Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 28.3.2021

Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 28.3.2021
Sunnuntain Vakio 1 -kierroksella veikataan jalkapallon MM-karsintoja. Bonuskierroksella 13 oikein voittoluokkaan lisätään 100 000€! Peliaika loppuu sunnuntaina klo 18:58.
Kohde sulkeutuu: 28.03.2021 18:58

1. Ukraina - Suomi


Suomen Huuhkajat nappasi avausmatsistaan oikeutetun tasuripinnan Bosnialta. Nyt haaste on huomattavasti kovempi, Ukraina vieraissa ei ole niitä miellyttävimpiä vastuksia. Legenda Andri Ševtšenkon nykyisin päävalmentama Ukraina otti avausmatsissaan arvokkaan tasuripinnan lohkon ylivoimaiselta ykkösjoukkueelta Ranskalta vieraissa.

Vakiokansa on avauskohteessa melko yössä, luottoa tai uskoa edelleen osin varamiehiseen Huuhkajiin on aivan liikaa. Ukraina nousee kotonaan noin 60% suosikiksi ja pelikannatus on jäämässä jopa reilut kymmenen prosenttiyksikköä pienemmäksi. Ainoa tolkun valinta onkin rastia kova kotijoukkue Ukraina varmaksi.

Tulos: 1

2. Romania - Saksa


Myös kakkoskohteesta löytyy alipelattu suosikki, joskin Saksan pelikannatus on hieman lähempänä totuutta. Die Mannschaft avasi karsinnat helpolla kotivoitolla Islannista. Vierailla on muutamia ikäviä loukkaantumisia ja ennen Islanti-matsia joukkueen leiristä paljastui myös oletetusti Jonas Hoffmanin koronatartunta, joten lopullinen kokoonpano on hieman epävarma.

Joka tapauksessa Saksa saa jalkeille vahvan joukkueen ja nousee noin kaksi kertaa kolmesta voittavaksi suosikiksi. Romania näytti jo Kansojen Liigassa olevansa ihan kelpo nippu, mutta nyt jaot ovat väärät. Saksa kelpaa selkeästi alipelattuna varmaksi pienestä epävarmuudesta huolimatta.

Tulos: 2

3. Bulgaria - Italia


Italia jatkaa rivin alkupään suursuosikkien sarjaa, joista on tarjolla myös erinomaisia merkkejä Vakioon. Saapasmaa on sekin jäämässä selkeästi alipelatuksi ja nousee aivan erinomaiseksi varmaksi kolmoskohteeseen. Noin 75% vierassuosikki on jäämässä reilut kymmenen prosenttiyksikköä alipelatuksi, joten varmavalinta on helppo.

Italia aloitti karsinnat kliinisellä voitolla Pohjois-Irlannista. Roberto Mancinin joukkue pelaa parista poissaolosta huolimatta loistavaa futista, josta ei juuri heikkouksia löydy. Hyvin keskinkertainen Bulgaria kärsi puolestaan omassa avauksessaan oikeutetusti selkeän tappion Sveitsille ja nyt vastus kovenee huomattavasti.

Tulos: 2

4. Albania - EnglantiEnglanti puolestaan jatkaa karsintojaan Albaniaa vastaan. Avausottelu köykäistä San Marinoa vastaan toimi sopivana lämmittelynä. Nyt vastus kovenee hieman, mutta jättisuosikkina Kolme Leijonaa tähänkin matsiin lähtee. Albania oli myös avauksessaan voitokas, mutta nihkeä vierasvoitto Andorrasta jätti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Sinänsä pelinkuva sopii tässä Albanialle avausmatsia paremmin. Joukkue vetäytyy todella matalaan blokkiin ja onhan isännillä Elseid Hysaj'n johdolla alakerrassa myös jonkin verran laatua. Mitään maalijuhlia tuskin nähdään, mutta vaikea on myöskään nähdä miten melko köykäinen Albania täyttä aikaa Englannin painetta kestäisi. Hieman alipelattu kakkonen on Vakioon mainio varma sekin.

