Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 29.10.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella palataan perinteiseen ja veikataan otteluita Valioliigasta ja Englannin Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 29.10.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 29.10.2022 16:58

1. Brighton - Chelsea


Brightonin ja Chelsean välisestä taistosta ei tunnetta puutu, sillä entinen Brighton-luotsi Graham Potter palaa "kotiinsa". Itse ottelussa Chelsea on suuri suosikki, joukkue on formiltaan selvästi isäntiä paremmassa vireessä, sillä Brighton on pelannut nyt viisi viimeisintä sarjamatsiaan ilman voittoa. Chelsea on pelannut kaikki kilpailut mukaanlukien kahdeksan viimeisintä otteluaan ilman tappiota, emmekä usko sitä tästäkään ottelusta tulevan. Lyömme kohteeseen merkit tasurille ja vierasvoitolle, eli Chelsean tappioton putki sen kuin jatkuu ja jatkuu!

Tulos: X22. Bournemouth - Tottenham


Valioliigassa kolmantena oleva Tottenham matkustaa alemmassa keskikastissa majailevan Bournemouthin vieraaksi. Tottenham on siis Valioliigassa kolmantena, 12 ottelua on tuottanut joukkueelle 23 pistettä. Bournemouth sen sijaan on sijalla 14, 12 ottelusta pisteitä on isännille kertynyt 13 pistettä. Bournemouth on viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut vain yhden, kun taas Tottenham on samassa ajassa voittanut kaksi matsia. Vaikka joukkueiden formit ovat samankaltaiset, uskomme materiaaliltaan valovuoden Bournemouthia edellä olevan Tottenhamin nappaavan ottelusta itselleen voiton. Spurs on nyt hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan Valioliigassa, emmekä usko että Antonio Conten miehistö tätä sulattaa ja ottaakin tästä matsista itselleen kasvojenpesun.

Tulos: 23. Newcastle U - Aston Villa


Valioliigassa jo neljänneksi noussut Newcastle United saa vieraakseen sarjan häntäpäässä olevan Aston Villan. Newcastle on 12 ottelusta hoitanut itselleen 21 pistettä, kun taas ASton Villa on samassa ajassa saanut haalittua itselleen vain 12 pistettä. Kotiedun lisäksi Newcastlella on etu myös formissa, sillä isännät tulevat matsiin peräti seitsemän ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa ja hakee ottelusta itselleen jo kolmatta perättäistä voittoaan. Aston Villa sen sijaan on hävinnyt kolmesta viimeisimmästä ottelustaan kaksi, emmekä usko että valmentajanvaihto joukkuetta tässä ottelussa auttaa. Isännät lähtevät varmaksi lapullemme.

Tulos: 14. Crystal P - Southampton


Valioliigan sarjataulukon heikommalla puolella olevat Crystal Palace ja Southampton vääntävät pisteistä. Joukkueet tulevat otteluun tasaisista lähtökohdista, sillä piste-eroa joukkueiden välillä on isäntien hyväksi vain yksi piste. Isännät ovat viidestä viimeisimmästä matsistaan keränneet itselleen seitsemän pistettä, kun taas vierailija Southampton on samassa ajassa napannut pisteitä viisi.

Ottelun lähtökohdat ovat tasaiset ja äärimmäisen kiharaiset, kyseessä on kierroksen yksi vaikeimmista kohteista veikattavaksi ja teemmekin sen mukaisia ratkaisuja lapullemme. Lyömme kohteeseen kaikki mahdolliset merkit, tässä ottelussa on mielestämme aivan turha lähteä väkipakolla etsimään voittajaa, sillä sen verran vaikeaa se on. Lyökää kohde läpi ja jättäkää suuremmat pohdiskelut muihin kohteisiin.

Tulos: 1X25. Brentford - Wolverhampton


Valioliigan keskikastissa oleva Brentford saa vieraakseen häntäpäähän jumittuneen Wolverhamptonin. Brentford on 12 kierroksen jälkeen 14 pisteessä ja sarjataulukossa sijalla 11. Wolves sen sijaan on 12 ottelustaan kerännyt itselleen yhdeksän pistettä ja onkin tasapisteissä Leedsin ja Nottinghamin kanssa sarjan jumbosijalla. Vaikka joukkueiden formit ovat samankaltaiset, pelaamme isännät otteluun varmaksi. Selitys tälle löytyy Wolvesin vieraspelaamisessa, sitä tutkailtaessa tulee esille se fakta, että joukkue on sarjan huonoin vierasjoukkue. Tähän kun lisätään Brentfordin hyvät otteet kotikentällä, niin varma kotivoitto ei ala vaikuttamaan yhtään hullummalta kokeilulta tähän matsiin!

