Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 27.2.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 27.2.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan, Championshipin sekä La Ligan otteluita. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 27.02.2021 16:58

1. Newcastle - Wolverhampton


Heti avauskohteesta löytyy yksi koko viikon vakiorivin parhaista merkeistä. Paljon laadukkaampi ja hurjasti parantanut Wolves on vieraskentälläkin yli 40% suosikki surkeahkoa Newcastlea vastaan. Vakiokansa on kuitenkin pelannut Harakat jopa suosikiksi tähän otteluun, mikä on täysin päin honkia.

Toki Newcastle hieman onnettomia tuloksiaan parempi on ollut, varsinkin viimeksi Man Unitedia vastaan. Silti tasoero tämän ottelun vieraisiin on huima ja onhan isäntien Steve Brucella myös loukkaantumishuolia riesanaan. Wolves on terveempi, laadukkaampi ja vahvasti nousukunnossa. Alipelattu kakkonen on yksi rivin parhaita ideoita.

Tulos: 2

2. Leeds - Aston Villa


Leeds otti viikolla komean voiton Southamptonista ja tulos oli parin heikon matsin jälkeen henkisestikin tärkeä Marcelo Bielsan ryhmälle. Loukkaantumisia piisaa, mutta Patrick Bamfordin ja Raphinhan huippuvireen myötä Leeds on alati vaarallinen, joskin ailahteleva. Suosikkinahan kotijoukkue tähän matsiin lähtee, muttei kuitenkaan läheskään vakioprosenttien veroisena.

Aston Villa pääsee hieman levänneempä leikkiin, se pelasi edellisen kerran viikonloppuna. Kapteeni ja tärkein palanen Jack Grealish jatkanee sivussa, mutta ei Villa silti huono nippu ole. Villa nappaa vähintään pinnan mukaan selvästi yli kerran kahdesta ja näillä peliprosenteilla ohipeli ylipelatusta kotijoukkueesta on selviö.

Tulos: X2

3. West Bromwich - Brighton


West Bromwich on napannut kaksi tasuripinnaa putkeen, mutta se tahti ei Albionille piisaa mihinkään. Säilyminen Valioliigassa vaatisi voittoja, mutta rajallisella materiaalilla tehtävä on lähes mahdoton. Semi Ajayi on pelikiellossa punakorttinsa ansiosta, muuten kokoonpano on lähes täysi. Silti tähänkin matsiin Albion lähtee isolta takamatkalta.

Brighton hävisi maanantaina Crystal Palacelle, vaikka vei ottelua lähes miten tahtoi. Jos vain maalinteko olisi edes hieman helpompaa, Lokit olisivat jo kaukana säilymistaistosta. Paljon laadukkaampi vierasjoukkue on jäämässä Vakiossa selkeästi alipelatuksi, joten kakkosesta saadaan oivallinen ideavarma haastavaan riviin.

Tulos: 2

4. Birmingham - QPR



Birmingham taisteli viikolla miehekkäästi Norwichia vastaan, mutta tappio oli lopulta tuloksena. Aitor Karankan miehistö on pelannut hieman tuloksiaan paremmin, mutta se ei paljon lohduta keskellä säilymistaistoa. Kokoonpano on täysin terve ja nyt olisikin oiva sauma napata elintärkeitä pisteitä.

QPR:n hurja meno on nostanut vieraiden pelikannatuksen Vakiossakin jo taivaisiin. Mark Warburtonin miehistö on nostanut tasoaan valtavasti, mutta ei Ärrät vieraissa sentään pelikannatuksensa mukainen lähes 50% suosikki ole. Näillä peliprosenteilla QPR ohitetaan tylysti.

Tulos: 1X

5. Brentford - Stoke


Sarjakakkonen Brentford otti jättimäisen voiton viikolla Sheffield Wednesdaysta, kolmen tappion päälle pistemenetykset olisivat syöneet moraalia rankasti. Suora nousu on kuitenkin edelleen vankasti hyppysissä ja maaliruisku Ivan Toney jälleen myös pelikunnossa. Stokea vastaan Bees lähtee noin 50% kotisuosikkina otteluun, joten peliprosentit ovat menossa rajusti yli.