Tulos: 2

5. Georgia - Espanja


Espanjalle vuoden 2022 MM-kisojen karsinnat alkoivat synkästi, kun hyvin puolustanut Kreikka haki tasuripinnan. Nyt haaste on kovin samanmoinen, myös Georgian peli lähtee tiiviistä puolustamisesta mainion maalivahtinsa Giorgi Makaridzen edessä. Paljon muuta kuin puolustamista isännille tuskin tässä ottelussa tarjolla onkaan.

Georgia avasi karsinnat niukalla tappiolla Ruotsille. Kyllä kotijoukkueella Espanjaakin vastaan on täydellisellä onnistumisella saumat pitää lukemat maltillisena. Voiton vieraat kuitenkin lievät lähes 80% ajasta, joten tämäkin suursuosikki on jäämässä vakiokupongilla alipelatuksi.

Tulos: 2

6. Tanska - Moldova


Tanska lähti kovin odotuksin karsintaan ja odotuksille saatiinkin katetta avausmatsissa, jossa ihan kohtalainen Israel kaatui vieraissa selkeästi. Nyt vastus helpottuu huomattavasti, kun omat karsintansa tasurilla Färsaaria vastaan avannut Moldova asettuu vastaan. Moldova on historian saatossa ottanut muutamia keskikokoisia päänahkoja, mutta tämän hetken joukkue on varsin vaatimaton.

Tanska on puolan kanssa kierroksen todennäköisin voittaja, kotivoittoon päädytään yli yhdeksän kertaa kymmenestä. Kaiken lisäksi Vakiossa juuttien pelikannatus on jäämässä selkeästi liian pieneksi, joten tästäkin suursuosikista saadaan ihan maistuva varma viikon kierrokselle.

Tulos: 1

7. Armenia - Islanti


Etukäteen kierroksen tasaisin ottelu pelataan Armeniassa. Kotijoukkue aloitti karsinnat melko mukavalla esityksellä Liechtensteinia vastaan, vaikka numerot niukat olivatkin. Pelin hallintahan ei Armenialle aina helppoa ole ja siinä mielessä Islanti sopinee vastustajana jopa selkeästi paremmin. Viikingit puolestaan avasivat karsinnat vaisulla vierastappiolla Saksalle.

Lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, laadukkaampi Islanti on vieraissa pieni suosikki mutta erot eivät ole isoja. Armenialla on pientä myötätuulta tekemisessään, kun taas Islannin suuruuden ajat vaikuttavat olevan kaukana takana. Hyvin arvaamaton kohde kelpaa ruksia umpeen, varsinkin kun peliprosentit ovat kokolailla kohdallaan.

Tulos: 1X2

8. Kosovo - Ruotsi


Ruotsi avasi karsinnat kotivoitolla Georgiasta, mutta ei joukkue mitään ihmeitä esittänyt. Isoin otsikko taisikin olla Zlatanin paluu. Kosovo puolestaan pelaa karsintojen ensimmäisen matsin tässä. Joukkue esiintyi kuitenkin viime vuoden Kansojen Liigassa paikoin ihan mukavasti ja kun valmistava matsi Liettuaakin vastaan hoidettiin murskatyyliin kotiin, Kosovolla on omaan tasoonsa nähden kelpo lähtökohdat.

Vakiokupongilla Ruotsi on pelattu ihan oikein suosikiksi, mutta ei länsinaapuria tässä ottelussa varmaksi uskalla ottaa. Kosovo puolustaa riittävän hyvin ja avausmatsin perusteella Ruotsilla on paljon tekemistä hyökkäyspelinsä hiomisessa. Hyvin maksava ristivarmistus onkin ehdoton lisämerkki näillä peliprosenteilla.

Tulos: X2

9. Israel - Skotlanti


Israel hävisi avausmatsinsa Tanskalle ja jäi oikeastaan kaikessa juuttien jalkoihin. Kotijoukkue ei kuitenkaan ole niin huono nippu, kuin mitä avausottelusta voisi päätellä. Israel puolustaa tiiviistää ja joukkueessa on myös jonkin verran laatua, kuten Salzburgin Moanes Dabour. Laadukkaampi Skotlanti lähtee kuitenkin aivan hienoisena suosikkina tähän matsiin.

