Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 27.6.2020

Julkaistu: 25.06.2020 17:09


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 27.6.2020
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan FA Cupin, Championshipin, La Ligan, Serie A:n sekä kotimaisen Ykkösen otteluita. Peliaika loppuu lauantaina jo klo 14:28. 13 oikein voittoluokkaan lisätään 50 000€ kesäbonus!
Eaglebet Eaglebet

1. Norwich - Manchester United


Vakiorivi aloitetaan suomalaisittain erittäin mielenkiintoisella ottelulla. Viikolla Teemu Pukkia tähän matsiin säästellyt Norwich kohtaa kotonaan vahvempaan vireeseen yltäneen ManU:n. Pukki pääsee matsiin tuoreena, mutta muuten isäntien heikko vire ja myös poissaolot kallistavat vaakaa vahvasti Red Devilsin suuntaan.

ManU on siitä hyvässä tilanteessa, että nyt myös cupiin voitaneen satsata täysillä. Siinä on myös kauden ainoa mahdollisuus voittaa jotain. Materiaaliltaan vieraat nousevat yli 60% suosikiksi tässä vieraissakin. Pelikannatus on mennyt hieman yli, joten otetaan kupongille myös hyvin maksava ristivarmistus.

Tulos: X2

2. Leeds - Fulham


Championshipin karkelot avataan huippumatsilla, kun suorassa nousussa kiinni oleva Leeds isännöi Fulhamia. Isännät ovat ottelun suosikkeja, mutta Vakiossa kannatus on mennyt jo pahasti yli. Paluu koronatauolta oli kaikkea muuta kuin vakuuttava ja pieniä poissaolojakin on, harmillisempana keskikentän tärkeä Pablo Hernandez.

Scott Parkerin manageroima Fulham hävisi niin ikään viime kierroksella, mutta pelillisesti Cottagers oli hyvä. Materiaaliltaan joukkueet ovat varsin lähellä toisiaan ja vieraiden kokoonpano on lisäksi täysin terve. Näillä peliprosenteilla Fulham on erinomainen pelivalinta, mutta otetaan kärkimatsiin myös risti osuvuutta lisäämään.

Tulos: X2

3. Birmingham - Hull


Birmingham palasi koronatauolta arvokkaalla vierastasurilla vahvaa WBA:ta vastaan. Nyt se pääsee metsästämään lisää säilymistä varten kenties tarvittavia pinnoja umpisurkeaa Hullia vastaan. Pep Clotet'n miehistössä on edelleen pientä puutetta keskikaistalla, kun toppari Marc Roberts ja keskikentän ankkuri Ivan Sunjic puuttuvat, mutta Hullia vastaan se tuskin on kohtalokasta.

Hull tarvitsisi kipeästi lisää pinnoja putoamistaistelussa, mutta minkäs teet. Grant McCannilla on terve kokoonpano käytössään, mutta homma ei vaan aukea. Viime viikon tappio heikkoa Charltonia vastaan oli jälleen yksi erittäin heikko esitys ja vaikea tässäkään ihmetekoihin on uskoa. Hieman ylipelattunakin Birmingham on selvä kotivarma.

Tulos: 1

4. Wigan - BlackburnWigan jatkoi tauon jälkeen siitä, mihin ennen pakkopaussia jäätiin. Voitto Huddersfieldista nosti Laticsin jo selvästi putoamisviivan päälle. Tämä tuntuu hullaannuttaneen myös vakiokansan, mitenkään erityisen hyvä joukkue Wigan ei kuitenkaan edelleenkään ole. Ainakin tällä kierroksella parhaat pelivalinnat löytyvätkin vieraiden puolelta.

Tony Mowbrayn manageroima Blackburn oli alussa hieman ruosteessa Bristol Citya vastaan, mutta marssi lopulta hienoon voittoon. Nousukarsintapaikkakin on edelleen täyttä realismia, nähdyilla otteilla jopa todennäköinen. Täydellä kokoonpanolla leikkiin pääsevä vierasjoukkue nousee näillä peliprosenteilla loistavaksi ideavarmaksi.

Tulos: 2

5. Charlton - QPR


Charlton nousi ainakin toistaseksi kuiville voittamalla "avausottelussaan" Hullin. Kahden huonon välillä Latics oli kuitenkin lähinnä vähemmän huono, mitään ilonaiheita voiton lisäksi pelillinen esitys ei antanut. Ylipäänsä Charlton on ollut yksi sarjan heikoimmista joukkueista koko kauden, joten on pieni ihme että joukkue on vielä näinkin hyvissä asemissa.