Stoke palautettiin maanpinnalle viikolla tappiolla Barnsleylle. Hyvin Potters silti on viime aikoina esiintynyt, eikä se vailla mahdollisuuksia ole tässäkään matsissa. Paikka nousukarsinnoissa on vielä täysin mahdollinen ja vähintään pinnan vierasjoukkue vie mukaaan noin kerran kahdesta. Näillä peliprosenteilla ei muuta kuin hatusta kiinni ja ohipeliä Brentfordista.

Tulos: X2

6. Barnsley - Millwall


Hurjavireinen Barnsley jatkoi voittokulkuaan Stokea vastaan, nyt kasassa on neljä perättäistä voittoa ja nousukarsintaviiva on enää pinnan päässä. Valerien Ismaelilla on myös lähes täysin terve kokoonpano, mikä antaa mahdollisuuksia rotaatioon. Aapo Halmekin palasi kehiin viikolla, joskin nyt taitaa olla tiedossa vaihtomiehen rooli.

Millwallin oma voittoputki katkesi pariin tasuriin, mutta paljon on myös Lions parantanut. Tappiota ei ole tullut yhdeksään matsiin, mutta nousukarsintaviiva taitaa silti olla liian kaukana surkean alkukauden ansiosta. Vakiossa kotijoukkue on kerännyt aivan liikaa kannatusta, joten paperilla vähintään yhtä hyvään vierasjoukkueeseen on uskottava.

Tulos: X2

7. Middlesbrough - Cardiff


Ylemmän keskikastin matsiin lähdetään ympäripyöreistä asetelmista. Cardiff on paremmassa iskussa, mutta Middlesboron pieni kotietu tasaa puntteja. Kokoonpanoissakaan ei kummallakaan isoja puutteita ole, ehkä Mick McCarthyn pysyvä permanentti tässä pienen edun saa.

Ottelussa on nousukarsintojen kannalta hurja panos, eikä kumpikaan joukkue tätä matsia halua ainakaan hävitä. Täysin tasaiseen otteluun paras vakiomerkki löytyy juuri tasapelistä, joka on jäämässä muutaman prosenttiyksikön alipelatuksi. Halutessaan vaihtomerkkejä voi lisätä maun mukaan.

Tulos: X

8. Swansea - Bristol City


Swansea otti huipputärkeän loppuhetkien voiton viikolla Coventrysta ja jopa suora nousu on edelleen täyttä realismia. Steve Cooperin miehistö on voittanut neljä viidestä viime matsistaan ja osan hieman heikommillakin esityksillä, mikä on hyvä merkki. Samalla tutulla kokoonpanolla mennään taas tässäkin matsissa ja kyllähän Swans iso suosikki kotonaan jälleen on.

Tuoreella Bristol City-manageri Nigel Pearsonilla on melkoinen tehtävä edessään. Viikolla napattu vierasvoitto Middlesbroughsta nosti varmasti hieman kolhittua itseluottamusta, mutta ei tilanne helppo ole. Jo ennestään täydelle sairastuvalle menetettiin keskikentän Henri Lansbury ja kokoonpano alkaa olla kovin ohut. Vahva Swansea nousee selkeäksi kotisuosikiksi ja kelpaa varmaksi, joskin pelikannatus näyttäisi hieman karkaavan. Isommissa kupongeissa ristivarmistus on paikallaan.

Tulos: 1

9. Blackburn - Coventry


Blackburnin tappioputki sai jatkoa viikolla Watfordia vastaan, vaikka esitys oli vaihteeksi ihan kelvollinen. Nyt viiden ottelun tappioputkea lähdetään katkaisemaan Coventryn kustannuksella. Vakiokansa on kaikesta huolimatta vahvasti Roversin kelkassa, kotivoitto on ruksittu hurjat lähes 20 prosenttiyksikköä yli.

Ei Coventrykaan viime aikoina täysin vakuuttanut ole, mutta kyllä se tästä vähintään pinnan vie mukaan yli kerran kahdesta. Mark Robinsilla on ihan kykenevä ja myös isäntiä paljon terveempi kokoonpano, mikä kiireisessä tahdissa on iso asia. Luotetaan Sky Bluesin nappaavan vähintään tasuripinnan ja ohitetaan rankasti ylipelattu kotijoukkue.