Skotit ottivat avausmatsissa pinnan kovalta Itävallalta. Vieraat pelaavat tyypillistä skottipalloa, josta hienoudet ovat kaukana. Ottelusta onkin tulossa melkoista asemasotaa, mikä laskee maaliodotusta ja nostaa ristin todennäköisyyttä. Ympäripyöreään matsiin tasuri onkin paras merkki, kupongin pullistellessa suosikkivarmoja kohteen tukkoon lyöminenkin on täysin perusteltua.

Tulos: 1X2

10. Sveitsi - Liettua


Sveitsi kuuluu kierrosten jättisuosikkien joukkoon, kotivoittoon päädytään yli 90% ajasta. Yllättäen vakiokansa on jähmettynyt täysin käkikellomaan kanssa ja pelikannatus on jäänyt pahasti alakanttiin. Näillä peliprosenteilla Sveitsi on yksi kuongin parhaista varmoista. Avausmatsin helppo voitto Bulgariasta toimi hyvänä lämmittelynä, eikä vastus tuosta kovene.

Liettuan odotukset karsintojen suhteen eivät ole korkealla. Kansojen Liiga meni täysin penkin alle, eikä taso riitä tällä hetkellä oikein mihinkään. Puolustus on vieraiden ainoa mahdollisuus, eikä sekään valmistavan maaottelun perusteella toimi. Tähän kohteeseen ei merkkejä tuhlata.

Tulos: 1

11. Itävalta - Färsaaret


Itävalta on viime ajat ollut hyvässä myötätuulessa, joten kaksi kertaa johdon menetys ja tasuripinna Skotlantia vastaan avausmatsissa oli varmasti pettymys. Toisaalta tästä lohkosta Itävalta kyllä marssii jatkoon muutamalla vierastasurillakin, joten hätää ei ole. Färsaarista ei tätä tehtävää hankaloittamaan ole.

Färsaaret ei ole niin huono joukkue, kuin yleisesti kuvitellaan. Silti Itävalta nousee noin 90% kotisuosikiksi tässä ottelussa. Hieman yllättäen tämäkin suursuosikin voitto vaikuttaa jäävän Vakiossa hieman alipelatuksi, joten suosikkipainotteiseen riviin yksi merkintä lisää.

Tulos: 1

12. Puola - Andorra


Puolalle karsintojen startti oli pettymys, Unkarille ei pitäisi pinnoja menettää. Sanomattakin on selvää, että kotiotteluissa ei ehkä Englantia lukuunottamatta ole varaa pisteitä menettää. Andorra toki ei tässä suhteessa ole uhka, vain satumainen epäonni voisi tässä ottelussa Puolan voittoa uhata.

Andorra oli sinänsä omaan tasoonsa nähden oikein hyvä omassa avauksessaan Albaniaa vastaan. Tasoero on silti musertava, Puola on noin 95% suosikki. Tämäkin suursuosikki on kuitenkin jäämässä jopa alipelatuksi Vakiossa. Seinävarma ykkönen.

Tulos: 1

13. Pohjois-Makedonia - Liechtenstein


Pohjois-Makedonian osakkeet ovat vähintään ohuessa nousussa. Nations Leaguen kautta irtosi jopa paikka kesän EM-kisoihin. Karsinnat tosin alkoivat ikävällä tappiolla Romanialle, joten nyt pitää ottaa voitto yhdestä lohkon heittopusseista. Liechtenstein puolestaan jäi avauksessa Armenian jalkoihin, vaikka näennäisesti numerot tiukat olivatkin.

Jostain syystä vakiokansa ei Pohjois-Makedoniaan luota. Kotivoitto toteutuu jopa lähes 90% ajasta, mutta peliprosentit ovat parisenkymmentä yksikköä alempana. Tämäkin suursuosikki kelpaa kernaasti varmaksi.

Tulos: 1

Vakio 1 28.3.2021 koko kierros:


1. 1
2. 2
3. 2
4. 2
5. 2
6. 1
7. 1X2
8. X2
9. 1X2
10. 1
11. 1
12. 1
13. 1

18 riviä - 4,50€

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››