QPR puolestaan on alisuorittanut lähes koko kauden. Mark Warburtonin miehistö kärsi jälleen yhden tappion, kun tauon jälkeen Barnsley oli Loftus Roadilla parempi. Nousuhaaveet taitavat olla historiaa ja nyt pelataan lähinnä kunniasta. Selvästi parempihan vierasjoukkue on, mutta esitykset eivät vakuuta nekään. Vakiossa erittäin tasaiseen ja vähämaaliseen otteluun parhaaksi valinnaksi nouseekin suora risti. Jos vaihtomerkkejä kupongille rastii, QPR on selkeä valinta.

Tulos: X

6. Stoke - Middlesbrough


Stoke ja Middlesbrough päättävät vakiokupongin Championshipin osuuden. Panosta piisaa yllin kyllin, joukkueet ovat kahden pisteen välein keskellä kuuminta selviytymistaistoa. Kotijoukkue Stoken tilanne on hieman helpompi, mutta selvää ei Pottersinkaan säilyminen missään nimessä ole. Stoke on joukkueista paperilla parempi, mutta tästä on toisaalta kauden mittaan kovin vähän näyttöä.

Middlesbrough nousee näillä peliprosenteilla varsin mukavaksi valinnaksi Vakioon. Manageri Jonathan Woodgaten erottaminen oli shokki, mutta Neil Warnock voi tuoda ainakin hetkellisen nosteen vieraille. Eikä ainoastaan Daniel Ayalan kokoonpanostaan menettävä Boro ylipäänsä mitenkään pahasti perässä ole. Ristikakkosella katetaan selvästi yli puolet tuloksista, mikä on näillä vakioprosentilla loistava tulos.

Tulos: X2

7. Celta - Barcelona


Barcelona on tuttuun tapaan jättisuosikki myös vierasottelussaan. Celta Vigo voi kuitenkin olla odotettua hankalampi kanto kaskessa. Barca ei tällä(kään) hetkellä pelaa mitenkään erityisen vakuuttavaa futista ja toisaalta Celta on kelpo vireessä. Kotijoukkue on taulukossa varsin alhaalla, mutta pelitapahtumien perusteella joukkue on ihan vankkaa kelpokastia.

Barca on materiaaliltaan tottakai ylikylä, muttei ihan niin suuri suosikki kuin mitä vakioprosentit väittävät. Kotiottelut ovat Celtan henki ja elämä, eikä pistejako mikään jättiyllätys tässä olisi. Lisätään siis myös risti hieman ylipelatun vierassuosikin rinnalle.

Tulos: X2

8. Osasuna - Leganes


Osasuna alkaa olla turvassa, edelliskierroksen voitto taisi viimeistään ratkaista sen, että loppukausi pelataan lähinnä ohjelman täyttämiseksi. Leganesin tilanne on puolestaan aivan toinen, pinnoja tarvitaan vielä rutkasti lisää säilmiseen. Vieraiden inhorealistinen futis paikkaa materiaalin heikkouksia hieman, mutta tuskin riittää säilymiseen.

Leganesilla on periaatteessa motivaatioetu, mutta tylppä materiaali ei yksinkertaisesti riitä. Tasoero ja normaalia pienempikin kotietu riittävän nostamaan Osasunan lähes kerran kahdesta voittavaksi kotisuosikiksi. Pari prosenttiyksikköä ylipelattunakin kotijoukkue kelpaa ihan kernaasti kinkkisen rivin varmaksi asti.

Tulos: 1

9. Brescia - Genoa


Sarjajumbo Brescia saa vieraakseen niin ikään putoamistaistelussa olevan Genoan. Suomalaisvahti Jesse Jorosen tehtävä taitaa isäntien maalilla olla koko kauden osalta toivoton, mutta tässä matsissa isännillä on saumansa. Käytännössä kotijoukkue on pakkovoiton edessä, mikä tekee kapean materiaalin joukkueelle tilanteesta vaikean.

Genoa on joukkueista hieman laadukkaampi ja pienellä kotiedulla nousee myös aivan ohkaiseksi vierassuosikiksi. Vieraat on kuitenkin rastittu selvästi turhan korkealle, joten uskotaan Brescian säilymistoiveiden pysyvän elossa. Ehkäpä viime ottelun vierastasuri Fiorentinaa vastaan antaa tarvittavan lisäbuustin.