Tulos: 16. Fulham - Everton


Valioliigassa seitsemäntenä oleva Fulham saa vieraakseen Frank Lampardin luotsaaman Evertonin. Fulham on pelaamastaan 12 ottelusta kerännyt itselleen 18 pistettä, vierailija Everton on samassa ajassa saanut itselleen 13 pistettä. Fulham tulee matsiin hyvässä vireessä, joukkue hakee ottelusta neljättä perättäistä tappiotonta otteluaan. Evertonin formi sen sijaan on heikko, edellisestä neljästä ottelusta saldona on kolme tappiota ja yksi voitto.

Me lyömme lapullemme Fulhamin varmaksi, joukkue on formiltaan vieraita edellä ja lisäuskoa kotijoukkueelle tuo Evertonin heikko vieraspelaaminen. Everton on kauden aikana voittanut vain yhden vierasmatsin, joten Fulhamilla on todellinen mahdollisuus tässä ottelussa napsia lisäpisteitä emmekä usko joukkueen sitä jättävän käyttämättä.

Tulos: 17. Liverpool - Leeds


Valioliigassa vasta kahdeksantena oleva Liverpool saa oivan mahdollisuuden pistepussin täyttämiseen kun vieraaksi Anfieldille saapuu heikosti pelaava Leeds. Liverpool on 11 pelaamastaan ottelusta kerännyt itselleen 16 pistettä, joukkue tulee otteluun varmasti ärsytettynä, sillä Liverpool taipui edellisellä sarjakierroksella Nottinghamille numeroin 1-0. Leedsin tilanne on surullinen, joukkue on pelannut kahdeksan perättäistä ottelua ilman voittoa ja tasureitakin tässä ajassa on tullut vain kaksi.

Liverpool on tässä ottelussa suuri suosikki, emmekä näe syytä Liverpoolia ohittaa. Leeds on sen verran surkeassa jamassa tällä hetkellä, ettemme millään usko joukkueen yltävän pistekantaan tässä ottelussa, Liverpool varmaksi lapuille.

Tulos: 18. Norwich C - Stoke


Championshipissä heikossa vireessä olevat Norwich ja Stoke kohtaavat. Norwich on tippunut sarjataulukossa jo seitsemänneksi kun voittoja ei ole näkynyt, tähän on tultava muutos, muuten suora nousu karkaa kanarianlinnuilta liian kaukasi. Stoke sen sijaan on sarjassa sijalla 17, kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella, joten myös vierailla pisteet tulevat tarpeeseen. Norwich tulee otteluun ikävässä putkessa, joukkue on pelannut nyt kuusi perättäistä matsiaan ilman voittoa. Stoke on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, joten sielläkin on voitoton putki aluillaan.

Vaikka Norwichin vire onkin heikko, saa joukkue tässä matsissa itselleen oivan mahdollisuuden tämän katkaisemiseen. Norwich on joukkueista materiaaliltaan selvästi vahvempi ja saa otteluun myös itselleen kotiedun. Me luotamme vielä Teemu Pukin edustamaan Norwichiin ja lyömme joukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 19. Wigan - Watford


Championshipin häntäpäässä majaileva Wigan saa vieraakseen keskikastissa olevan Watfordin. Wigan on sarjassa sijalla 19, 16 ottelusta pisteitä on kertynyt 19 ja piste-ero putoamisviivaan on vain kaksi pistettä, joten isännät kaipaavat kipeästi pisteitä plakkariinsa. Watford sen sijaan on sarjassa kymmenentenä, 16 ottelua on tuottanut joukkueelle 23 pistettä ja joukkue on kärjen tuntumassa, joten Watfordin leirissä ei ole paniikkiin aihetta. Wigan on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan, kun taas Watford on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut kaksi, joten etu vireessä on vierailla. Watfrod on myös meidän kirjoissamme suosikki, joukkue on formiltaan isäntiä edellä ja myös materiaaliltaan selvästi Wigania parempi. Pelaammekin Watfordin varmaksi lapullemme.