Tulos: X2

10. Preston - Huddersfield


Preston jäi viikolla maalittomaan tasuriin hurjavireistä QPR:ää vastaan ja voitoton putki on taas jo kolmen matsin pituinen. Alex Neilillä on käsissään laadukas ryhmä, mutta ei North Endin kone tunnu oikein käynnistyvän. Nyt lähtökohdat olisivat kuitenkin jälleen otolliset, kun sekava Huddersfield tulee kylään.

Terriers on valumassa kohti säilymistaistoa ja sairastuvalla on ruuhkaa. Viikolla tuli tukkaan Derbyltä ja nyt vastus kovenee entisestään. Prestonin pelikannatus Vakiossa on menossa karvan yli, mutta joukkueilla on tällä hetkellä niin suuri tasoero että ei kotivoittoa varmistelemaan lähdetä.

Tulos: 1

11. Luton - Sheffield Wednesday


Luton jatkoi hyviä esityksiään viikolla Millwallia vastaan, vaikka lopulta Hatters joutui tyytymään tasuripinnaan. Nathan Jones myös lepuutti useampaa runkomiestään, joten nyt jalkeille saadaan taas kova ja melko tuore avauskokoonpano. Luton on ollut isossa kuvassa yksi kauden positiivisimpia yllättäjiä ja näillä otteilla säilymisen pitäisi olla selviö.

Heikko Sheffield Weds sai lisää suolaa haavoihinsa jäämällä viikolla täysin varamiehisen Brentfordin jalkoihin. Kolme perättäistä tappiota on tehnyt tilanteesta sarjan hännillä ilkeän, eikä puolenkymmenen runkomiehen loukkaantumiset auta asiaa. Tästä matsista sivussa on myös pelikieltoinen Liam Shaw. Luton on kelpo varmaehdokas, vaikka pelikannatus vaikuttaisi menevän aivan hitusen yli.

Tulos: 1

12. Rotherham - Reading


Rotherhamin tappioputki jatkui viikolla Nottinghamia vastaan, vaikka esitys oli jälleen ihan kelpo. Nyt pitäisi alkaa napsia kuitenkin myös pisteitä, sillä säilymistaistossa ei sympatiapinnoja jaeta. Paul Warnella on lähes terve miehistö käytössään, joskaan rotaatioon ei juuri laajuutta ole. Pienenä altavastaajana Millers tähän matsiin lähtee.

Vierasjoukkue Reading on siis aavistuksenomainen suosikki, mutta vakiokansa on ruksinut vieraita kovalla kädellä. Royals on hävinnyt neljä edellisestä viidestä matsistaan, viimeksi viikolla surkealle Wycombelle. Ei Reading missään tapauksessa ole peliprosenttien mukainen reilun 50% suosikki, joten ohitus on ilmiselvä valinta.

Tulos: 1X

13. Sevilla - Barcelona


Rivi päätetään La Ligan merkeissä. Päätöskohteesta löytyy myös yksi rivin parhaista merkeistä, sillä Barcelona on jäämässä jopa yllättävän selkeästi alipelatuksi. Hurjavireinen Sevilla ei ole helppo vastus, mutta kyllähän Barca tässä ottelussa silti suosikki myös vieraissa on.

Vakiossa kohde on ruksittu kokolailla tasan, mikä imartelee kotijoukkuetta. Yli 40% vierassuosikki Barcelona nousee siten oivalliseksi varmaehdokkaaksi. Ei ristivarmistuksessakaan toki mitään väärää ole.

Tulos: 2

Vakio 1 27.2.2021 koko kierros:


1. 2
2. X2
3. 2
4. 1X
5. X2
6. X2
7. X
8. 1
9. X2
10. 1
11. 1
12. 1X
13. 2

64 riviä - 16€

Lunasta 2x5€ ilmaisvedot hiihdon MM-kisoihin!


Hiihdon MM-kisat käydään Oberstdorfissa, Saksassa 24. helmikuuta - 7. maaliskuuta. Vedonlyöntisivusto Coolbetilta voit lunastaa kisojen aikana kaksi 5€ ilmaisvetoa MM-hiihtojen live-vedonlyöntiin!
Coolbet: lunasta ilmaisvedot MM-hiihtoihin ››