Tulos: 1X

10. Cagliari - Torino


Kotijoukkue Cagliarin kausi on sujunut kauttaaltaan mainiosti odotuksiin nähden, mutta onko joukkue sitten näinkin hyvä? Meidän mielestämme ei. Sarjapaikka on varma ja ylöspäinkin saumat ovat lähinnä teoroottiset. Ei olisi ihme, jos Cagliari löytyisi kauden päättyessä nykyistä alempaa, mutta kuitenkin turvallisesti alemmasta keskikastista.

Torino puolestaan on vedonlyönti -ja vakio- mielessä paljon kiinnostavalta. Vierasjoukkueessa on paljon piilevää potentiaalia materiaalin suhteen, toki ilkeämpi voisi kysyä mahtaako moinen tämän kauden puitteissa realisoituakaan. Torino otti laadukkaan kotivoiton Udinesesta ja on tässäkin ottelussa selvästi peliprosenttejaan todennäköisempi menestyjä. Vähämaalisessa matsissa ristivarmistus on kuitenkin pakkorasti kylkeen.

Tulos: X2

11. AC Oulu - Gnistan


Vakiokuponki kuorrutetaan myös kotimaisella futiksella, kun Ykkönen palaa tositoimiin. Suomifutiksen osalta ykköskohteen AC Oulu vaikuttaa näillä peliprosenteilla kenties parhaalta pelivalinnalta. ACO on resursseiltaan lähempänä veikkausliigatasoa, vastustajaksi saapuva Gnistan puolestaan taistelee sarjasopimuksen uusimisen puolesta.

AC Oulu on ollut paperilla Ykkösen laatunippuja jo pitkään. Homma ei kuitenkaan ole missään vaiheessa oikein klikannut ja aina kausi on päättynyt pettymykseen. Jälleen kerran odotukset ovat korkealla ja talvikauden perusteella kaiken pitäisi olla kunnossa. Materiaaliltaan selvästi laadukkaampi kotijoukkue nousee noin kaksi kertaa kolmesta voittavaksi suosikiksi. Oikein pelattu kotivarma maistuu Vakiossa aina.

Tulos: 1

12. KPV - KTP


Viime kaudella Veikkausliigassa nähty KPV lähtee hakemaan uusia askelmerkkejä sarjaporrasta alempaa, sinänsä varsin tutulta tasolta. KPV on etukäteen vaikea arvioitava, periaatteessa joukkue on edelleen varsin laadukas ja paperilla ehdottomasti jälleen nousijakandidaatteja. Toisaalta isohkot muutokset tuovat aina oman ongelmansa ainakin kauden alkuun.

KTP on toinen Ykkösen esianalyysin murheenkryyneistä. Myös vierasjoukkue on tälle tasolla laadukas, mutta miten uudistunut ahtariryhmä sitten kautensa starttaa? Vierasjoukkueen yksinkertaisempi pelityyli helpottaa sopeutumista ja etukäteen matala maaliodottama pelaa myös kotkalaisten pussiin. Haetaan riviin arvoa ohipelillä melko selvästi ylipelatusta kotijoukkueesta.

Tulos: X2

13. AC Kajaani - FC Jaro


Ykkösen tuuliviiri AC Kajaani on etukäteen jälleen täysi mysteeri. Kokoonpano on karkeasti arvattuna sarjan alemman keskikastin luokkaa, mutta tilanne saattaa kajaanilaiseen tyyliin muuttua radikaalistikin. Puolilöysien harjoitusmatsien perusteella tämä joukkue pelaa kuitenkin mielummin putoamista vastaan kuin isoja kiusaten.

Jaro sen sijaan on ehdottomasti potentiaalinen kärkipään joukkue. Vaihdoksia on viime kaudesta, mutta pääosin parempaan suuntaan. Ainoa kysymys on, kuinka valmis joukkue on heti kauden alussa. Näillä peliprosenteilla kannattaa lyödä vetoa sen puolesta, että Jaro on odotusten veroinen heti sarjan alussa.

Tulos: 2

Vakio 1 27.6.2020 koko kierros:


1. X2
2. X2
3. 1
4. 2
5. X
6. X2
7. X2
8. 1
9. 1X
10. X2
11. 1
12. X2
13. 2


128 riviä 32€

Eaglebetiltä 100€ bonus + 25€ ilmaisveto!


Oletko pelannut vielä Eaglebetillä? Kaikki uudet pelaajat saavat nyt ensitalletukselleen 100% bonuksen aina 100€ asti. Jos ensimmäinen talletuksesi on 125€ tai enemmän, saat lisäksi 25€ ilmaisvedon kaupan päälle! Käytä koodi 125PELAA ja siirry pelaamaan!
Eaglebet: lunasta 100€ bonus + 25€ ilmaisveto ››