Tulos: 210. Hull - Blackburn


Championshipin alemmassa keskikastissa oleva Hull saa vieraakseen kärkikahinoissa mukana olevan Blackburnin. Hull on sarjassa sijalla 16, pisteitä joukkueella on kasassa 20 ja piste-ero putoamisviivaan on kolme pistettä. Blackburn sen sijaan keikkuu sarjassa peräti kolmantena, eikä kärkipaikkakaan ole kuin kahden pisteen päässä. Molemmat joukkueista tulee matsiin hyvässä vireessä, sillä Hull lähtee hakemaan matsista itselleen kolmatta perättäistä voittoaan ja Blackburn neljättä. Meidän kirjoissamme Blackburn on otteluun tultaessa suosikki, joukkue on alkukauden aikana osoittanut olevansa vahva ehdokas taistelemaan jopa noususta Valioliigaan ja sen saavuttamiseksi näistä pisteistä ei mielellään pisteitä saisi menettää. Blackburn on myös vahvassa vireessä, emmekä usko Hullin pystyvän edes kotikentällään pisteistä taistelemaan.

Tulos: 211. Luton - Sunderland


Lutonin ja Sunderlandin välinen matsi on kiharainen, kumpikin joukkue on sarjan keskikastissa ja piste-eroa joukkueiden välillä on neljä pistettä. Luton on kolmesta viimeisimmästä matsistaan voittanut kaksi, kun taaas Sunderland on samassa ajassa saanut naarattua itselleen vain yhden voiton. Ottelusta voidaan odottaa tasaista vääntöä, Sunderlandin otteet ailahtelevat lähes jokaisella pelikierroksella ja onkin arpapeliä millä vireellä vieraat tässä ottelussa ovat. Luton kuitenkin on formiltaan vieraita edellä ja saa otteluun myös kotiedun, joten vaakakuppi kääntyy hieman isäntien puolelle. Emme kuitenkaan uskalla Lutonia varmaksi lyödä lapullemme ja varmistelemmekin kotivoiton tasapelillä, jonka uhka leijuu vahvasti ilmassa.

Tulos: 1X12. Burnley - Reading


Championshipin kärkipaikalla keikkuva Burnley saa vieraakseen Readingin, joka on sarjassa kahdeksantena. Burnley on ottelussa massiivinen suosikki, sillä joukkue tulee valtaisassa vireessä matsiin. Burnley on edellisestä viidestä ottelustaan voittanut neljä ja pelannut kertaalleen tasan, kun taas Reading on samassa ajassa voittanut vain yhden ottelun. Formeja mittailtaessa isännät ovat siis edellä ja niin joukkue on myös materiaaleja tutkailtaessa, Burnley hakee nousua takaisin Valioliigaan ja onkin suurimpia suosikkeja siihen tällä kaudella. Emme usko että Readingista on tässä kamppailussa isäntiä haastamaan ja pelaammekin vahvassa vireessä olevan kotijoukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 113. Cardiff C - Rotherham


CChampionshipin häntäpäässä majaileva Cardiff City saa vieraakseen keskikastiin jumahtaneen Rotherhamin. Vaikka joukkueiden välissä sarjataulukossa onkin kahdeksan joukkuetta, ei piste-ero jengien välillä ole kuin neljä paunaa, joten matsiin tullaan tasaisemmista asetelmista mitä ihmiset saattavat kuvitella. Isännät ovat hävinneet neljä viimeisintä matsiaan, eikä vieraatkaan ole kolmesta edellisestä voittaneeet kuin yhden. Ottelu on äärimmäisen kiharainen eikä meidän mielestämme otteluun ole suosikkia. Vakio-kierroksen aikana on jäänyt merkkejä sen verran monta säästöön että voimme pelata tämän viimeisen kohteen läpi, eli kaikki mahdolliset merkit lapulle ja eikun kassalle.

Tulos: 1X2
Vakio 1 29.10.2022 koko kierros:


1: X2
2: 2
3: 1
4: 1X2
5: 1
6: 1
7: 1
8: 1
9: 2
10: 2
11: 1X
12: 1
13: 1X2