaululle ulosmitattua, mutta viime kierroksella heltisi varmasti vapauttava vierasvoitto Middlesrbroughista. Ykkönen maistuu tähän.

Tulos: 17. Bristol - Fulham


Hieman samojen saattelemana, kuin yllä oleva pari. Bristol ei pelillisesti ole sykähdyttänyt, mutta pisteitä on otettu neljästä perättäisestä ottelusta. Suurimmaat haasteet kotijoukkueella on ollut puolustuspäässä. Siinä missä Bristolilla ei ole Liigacupin tuomaa rasitusta takana, tahkosi viikolla Fulham Leedsiä vastaan, ja tuo hävittiin. Viime kierroksella kärsi Fulham kauden toisen tappionsa, kun Reading kävi ryöstöretkellä voittaen ottelun 2-1. Fulhamilta tuskin ohipeliä nähdään, mutta ristiä otetaan varmistuksella.

Tulos: X28. Blackburn - Cardiff


Cardiff on hävinnyt vasta yhden ottelun kahdeksasta, mutta aavistuksen on ollut joukkueen tuloksissa ylisuorittamisen makua. Todella tasaisia ja pienimarginaalisia vääntöjä on alkukierroksilla joukkueelta nähty. Cardiff on puolestaan ollut pelillisesti ja xG-datan mukaan jopa sarjan top-vitosen joukkueita, mutta tulos on aivan ensimmäisten kierrosten jälkeen jäänyt laihaksi. Kolme tappiota on Cardiff kärsinyt neljän edelliskierroksen aikana. Blackburn on mielestämme ylipelattu, joten vedetään tämän matsin kohdalle merkkiä 2 nostamaan rivin arvoa.

Tulos: 29. Birmingham - Preston


Birmingham on kärsinyt kaksi perättäistä tappiota, kun ensin Fulham nokitti tätä maalein 4-1, ja viime kierroksella alemman kastin Peterbrough oli kotikentällä numeroin 3-0 parempi. Ihan ok-esityksiä ollaan Birminghamilta nähty, mutta tulosta ei oikein tahdota saada aikaiseksi. Pari pelaajaa on sivussa, mm. pelikieltoa kärsivä keskikentän Gary Gardner. Preston on ollut hyvässä tulosvireessä ensimmäisten kierrosten jälkeen. Viisi tappiotonta ottelua peräjälkeen, minkä lisäksi Liigacupissa edettiin viikolla jatkoon divarijoukkue Cheltenhamin kustannuksella. Turhan suuri suosikki on Birmingham, ja tähän otetaan merkit X2.

Tulos:X210. Nottingham - Millwall


Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Nottingham otti viime kierroksella avausvoittonsa, kun Huddersfield kaatui vieraissa 2-0. Muuten isossa kuvassa on tekeminen ollut melko heikkoa, ja varsinkin hyökkäspäässä on Nottingham ollut kaiken kaikkiaan melko saamaton. Voittoja ei vierasjoukkueellakaan ole, kuin yksi, mutta tasapelejä on viisi, siinä missä Nottinghamilla yksi. Pelillisesti on Millwall ollut kotijoukkuetta edellä, mutta pientä etua on Nottinghamille annettava Millwallin Liigacupin ottelusta viikolla. Napataan tähän kierroksen ainoa pelkkä ristimerkki.

Tulos: X11. Sheffield Utd - Derby


Viime kaudella vielä Valioliigassa pelannut Blades on saanut itseään viime kierroksilla hinattua ylemmäs sarjataulukossa vaikean alun jälkeen. Hyökkäyspäässäkin on saatu jo enemmän asioita aikaiseksi, mutta tulostason pitää pysyä vähintään yhtä hyvänä, mikäli ensi kaudeksi edes mielitään haaveilla noususta takaisin ylös. Viikolla Liigacupissa Southampton otti 3-2 voiton. Liigan päätöksen myötä pisteitä menettänyt Derby otti viime kierroksella kauden toisen voittonsa, ja voittoja tarvitaan, mikäli tuon pistevähennyksen ei haluta joukkueen pudottavan sarjaporrasta alemmas. Pelillisesti ei Derby ihmeitä ole esittänyt, ja paljon vaaditaan lauantaina. Ykkönen kelpaa varmana.

Tulos: 112. Stoke - Hull


Melko iso ero on alkukaudesta ollut joukkueiden välillä Stoken hyväksi. Siinä missä Hull on aivan ansaitusti sarjan häntäpäässä, kamppailee aiemmin viikolla Watfordin Liigacupissa voittanut Stoke Championshipin kärkisijoista, ja on tällä hetkellä viidentenä. Vasta yhden voiton on Hull kyennyt nappaamaan, ja tuo tapahtui avauskierroksella. Vaikka Stoke todella pelattu kohde onkin, kelpaa meille tähän varma ykkönen.

Tulos: 113. Swansea - Huddersfield


Swansean peli on takkuillut läpi alkukauden, ja ihan oikeutetusti joukkue löytyy sarjataulukon alapäästä. Vasta yhden voiton on Swansea onnistunut ottamaan. XG-datan mukaan sijoitus (20) voisi olla nykyistäkin heikompi. Huddersfield on jokaisella mittarilla käytännössä ollut kotijoukkuetta laadukkaampi, ja nälkä on varmasti kunnossa tämän kärsittyä kaksi tappiota viimeisen kolmen kierroksen aikana. Vieraat maistuu hyvin ristin kanssa.

Tulos: X2
Vakio 1 25.09.2021 koko kierros:


1:1
2:X2
3:1
4:1
5:1
6:1
7:X2
8:2
9:X2
10:2
11:1
12:1
13:X2


16 riviä - 4€
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!